AroundSan

My Way of Exploring

Wanneer het even niet zo goed gaat…

DSC09788Als je regelmatig op mijn blog kijkt zal het je vast opgevallen zijn dat ik niet regelmatig post. Dat heeft een reden. De titel zegt al genoeg, denk ik. Ik zal er iets meer over vertellen, ook al vind ik dit soort blogs niet leuk om te schrijven…

Het gaat niet zo goed

Dat kopje hierboven hè, ik heb er zó’n hekel aan om dat te zeggen. Eigenlijk weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. Lastig, want ik ga niet in details treden in deze blog, maar ik vind het ook stom om heel oppervlakkig te blijven. Ik ben een open boek, maar anderzijds hoeft van mij niet alles op internet rond te zwerven. Ik zal er ongetwijfeld later, wanneer het beter gaat, meer over delen.

Het gaat al een tijd niet zo goed met mij. Eigenlijk kan ik dit wel één van de grootste dieptepunten in mijn leven noemen. Ik had nooit verwacht dat er nog zoiets heftigs om de hoek zou komen kijken, maar blijkbaar kan het. Het leven is onvoorspelbaar, daar ben ik wel nogmaals achtergekomen. Hoe sterk je ook bent, hoe goed het ook gaat, hoe je er ook van overtuigd kan zijn dat je alles op de rit hebt: je leven kan gewoon altijd compleet overhoop gegooid worden. Het klinkt heel negatief, maar ik benoem het toch omdat ik me dit nu ontzettend goed besef. Dit heeft overigens ook iets positiefs: genieten van elk mooi moment.

De afgelopen tijd is, om maar gewoon to the point te komen, hels geweest. Ik kan het niet anders omschrijven. Er waren betere dagen, maar ook zulke vreselijke dagen. De woorden die in mij opkomen zijn machteloos, heftig, onvoorspelbaar, intens en eenzaam (ik ben niet eenzaam, maar zo voelt het soms wel). Nu ik dit typ voel ik de rillingen over mijn lijf gaan. Omdat ik vanuit mezelf zo positief ben, zorgt dat er voor dat ik me regelmatig niet besef er ook dingen zijn die eigenlijk écht heftig voor mij zijn. Misschien ben ik té positief? Laat ik rotgevoelens wel genoeg toe? Die mogen er immers ook zijn. Zeker nu. Ik ben ook maar een mens…

Mijn liefde voor bloggen is NIET weg!

Misschien volg je deze blog niet. Ik snap het, want ik weet ook niet zo goed waar ik naar toe wil. Ik voel me schuldig/rot omdat ik al een tijdje niet altijd kan schrijven en een blog online zetten wanneer ik dat wil. Dat is echt iets waar ik niet zo goed mee kan dealen. Ik moet mijn best doen om photo diaries een beetje ‘leuk’ te maken, terwijl er aan veel dagen een nare nasmaak zit. Vervolgens probeer ik ‘leuke’ blogs online te zetten, maar ik blokkeer. Het kost extra veel energie nu. Je wilt niet weten hóe vaak ik mijn laptop weer dicht heb moeten klappen omdat het totaal niet lukte. Toch wil ik wel graag meer online gaan zetten. Er staat een hele lijst aan onderwerpen op mijn telefoon waarover ik nog wil schrijven. Ik haal nog steeds veel voldoening uit bloggen en de liefde daarvoor is absoluut niet weg! Ik ben alleen compleet afhankelijk van hoe het met me gaat. Dat is ZO stom.

De mooie dingen in het leven

Toch wil ik ook nog benoemen dat er ook zeker leuke dingen zijn. Ik ben niet depressief en zie mooie dingen wel, alleen moet ik er nu iets meer moeite voor doen. Ik woon samen met Pat en Suzie in ons geweldige huis (neem een kijkje op @eentofhuis!). Daar probeer ik zo veel mogelijk van te genieten. Ook hebben we een nieuwe hobby gevonden: kringloopshoppen, we hebben een museumkaart gekocht waardoor we leuke uitjes kunnen plannen, iedereen om ons heen is zo goed als gezond, met mijn interieur IG account gaat bizar goed, ik heb leuke plannen voor mijn bedrijf op papier staan waar ik heel blij van word… En nog iets waar ik heel blij van word! Daar zal ik snel een blog over schrijven. Zoals je ziet: genoeg moois in het leven. Ik hoop later wat meer te kunnen vertellen, want ik denk zeker dat ik best wel anderen kan helpen door uiteindelijk te delen wat mijn leven nu zo op zijn kop gooit.

Vooruitzicht

Het vooruitzicht is positief. Ik zal me beter gaan voelen. Ik heb al gehoord dat het niet te voorspellen valt, maar ik heb er zeker wel vertrouwen in dat het snel beter wordt. Daar houd ik me dan ook aan vast. Over een tijdje zal ik ongetwijfeld op deze blog terug kunnen kijken met een goed gevoel. Of is dit gek geformuleerd? Ach, ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

9 Comments

 1. Veel liefs en sterkte! 😘
  Darina onlangs geplaatst…Q&A | Wat zijn jullie vragen aan mij?

 2. Aww, wat heftig en rot om dit te lezen! Heel veel sterkte, lieve San! <3 Neem alle tijd en rust die je nodig hebt. Een dikke coronaproof virtuele knuffel voor jou!

 3. Wat vervelend om te lezen hoe je je hebt gevoeld en nog steeds voelt. Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat, meis!

 4. Heel veel liefs en sterkte! Ik weet hoe eenzaam en donker de dagen kunnen zijn, verschrikkelijk is een understatement.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…10 dingen die je beter niet kan zeggen tegen iemand met een depressie

 5. Ik wens je veel licht en warmte en geduld en moed om de tijd te nemen om er weer door te raken. Ik weet ook hoe moeilijk het is. Het is een magere troost, maar het gaat weer voorbij.
  Irene onlangs geplaatst…ONZE BABY IS GEBOREN!

 6. Neem je tijd. Praat, huil, vloek, lach, huil en praat. Je bent niet alleen. X

 7. Heel vervelend! Veel sterkte de komende tijd en pak vooral je rust. Veel liefs!
  Meaghan onlangs geplaatst…Culinair uit eten bij Vista in Willemstad

 8. Heel erg veel sterkte in deze onrustige tijd <3

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2021 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑