My Way of Exploring

Review | Beckers Veggie Oven Kroketten

Review | Beckers Veggie Oven Kroketten
Ook Beckers heeft hun assortiment aangevuld met een vegetarische variant van een kroket: de veggie oven kroketten! Ik vind het super dat er steeds meer van dit soort vegetarische alternatieven komen. Ik was erg nieuwsgierig en ging ze testen. Zijn ze lekker? Ik vertel het je in deze review!

Beckers Veggie Oven Kroketten

Review | Beckers Veggie Oven Kroketten

Ingrediënten

Review | Beckers Veggie Oven KrokettenEerlijk is eerlijk, ik word niet blij van deze ingrediënten. Toch moet ik maar in mijn achterhoofd houden dat dit een kroket is en het een snack is die je niet elke dag eet. Voor een keer is het niet erg, maar ik zou persoonlijk dit niet elke dag naar binnen werken als ik naar de ingrediënten kijk. Dat komt ook omdat ik veel dingen zie staan die ik niet mag wegens mijn intoleranties, maar ik heb gewoon twee hapjes geproefd zodat ik tóch mijn oordeel kon vormen. De kroket bestaat voor het grootste gedeelte uit water, paneermeel, tarwebloem en plantaardige oliën. Ik zie verder nog vijf e-nummers staan. Dat hoeft natuurijk niet erg te zijn, het ligt er maar net aan wat dit is, al schrik het mij altijd wel al een beetje af. Ook zie ik een aaltal soorten suikers staan en daar sta ik met mijn fructose intolerantie ook niet om te springen.
Review | Beckers Veggie Oven Kroketten
Per kroket krijg je 160 calorieën, ongeveer 9 gram vet en 3,5 gram eiwitten binnen, wat ik mee vind vallen! Daar is niks mis mee. :) Je kan de kroketten in de oven doe, maar ook in de airfryer. Wij hebben voor dit laatste gekozen en hebben ze dus in de airfryer gebakken. Dit ging overigens hartstikke prima!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Beckers Veggie Oven Kroketten
Ze zijn erg knapperig uit de airfryer gekomen. Dikke vette pluspunt! De smaak is super lekker! Het is niet zo’n typische champignon vulling kroket bijvoorbeeld die van de vegetarische slager), maar er zit juist een echte ragout smaak aan (van zover ik nog weet van vroeger). Erg lekker! Als je weet hoe ragout smaakt dan weet heb je wel een idee waar ik het over heb. Ik zou het niet anders kunnen uitleggen, haha.
Review | Beckers Veggie Oven Kroketten
De structuur van de veggie kroketten is smeuïg met een krokante korst. Hartstikke goed eigenlijk! Er zitten een soort van ‘draadjes’ in zoals je ook bij echte vleeskroketten hebt. Dit maakt het wel heel erg echt om te zien hoor! Of hij exact hetzelfde smaakt als een vleeskroket dat weet ik niet zeker, want het is sowieso al meer dan +/- 12 jaar geleden dat ik voor het laatst zoiets op heb, maar naar mijn idee komt het heel dicht in de buurt. Hij smaakt niet nep en naar groenten ofzo, maar echt naar ragout. Zo ruikt het overigens ook! Ja, ik vind dit een hele goede vervanger!

Conclusie

Lekker hoor, hmmm! Jammer dat ik deze eigenlijk niet mag eten, dus ik moet het maar bij af en toe een klein hapje houden. Vind het alsnog wel leuk dat ik over deze kroketten wel een review heb kunnen schrijven! :) Ik vind het jammer dat er zo veel verschillende soorten suikers in deze kroketten zijn gestopt. Natuurlijk is het iets wat je niet dagelijks eet (dat zou ik in ieder geval niet doen), dat is iets wat ik me ook wel moet bedenken. Het is gewoon een snack voor zo nu en dan, dus dan moet het natuurlijk gewoon lekker kunnen! Ik kan hem dus, ondanks de ingrediënten waar ik niet zo heel blij van word, wél aanraden! Als je een vervanger zoekt van een vleeskroket, dan zou ik deze zeker eens proberen. :)

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze nieuwe veggie kroketten al op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je deze wel eens willen proberen? 

4 Comments

 1. Romy

  Klinkt zeker als een goede vervanger voor gewone kroketten! Ik heb zelf al minstens 13 jaar geen kroketten meer op, dus ik zou niet eens meer weten hoe die smaken, haha. Wel jammer dat de ingrediënten inderdaad over het algemeen niet echt heel voedzaam zijn. Maar daar zijn het (vega) kroketten voor natuurlijk ;)
  Romy onlangs geplaatst…Op de valreep? | Deze dingen wil ik nog doen in 2018!

 2. Kelly

  Oeh, ziet er lekker uit!

 3. Jessica J.

  Ik schrik eerlijk gezegd ook wel van alle suiker, maar verder zou ik deze wel willen proberen. Het is inderdaad niet iets dat je elke dag eet. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Under the Umbrella Tree Bath Bomb

 4. Annelies Penning

  Nog niet gegeten. Na jouw positieve review wil ik deze kroketten zeker eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑