AroundSan

My Way of Exploring

Review | BOON Falafel Burger

Review | BOON Falafel Burger
Een tijd terug zag ik deze Falafel Burgers van BOON liggen. Dit is een merk die ik nog niet zo vaak tegen was gekomen bij supermarkten, dus ik besloot dit keer er maar eentje uit te zoeken om te gaan proeven. Ik koos dus voor de Falafel Burgers en daar gaat dus ook deze review over! Is hij lekker? Ik vertel het je!

BOON Falafel Burger

Review | BOON Falafel Burger

Ingrediënten

Review | BOON Falafel BurgerDeze BOON Falafel Burger bestaat voor 39% uit kikkererwten. Dat is best weinig toch? Dit was in ieder geval mijn eerste reactie. Daarna zie ik paneermeel, drie soorten groenten, tarwebloem, zonnebloemolie en nog wat specerijen en kruiden, etc. staan. Geen gekke dingen, dat is positief! Per burger krijg je ongeveer 175 calorieën binnen, 9 gram vet en 4,8 gram eiwitten.
Review | BOON Falafel Burger

Hoe is de smaak en structuur?

Review | BOON Falafel Burger
Ik had best wel een hoge verwachting van deze Falafel Burger. Ik ben gek op falafel en daarom hoopte ik dat deze burger erg lekker zou zijn. Hij is lekker qua smaak, maar ik vind hem eigenlijk niet zo heel speciaal jammer genoeg. Hij is erg droog, dat is het grootste minpunt vind ik. Falafel is al snel erg droog, maar bij deze burger was het zó erg dat het voor mijn gevoel in mijn keel bleef hangen. Niet echt fijn. Jammer hoor, want hij is qua smaak best lekker! Misschien een beetje flauw, maar op zich vond ik dat nog niet eens zo heel erg.
Review | BOON Falafel Burger
De structuur van deze BOON Falafel Burger is zoals je van andere kant-en-klare falafel gewend bent: zacht. Normaal gesproken ben ik van falafel gewend dat er wel iets van stukjes in zitten, maar bij deze burger is het compleet fijngemalen. Niet dat dit per se zo erg is hoor, maar het viel mij wel direct op. Wat speciaal is aan deze Falafel Burger is dat hij gepaneerd is met paneermeel én quinoa. Dat leek mij op het eerste gezicht super lekker! Helaas werd de quinoa erg hard en had je continue super harde quinoa stukjes in je mond. Het is niet zoals vleesvervangers normaal gepaneerd zijn qua hoe knapperig het is, maar heel anders. De buitenkant wordt dus knapperiger dan de binnenkant en dat heb je bij bijvoorbeeld falafel balletjes niet. Leuk bedacht, alleen vond ik het niet zo’n succes omdat de quinoa veel te hard werd.

Conclusie

Al met al kan ik niet eens heel negatief zijn hoor. Ik vind het gewoon een groot nadeel dat deze burger zo droog is en dat de quinoa enorm hard wordt, al heb je die droogheid al snel bij falafel. Ik zou hem niet overnieuw kopen daardoor, want ik heb wel eens lekkerdere kant-en-klare falafel op dus dan is de keuze makkelijk. Dat ze een burger van falafel hebben gemaakt vind ik overigens wél een leuk idee, want ik zie eigenlijk altijd alleen maar balletjes in de supermarkten. Dat de burger gepaneerd is vind ik ook een pluspunt, maar helaas is het in mijn ogen niet echt succesvol omdat de quinoa dus zo hard wordt. Jammer, want ik dacht eerst dat het misschien aan mijn bereiding kon liggen, maar op de verpakking staat ook als tip om ze in de oven te doen, dus dat is niet zo. Jammer, want ik hoopte écht een positieve review te schrijven omdat ik falafel zo lekker vind en dacht dat deze burger ontzettend lekker zou zijn! Helaas…

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Falafel Burger van BOON al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

  1. Goed om te weten dat jij deze burger niet zo’n succes vond. Hij klinkt voor mij ook niet echt geweldig. Ook wel bijzonder eigenlijk dat er quinoa op de buitenkant zit. Ik weet ook niet of ik dat echt lekker zou vinden ;)
    Romy onlangs geplaatst…Hoera, 2 jaar Vaker Vrolijk! | Mijn bloghoogtepunten

  2. Ik wist niet eens dat er falafelburgers bestaan, haha. Deze klinkt inderdaad niet bijzonder lekker. Ik hou het voorlopig wel bij falafelballetjes. Ik vind de falafel met spinazie van Garden Gourmet trouwens ontzettend lekker, ik weet niet of je die kent?
    Jessica J. onlangs geplaatst…SLEEP by Max Richter • Slapen in de Kathedraal van Antwerpen

  3. Thank you so much for your helpful shearing post!

  4. Is het jullie opgevallen dat die smaakt naar pepernoten hahah.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑