AroundSan

My Way of Exploring

Verhuis update #3 | Slopen & opbouwen

Verhuis update #3 | Slopen & opbouwen
De laatste verhuis update, toen we de sleutel kregen, is alweer bijna twee maanden geleden online gekomen. In die tussentijd hebben we ontzettend veel gedaan! Tijd om weer een een update te schrijven die in het teken staat van slopen en (het eerste deel van het) opbouwen, inclusief before en after foto’s (die overigens bizar zijn, hihi). Er is zó veel veranderd al!

Huis op zijn kop

Oké, waar moet ik beginnen? We hebben in die twee maanden tijd zo veel gedaan dat ik nu niet eens weet waar ik moet beginnen met vertellen, haha. Ik ga maar starten bij waarbij ik de vorige update  ben geëindigd. Toen hadden we namelijk net de dag dat we de sleutel kregen en dus ook gelijk de eerste klusdag achter de rug. Toen lag het hele huis op zijn kop. Lees vooral die update even als je benieuwd bent wat we die dag toen allemaal al gedaan hadden (veeeeeel!).

Aannemer aan de slag

Gat in muur toog

De dat nadat wij de sleutel hadden gekregen begon de aannemer al in ons huis. Wij wilden graag een gat in de muur van de woonkamer naar een slaapkamer toe, zodat de slaapkamer bij de woonkamer getrokken wordt en onze eetkamer zou worden. We hebben namelijk dan nog drie slaapkamers over, dus dat kan prima. Ook wilden we de schouw in de woonkamer weg, want dat diende toch nergens voor. Daar komt weer veel ruimte bij vrij, dus dat was wel het overwegen waard. Deze opdracht gaven we aan de aannemer en hij ging dit over ons fixen. Zie de before- en afterfoto’s hierboven! Wat een verschil (en troep met al die stenen tijdens het slopen, haha) hè?

schouw weghalen

En de sloopkogel ging ook door de schouw!

keuken slopen

Maar ook in de keuken. Hier zijn we momenteel nog in bezig. De laatste (rechter) foto die je ziet is dan ook een recente foto, al is er inmiddels ook al de vloer er helemaal uit, zijn er wat leidingen al veranderd en hebben we al nieuwe stopcontacten gemaakt.

Elektra verleggen en aanleggen

 zelf elektriciteit aanleggen

Toen de aannemer weg was kon het volgende gebeuren: de elektra verleggen en aanleggen. Jep, dat hebben we zelf gedaan. Ik – als perfectionist – vind stopcontacten die hoog zitten afschuwelijk. Gelukkig was Pat het met mij eens dat de stopcontacten nu net zo goed naar beneden verlegt konden worden. Als we dan toch bezig zijn… We moesten sowieso de stopcontacten al van opbouw naar inbouw maken (want opbouw is zó lelijk) en er moesten ook meer stopcontacten komen. Het was een flinke klus met sleuven frezen, met de gatenboor aan de slag en de boorhamer onder controle houden, maar het is gelukt! Oja, en als je je afvraagt wat die PVC buis in de muur precies is. Die is voor de tv kabels en alle andere kabels die daar komen voor de speakers, platenspeler, versterker, etc. #teamantizichtbarekabels :p

Nieuwe groepenkast

nieuwe groepenkast installeren

Ook zijn we in de schuur bezig geweest met de kabels aanleggen voor de nieuwe groepenkast. Die is inmiddels ook geïnstalleerd, zoals je hierboven ziet. We hebben voor de kabels gaten moeten boren in de vloer van de keuken zodat de kabels vanuit de schuur (die onder onze keuken zit) door de grond naar boven kunnen zodat we de keukenapparatuur kunnen aansluiten. Deze kleine smurf heeft toevallig wel zelf een paar gaten in de grond gemaakt hè! Kan je het je voorstellen? Haha! Vraag niet hoe ik met die boorhamer stond, maar het is gelukt en daar gaat het om… :’)

De woon- en eetkamer zijn bijna klaar!

reno glasvlies behang

Als laatste heb ik nog een foto van hoe het er nu uit ziet. De behanger/schilder heeft onze hele woon- en eetkamer behangen met reno glasvlies behang en de muren en het plafond mooi gesaust. Het lijkt net gestuct nu! Iedereen die niet weet dat het gewoon behang is denkt ook dat een stukadoor bezig is geweest, maar dat is dus niet zo. Zó strak is het! Nu komt de schilder dit weekend twee kleuren aanbrengen op de muren. Hoe en welke kleuren, dat zie je in de volgende update verschijnen. :)

En verder?

verbouwen

Alles wat ik nu heb laten zien is lang niet alles wat we hebben gedaan de afgelopen maanden. We hebben  ook heel veel (ik herhaal: HEEL VEEL) gesloopt en puin weggebracht. Ook hebben we inmiddels de vloer opgehaald, wandpanelen voor de badkamer en wc besteld, de keuken komt bijna, de cv wordt binnenkort geïnstalleerd, de stukadoor voor de keuken komt volgende week… Ik zal nu vast en zeker nog veel vergeten. Er is zó veel om over na te denken momenteel, oef. Maarja, alles voor een goed doel. Het is zwaar en leuk tegelijk. We hebben straks een huis wat helemaal naar onze eigen smaak is en dat is zó’n leuk vooruitzicht! Kan niet wachten tot we er daadwerkelijk wonen, maar daar moet nog wel veel voor gebeuren. Gelukkig weten we dat het heel erg gaat opschieten wanneer de keuken staat. En woehoe, dat is – als het goed is – binnen 3 weken!

Ik zal er dit keer geen twee maanden tussen laten zitten tot de volgende update online komt. In mijn foto dagboek laat ik ook geregeld iets zien, dus daar vertel ik eigenlijk elke week wel een beetje hoe de verbouwing gaat. Ben heel benieuwd hoe de volgende update zal zijn, hihi.

Meer updates lezen?
Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen
Verhuis update #2 | We hebben de sleutel!!!

Heb jij wel eens verbouwd? 

8 Comments

 1. Heel leuk om te zien hoeveel jullie al gedaan hebben. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  Darina onlangs geplaatst…Dagje uit | Spring Fair Slot Zeist en Brocante Markt Apeldoorn

 2. Wauw, wat hebben jullie ontzettend veel gedaan! Zo gaaf om het resultaat (tot nu toe) te zien! En gaaf dat jullie er op deze manier steeds meer jullie plekje van maken, inclusief jullie indeling. Een extra grote woonkamer mét een eetkamer klinkt nu al geweldig. Zet hem op nog even met klussen!
  Romy onlangs geplaatst…9x Waarom ik blij ben dat ik in dit “digitale tijdperk” leef?

 3. Wauw, jullie hebben echt veel gedaan. Succes nog de komende weken. Binnenkort kunnen jullie van jullie huis gaan genieten.
  Shirley onlangs geplaatst…8x opvallende hotels in Berlijn

 4. Lekker bezig dus! Ik ken het gevoel maar al te goed van verbouwen en klussen haha. Genoeg gedaan in ons flatje en nu hier in huis ook weer lekker bezig… Succes nog!

 5. Wauw, wat een progressie hebben jullie al gemaakt! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat :)
  Judith onlangs geplaatst…Review – Kobo Clara HD e-reader incl. Winactie!

 6. Wat een klus zeg! Wow! Ik ben benieuwd naar het resultaat, altijd gaaf om te zien :)
  Yvonne onlangs geplaatst…Project Bounce Back: op naar herstel (en meer!)

 7. Wow wat een project zeg! Nu al benieuwd naar het eindresultaat :)

 8. Wow, wat een enorm verschil zeg! Ziet er nu al super mooi uit. Leuk is dat he, dat je alles helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten/maken? :D

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑