My Way of Exploring

Oostenrijk | Hike naar Piburger See (I said YES) & Kessel waterfall

Oostenrijk | Hike naar Piburger See (I said YES) & Kessel waterfall
Je zou maar ten huwelijk gevraagd worden op een prachtige plek… Dat gebeurde bij mij, haha. In deze blog laat ik foto’s van de hike naar de Piburger See zien (waar ik overigens al een keer was geweest) en de familie wandeling naar de Kessel waterval. Achter dat laatste schuilt nog een grappig verhaal trouwens…

Bijzondere hike naar de Piburger See

Dat is nog wel eens een hele bijzondere hike zou worden, dat wist ik natuurlijk niet. De Piburger See ligt in Tirol en lag ongeveer een uurtje rijden vanaf ons appartement. Mijn ouders en ik waren een paar jaar geleden ook al bij de Piburger See geweest en vonden het daar fantastisch! We zeiden toen nog tegen elkaar: ”Hier moeten we eens met zijn allen heen!”. Die droom kwam uit. :-)
oetz - piburger see hike
De mooiste plekjes vind je tijdens de hike van Oetz naar de Piburger See. Deze hike had ik de vorige keer niet gedaan. Ben super blij dat we deze wandeling ontdekt hadden. Zo zie je maar, ben je al ergens geweest en dan mis je alsnog een super mooi gedeelte.
DSC09885De loopt de hele tijd langs een rivier en uiteindelijk moet je via steile paden in het bos omhoog klimmen richtig het meer. Het gedeelte langs de rivier had zo veel fotogenieke plekken.
DSC09882
oetz - piburger see hike
De paden zijn goed begaanbaar. Pas aan het einde wordt het echt klimmen, maar voor ons was hij prima te doen.
hike oetz - piburger see
hike oetz - piburger seeUiteindelijk kwamen we op een hele mooie plek waar het einde van de wandeling langs de rivier was. Met wat geklauter kon je op een grote rots terecht komen waarbij je dit uitzicht had.
hike oetz - piburger see
Als ik het goed heb is dit bij de ‘Weller Brücke”.
hike oetz - piburger see
En toen dacht meneer: perfecte plek, let’s go. Hahaha. And so he did… And I said YES!
hike oetz - piburger see
Echt een perfecte plek. Deze man kan dat wel, hihi.
hike oetz - piburger see

DSC09749
De bossen hier zijn zó mooi mensen, echt. :D
hike oetz - piburger seeDit soort paden hebben echt mijn voorkeur. Love it.
hike oetz - piburger see
piburger see
hike oetz - piburger seehike oetz - piburger see
Uiteindelijk kwamen we aan bij het meer en gingen we meeten met de rest van het gezin. Wij waren met de auto naar het meer gegaan en gingen vanaf daar om het meer wandelen. We dronken met zijn allen wat en we vertelden natuurlijk het nieuws, hihi.
piburger see
hike oetz - piburger see
Als je je afvraagt wat dat gekke witte vakje is in het meer? Dat is een vlot, maar het lijkt meer alsof ik iets het weggehaald haha. De omgeving blijft overigens echt prachtig hè? Wauwie.
hike oetz - piburger see
hike oetz - piburger seeHet pad langs het meer.
hike oetz - piburger see
piburger see
Leukie!
piburger see
Pat en ik liepen dezelfde wandelingg weer terug en een gedeelte van ons gezin liep ons tegemoet vanaf het plaatsje Oetz. Zij wilden ook wel de rivier zo wild zien stromen. Begrijpelijk. :-)
piburger see
Ik heb trouwens zo hard gelachen om deze foto. Echt zo’n kaboutertje in het bos tussen het mos. :’)

Kessel waterfall

De Kessel waterval zag ik als eerste omhoog komen op Google. Dan ga je er al een soort van uit dat het fantastisch zou zijn. De wandeling er naar toe scheen mooi te zijn, dus we keken er naar uit. Pat, mijn zwager en ik besloten het avontuur aan te gaan. Hoe dat uitpakte? Scroll maar naar beneden, haha.
kessel waterfall hike
kessel waterfall hike
De omgeving is wederom prachtig.
kessel waterfall hike
Onderweg naar de waterval kom je mooie stukken tegen. Een gedeelte is super steil en daarna wordt het weer vlakker.
kessel waterfall hike
kessel waterfall hikeEn dan kom je ineens dit, hoe ik het zeg, ‘pis straaltje’ tegen. Een waterval konden we het echt niet noemen hoor, hahaha. Wat een domper.
kessel waterfall hikeDe rivier met ‘waterval’ vanuit de lucht.
kessel waterfall hike
Toen besloten we richting de Lünersee te gaan lopen. Dat is richting die berg die je daar ziet. Vanaf daar zou een kabelbaan gaan naar boven en dan kon je een wandeling maken. Nou mooi niet, want die kabelbaan was dicht omdat er nog zo veel sneeuw lag. Haha, een dubbele domper op één dag. :’)
kessel waterfall hike
We belden de rest op met de mededeling dat ze prima ook deze wandeling konden doen naar de zogenaamde waterval, dus toen kwamen ze ook.
kessel waterfall hike
kessel waterfall hike
Super leuk om met zijn allen zoiets als dit te kunnen doen! Ondanks dat het allemaal een beetje tegenviel, hebben we er wel veel lol om gehad. Mijn zwager dacht eindelijk eens een gave wandeling te gaan maken met ons, maar dat viel dus compleet in het water haha. Het leuke aan dit verhaal is dan weer wel dat de rest ook kon komen zodat we met zijn allen nog wat rond konden wandelen hier.

De Kessel Waterfall een aanrader? Nee. Dat lijkt me duidelijk. De omgeving is hier wel prachtig! Andere wandelingen zouden dus zeker wel een aanrader kunnen zijn denk ik. Wie weet ooit nog, you never know. :-)

Tot ziens Oostenrijk!

Ik heb nog genoeg foto’s, maar ik wil niet iedereen super herkenbaar op mijn blog zetten. Dus het blijft bij deze foto’s! De overige dagen waren vooral gezellig met zijn allen. We waren in een winkelcentrum geweest toen het keihard sneeuwde en we hebben nog met zijn allen een andere wandeling gemaakt maar daar heb ik eigenlijk niet echt foto’s van… We vierden natuurlijk ook dat mijn ouders 40 jaar getrouwd waren. Oja, de verjaardagen van mijn moeder, zus en neefje. En niet te vergeten: het nieuws dat Pat en ik gingen trouwen! Een week vol met feestjes dus. Was een hele toffe vakantie en ben heel dankbaar dat we dit hebben kunnen doen met zijn allen. Een week vol mooie herinneringen. <3

Ben jij ook zo gek op wandelen op vakantie?

1 Comment

  1. Jessica J.

    Blijft zo geweldig dat Pat je op die prachtige plek ten huwelijk gevraagd heeft! 💖
    Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Abombinaball Bath Bomb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑