My Way of Exploring

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon
San en paté (van vlees) is geen combinatie. Ik moest er vroeger al niks van hebben. Ik was daarom erg  benieuwd of ik een vegetarische variant wél lekker zou vinden. Zonnatura heeft vegatarische pate in het assortiment zitten. De champignon versie ging mee naar huis om te testen. :-)

Zonnatura Veganistische Pate Champignon

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon

Ingrediënten

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon
De voedingswaarden van deze shiitake champignon pate. Als eerst zie ik voedingsgist staan, daarna water, shiitaken champignons, kokosolie en nog wat verdikkingsmiddelen en smaakmakers. Geen gekke dingen op zich. En nog een tof bijkomstigheid: het is een biologisch!

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon
Ik pik een paar dingen uit de voedingswaarde. Je krijgt 100 gram krijg je 234 calorieën, 19 gram vet en 1,9 gram suiker binnen. Mwah, niet top (had het vetgehalte graag lager gezien), maar ook niet slecht. Ik vind het op zich wel prima.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon
Okay, om heel eerlijk te zijn: ik vond dit er NIET smakelijk uit zien. Paté (gemaakt van vlees) is iets waar ik altijd al he-le-maal niks van moest hebben toen ik klein was. Dit deed mij er wel aan denken toen ik het zag, dus dat was voor mij geen goede eerste indruk haha. Al had ik dit wel verwacht hoor. Ik smeerde wat op mijn speltcracker en proefde het. Niet vies, niet lekker. Eigenlijk heb ik een hele neutrale mening, haha. Ik proef wel lichtjes een champignon smaak, maar als ik niet wist dat het hiervan gemaakt was dan had ik het niet geraden denk ik. Er zit niet zo veel smaak aan. Wat ik verder proef kan ik ook niet echt plaatsen, buiten dat ik wel enigszins iets van een champignon smaak opmerkte.
Review | Zonnatura Veganistische Pate Champignon
De structuur van deze vegetarische champignon pate is… tja… hoe leg je dat uit? Het is smeerbaar (duh!) en ook harder dan ik had verwacht. Vergelijk niet het niet met hummus ofzo, maar meer met hoe hard kruidenboter is. Verder zitten er geen stukjes in ofzo, zoals je ook ziet op de foto’s.

Conclusie

Hm, mijn conclusie is dat ik het niet vies vind, maar ook niet heel lekker. Ik zou het persoonlijk niet nog een keer kopen en zou het weggeven. Het is echt niet vies hoor! Maar het is niet zo mijn ding. Verwacht niet veel smaak in ieder geval, zoals ik al zei. Ik kan me overigens wel voorstellen dat mensen die paté lekker vonden/vinden dit wél super vinden. Misschien komt het omdat ik te veel associaties heb met mijn bevindingen van vroeger met paté van vlees gemaakt. Ik weet het niet. Feit is wel dat ik er helaas niet weg van ben. Wat ik wél TOP vind is dat de ingrediënten goed zijn en alles biologisch en 100% natuurlijk is. Dus als je deze vegan pate lekker vindt, dan is dat zeker wel een verantwoorde keuze vind ik. :-)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vegan Paté al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

14 Comments

 1. Romy

  Wat stoer dat je de paté toch hebt geprobeerd! Ik heb net als jij nooit echt iets met paté gehad, dus ik was extra nieuwsgierig of deze veganistische paté wel wat zou zijn. Jammer dat het geen heel groot succes was! Ik denk dat ik deze ook maar aan mijn neus voorbij laat gaan ;)

  • Sandra

   Haha, stiekem vond ik het ook wel stoer. :’) Helaas geen succes dus. Weet jij ook weer dat je het inderdaad misschien niet hoeft te proberen, als je er toch al niet van hield… :-)

 2. Madelon

  Oeei het ziet er inderdaad niet.. smakelijk uit of zo? Ik ben wel een paté-fan maar moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit champignonpaté heb gehad en niet zeker weet of ik durf te proberen. Wie weet ooit!

  • Sandra

   Exact! Ziet er niet erg smakelijk uit nee. :’) Als je fan bent van paté dan is het misschien wel de moeite waard. Laat het weten als je het toch geprobeerd hebt, want daar ben ik dan wel erg benieuwd naar hihi.

 3. Annelies

  Paté van vlees vind ik wel lekker. En ik sta ook zeker open voor vegetarische/veganistische opties. Maar deze lijkt mij niet lekker. Nu houd ik ook absoluut niet van champignon. Wel stoer dat je het geprobeerd hebt.

  • Sandra

   Als je ook al niet van champignons houdt dan denk ik inderdaad dat je deze paté niet lekker vindt. Een ander misschien wel? Misschien ga ik er nog wel een keer eentje reviewen. :-)

   • Annelies

    Ik ben benieuwd! Ik houd je blog in de gaten. :)

 4. Rianne

  Ik weet dat ik de champignon paté van Tartex wel lekker vond en ook een aantal andere smaken van hun assortiment. Volgens mij zijn die van Zonnatura wel vergelijkbaar hiermee. Een verantwoorde keuze zou ik deze paté niet noemen. Er zit teveel vet en vooral verzadigd vet in, vanwege de kokosolie. Ook het zoutgehalte is vrij hoog. Voor een paté zal het wellicht meevallen, maar ik zou hem niet onder verantwoord broodbeleg scharen, dan eerder als iets lekkers bij uitzondering als je ervan houdt. Wel leuk dat je dit getest hebt overigens :)

  • Sandra

   Misschien moet ik mij dan nog eens wagen aan de Tartex varianten? Ik ga er over nadenken. Als ik het nog aandurf… haha. :-)
   Misschien komt ons meningsverschil (over of het een verantwoorde keuze is of niet) voort uit hoevaak wij denken dit te eten, hoeveel je op je brood smeert en hoe de rest van je voedingspatroon er uit ziet. Ik vind dat ik dit best (als ik het lekker vond tenminste, haha) regelmatig op mijn brood kan smeren. Ik krijg verder amper vet en vet binnen op een dag. Ik denk dat iedereen zo zijn eigen mening heeft over of iets wel of niet verantwoord is. Ik ben van mening dat dat voor ieder zijn/haar voedingspatroon en lichaam anders is! Ik kan dus best begrijpen dat jij het bij uitzondering eet. Zo heeft ieder een eigen idee of iets wel of niet ‘goed’ is om regelmatig te eten.
   Wie weet binnenkort wel een Tartex review dan… :-)

 5. Irene

  Ik vind paté echt heel ranzig en champignons ook dus ik zou dit nooit kopen. Ben dan op zich wel blij te lezen dat het niet echt naar champignons smaakt, al kan ik me inbeelden dat het een teleurstelling is als je het net daarom koopt :p
  Irene onlangs geplaatst…22 vragen aan 22 vrouwen • Laura

  • Sandra

   Haha, ranzig is ook het woord dat precies omschrijft wat ik ook van paté vindt. :’) De smaak van champignons leek mij nog wel oké, maar toch is het niet wat ik verwachtte. Jammer, maar had het stiekem ook wel verwacht dat ik het niks zou vinden. :p

 6. Johanna

  Leuk zo’n review! Laat maar komen :)

  • Sandra

   Dankjewel voor je positieve reactie! :-)

 7. Jessica J.

  Ik vond paté toen ik nog vlees had zo ongelooflijk lekker! Echt, ik was er dol op! Deze heb ik nog niet geprobeerd, maar die van De Vegetarische Slager vind ik wel helemaal top.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf natuurlijke tips bij hooikoorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑