My Way of Exploring

Update | De rust terugvinden in deze stressvolle periode?

Update | De rust terugvinden in deze stressvolle periode?
Iets wat ik eigenlijk niet van mezelf had verwacht, is dat ik zo gestresst zou kunnen worden. Achteraf gezien was het een niet zo’n handige gedachte van mezelf om te denken dat ik alles wel aan zou kunnen. Wat ik doe is de rust terugvinden in deze stressvolle periode. Een update dus over de afgelopen tijd!

Jullie zullen ook vast wel merken dat ik wat stiller ben. Ik heb al een aantal keer laten vallen dat alles wat nu speelt bij elkaar erg veel is. Té veel. Het is niet alleen de verbouwing die enorm veel energie vreet en kopzorgen geeft, er is helaas nog zo veel meer. Ik heb een aantal weken geleden een lijstje gemaakt met alle dingen die in mijn hoofd ronddwalen en daar schrok ik eerlijk gezegd van. Anderzijds was het goed om te doen, want het maakte mij bewust van het feit dat ik te veel deed en te veel bezig was met van alles en nog wat. Het zijn helaas ook dingen die ik niet kan negeren.

Tijd om de rust terug te vinden in deze stressvolle periode dus! Maar hoe? Op het moment dat ik een stap terug nam en mezelf voorzichtig meer naar plek nummer 1 probeerde te schuiven (wat mij kennende een soort van onmogelijk is), dacht mijn lijf weer met een verrassing te komen. Ik kreeg weer een compleet nieuwe diagnose onder m’n neus geschoven (waar ik waarschijnlijk al lang mee loop). Één ding is fijn, en dat is dat ik binnen een paar dagen wist wat ik heb. Dat is dan wel weer iets wat oplucht, want nu kan ik ook daadwerkelijk behandeld worden. Maar goed, ik had eindelijk een soort van geaccepteerd dat ik geen wonder mens ben en alles aan kan, nam een stapje terug en dan komt dit er weer bij… Moedeloos word ik er van. Zeker omdat ik nu enorm beperkt ben in mijn functioneren. Dat is gewoon klote.

Kortom, ik baal van de situatie. Maar ik ben blij dat ik nu inzie dat ik meer aan mezelf moet denken. Ik ben blij dat ik zelf onder ogen zie dat ik niet meer op mijn reserve accu moet draaien en vooral moet proberen geen stress meer te hebben. De afgelopen tijd was zo intens en er is zo veel gebeurd waar ik ontelbaar veel nachten niet door heb geslapen. Een verbouwing alleen is al zwaar, maar ook een nieuwe baan, bruiloft voorbereidingen, een lichaam die lang niet altijd meewerkt, nu ook nog iets waardoor ik bijna alleen nog maar kan liggen en nog een heel lijstje privé zaken… Het put uit, maar ik probeer ook het positieve er van in te zien: je komt er altijd weer sterker uit, persoonlijke groei en don’t forget: stress is tijdelijk!

Ik wil graag weer meer mijn blog gaan bijhouden, zoals ik altijd heb gedaan. Het is voor het eerst in die 4,5 jaar tijd dat ik het op een lager pitje heb gezet, omdat ik dus echt even voor mezelf moet kiezen. Ik wilde de druk even van me af zetten en de aankomende tijd ga ik ook zeker niet te veel van mezelf eisen. Ook al is schrijven ontspanning voor me, mijn blog is anderzijds ook mijn tweede baan dus dat zorgt dat ik voor mijn gevoel soms dat ik wel spanning krijg. Het scheelt dat de zin om te schrijven nooit weg gaat bij mij, dus met tegenzin bloggen staat niet in mijn woordenboek. Sterker nog, ik heb de afgelopen tijd nieuwe ideeën opgedaan en wil dat gaan uitschrijven voor mezelf. :)

Dit wilde ik gewoon even kwijt, ook al staat alles voor mijn gevoel helemaal door elkaar hierboven, haha. Mijn doel is om te laten zien dat het leven nooit perfect zal zijn en dat je het op tijd moet signaleren als het niet goed met je gaat. Ohja, en natuurlijk om voor jezelf te kiezen. Je eigen mentale en lichamelijke gezondheid voorop stellen is zó belangrijk. Dus je rust terugvinden in een stressvolle periode? Kies voor jezelf door een aantal dingen (tijdelijk) te laten vallen, schrijf alles op, zoek positiviteit (zoals dingen om naar uit te kijken) verwijt jezelf niks, sluit jezelf af van dingen die te veel energie vreten… Weet je wat? Ik schrijf er wel een andere keer een blog over. Tips kunnen nooit kwaad. Als jij nog tips hebt, dan moet je het zeker laten weten. Dan kan ik straks mijn tips en tips van jullie bundelen in een blog!

Ik ben in ieder geval heel blij dat ik nog steeds zulke lieve en leuke reacties krijg. Elke keer weer een lichtpuntje als ik mijn blog open hoor, écht. <3

Hoe vind jij je rust terug in een stressvolle periode? 

3 Comments

 1. Jessica J.

  Weer een nieuwe diagnose. Jezus, San. 😕 Doe maar rustig en overlaad jezelf vooral niet. En inderdaad, denk aan die mooie vooruitzichten. De rust komt wel terug. X
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #25 • Zonnekloppen, feesten en geld opdoen

 2. Irene

  Take care! Je hebt maar 1 lijf dus je moet jezelf niet tot het uiterste drijven. Mijn tip is ook om alles eens uit te schrijven, dat je een goed overzicht hebt van alles wat je moet doen. Op papier is uit je hoofd. Bij mij toch. Maar dat heb je dus al gedaan :p
  Verder als je er de energie voor hebt, zou ik af en toe dingen inplannen die helemaal losstaan van alles waar je nu mee bezig bent.
  Veel succes alleszins en rust!
  Irene onlangs geplaatst…On repeat #3

 3. Janne

  Genoeg rust hebben is inderdaad héél erg belangrijk. Dat is ook niet mijn sterkste punt, ik heb net als jij nogal de neiging om mijn hoofd en lijf voorbij te hollen om maar van alles te kunnen doen. Ik heb nog niet veel werkende strategieën, maar wat voor mij tot nu toe dingen zijn die werken:
  – Maak een realistische dagplanning. Ik werk bijvoorbeeld anderhalf uur en daarna neem ik een heel uur pauze. Dan weer anderhalf uur, dan weer een uur pauze. En in die pauze voer ik echt geen klap uit. Appeltje eten en voor me uit staren. Als blijkt dat de planning te ambitieus is, pas je hem aan. Daar kun je dan weer van leren.
  – Neem regelmatig even een momentje de tijd om bij jezelf te kijken: ben ik moe? gespannen? druk in mijn hoofd? Als je jezelf traint om daar bewust van te zijn, word je er ook beter in om op tijd te reageren als je je moe of op een andere manier niet goed voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑