AroundSan

My Way of Exploring

Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes

Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes
Wanneer je geen vlees eet dan kan het best zo zijn dat je door bijvoorbeeld een pasta- of wokgerecht iets met een bite mist. Vivera heeft hier dé oplossing voor gevonden, namelijk door deze Plantaardige Kipstukcjes op de markt te brengen. Deze vleesvervanger nam ik laatst mee en ging ik uitproberen. Benieuwd of dit de moeite waard en lekker is?

Vivera Plantaardige Kipstukcjes

Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes

Ingrediënten

Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes ingrediënten
Dit is wel een heel kort lijstje zeg, dat is top! Deze kipstukcjes bestaan voor 93% uit gerehydrateerd SOJA-EIWIT, specerijextract, natuurlijk aroma, erwtenvezels en zout. Prima! Per 100 gram bevatten deze kipstukcjes 119 calorieën, wat ik helemaal niet veel vind. Als je naar de vetten kijkt dan word ik al helemaal blij, want er zitten namelijk maar 0,5 gram vet in per 100 gram. Dat is natuurlij niks! Nog een héél positief puntje: er zitten maar liefst 19,4 gram eiwitten per 100 gram in, wauw. Ik vind het een heel mooi lijstje!!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes
Je verwacht een kip achtige smaak en structuur, toch? Ze heten niet voor niks ‘Plantaardige Kipstukcjes’. Ik kan je zeggen dat ze zeker een kip achtige smaak hebben. Ze hebben een goede bite en smaken vrij neutraal, maar zijn zeker niet smaakloos. Ik vind het een lekkere smaak hebben! Voor deze review heb ik een paar stukjes los gebakken in een pan, zodat ik de smaak goed kon proeven. Je kan ze natuurlijk prima door een wokgerecht doen, maar ook door de pasta, rijst of op een broodje. Een broodje gemarineerde ‘kip’ maken staat nog op mijn lijstje om binnenkort te doen! Deze kipstukcjes zijn daar denk ik wel geschikt voor! Fijn ook dat ze niet gemarineerd zijn, want ik marineer liever zelf naar eigen smaak. Ze hoeven wat mij betreft niet bewerkt te worden met kruiden of een sausje, want ze zijn zo ook al erg lekker. Ik vind het top dat Vivera dit zelf aan ons overlaat. :)
Review | Vivera Plantaardige Kipstukcjes
Structuur van de kipstukcjes zijn vlezig, zoals je hierboven misschien ook wel ziet. Het is een beetje te vergelijken met zacht mals vlees vind ik. Je moet echt kauwen, dus het is zeker geen slappe hap. Ze zijn ook helemaal niet droog, maar juist eerder een beetje sappig. Erg lekker! Ik had verwacht dat ze te ‘worsterig’ zouden zijn van structuur, maar dit is gelukkig totaal niet zo. Jum, ik ben verrast!

Conclusie

Dit is sowieso een aanrader hoor! Zeker als je iets van een bite mist in bepaalde gerechten dan is dit echt een uitkomst. Het is binnen een paar minuten klaar, want je hoeft het in principe alleen maar even op te bakken. Het is niet zo dat het gaar hoeft te worden natuurlijk. Super easy! De smaak is lekker, de structuur is fijn, de ingrediëntenlijst is top… Wat wil je nog meer? Ik zou zeggen: probeer het ook eens! Enneh, als je eens een vleesfreak in de maling wilt nemen, dan durf ik te wedden dat je dat gaat lukken met deze vega versie, hihi.

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze plantaardige kipstukcjes al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

6 Comments

  1. Wat grappig dat de structuur er zo vleesachtig uitziet! Echt goed nagemaakt! De Kipstuckjes klinken inderdaad erg lekker en wat fijn ook dat je ze zelf naar smaak kunt marineren.

  2. Als je het niet zou weten dat het plantaardig is zou je denken dat het echte kip is! Dat wil ik wel eens proberen.

  3. Wat grappig dat je dit getest hebt! Ik ben wel benieuwd of het ook lekker is als je er een woksausje bij zou gebruiken.

  4. Ik vind deze lekkerder dan echte kip! En fijn ook dat er geen kip voor doodgegaan is natuurlijk :P

    Ik vind dit soort vleesvervangers alleen altijd veel te zout… Kijk maar op de verpakking: 1,6 g zout per 100 g. Als je dan een marinade zou gebruiken die ook zout bevat (bijvoorbeeld iets met sojasaus) wordt het al helemaal erg. Daarom gebruik ik liever tofu, dat is wat neutraler. Ik hoop heel erg dat Vivera (en de vegetarische slager, en quorn, enz.) het zoutgehalte nog omlaag gaan brengen.

  5. Ik vind Vivera hoe langer hoe leuker! Tof dat deze zo’n vlezige structuur hebben.
    Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Golden Egg Bath Bomb Melt

  6. Ik heb ze wel eens uitgeprobeerd, maar eerlijk gezegd zijn die “kipstukjes” wat mij betreft smaakloos en met smaakloos bedoel ik dat letterlijk: zonder smaak. Ik vind ze ook vrij taai. Mogelijk ligt er een verband met mijn sterk afgenomen reukvermogen; bij dit product wordt de “smaak” dan puur door de reuk bepaald.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑