DSC02606De herfst is in volle gang. Ik zie de bomen met de dag kaler worden, de eerste herfstige boswandelingen zijn al achter de rug en het wordt vroeg donker. Tijd om te genieten van die kleine, maar oh zo fijne dingen van dit seizoen. Maar hoe kun je optimaal genieten van de herfst? Ik vertel het je in deze blog!

Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst is en blijf toch wel mijn favoriet! Ik kan je daarom extra goed vertellen hoe je kunt genieten van de herfst, hihi. Misschien word je juist een beetje somber van dit seizoen? Dat kan best. Misschien kan ik je een einde op weg helpen om ook van dit seizoen te genieten.

Genieten van de herfst? Dat doe je zo!

Open je ogen!

Ja, je leest het goed: open je ogen! De herfst is hét seizoen om extra veel om je heen te kijken. Ga lekker naar buiten en kijk om je heen. Sta bewust stil bij de herfstgeur die je ruikt. Neem de natuur in je op en bestudeer de gekleurde blaadjes om je heen. Hoe mooi is het dat de natuur elk jaar weer zo haar prachtige kleuren laat zien?

Maak het thuis gezellig

Het wordt steeds vroeger donker. Dit is juist het moment om lekker veel sfeer aan te brengen in huis. Ik heb er toevallig een paar weken geleden nog een blog over geschreven, die kun je hier lezen. Voor nu een korte samenvatting: maak je huis gezellig met kaarsjes, lichtjes, een warme plaid op de bank… Er zijn zo veel dingen die er voor kunnen zorgen dat een donker huis niet meer zorgt voor een somber gevoel, maar juist een blij gevoel. Try it out, zou ik zeggen!

Chill, relax & enjoy

Bij mij ontstaat de behoefte om ’s avonds lekker vroeg al lekker comfortabele kleding aan te trekken, aka een fijne warme huispak. Ik ben niet iemand die graag de hele dag in een ’tokkiepak’ rondhuppelt in huis, maar in de herfst en winter kan ik het vaak niet laten om al lekker vroeg mezelf om te kleden. Heerlijk! Geniet daar van! Bij LASCANA heb je een ruime keuze uit verschillende soorten herfst/winter-proof nachtkleding. Ik krijg gelijk zin om weer een nieuw comfy pak aan te schaffen. Zo’n lekkere warme en zachte, weet je wel? Hihi.

Genieten van de herfst? Dat doe je zo!

Wees de baas over jouw mindset

Tot een paar jaar geleden was ik ‘depri’ als het herfst werd. De zomer, het seizoen waar ik zó van genoot, was weer eens voorbij. Ik vond dat zó erg. Elk jaar opnieuw voelde ik me daar niet fijn door en moest ik onwijs wennen. Sinds een paar jaar ben ik bewust meer naar elk seizoen gaan kijken. Elk seizoen heeft zo zijn mooie en minder mooie dingen, maar dat zie je pas als je je écht open stelt. Dat deed ik, ik werd de baas over mijn eigen mindset. Niet alleen maar naar de negatieve dingen kijken, maar juist naar de positieve dingen. Als je je open stelt ga je die vanzelf zien. Ik gok dat de meeste mensen echt wel blij worden van een fijne boswandeling of van gezellige lichtjes in huis. :-)

Creëer rituelen

Rituelen kunnen er voor zorgen om fijne associaties te maken. Althans, dat heeft bij mij gewerkt. Het ritueel om ’s avonds kaarsjes aan te steken en vervolgens lekker samen onder een plaid een kop thee en bak koffie te drinken is een ritueel waar ik heel blij van word. Dit is een voorbeeld van een typische herfst/winterritueel van ons. Voor elk seizoen heb ik zo wel fijne rituelen waar ik blij van word. Elk jaar weer. Ik zeg: rituelen creëren it is!

Dit zijn de dingen die mij heel erg helpen om elk seizoen meer te waarderen. De herfst is hierdoor mijn favoriete seizoen geworden! Ik hoop dat, als je geen herfstlover bent, wat hebt gehad aan mijn tips. Het hoeft echt niet jouw favo seizoen te worden, maar het is zonde om in sommige seizoenen niet te genieten, toch?

Waar geniet jij heel erg van in de herfst?

34