My Way of Exploring

Review | Magnum Vegan Classic

 Review | Magnum Vegan Classic
Een vegan Magnum? Dat klinkt interessant! Maar ijs op basis van erwten proteïne? Daar heb ik nog nooit ven gehoord. In deze review vertel ik jou mijn bevindingen over dit ijsje. Is hij lekker? Wat zijn de ingrediënten? Is het ‘gezond’? Zou ik hem aanraden? Je leest het allemaal in deze review. :-)

Magnum Vegan Classic

Review | Magnum Vegan Classic

Ingrediënten & voedingswaarden

Review | Magnum Vegan Classic
Laten we beginnen met de ingrediënten en voedingswaarden. Ik zie dat het eerste ingrediënt water is en daarna die ik gelijk al suiker staan. Oeps, daar word ik niet heel blij van. Zéker niet met mijn fructose intolerantie, ghehe. Daarna zie ik een aantal dingen staan, waaronder cacaoboter, glucosestroop, kokosolie,  erwten proteïne, aroma’s, vanillestokjes… Eerlijk is eerlijk, ik word niet enthousiast van de ingrediënten, maar ik had ook niet verwacht dat het een super gezond ijsje zou worden. Het blijft een Magnum, haha. Dat is ook wel aan de voedingswaarden te zien overigens. Eén ijsje bevat 234 calorieën, 14 gram vet en 20 gram suiker. Woooow, daar word ik niet blij van. Maar okay, door naar de test!

Hoe is de smaak?

Review | Magnum Vegan ClassicHij ziet er exact hetzelfde uit als een normale Magnum. Geen verschil te zien van de buitenkant. Ik wist van te voren dat ik zo min mogelijk moest eten hier van, want dit is echt ontzettend slecht voor mijn intoleranties. Maarja, ik wilde hem gewoon eens proeven, haha. Ik nam dus een paar kleine hapjes. Tja, voor iemand die al meer dan 10 jaar geen Magnum op heeft is dit zoet. Maar wél lekker! Het verraste mij heel erg dat het ijs van binnen lekker is. Wat ik nog weet van een normale magnum is dat het ijs altijd heel melkachtig smaakte (wat ik nooit zo lekker vond). Dat heb je totaal niet bij deze Magnum (uiteraard, want er zit geen melk in haha). Je proeft vanille en een romige smaak, maar niet overdreven. Ja, ik was echt verrast!
Review | Magnum Vegan Classic
Het laagje chocolade smaakt een beetje tussen pure chocolade en melk chocolade in. In combinatie met het ijs is het zoet, maar dat heb je eenmaal met dit soort ijsjes. Voor af en toe moet het kunnen toch? Ik vind het een lekker ijsje! Ondanks dat het zoet is, maar dat was te verwachten natuurlijk.

Conclusie

Verwacht niet dat dit ineens een gezonde Magnum is omdat hij vegan is, want dat is het totaal niet. Voor mij is dit niet iets wat ik nog een keer zal kopen, want het is absoluut 100% afgekeurd voor mijn intoleranties ghehe, maar als je echt zin hebt in een ongezond (veganistisch) ijsje (wat ik mij heel goed kan voorstellen haha) dan is dit echt een goede optie! De smaak is goed. Hij lijkt zo veel op de normale variant dat je iemand voor de gek zou kunnen houden. En van die erwten proteïne proef je niks hoor, don’t worriesss. :-) Dus zoete ongezonde trek? Zin in een ijsje? Ik kan hem je aanraden!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij de Magnum Vegan Classic al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

3 Comments

 1. Romy

  Hij klinkt héérlijk! Magnums zijn natuurlijk nooit echt supergezond ;) Maar af en toe genieten van zoiets lekkers blijft natuurlijk heerlijk.

 2. Jessica J.

  Zo fijn dat er hoe langer hoe meer veganistische alternatieven komen! Ik eet eigenlijk zelden ijsjes met chocolade, maar ben nu wel benieuwd!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #28 • Wazig Den Haag en verdwaald in de Underground

 3. Marloes

  Het ijsje klinkt wel heel lekker! Maar ik heb eigenlijk nooit echt van Magnums gehouden. Geef mij een raketje of een Cornetto en je hebt een blij persoon ;)
  Marloes onlangs geplaatst…Review boekenweekgeschenk ‘Leon & Juliette’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑