My Way of Exploring

Wij gaan samenwonen!

Wij gaan samenwonen!AAAAH ik heb echt geweldig leuk nieuws wat ik maar al te graag met jullie wil delen! Het is tijd voor een nieuwe stap: Wij gaan samenwonen! Sinds gisteren zijn wij officieel bewoners van een onwijs gaaf rijtjeshuis die we huren. Wat is het snel gegaan ineens! Ik ga jullie alles vertellen. :D

We waren al een tijdje wat aan het rondkijken voor een huis. Niet súper actief in de zin van: we willen zo snel mogelijk een huis, maar wel serieus. Begin september kwamen we uit bij een organisatie waar wij een leuk huisje zagen en daar schreven wij ons toen direct voor in. Na de inschrijving ging ik op vakantie en was het afwachten wanneer we iets zouden horen. Tijdens mijn vakantie kregen we een mail met een uitnodiging om op gesprek te komen en om het aanbod te bekijken. Een paar dagen nadat ik weer terug was in Nederland gingen we naar Rotterdam om kennis te maken met de organisatie die de huurwoningen beheert waar wij interesse in hadden. Al tijdens dit gesprek werd ons verteld dat we veel geluk hadden, er waren namelijk nèt foto’s binnengekomen van een huisje die het bedrijf wel bij ons vond passen. Wat een geluk dat er iets net vrij gekomen was! En wow, wat zag het er GOED uit! Zeker in vergelijking met het huis waar wij eigenlijk eerst voor hadden ingeschreven. Er hoeft hier niet zo veel aan te gebeuren, dus dat is super fijn! Wat ons betreft was het rond. De organisatie zou ons aan de verhuurder voorleggen en toen was het wachten op een akkoord… Wat was dat zenuwslopend zeg. Ik sliep de hele nacht niet (haha) en was echt ontzettend zenuwachtig. Al wist ik ook dat de vrouw van de organisatie al had gezegd dat we volledig aan de eisen voldoen, maar alsnog was het toch wel even spannend. Woensdag liep ik bij een meubelboulevard alvast even te kijken naar wat meubels en toen werd ik ineens gebeld met het goede nieuws dat dit huis voor ons is! YEAH. De volgende dag (donderdag, gister dus) konden we gelijk de contracten ondertekenen en de sleutel ophalen. Eindelijk konden we toen ons huis bekijken! Jep, we moesten het maar met de foto’s doen maar gelukkig kwamen die heel goed overeen met de werkelijkheid. In het echt bleek het nog véél beter en mooier te zijn zelfs, woohoo!

Sinds gisteren zijn we dus officieel bewoners van dit super leuke rijtjeshuis! Om je een voorstelling te geven… We hebben zelfs een voor- en achtertuin (!), een balkon en maar liefst drie slaapkamers. We blijven trouwens lekker in ons eigen dorp wonen, wat ik toch ook wel erg prettig vind. Dit allemaal had ik nooit verwacht hoor. Ik kan het nog steeds niet geloven dat wij vanaf gisteren hier nu samen wonen, al wonen we er nog niet écht want omdat het allemaal mega snel is gegaan hebben we nog niet alle meubels, spullen en zijn we nog totaal niet voorbereid. Maar hey, we wonen hier sowieso iets meer dan een jaar en daarna zien we het wel weer. Ooooh wat een tof huis, echt echt echt! We zijn zo blij dat we nu eindelijk kunnen samenwonen en ons eigen plekje kunnen inrichten. Finally!

Wat is het toch geweldig leuk om samen meubels uit te zoeken en na te denken over hoe je alles ingericht wilt hebben. Daar zijn we momenteel dus druk mee bezig. Ondanks dat ik nog kapot ben van de vakantie en ik sinds een paar dagen ziek ben geworden (stomme griep, koorts, stem kwijt), zweef ik echt een beetje rond. Ik kan het namelijk nog niet bevatten. Het kwam ineens uit de lucht vallen lijkt het wel. Zo gingen we dinsdag nog zonder idee naar het gesprek en zo hadden we donderdag de sleutels al in onze handen en stonden we al in ons huis. Het gaat zo snel allemaal dat ik het amper bij kan houden. De komende tijd staat in het teken van het huisje woon-klaar maken en het naar ons zin maken. Super leuk! Ik heb dit altijd al willen doen, hihi.

Uiteraard neem ik jullie mee in deze nieuwe mega grote stap in mijn leven. Voor het eerst in mijn leven ga ik verhuizen en verlaat ik het huis waar ik zelfs ben geboren. Nog nooit eerder ben ik verhuist en daardoor is het idee dat ik nu ga verhuizen heel erg raar. Eergisteren heb ik mijn nieuwe adres al moeten doorgeven bij de gemeente. Zo definitief. Eng, spannend, gek, maar ook ontzettend gaaf. Natuurlijk wil ik dit met niemand anders doen dan met Pat! Het zal enorm wennen zijn denk ik, maar dat lijkt mij vrij normaal als je verhuist, haha. We gaan er de komende tijd lekker ons eigen mooie plekje van maken! :)

Mijn vraag is wat jullie leuk vinden om de komende tijd over dit onderwerp te zien en te lezen? Ik gok dat before en after foto’s en een hometour wel erg leuk zijn om te delen, maar misschien ook mijn ervaringen? Misschien mijn verwachtingen en of dit later ook zo bleek te zijn? Een blog over samenwonen? Interieur ideeën? Budget tips? Hoe ik alles ervaar/heb ervaren? Ik zit in ieder geval bom vol ideeën, maar ik wil ook graag van jullie horen wat jullie leuk vinden om te lezen en waar jullie nieuwsgierig naar zijn. Zet je suggesties gerust neer hieronder of zoek op een andere manier contact met mij!

Ik ga weer verder met zweven en nog niet beseffen wat er allemaal aan het gebeuren is momenteel. Het gaat nu toch écht gebeuren: San gaat het huis uit! Hahaha, wat een grap. Ik ben zó benieuwd naar hoe ons leven vanaf nu gaat zijn, samen. Zin in!!!

Hoe vaak ben jij al verhuist?

39 Comments

 1. Darina

  Geweldig!! Gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd naar je verhuis avonturen. Ik ben zelf twee keer verhuisd.
  Darina onlangs geplaatst…Ik zit in dubio: Engels blijven bloggen of toch overstappen naar Nederlands?

 2. Loes

  Wat leuk dat jullie gaan samenwonen! En meteen echt een huis, wat tof zeg. Gefeliciteerd!
  Loes onlangs geplaatst…Luisterende Loes #2 – Mijn Favoriete Nummers Allertijden

 3. Romy

  Oh wauw, wat een geweldig nieuws! Stiekem vermoedde ik dat dit het zou zien toen ik op je Insta Stories keek gisteren :) Echt zo leuk dat het is gelukt en ook nog eens veel sneller dan jullie hadden verwacht. Het klinkt echt als een ideaal plekje! Geniet er lekker van :) En ik ben heel benieuwd naar al je verhuisartikelen. Van interieurinspiratie tot je verwachtingen van het samenwonen… Als niet-verhuisexpert (ik ben precies 0 keer verhuisd in mijn leven, oeps! ;)) die ook wel plannen heeft om op zichzelf te gaan wonen, kan ik wel wat inspiratie en ervaringen gebruiken :P
  Romy onlangs geplaatst…Mijn niet zo fabulous (maar superleuke!) bloggerbestaan

 4. Simone

  Wat onwijs leuk!! Gefeliciteerd saampjes!

 5. Sylvia - alovelyadventure

  Wauw gefeliciteerd!! Echt verhuizen kan ik niet meer op een hand tellen en dat dan ook nog in het buitenland haha. Ik wens jullie dan ook veel verhuis en klusplezier toe! Ben erg benieuwd naar Hoe jullie het gaan inrichten!
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…Persoonlijk: Even bijkletsen over de verhuizing naar Portugal!

 6. Anne-Sterre

  Gefeliciteerd! Een super leuke ervaring is het. Tof dat het bij jullie zo snel gegaan is. Wij hebben echt lang moeten wachten haha. Ben benieuwd naar je blogjes erover en naar hoe het er uit gaat zien!!

 7. Marion

  Waaauw wat leuk!! En wat is het allemaal snel gegaan!! Nu kun je eindelijk alle interieur inspiratie waar maken en lekker gaan shoppen :D Ik ben heel benieuwd naar hoe je inrichting etc er straks allemaal uit gaat zien. Lijkt me leuk een lekker uitgebreid fotoverslag hiervan te zien! Geniet er van :D

 8. Anne - Ditisanne.nl

  Wat leuk!! Gefeliciteerd!
  Wij zijn vorig jaar gaan samenwonen en bevalt echt zo goed. Alleen trok ik bij mijn vriend in omdat hij al een koophuis had, maar samen een huisje inrichten lijkt me zoveel leuker!! Succes!
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Vandaag jarig & Doe je mee met een leuke winactie?!

 9. Domenico

  Ciao Sandra, ci piacerebbe la tua recensione su booking.com.
  Saluti da Domenico e Stefania. La Casa di Stefania

 10. Beau

  Wat leuk!! Veel succes en plezier :) Geniet ervan!

 11. Silke

  Wooooow, meid, zo snel!!!! Wat een geluk hebben jullie gehad, wowie. Maar het is jullie van harte gegund! Ik ben super benieuwd naar alle interieurdingetjes, sowieso hebben we al ongeveer dezelfde smaak, dus ik ben super benieuwd of ik dingen ga zien die ik ook wil hebben, hihi. Liefs en super veel succes samen! Ik kan je alleszins verzekeren dat de tijd zal voorbijvliegen. :D
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #119 | Eerste werkweek & lieve cadeautjes

 12. Anna

  Wat super leuk! Gefeliciteerd, en natuurlijk veel plezier in jullie nieuwe huis!

 13. Nienke

  Ahhh zo leuk, gefeliciteerd! Ben benieuwd hoe je jouw huisje in gaat richten, volgens mij wordt dat echt heel leuk!

 14. Puck

  Superleuk! Gefeliciteerd! Een before & after/housetour of iets dergelijks zou inderdaad leuk zijn. En een ”hoe bevalt het samenwonen?” update over een tijdje is ook een goed idee. Beterschap trouwens! Ben zelf net eindelijk van m’n griep af, pfff.

 15. Sophie

  Gefeliciteerd met je eerste eigen plekje! Zo tof! Ga genieten van alles wat op je af komt!

 16. Lysanne

  Echt super gaaf! Gefeliciteerd beiden! Het lijkt me echt fijn om een eigen plekje te hebben. Ik merk nu dat ik steeds spullen vergeet, omdat ik op 3 plekken woon haha. Bij mijn vriend, ouders en op mezelf. ;)

  Geniet er in ieder geval van!

 17. Shirley

  Zo leuk, gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar de foto’s, maar ook naar hoe samenwonen bevalt. In mijn gedachten is dat echt een groot ding. Wanneer zou ik dan al die gekke series die ik graag kijk, moeten volgen? (‘Schat, moet jij niet 3 uur gaan hardlopen ofzo?’). Ik weet dat al mijn vriendinnen hun partners vaak juist minder zien sinds ze samenwonen, maar toch. Succes met klussen en meubels kopen!

 18. Justine

  Aaaaaah zo leuk! Gefeliciteerd! Jeetje wat een geluk, wat is dat snel gegaan ook. En zo chill een huis met meerdere slaapkamers, heerlijk. Ben erg benieuwd naar de foto’s!
  Justine onlangs geplaatst…Australia stories #14 – the hills, hiken & watervallen

 19. Anna

  Aaah hoe leuk, van harte gefeliciteerd! Heerlijk, jullie eerste eigen plekje. En zo fijn dat het snel gegaan is, lijkt me ideaal! Mijn vriend en ik wonen nu zo’n 10 maanden samen en het bevalt heel erg goed, dus ik kan het samenwonen in ieder geval helemaal aanraden! Heel veel plezier en succes met het inpakken en inrichten! :)

 20. Sammie

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Samenwonen is zo fijn :)

 21. Irene

  YAAAY! Proficiat! Wat leuk!!! Kan het samenwonen ook heel erg aanraden! Echt heel fijn. Geniet er van!
  Irene onlangs geplaatst…Groeien.

 22. Nina Simplynspecial

  Gefeliciteerd! Wat een geweldig nieuws zeg <3 Snap dat je super blij bent. Zo voelde ik me ook toen ik mijn eerste eigen appartementje kreeg. Mij lijken voor- en na foto's wel erg leuk, net als interieur shoplogs en dat soort dingen.

 23. Fleur

  Oooh wat ontzettend leuk! En wat tof; alles opnieuw inrichten naar wat jullie leuk vinden! Gefeliciteerd en geniet er van!

 24. Kaylin

  Proficiat San en vriend! Blog maar lekker over waar jij zin in hebt. Ik ben sowieso erg benieuwd.
  Ik ben al eenmaal verhuisd en vond dit wel emotioneel belastend maar zo leuk ook!

 25. Sabine

  Jeej gefeliciteerd! Superleuk en ook wel spannend denk ik. Ik ben twee keer verhuisd en over twee weken volgt de derde verhuizing. Een hometour en voor en na foto’s vind ik wel altijd leuk. Ook bij mij staan de eerste foto’s al op de site, maar als we erin zitten en het is straks een beetje ingericht komen er ook zeker opnieuw foto’s! Heel veel plezier!!

 26. Sarah

  Waaauw! Proficiat. Super blij voor jullie :) En zalig ook dat het zo snel is gegaan! Mijn vriend en ik zijn al meer dan een jaar aan het kijken naar huizen en hebben nog steeds niets gevonden. Zo vervelend! Ik kijk dus zeker uit naar al je verhuisartikels en je ervaringen enzo. Kan ik alvast wat tips opdoen :)

 27. Bente

  Ah wat een ontzettend leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd! En wow, echt heel snel gegaan ja! Ik ben heel benieuwd wat voor moois jullie van jullie huisje gaan maken :).

  Ik ben zelf 3 keer verhuist: op mijn 19e op kamers in Amsterdam. 2 jaar later samenwonen en terug naar Zaandam en vorig jaar toen we ons huis kochten.

 28. Janet

  Super leuk! Heel veel plezier met alles inrichten en lekker genieten!

 29. Laurine

  Gefeliciteerd met dit leuke nieuws! Wat een grote stap! Ik hoop dat je je snel thuis zal voelen in je nieuwe woonst en ik ben stiekem ook heel erg benieuwd naar de decoratie en kijk naar de desbetreffende artikels! :)

 30. Laura

  aah suuuuper tof! het huis klinkt echt goed en met een balkon! gaaf hoor en gefeliciteerd. x
  Laura onlangs geplaatst…VERLANGLIJSTJE

 31. Saskia

  ahh leuk zeg, gefeliciteerd!! Wij wonen net een jaar in onze eengezinswoning, daarvoor 8 jaar in een appartementje gewoond. Super fijn hoor samenwonen. geniet van alle voorbereidingen, ik lees er graag over!

 32. Wendy (B)

  Ik ben nog nooit verhuisd.

 33. Maaike

  Ook dit artikel nog even gelezen :) Super tof voor jullie! Ik verbaas me er wel over dat de markt nu zo is dat je eerst moet tekenen en dan pas het huis ziet. Maar gelukkig is het helemaal mooi! Ik ben al best vaak verhuisd, ik vind het altijd een mooie aanleiding voor een grote opruiming! Heel veel plezier en succes toegewenst met alles!
  Maaike onlangs geplaatst…Het regent bijna nooit in Nederland!

 34. Simone

  Nogmaals gefeliciteerd!! Ik ben zo benieuwd naar jullie plekje! Ik ben inmiddels 2x bewust verhuisd. Één keer onbewust, aangezien ik zo jong was dat ik daar niks van heb meegekregen.
  Heel veel plezier en succes met het klussen en het uitzoeken van leuke meubeltjes!
  Simone onlangs geplaatst…Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!

 35. Linda | travellersoftheworld

  Gefeliciteerd! Ik ben echt ontzettend benieuwd naar foto’s van jullie huisje, het klinkt echt perfect. Ik wil eerst lang op reis, dus nu heb ik even geen geld voor samenwonen. Maar zodra we terug zijn wil ik dat ook echt!
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Doen: vanuit Beijing naar de Chinese muur

 36. Britt

  Van harte!

 37. Eline

  Ahhhhhh wat ontzettend fijn! Ik dacht ik ga lekker blogjes teruglezen en dan dit vrolijke nieuws, ik ben super blij voor je!

 38. Marcella

  Zo gaaf lady, gefeliciteerd met jullie eerste huis! Volgens mij wonen jullie er nu al, zag ik op Instagram. Wat heerlijk joh, geniet er volop van! Ik woon nu in mijn 3e eigen huis en eerste koophuis. Blijft leuk om er helemaal je eigen plekje van te maken! Enjoy!
  Marcella onlangs geplaatst…Hoogtepunten van Utah

 39. Marie de Jonge

  Leuk om te horen dat jullie gaan samenwonen. Mijn vriend en ik zouden dit ook graag willen doen. We zijn nog niet uit over de plek, maar het moet in ieder geval dicht bij mijn werk zijn. Ik kan mij voorstellen dat dit een spannende tijd is en dat je uitkijkt naar het inrichten van de woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑