My Way of Exploring

Review | Vegetarische kroket van Lidl

Review | Vegetarische kroket van Lidl
De vegetarische kroket van Lidl, daar was ik benieuwd naar! En ik gok meer mensen ook. :-) Tijd om hem te testen dus! Is dit nu écht een lekkere kroket of kan je hem beter overslaan? Ik ga het je vertellen in deze review.

Vegetarische Kroket van Lidl

Review | Vegetarische kroket van Lidl

Even een side note: Ik weet dat de foto’s niet zo top zijn. Een tijd geleden heb ik ze in de avond genomen en daardoor zie je een lelijke weerspiegeling. Ik had zo’n zin om deze review nu te schrijven, dat ik ze toch maar heb gebruikt. Ik zal ze later vervangen!

Ingrediënten

Review | Vegetarische kroket van Lidl
Om even een greep uit een aantal voedingswaarden te nemen: per kroket krijg je 206 calorieën, 12,8 gram vet en bijna 4 gram eiwitten binnen. Ik vind dit zelf nog wel best prima voor een kroket. Verder zie ik dat de kroket uit een hele lijst aan ingrediënten bestaat, haha. Water, paneelmeel, plantaardige oliën (helaas ook palmolie), tarwebloem en verder vooral smaakmakers en suikers. Niet het meest gezonde, maar voor een kroket neem ik dat voor lief. :-)

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vegetarische kroket van Lidl
De kroket ziet er heel ‘normaal’ uit. Ik heb hem voor 20 minuten in de airfyer gedaan en toen kwam hij er met een heerlijk krokant korstje uit. Top! Na de eerste hap wist ik al meteen dat dit goed zit. Dit is absoluut een blijvertje! Hij is ontzettend lekker. Je proeft dat er kruiden in zitten die de smaak echt tot zijn recht brengt. Ik heb eerder een vega kroket gegeten die echt naar champignon smaakte, maar dat vind ik bij deze niet het geval.
Review | Vegetarische kroket van Lidl
En dan door naar de structuur. Zoals je ziet zie je aan de binnenkant een smeuïge substantie met af en toe ook wat stukjes er in. In combinatie met de knapperige buitenkant is dit echt heerlijk! Gewoon precies wat je van een kroket verwacht, als het aan mij ligt.
Review | Vegetarische kroket van Lidl
Een broodje vega kroket. Daar kun je mij wel voor wakker maken hoor! Zeker als je er ook nog een beetje mosterd op doet. Jum! Dikke vette tip dus. Ik eet hem eigenlijk nooit los, maar altijd op een broodje, hihi.

Conclusie

Zoals je al leest: ik ben HEEL enthousiast! Ik weet 100% zeker dat je iemand die vlees eet hiermee in de maling kunt nemen. Zeker als je het ook nog op een broodje serveert, haha. Ik vind deze kroketten écht heel goed. Ik heb ze inmiddels al regelmatig gegeten (lees: bijna elk weekend sinds deze zomer, hihi) en kan je zeggen dat ze niet gaan vervelen. Oftewel: dikke aanrader! Ook niet onbelangrijk is dat ze leuk te betalen zijn met 4 voor 2,29. Zeker als je het vergelijkt met andere merken. :-)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vega kroket van Lidl al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

 1. Irma

  Word spontaan enthousiast en zin in een broodje kroket! Zo lekker!

 2. Marloes

  Ik vind deze kroketten ook zo lekker! De bitterballen trouwens ook. Koop ze beide maandelijks :)
  Marloes onlangs geplaatst…Starten met vaker vegetarisch eten

 3. Peter Boon

  Heb dit nog nooit geprobeerd, wel eens van gehoord. Bij mij in het Thomashuis in Reeuwijk eten we de laatste tijd ook wel eens een vegetarische variant van producten. Zoals afgelopen vrijdag, toen aten we op een broodje een vegetarische hamburger, die smaakte goed. Sandra, je geeft mij inspiratie, want wie weet ga ik een keer de vegetarische kroket eten 😉

 4. john Paulis

  Heel lekker …de beste smaak van alle concurrenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑