My Way of Exploring

Seychellen | Praslin: Vallée de Mai, Anse Volbert & Anse Gouvernement

Seychellen | Praslin: Vallée de Mai, Anse Volbert & Anse Gouvernement
In deze blog laat ik weer toffe highlights zien van Praslin: één van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld, namelijk Vallée de Mail, en twee bounty stranden.  In het plaatsje Cote D’Or bezochten wij Anse Volbert en Anse Gouvernement. Dit zijn twee stranden waar je absoluut verliefd op wordt als je ze ziet, geloof mij!

Vallée de Mai

Vallée de Mai, zegt het je iets? Dit is één van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld. In dit kleine stukje dicht beboste jungle vindt je de Coco de Mer. Dit is de palm met de aller grootste kokosnoten ter wereld! Deze palm is alleen te vinden op de eilanden Praslin en Curieuse in de Seychellen. Heel uniek en bijzonder dus! Dat moesten wij natuurlijk wel met onze eigen ogen bewonderen. :)
bus praslin
We gingen met de bus naar Vallée de Mai. Dit was ons vervoersmiddel op Mahé en Praslin en dat beviel ons super goed!
vallée de mai
De weg naar het natuurgebied gaat recht door de jungle en er is ook maar één weg om naar de andere kant van het eiland te komen. Het is al een hele belevenis om hier te rijden!
vallée de mai
Je kan dichtbij uitstappen bij een bushalte. Al snel zie je de ingang.
vallée de maiIn de jungle heb je een aantal routes die je kunt lopen. De één is langer dan de ander, maar ze zijn allemaal mooi! Wij hebben maar wat gedaan en af en toe zijn we een stukje van een ander pad ingelopen. Welke route je loopt maakt niet veel uit denk ik!
vallée de mai
vallée de mai
Ik keek mijn ogen uit. Al die palmen. Ze zijn zó huge en er staan zó veel verschillende soorten. Als je aan een jungle denkt dan is dit gewoon het beste wat je te zien kan krijgen volgens mij, wauw. Ik kon het dus niet laten om continue met mijn camera in de weer te zijn en foto’s te schieten zoals hierboven.
vallée de maivallée de maivallée de mai
De allergrootste kokosnoten ter wereld: de Coco de Mer.
vallée de mai
vallée de mai
vallée de mai
Uitzicht over de jungle van Praslin.
vallée de mai
vallée de mai
vallée de maiWat was het heerlijk om hier rond te lopen! Je komt natuurlijk wel andere toeristen tegen, maar het is niet mega druk gelukkig. :)
vallée de mai    vallée de mai vallée de mai vallée de mai
Het geluid van die ritselende palmtakken overal vind ik zó rustgevend. <3
vallée de maiDe paden zijn aangelegd natuurlijk, maar wel op een heel natuurlijke manier. Je mag ook echt niet van de paden afwijken, want dat is uiteraard strikt verboden.
vallée de mai vallée de mai vallée de mai
Je voelt je nóg kleiner onder zulke grote palmtakken, haha!
vallée de mai
Kronkelende takken overal!
vallée de maivallée de mai
Bij de uitgang kon je nog een Coco de Mer kokosnoot bekijken van dichtbij. Ze zijn echt gigantisch zwaar, haha. Niet te tillen! :’)

Vallée de Mai is heel bijzonder om te bezoeken. Je bent er niet heel erg lang, want na een rondje lopen heb je het wel gezien, maar het is wel iets wat je gezien moet hebben als je op de Seychellen bent. Dit is iets wat ik niet meer vergeet! Wát een bijzondere stukje wereld!

Anse Volbert

In het plaatsje Cote D’Or liggen twee prachtige stranden, waaronder Anse Volbert. Dit strand kun je ook wel Cote D’Or Beach noemen, dus wat de echte naam is weet ik eigenlijk ook niet haha. Dit strand is heel erg lang en hagelwit met een super blauwe zee. Prachtig! Echt een strand waar je kunt relaxen. De zee is er rustig, dus ook geschikt om te zwemmen. Een heerlijke plek!

20180525_162340
anse volbert
Daar in de verte zie je Anse Gouvernement, maar daar hierna meer over!
anse volbert
Fotograferen met tegenlicht is zo makkelijk nog niet… Maar je ziet wel hoe het er uit ziet: een lang en breed wit strand!
anse volbert
Pat lag lekker chill in de schaduw. Wat heel fijn is aan de stranden hier: je hebt altijd wel ergens schaduw, mocht je in de schaduw willen zitten.
anse volbert
Wanneer de zon onder gaat en je dan pas het strand verlaat. :)
anse volbert
Wachtend op de bus tussen de locals.
anse volbert
Pat zou Pat niet zijn als hij zijn camera gelijk pakt zodra er mooi licht is. Naast locals was ik ook degene die op de foto werd gezet, haha.
anse volbert
Bij deze had ik het nog niet door. Vind ik wel een leuke foto geworden zo met dat mooie gouden licht!

Een heerlijk strand, écht! Wij waren er die week al meerdere keren langs gereden en telkens zeiden we: hier moeten we nog heen. Gelukkig hebben we dat twee keer gedaan, want het is het echt waard. Je kunt echt relaxen hier. Het is lekker rustig, maar niet helemaal stil zoals het op veel stranden wel is. Maar dat is echt niet erg, aangezien het zo’n mega lang strand is!

Anse Gouvernement

Anse Volbert loopt over in het ontzettend mooie en rustige Anse Gouvernement. Hier is werkelijk niemand! Het is best wel een stukje lopen van het dorpje Cote D’Or, dus ik denk dat dit de reden is. Alleen maar in ons voordeel, want wij hadden dit hele stuk strand voor ons alleen!

anse gouvernement
Pat was gelijk blij dat er niemand was, want dan zijn drone shots natuurlijk het allermooiste! En ik vind het tof dat ik een foto heb vanuit de lucht op dit fantastische strand. Oh man, wat is het hier FIJN!
anse gouvernement
Daar verderop zie je Anse Volbert. Een heel stuk lopen dus!
anse gouvernement
anse gouvernement
Hier is de zee overigens wel wilder, maar op momenten dat het wat rustiger is kun je hier leuk snorkelen bij de rosten in zee.
anse gouvernement
Genieten! Die typische Seychelloise rotsen blijven fotogeniek. :)

Dit is zeker één van mijn favoriete stranden van Praslin! Hij staat sowieso in mijn top drie. Het is wat minder makkelijk te bereiken, maar daardoor ook veel gaver vind ik. De rosten, de natuur er omheen en er is he-le-maal niemand.  Het is gewoon perfect!


Als je naar Praslin gaat moet je deze drie plekken absoluut niet overlaan. Vallée de Mai is zó uniek wat je wel móet gaan en de twee stranden zijn gewoon pareltjes. Ik hoef vast niet meer te zeggen hierover, want je hebt het allemaal al kunnen zien. Ik krijg weer helemaal zin om terug te gaan als ik dit allemaal zie, hihi. Ervaringen om nooit meer te vergeten!

Dit was de laatste blog over Praslin alweer! De volgende keer ga ik over naar La Digue, wat ik toch wel het allermooiste eiland van de Seychellen vind. Wauw, ik heb nu al ontzettend veel zin om het aan jullie te laten zien! Dit is werkelijk een paradijs. Mahé en Praslin waren al fantastisch, laat staan hoe La Digue moet zijn… Jep, je voelt het al aankomen: geen woorden voor. :)


Meer van de Seychellen zien?
Seychellen | Mahé: Anse à La Mouche, Grann Kaz & Port Glad
Seychellen | Mahé: Copolia Trail & Victoria
Seychellen | Praslin: Anse Lazio, Anse Boudin & Anse Possession

Ben jij wel eens op een bounty strand geweest? 

5 Comments

 1. Romy

  Wauw, deze plekken zijn echt paradijsjes! Wat ontzettend gaaf, die jungle! Ik had eerst helemaal niet door hoe groot de bomen en bladeren daar zijn, totdat ik de foto van jou tussen de bomen zag. Gaaf hoor! Het strand ziet er ook bijna sprookjesachtig uit. Echt een bounty-strand :)
  Romy onlangs geplaatst…5 leuke herfstactiviteiten om je niet te vervelen

 2. Jessica J.

  Ohhh, die junglewandeling lijkt me ongelooflijk. En wat maakt Pat toch prachtige foto’s!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #110 • Vegan fastfood, Naughty Kids, slapen in de kerk en Mewtwo!

 3. Madelon

  Wat een mooie foto’s! Het ziet er echt heel mooi en paradijselijk uit daar.

 4. Marjoleine

  Wow, deze foto’s zijn echt betoverend mooi! Heel tof om te zien X

 5. Mei Qi

  Wauw! Wat een foto’s!! Prachtig!! En wauw je staat zo mooi op die foto’s met dat licht dat op je schijnt!!!
  Mei Qi onlangs geplaatst…andalusië is net een illusie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑