My Way of Exploring

Zwitserland | Hike naar de Caumasee & Crestasee

Zwitserland | Hike naar de Caumasee & Crestasee
In april gingen wij met het gezin naar Oostenrijk. Het was namelijk reden voor een feestje, want mijn ouders waren 40 jaar getrouwd! Naast de toffe dingen die we deden in Oostenrijk, zijn we ook een dagje naar Zwitserland geweest. Pat en ik deden een gave hike naar twee meren toe. Die foto’s moeten gedeeld worden!

Een dagje Zwitserland vanuit Oostenrijk

Een dagje naar Zwitersland vanuit Oostenrijk is prima te doen. Althans, als je vlakbij Zwitserland zit natuurlijk, haha. Wij zaten in Vorarlberg, dus via Liechtenstein zaten we er zo. We gingen naar de Caumasee en de Crestasee, twee meren bij Flims. Dit was overigens mijn eerste keer in Zwitserland, super leuk! Pat en ik gingen de hike tussen de twee meren doen, terwijl de rest van het gezin achterbleef en zelf wat rondkeek met de kids. De foto’s laten wel zien hoe mooi het was. :-)

Caumasee

De Caumasee is een populair meer. Dat werd ons al gelijk duidelijk toen we in het dorpje Flims aankwamen. De auto parkeren is een ramp. Het meer is goed bereikbaar en je hoeft er nauwelijks voor te lopen om het te bereiken. Je kan lopend naar beneden toe door het bos heen (zie de foto hieronder) of met een klein kabelbaantje naar beneden gaan (die overigens gratis is). Lopend is het erg steil trouwens, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

caumasee Dit is het pad naar beneden toe. Pat en ik gingen lopend en de rest ging met het kabelbaantje.
caumasee
Eenmaal beneden heb je gelijk een super mooi uitzicht over het meer. Het water is zó blauw, echt niet normaal!
Caumasee
Wat super tof is is dat er nog sneeuw lag toen wij er waren, zoals je ziet. Het contrast is zo gaaf met het water. :-)
caumasee
Je kan helemaal rondom het meer lopen. Dat hebben Pat en ik niet gedaan omdat wij de hike gingen doen naar ook nog het andere meer. Dat duurde wel even, dus we hadden niet echt de tijd om hele meer ook nog eens rond te lopen. Een groot stuk hebben we wel gedaan.
Caumasee
Je hebt twee gedeeltes van het meer. Het grote meer, dan een eilandje en dan een klein stukje meer. Hierboven zie je het kleine meertje.
Caumaseecaumasee
Uiteraard nog een paar drone shots!
caumaseecaumaseecaumasee
Daarna was het tijd om de wandeling te maken en gedag te zeggen tegen deze prachtige plek! Helaas dat het zo toeristisch is. Toch de moeite waard om een kijkje te nemen hoor!

Hike Caumasee – Conn – Il spir – Crestasee

In de titel hierboven zie je onze route. Good to know, want als je hier bent moet je die echt lopen! Hij duurt niet super lang (zo’n 1,5 uur als je ook foto’s maakt enzo). Je gaat wel langs afgronden en je loopt over paden met alleen maar boomwortels waar je over struikelt, enzo. Bij hoogtevrees zou ik het afraden om deze route te lopen. :-)

hike caumasee conn il spir crestasee
Het begon gelijk al goed met een tof pad door de bossen steil naar boven toe. Wat gaaaaaaf!
hike caumasee conn il spir crestaseehike caumasee conn il spir crestasee
Op een gegeven moment kom je bij een uitzichtpunt wat ‘Il Spir’ wordt genoemd. Ik had hier foto’s van, maar kan ze niet vinden gek genoeg. Maar goed, hier alsnog een beetje een onduidelijke foto haha. Het gaat er vooral om dat je de kronkelende rivier beneden ziet lopen (wat je op deze foto dus niet zien ghehe).
hike caumasee conn il spir crestasee
hike caumasee conn il spir crestaseeDit soort paden vind ik dus echt fantastisch he! Verderop liep je dus op dit pad en had je links en rechts afgronden (en dan echt he-le-maal naar beneden zeg maar). Super gaaf, maar vooral ook oppassen met al die boomwortels. Het pad was niet breed… :p
hike caumasee conn il spir crestasee
hike caumasee conn il spir crestasee
hike caumasee conn il spir crestasee
Uiteindelijk kwamen bij ‘Conn’ in een soort van dal terecht waar een paar huizen stonden. Oja, en dieren hihi. Ik had trouwens echt het idee dat ik in een cowboy dorp achtig iets terecht was gekomen. Het zag er heel western uit.
hike caumasee conn il spir crestasee
Altijd goed, vers bergwater drinken. :-)
hike caumasee conn il spir crestasee
Na wat onduidelijkheid over welke kant we op moesten waren we uiteindelijk op de goede weg richting de Crestasee.

Crestasee

De Crestasee ligt ook in Flims, maar dan aan de andere kant. Het meer is veel kleiner dan de Caumasee en ook veel minder toeristisch (want minder goed bereikbaar). Het heeft echt zo’n ‘romantische’ uitstraling (wat je ook op internet leest). Daar ben ik het wel mee eens. Ook hier kan je omheen lopen, maar verwacht geen paden. Je moet gewoon door de bosjes heen en af en toe heb je een soort van ‘pad’ achtig iets.
crestaseeHé hallo Crestasee! Eindelijk een glimp opvangen van dat mooie water.
crestasee
crestasee
Als je eenmaal beneden bent moet je je weg wanen naar het meer toe. Tussen de bosjes en bomen door en over stenen heen klimmen, maar je moet er wat voor over hebben.
crestasee
Leuk feitje: achteraf hoorde ik dat Pat mij hier bij dit meer ten huwelijk wilde vragen. Maar omdat ik een beetje chagrijnig was omdat we op moesten schieten (iedereen wachtte op ons dus we moesten snel weer weg) heeft hij dat uiteindelijk niet gedaan hahaha.
crestaseecrestasee
Mooie plekjes zijn er zeker te vinden hier. De rust is ook fantastisch. Er zijn amper mensen en het is er zo heerlijk stil. En dat in combinatie met zulk uitzicht en helder blauw water… Amazing.

crestasee
Tijd voor weer wat drone shots. Zo kun je het toch nóg beter zien. En dat water hè… ohhhhhh!
crestasee crestasee
Dit meer is nog mooier dan de Crestasee. Ik zou er zo weer naar toe willen gaan. Het is er zó mooi!

De hike is het meer dan waard om te doen. De twee meren zijn ontzettend mooi en fotogeniek. Ik denk dat het nog mooier is als de bomen wat meer blaadjes hebben, maar aan de andere kant hadden wij natuurlijk een beetje sneeuw. Ieder seizoen heeft zo zijn charme. :-)

Eerste kennismaking met Zwitersland

Mijn eerste kennismaking met Zwitserland was super. Ik hoop er gauw nog eens naar toe te gaan! Ik wil heeeel graag nog meer ontdekken van dit prachtige land. De natuur is er zo ontzettend mooi. Staat zeker op de bucketlist om nog meer te zien hier. :D

Ben jij wel eens in Zwitserland geweest?

6 Comments

 1. Jessica J.

  Wauw, die prachtige kleuren van dat water! Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest, maar nu ik dit zo zie, wil ik er wel een keertje heen. Die natuur! ♥
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Punkin Pumpkin Bath Bomb

 2. Irene

  Oh my zo mooi! Ik ben ook nog nooit in Zwitserland geweest maar ik wil er nu wel graag eens heen!
  Irene onlangs geplaatst…Dagboekje van week 44.

 3. Kelly

  Ik ben al heel vaak in Zwitserland geweest, maar je went er nooit aan hoe mooi het daar is! Prachtige foto’s.

 4. Laurine

  Aaah, Zwitserland is zo’n mooi land! En wauw, dat meer lijkt wel in Canada ofzo, heel indrukwekkend!

 5. Romy

  Wauw, die kleur van het water! Wat een schitterende plekken. Ik kan me je enthousiasme over dit stukje Zwitserland heel goed voorstellen. Zelf ben ik één keer in Zwitserland geweest en dat beviel me ook heel goed. Toch ben ik over het algemeen meer gecharmeerd van Oostenrijk (vooral vanwege de mensen en de cultuur), maar Zwitserland heeft zeker ook wel wat.
  Ik moest wel lachen om wat je vertelde over het voorgenomen huwelijksaanzoek. Zal je altijd zien dat je zoiets als man helemaal uitdenkt en dat het moment er dan net niet is ;)

 6. Heidi

  Wat mooi zag het der uit.
  Mooie foto’s :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑