My Way of Exploring

Review | Vivera Falafel Hot & Spicy

Review | Vivera Falafel Hot & Spicy
Deze falafel kwam ik laatst tegen in de supermarkt. Nog nooit gezien, jij wel? Tijd om hem uit te proberen! Ik ben gek op falafel en ook op spicy eten, dus die combinatie leek mij perfect. Is het een aanrader? Ik vertel het je in deze review.

Vivera Falafel Hot & Spicy

Review | Vivera Falafel Hot & Spicy

Ingrediënten

Review | Vivera Falafel Hot & Spicy
De Falafel Hot & Spicy bevat per 100 gram 220 calorieën, dus 440 calorieën in één pakje. Volgens mij is een half pakje wel meer dan genoeg, want het vult als een malle haha. Verder bevat deze falafel per 100 gram 10,3 gram vet en 7,3 gram eiwitten. Op zich prima voor falafel vind ik. Als we naar de ingrediënten kijken dan die ik dat er 66% kikkererwten in zit, daarna zonnebloemolie en allerlei smaakmakers. Verder geen hele gekke dingen ofzo, dus dat is mooi. De jalapeño pepers staan al derde ingrediënt. Zal het écht zo heet zijn? Lees verder!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Falafel Hot & Spicy
Ik had hoge verwachtingen van deze falafel. Ik hou van hot & spicy én ik ben dol op falafel. Ik was dus erg benieuwd hoe deze combinatie zou zijn. Ik kan je alvast zeggen dat hij érg spicy is. Jeetje, hahaha. Ik hou van pittig eten en mij hoor je dus ook niet klagen, maar ik zeg niet snel dat hij erg hot is. Lekker! Maar als je niet van pittig eten houdt dan zou ik hem absoluut afraden, haha. Op het eerste gezicht is het gewoon falafel, maar na een paar seconden gaat het ineens onwijs branden in je mond. De smaak is verder hartstikke lekker. Ik vind het wel een geslaagde combinatie!
Review | Vivera Falafel Hot & Spicy
De structuur is zoals je van falafel weet… Kruimelig en een beetje droog, maar niet té. Hij is qua structuur hetzelfde als de normale falafel van Vivera. Ik heb ze in de airfryer gedaan en daardoor werden ze heerlijk knapperig. Aanrader voor als je ook een airfryer hebt! Ja, de structuur is gewoon prima. Het ligt er ook wel aan hoe lang je ze bakt qua of ze droog worden. Ik vond het erg meevallen.

Conclusie

Erg lekker, maar wel pittig! Deze falafel doet zijn naam wel eer aan dus, haha. Ik zou hem zeker nog een keer kopen. Ter afwisseling is hij erg lekker. Voor de mensen die niet van pittig eten houden: ik zou deze overslaan. Nogmaals: ik zeg niet snel dat iets erg pittig is, maar nu dus wel. Voor de mensen die wel van een beetje hot en spicy houden: probeer het! Lekker, lekker. :-)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij de Falafel Hot & Spicy al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

1 Comment

  1. Janne

    Ha, leuk, een nieuwe vleesvervangerrecensie!
    Ik heb wel eens de Hot & Spicy falafel van de Jumbo op, en die was echt stervensheet (terwijl ik heet eten ook wel gewend ben, ik eet graag Indiase curry bijvoorbeeld en sambal gaat met lepels per persoon). Mij was het iets te veel, hoewel ik denk dat het ook afhangt van waarmee je het combineert. Als je het combineert met wat fris zoals sla en iets van yoghurt of zo, gaat het denk ik beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑