My Way of Exploring

Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl

Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl
Deze My Best Veggie Vegetarische Balletjes van de Lidl heb ik al eerder eens geproefd, maar nog nooit heb ik er een review over geschreven. Daar komt vandaag verandering in! Op mijn blog kan deze vleesvervanger natuurlijk niet ontbreken. Ik vertel je wat ik van deze vega balletjes vind en of ze de moeite waard zijn om ook te kopen!

My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl

Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl

Ingrediënten

Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl
Deze vega balletjes bestaan voornamelijk uit soja en tarwe. Verder zie ik geen gekke dingen staan waarvan ik denk: ‘Waar is dit nou weer voor nodig?’, dus dat is positief. Al blijft natuurlijk ‘aroma’s’ wel een beetje vaag, maar oké. Per 100 gram bevatten deze vega balletjes 172 calorieën, 5 gram vet en 19,2 (!) gram eiwit. Prima!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl
Eerlijk is eerlijk, ik heb niet zo veel met dit soort vleesvervangers. Ik denk nooit van: ‘Oh, laat ik eens vega gehaktballetjes kopen!’, puur omdat ik ze niet zo bijzonder vind. Maar ik moet wel zeggen dat dit los staat van wat ik van de smaak van deze balletjes vind. Ze hebben een prima smaak! Ze zijn lekker qua smaak. Een  beetje zoutig, wat wel meer vleesvervangers hebben, en verder gewoon neutraal. Ik vind ze lekker,  maar niet zó lekker dat ik ze voor mezelf zou kopen om op te peuzelen. Ik vind het wel een leuk alternatief voor op een verjaardag te serveren als hapje! Pat vind deze balletjes erg lekker eens in de zoveel tijd op zijn brood te doen en er een broodje bal van te maken. Tip!
Review | My Best Veggie Vegetarische Balletjes van Lidl
De structuur van deze My Best Veggie Vegetarische Balletjes is zoals je eigenlijk ook van een normale gehaktbal kent. Vlezig, zoals je hierboven ook ziet. Bijna eng hoe echt het er uit ziet vind ik, haha! De smaak is dus lekker, de structuur is heel echt en de buitenkant kan je lekker knapperig krijgen als je ze opbakt. Dit hoeft overigens maar heel even, want je hoeft het niet gaar te bakken natuurlijk. Al met al vind ik het een lekkere vervanger voor echte gehaktballetjes, maar zoals ik al zei: het doet me niet zo veel. Maaaaar, de smaak is prima!

Conclusie

Mijn conclusie kon je eigenlijk al lezen hierboven! Ze zijn lekker, neutraal van smaak en zeker aan te raden als je op zoek bent naar een vervanging van gehaktballetjes. Deze zijn dan prima! Psssst en een tip: ze zijn deze week in de aanbieding bij de Lidl en kosten nu €1,39. Dat is een leuk prijsje om ze eens uit te proberen! Normaal zijn ze ook niet duur, namelijk €1,59. Prima budget optie dus!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Vegetarische Balletjes al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je dit wel eens willen proberen? 

5 Comments

 1. Romy

  Wat een betaalbare vleesvervanger inderdaad! Ik snap wel wat je bedoelt trouwens. Juist omdat ik, voordat ik vegetariër werd, nooit echt van gehakt hield, hoeft vega-gehakt voor mij ook niet per se. Toch eet ik het af en toe en de smaak is vaak wel prima. Deze balletjes klinken zeker goed!
  Romy onlangs geplaatst…Kringloopvondsten #7 & IJ-hallen | Winterlaarzen, spijkerjas & Blond Amsterdam

 2. Jessica J.

  Volgens mij heb ik deze nog in de vriezer liggen. Ik gebruik zulke balletjes weleens bij een pastagerechtje. Inderdaad ook wel slim om ze als snack op een feestje te serveren!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Vijf Netflix Original-series die je in één ruk uitkijkt

 3. Kelly

  Deze zien er lekkeruit zeg!

 4. Roos

  Erg lekker!!

 5. Roelien reekers

  We hebben vandaag voor het eerst deze balletjes gehad, we eten Normaal niet vega, maar deze zijn best lekker nu moet ik wel zeggen dat ik ze in een beetje mosterd heb gedipt . Maar prima om te eten zal ze zeker een keer weer kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑