My Way of Exploring

Seychellen | La Digue: Anse Source d’Argent & drone video!

Seychellen | La Digue: Anse Source d'Argent & drone video!
Anse Source d’Argent: het mooiste strand ter wereld, zeggen ze. Ik weet nu waarom dit wordt gezegd, want ooooh dit is het PARADIJS! Even serieus, dit is het écht! Ik heb, naast een lading paradijselijke foto’s, een drone video in deze blog gezet van mij in een transparante kayak, gemaakt door Pat. Ik word weer compleet verliefd als ik alles terug zie. Geen woorden voor! Mag ik alsjeblieft nog een keertje terug?

Laat ik als eerste even zeggen dat ik heel erg mijn best heb moeten doen om de foto’s uit te dunnen qua hoeveelheid, haha. Ik heb er zó ontzettend veel. Maarja, alles op mijn blog zetten is echt too much, dus ik moest selectief zijn. Eigenlijk moet ik dat altijd wel (want ik heb echt gigantisch veel foto’s altijd), maar dit keer was het wel heel erg lastig. Hahaha! Veel plezier met kijken en lezen! :)

Anse Source d’Argent

Dit strand staat bekend om hét strand waar de meeste ’tropische’ reclames worden opgenomen die op tv komen. Dit is natuurlijk niet voor niets zo, want het is ontzettend mooi. Niet normaal gewoon! Toen wij hier waren dacht ik elke keer: ‘Is dit echt? Of…?’, haha. De granieten rotsen, de lichtblauwe doorzichtige zee, het spierwitte strand, de wuivende palmbomen… Het is allemaal meer dan perfect én daarom MOET ik dit laten zien!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Om het strand op te komen moet je, als enige strand van de Seychellen (voor zover ik weet), betalen om toegang te krijgen. Je komt dan in een groot park terecht waar je een aantal dingen kunt doen/bekijken, maar het is vooral tof om om je heen te kijken en de grote palmbomen te bestuderen, haha. Je moet dus door dit park heen om bij het strand te komen.
Onderweg kom je ook nog de Seychellois schildpadden tegen. Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'ArgentVia de jungle kun je naar allerlei strandjes hoppen.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Wij hadden expres de getijden in de gaten gehouden, omdat we graag foto’s wilden maken met laag water. Nou, dat is gelukt zoals je ziet! Het is hier een wereld van verschil als het hoog water is. Wij waren een paar dagen eerder ook al gaan kijken hier, en toen was het dus hoog water en dat is toch iets minder fotogeniek vonden wij. Maaaaar het is uiteraard geen straf om nog een keer terug te gaan hier naar toe natuurlijk, hihi. Dus dat deden we, met dit allemaal als resultaat!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'ArgentSeychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
De achtergrond van mijn telefoon is dit geworden, hihi.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Dat zeewier in combinatie met laag water zorgt voor zo’n enorm kleurpalet, geweldig! In de verte zie je trouwens het eind/begin van het rif.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Daar ligt het mooie Praslin aan de overkant.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
We konden deze foto niet verlaten zonder een cheesy foto te maken, dat snap je. Haha! Maar even serieus, zo’n foto op zo’n locatie móet je wel maken…
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Onder de bomen, tussen de rotsen en op het strand vind je een verscholen bar waar je wat te drinken kunt scoren. Smoothies om precies te zijn, ofcourse. Kan ook niet anders op zo’n tropische plek! Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Wanneer het hoog wat er is ziet het er zo uit. Nog steeds prachtig en deze plek is dan ook zeker geschikt om te gaan snorkelen.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Een Creoolse cake met dit uitzicht. Beter kan niet, hihi.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
<3
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Op dit stukjes strand hebben we wel een tijdje vertoefd. Heer-lijk!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Uiteraard hebben we ook veel foto’s gemaakt toen het eb was. :)
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Deze foto geeft zo goed weer hoe mooi het hier is. Ben daarom ook blij dat Pat deze foto gemaakt heeft, hih. Ik krijg zulke kriebels van geluk als ik deze omgeving zie. Halloooo, ben ik daar geweest? JA, SAN!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Vanuit de zee is het uitzicht uiteraard ook fantastisch. Die rotsen hè? Daar kun je uren naar kijken. Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Ik heb lekker veel rondjes gelopen langs de stranden door het ondiepe water (en scherp koraal ontwijken, daar ben ik pro in geworden). Kei en keihard genieten!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Echt zo’n typische foto waarvan je denkt: is dit echt of nep? Haha! It’s real!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Een overload aan foto’s van dit soort uitzichten, I know, maar het is gewoon zoooo mooi allemaal. Vanuit elke hoek heb je weer een ander uitzicht natuurlijk, haha.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
In de verte zie je de ‘Kissing Rocks’.

Kayakken in een transparante kayak

Kaykakken in een transparante kayak, hoe GAAF is dat? Jep, héél GAAF! Wij waren gevraagd om met de drone een promotie video te maken voor op social media (echt een eer wel, hihi). Voordat we dat gingen doen, gingen we eerst lekker rond peddelen op het water.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Ik zag zelfs een pijlstaartrog onder ons door zwemmen. Hij was in een flits weer weg, maar suuuuuuper vet om dat te zien joh. WAUWIE! Dat is juist zo leuk van zo’n transparante kayak, je ziet natuurlijk alles onder je. Voor mensen die niet durven te snorkelen is dit wel echt een uitkomst denk ik. Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar je kunt tóch naar de bodem kijken zonder dat je in het water ligt.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Dit uitzicht vanaf de kayak. Dit kan gewoon niet beter hoor!
. Ik zag zelfs een pijlstaartrog onder ons door zwemmen. Hij was in een flits weer weg, maar suuuuuuper vet om dat te zien joh. WAUWIE! Dat is juist zo leuk van zo'n transparante kayak, je ziet namelijk alles onder je. 
Ik kan gewoon niet geloven dat ik daar op de foto aan het kayakken ben, haha. Ik bedoel, dit zie je altijd alleen maar op tv of Instagram voorbij komen toch? Je kan je misschien wel voorstellen dat dit een enorm gave ervaring is die ik NOOIT meer vergeet!!!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Snap je nu wat ik bedoel met: dit lijkt net nep? Ik zei toch dat het het paradijs op aarde is? Aaaah!
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'ArgentZo tof om een plek waar je bent van boven te kunnen zien. Het ziet er dan heel anders uit! Grappig feitje: wij gebruikten de drone ook wel eens om een stuk verderop of om een hoek te kunnen kijken om te zien of het de moeite waard was om daarheen te gaan, haha! Heel handig.
Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent Seychelles seychellen La Digue Anse Source d'Argent
Ja, het was een geweldige ervaring. Ik kan zelfs wel zeggen dat dit één van de meest bijzondere plekken is waar ik ooit ben geweest! <3

Drone video Anse Source d’Argent

En dit is dan de video die Pat heeft gemaakt van deze sprookjesachtige plek! Vind het zó tof om dit als herinnering te hebben! Mijn video is trouwens al heel lang klaar, maar die wil ik graag als laatste uploaden van de Seychellen serie op mijn blog. Die komt er dus nog aan! Maar eerst dit pareltje, want hoe dan ook: als er iemand video’s kan maken dan is het Pat wel. Hihi.

Nog een grappig iets: wat jullie waarschijnlijk (bijna) niet zien is dat er gigantisch veel wind stond op het moment dat we de drone video maakten. De man waarvan de kayaks zijn was ook een beetje twijfelachtig of het veilig genoeg was om de zee op te gaan. Hij stelde voor om bij mij in de kayak te gaan zitten zodat hij zou kunnen ingrijpen als ik het niet meer zou redden, maar dat wilden we niet. Dat zou betekenen dat we hem er dan uit moesten photoshoppen en dat vonden wij veel te nep. Ik had besloten om dus tóch de kayak in te gaan en mezelf kapot te peddelen en toch best wel een risico te nemen. Haha, het is allemaal goed gekomen hoor, maar het was ZWAAR. Die man keek er zelfs van op. :’) Elke keer dreef ik weer af en werd ik óf de zee ingetrokken óf richting de rotsen gespoeld. Maar hey, het is goed gekomen en er is een toffe video uitgekomen, dus missie geslaagd haha! Ik werd overigens echt als een prinses behandeld door de crew en er keken zo veel mensen vanaf het strand naar mij alsof ik een of andere beroemdheid was (wat natuurlijk niet zo is, maar zij dachten dat omdat er telkens mannen het water in gingen om mij uit te kayak te halen en er vervolgens weer in te ‘gooien’). Hahaha, ik heb zo hard gelachen met Pat en de crew. :’)

Zoals je waarschijnlijk wel al door hebt is dit een blog geworden waar ik zelf ontzettend veel waarde aan hecht. Deze plek is zó speciaal geworden door alles wat we hier hebben gedaan en gezien. Ooit zou ik nog wel eens terug willen, gewoon om alles weer te zien en de lieve mensen hier weer opnieuw te ontmoeten. Misschien, ooit? I hope so! Dit is in ieder geval weer een blog geworden waar ik best wel trots op ben, zoals ik op sowieso al mijn reisblogs ben. Het blijft mega leuk om te maken! Hierna nog één blog van La Digue denk ik én natuurlijk nog de video die ik heb gemaakt. Dan heb ik alles laten zien wat ik wilde laten zien van dit uniek stukje paradijs op aarde!

Meer van de Seychellen zien?
Seychellen | Mahé: Anse à La Mouche, Grann Kaz & Port Glaud
Seychellen | Mahé: Copolia Trail & Victoria
Seychellen | Praslin: Anse Lazio, Anse Boudin & Anse Possession
Seychellen | Praslin: 
Vallée de Mai, Anse Volbert & Anse Gouvernement
Seychellen | La Digue: Anse Severe, snorkelen & fietsen

Aan welke plek op aarde denk jij nog regelmatig heel blij terug? 

6 Comments

 1. Simone

  Het is daar zo prachtig he! Ik kan geen genoeg krijgen van jullie foto’s uit de Seychellen!
  Simone onlangs geplaatst…Even terugblikken op 2018

 2. Stella

  Deze. foto’s. zijn. out. of. this. world. mooi.

 3. Romy

  Wauw, wauw, wauw! Wat een geweldige foto’s. Het strand ziet er echt magisch mooi uit en wat zijn de foto’s van jullie op het strand ook gaaf geworden. Die zouden zo in een tijdschrift passen :)
  Het klinkt als een heel geslaagde dag op een plek die absoluut geen straf is om twee keer te bezoeken ;)

 4. Lizzy

  Wow, dit is zo mooi! De Seychellen staan al heel lang op mijn reislijstje, en deze foto’s bewijzen maar weer eens hoe mooi deze plaats moet zijn. Ook fijn dat je zoveel details bespreekt. Mocht ik ooit een reis naar de Seychellen boeken, zullen jouw artikelen zeker van pas komen.
  Lizzy onlangs geplaatst…My 2019 bullet journal setup

 5. Saskia

  Oh wauw, wat een prachtig gebied zeg. Mooi ook al die foto’s<3
  Ik denk altijd met een fijn gevoel terug aan Londen, daar heb ik echt mijn hart verloren en wil er zeker nog eens naar toe…

 6. Simone

  Wauwww, ik krijg er echt kippenvel van. Wat een mega fantastische ervaring! <3 Dit reisje staat absoluut op mijn Bucket List! Fijn dat jullie zo genoten hebben samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑