My Way of Exploring

Review | Vivera Kaasschnitzel

Review | Vivera Kaasschnitzel
De kaasschnitzel van Vivera was de allereerste vleesvervanger die ik ooit heb gegeten. Ik was het meest benieuwd naar deze vleesvervanger omdat hij mij erg aan een kaassoufflé deed denken. Smaakt hij ook zo? Is het een aanrader? Ik vertel het je in deze review!

Vivera Kaasschnitzel

vivera kaasschnitzel

Ingrediënten

vivera kaasschnitzel
Een kaasschnitzel bevat 188 calorieën. Ik had zelf meer verwacht, dus het viel mij nog wel mee. Natuurlijk is het niet de gezondste optie die je kun kiezen, maar dat hoeft ook niet altijd, toch? Er zit in deze vleesvervanger 10,7 gram vet, maar dat komt natuurlijk door de kaas. Deze burger is, net als de krokante kipschnitzel, gepaneerd met cornflakes. Dat belooft veel goeds! Wat kan ik verder nog over de voedingswaarden en ingrediënten zeggen? Kijk zelf en vorm je eigen mening, zou ik zeggen! :)

Hoe is de smaak en structuur?

vivera kaasschnitzel
Ik zal gelijk met de deur in huis vallen… Deze kaasschnitzel is fan-tas-tisch! Maar dan ook écht. Of hij mij aan een kaassoufflé doet denken? JA! Ik had al 8 jaar geen kaassoufflé meer op (mag ik niet), terwijl ik daar altijd dol op was, dus je kan je misschien wel voorstellen dat ik stond te springen toen ik merkte dat ik niet onwijs veel pijn kreeg toen ik dit at. OHYEAH!
vivera kaasschnitzel
De structuur van de burger is lekker kazig, haha. Verrassend hè? De paneerlaag van cornflakes zorgt weer voor een super lekker krokant laagje. Dit in combinatie van de zachte gesmolten kaas is echt súper lekker! Oooooh ik ben dol op deze vleesvervanger! Wij eten hem altijd op een speltbolletje, omdat dat gewoon het lekkerst is, hihi. Ik was altijd gek op een broodje kaassoufflé met pindasaus en miste dat ook best wel al die jaren, maar dit is zelfs nog 10x lekkerder. Happy me! De kaas is ook onwijs lekker van smaak. Top gedaan Vivera!
vivera kaasschnitzel
Mijn tip? Probeer hem eens uit op een bolletje! Oh, en doe de kaasschnitzel 10 minuten in de oven zodat je een heerlijk knapperig korstje krijgt. Hmmmm, wedden dat jij dit ook ontzettend lekker vind als je van kaas houdt?

Conclusie

Ik hoef vast niet meer uit te leggen wat ik van deze vleesvervanger vind. Volgens mij ben ik wel duidelijk geweest, hihi. Ik vind hem ontzettend lekker! Wij eten hem in het weekend regelmatig als lunch op zo’n speltbolletje als hierboven. Lekker hoor! Als avondeten hebben wij hem nu al een tijdje niet meer gegeten, maar dat kan natuurlijk ook gewoon prima. Ik eet hem nu standaard op een bolletje, maar misschien moeten we hem ook maar weer een keer los eten. Óók lekker!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Kaasschnitzel al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

9 Comments

 1. Romy

  Wat fijn dat je dankzij deze vega kaasschnitzel voor het eerst sinds jaren weer iets kaasachtigs kon eten. Op een broodje ziet het er al helemaal heerlijk uit!
  Volgens mij heb ik weleens een soortgelijke vega kaasschnitzel gegeten (ik weet niet meer van welk merk). Die vond ik ook erg lekker.
  Romy onlangs geplaatst…Action shoplog | Handlettering drawing set, stationery & Opa Vertelt

 2. Darina

  Zo fijn dat je deze wel kunt eten zodat je de kaassouffle niet al te veel mist. Ik heb deze toevallig vorige week gegeten en is me ook goed bevallen. Ik at hem met cranberry compote, ook een aanrader.
  Darina onlangs geplaatst…15 Tips voor dagelijkse gewoontes

 3. Simone

  Ik heb deze eens geprobeerd, maar vond ‘m toen niet zo lekker. Nu heb ik een AirFryer, dus denk dat ik hem nu veel knapperiger kan krijgen én ik wil je tip van het eten op een bolletje wel eens proberen. Ga ik doen!

 4. Jessica J.

  Wat ben ik blij voor je dat je dankzij deze kaasschnitzel eindelijk weer iets kaassouffléachtigs mag eten! Deze lijkt me zo lekker! En verbazend weinig calorieën voor zo’n overdosis kaas. Wat doe je me aan, San? :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #91 • Fluozombies en de knop om

 5. Manon

  Ik eet sinds 1 jaar geen vlees meer en de producten van Vivera zijn echt wel mijn favoriet. Probeer ook zeker eens de kipstuckjes met limoen … nog ‘malser’ dan echte kip. Deze kaasschnitzel op zo’n broodjes is ook echt een goed idee. Ga ik dit weekend ook eens proberen!

 6. Rachel

  Dit is echt de go-to burger die ik op mijn werk vaak voorgeschoteld krijg. Ik heb hem dus al vaak gegeten. Ik moet wel zeggen dat de smaak erg afhangt van de bereiding. Niet teveel, maar ook niet te weinig vet. Het allerlekkerste is als hij netjes heel is gebleven en dat is al een prestatie op zich. Maar als dat allemaal
  Goed is gegaan, is het een heerlijke burger.
  Rachel onlangs geplaatst…20 feitjes over mij

 7. Rowan

  Dit was inderdaad ook mijn eerste vleesvervanger en wauw!! Ik was meteen helemaal fan. Zulke lekkere dingen maken het ook een stuk makkelijker om vegetarisch te eten, haha.

 8. Maxime

  Deze lijkt me erg lekker! Die wil ik een keer gaan uitproberen. Doe je deze kaas schnitzel alleen in de oven 10 minuten of bak je hem ook nog van te voren? En op hoeveel graden celcius zet je de oven?

  X Liefs

 9. Yaron Pelzman

  Vivera vega kaasschnitzel is erg lekker maar erg onduidelijk betreft de vegetarische ingridienten, staat 67% smeltkaas( 37% vegetarische kaas……).?
  Ik will graag weten wat voor stremsel is hier gebruikt, bij bijde kazen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑