My Way of Exploring

Review | Vivera Gyros

Review | Vivera Gyros
De shoarma van Vivera kende ik al, maar de gyros? Nog nooit gezien. Die moest ik proberen dus! Hop, gauw dat winkelmandje in. Ik was erg benieuwd of hij op de shoarma zou lijken. Of dat zo is, dat vertel ik je natuurlijk in deze review. Natuurlijk vertel ik je ook of ik hem aanraad, of niet. :-)

Vivera Gyros

Review | Vivera Gyros

Ingrediënten

Review | Vivera Gyros
Deze gyros van Vivera bestaat voor 87% uit gerehydrateerd SOJA-EIWIT. Verder staat op het lijstje dat er plantaardige oliën, natuurlijke aroma’s, kruiden, specerijen, zout, ui, zeezout, knoflook, paprikaconcentraat, maltodextrine, ijzer en vitamine B12 in zit. Een kort lijstje zeg, wauw. Daar hou ik van! Per 100 gram krijg je 183 calorieën, 9,3 gram vet en 19,2 (!) gram eiwitten binnen. Gewoon een beetje standaard voor vleesvervangers. Die eiwitten zijn wel heel nice zeg.

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Gyros
Om gelijk maar de vraag te beantwoorden over of hij op de shoarma van Vivera lijkt: ja en nee. Duidelijk hè? Haha. Qua smaak is hij anders, want de kruiden zijn anders. Ik vind hem minder heftig van de shoarma variant. Wat mij betreft een pluspunt, want ik kan niet zo goed tegen al die heftige kruiden bij elkaar. De smaak vind ik erg lekker! Als ik zou moeten zeggen waar het naar smaakt, dan zou ik niet weten hoe ik het moet omschrijven. Er springt geen duidelijke soort kruid uit. Maar als je de shoarma van Vivera kent, dan moet je gewoon een mildere variant verwachten.
Review | Vivera Gyros
De structuur van de gyros is hetzelfde als die van de shoarma. Je hebt echt iets te kauwen. Het lijkt wat dat betreft erg op echt vlees. Hierdoor is het ook lekker om het op een broodje te zien, zoals je hierboven ziet. Pat deed het op een Italiaanse bol met knoflooksaus. Volgens hem erg geslaagd! Ik pikte wat stukjes los mee om te proeven. Zo is het ook lekker trouwens. :-)

Conclusie

Erg lekker. Het is dat ik niet goed tegen de knoflook en andere kruiden kan die er in zitten, maar voor zo af en toe een paar stukjes te pikken kan wel. Als ik jou was zou ik er lekker een broodje mee maken of misschien in een wrap doen? Er zijn genoeg variaties mogelijk. Een pluspunt tegenover de shoarma vind ik dat deze dus minder gekruid is, waardoor je het eerder kan combineren bij andere dingen denk ik. Maar goed, ik vind ze allebei lekker. Ik was bang dat het te veel op elkaar zou lijken, maar gelukkig verschillen ze wel van elkaar.

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Gyros al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

3 Comments

 1. Romy

  Dat zijn veel eiwitten! Wat goed zeg! Ik ben meestal niet zo van vleesachtige vleesvervangers, maar wil deze misschien ook eens proberen. Extra pluspunt dat het glutenvrij is, waardoor mijn vriend ze ook kan eten :)
  Romy onlangs geplaatst…5 lessen die ik leerde van mijn loopbaancoach

 2. Jessica J.

  Ik denk niet dat ik deze al gegeten heb, maar de Shoarma wel! Wij doen die meestal inderdaad in een broodje met wat groenten, zoals je dus ook bij de pitabar zou eten. Wel een goede tip om er eens een wrap mee te maken, dat hebben wij nog nooit gedaan!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Punkin Pumpkin Bath Bomb

 3. Irene

  Hmm dit lijkt me super lekker! Ik zou het ook op een broodje met looksaus doen :) Ik ga kijken of ik ‘m kan vinden als ik nog eens vleesvervangers in sla!
  Irene onlangs geplaatst…Dagboekje van week 45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑