My Way of Exploring

Verhuis update #6 | Dit zagen we niet aankomen…

Verhuis update #6 | Dit zagen we niet aankomen...
Hoeveel kan er tegenzitten als je een huis verbouwd? Wij spannen de kroon. In deze update vertel ik over iets wat we totaal NIET zagen aankomen en wat we daar nu mee moeten gaan doen. Maar hey, gelukkig is er ook zeker iets positiefs te melden!

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met deze update. Ik kan gewoon nog steeds niet geloven dat er iets nogal groots compleet mis is gegaan. Maar daarover later in deze update. Laten we eerst met het positieve beginnen, want dat is natuurlijk veel leuker!

Het schilderwerk is klaar!

We hebben toch besloten om het schilderwerk uit handen te geven. We hebben zo ontiegelijk veel kozijnen en deuren in het huis. Dan hebben we ook nog een mega lange gang met heel veel schrootjes waar we zelf al aan begonnen waren, maar die nog lang niet klaar waren. Hetzelfde geldt voor de woonkamer, eetkamer en keuken, want daar waren we ook al zelf aan begonnen. Oja, en de slaapkamers, waar nog niks aan gedaan was qua kozijnen en deuren, niet te vergeten… Gelukkig kennen we een hele goede schilder die al eerder bezig is geweest in de woon- en eetkamer. Hij doet alles zo mooi en netjes! Uiteindelijk besloten dat we de rest ook door hem wilden laten doen. Gelukkig had hij tijd. :-)

Ook hebben we gelijk de achterwand van de keuken laten opknappen. Eerst was het alleen gestuct, maar je kan het misschien al raden: met plaatsen zijn daar natuurlijk allemaal deuken ingekomen. Ondanks dat het daarna opgeknapt is bleef het zo lelijk omdat de spotjes van bovenaf er op schijnen. Daar heeft de schilder dus ook gelijk wat aan gedaan en nu is het helemaal mooi. Yeah!

MAN, het is niet normaaaaaal hoe erg het opgeknapt is nu alles WIT is. Het is een MEGA groot verschil. Je moet je voorstellen: van geel/groene kozijnen en deuren naar witter dan wit. Wauw, je weet gewoon niet wat je ziet! Super blij mee dus. De schrootjes zijn nu allemaal zwart en dat is ook precies hoe we het wilden. :D

Vloer er in, vloer er uit

Ja, je leest het hierboven al… De vloer ligt er helemaal in. Heerlijk gevoel op dat moment! ”Doei bouwgrond, tot nooit meer!”, deelde ik op Instagram. Nou, mooi niet. Ik zal het kort uitleggen.

Je houdt het niet voor mogelijk, maar de vloer schuift uit elkaar. De woon- en eetkamer is zelfs nog 2x opnieuw gelegd, maar met het resultaat dat je een paar dagen later weer van begin af aan kon beginnen. Met uit elkaar halen gingen er natuurlijk weer planken kapot waardoor we nieuwe pakketten moesten kopen. Twee weken geleden zagen we dat het weer een lelijke bende was geworden met kieren. Toen waren we er klaar mee. Wat blijkt? De winkel waar we de vloer hebben gekocht heeft verkeerd advies gegeven over de ondergrond, maar ook is het kliksysteem bagger van de vloer. Zeg maar doei vloer, doei geld. Echt, het stoom komt nog nèt niet uit mijn oren. We zijn nog bezig met de winkel om naar een oplossing te zoeken. Ik mag hopen dat ze met een goed aanbod aankomen. Kan hier heel pissig om worden. Het hele huis ligt vol met die vloer (lees: woonkamer, eetkamer, een huge gang, keuken en 3 slaapkamers) en dat moet er al-le-maal uit nu. Are you kidding me? Laten we het niet over het feit hebben dat er al een loodzware Amerikaanse koelkast in de keuken staat + onze bank en dat die er nu weer uit moeten. Ik word al beroerd als ik er aan denk. Vooral die koelkast (die hopelijk voor even in de badkamer kan staan).

Wij zijn vorige week al op zoek gegaan naar een andere vloer en die hebben we gelukkig gevonden. Hartstikke super mega verliefd op hoor, al blijft het ook heel zuur. We hadden never nooit verwacht dat dit ons nog te wachten stond. Maarja, met jezelf druk maken los je niks op. Het is zoals het is. Hopen op een goede oplossing van de winkel. Onze nieuwe vloer komt gelukkig redelijk snel. En om nu positief af te sluiten: wij zijn allebei zo ontzettend verliefd erop en we kunnen niet wachten tot hij ligt!

Bijna klaar?

Ja, we zijn bijna klaar! We hebben eindelijk een badkamer meubel gevonden die we zeer waarschijnlijk deze week gaan bestellen. Dit was echt een dingetje, haha. Maar gelukkig hebben we iets gevonden waar we enthousiast over zijn. Verder gauw nog dingen als vensterbanken en plinten kopen. En dan? Dan zijn we er bijna! Dan gaan we al richting de interieur dingetjes zoals raamverduistering en dat soort zaken. CAN’T WAIT! Want jaaaaaaaaaaa dat is helemaal mijn ding! Hihi.

Hoewel het deels niet zo’n leuke update is, bekijk ik het ook maar positief en bedenk ik me maar dat het zo had moeten zijn. Ik ben heel blij dat we er nu al achter zijn gekomen dat het niet goed gaat met die vloer. Beter nu dan dat je straks een paar weken in je huis zit en je er dan pas achter komt dat de vloer kapot gaat. Toch? Stapje voor stapje komen we er. Kan niet wachten om straks foto’s te gaan delen, want het wordt zo mooi mensen. Whaaaaa!

So sorry voor de lelijke foto’s. Had niks anders en wilde toch wel graag deze blog online zetten.

Verhuis update #1 | Aftellen & 1001 dingen regelen
Verhuis update #2 | We hebben de sleutel!!!
Verhuis update #3 | Slopen & opbouwen
Verhuis update #4 | Tegenslagen & het schiet eindelijk op!
Verhuis update #5 | Stapjes dichterbij & last minute besluit

Heb jij wel eens van die stomme dingen meegemaakt tijdens verbouwen/klussen?

5 Comments

 1. Simone

  Oh no! Wat erg zeg… Ik hoop heel hard met je mee dat ze dit goed en netjes voor jullie gaan oplossen. Wat vreselijk balen. Hopelijk is het snel opgelost zodat jij ook lekker het leukste er van kunt gaan doen en jullie kunnen vehuizen!
  Simone onlangs geplaatst…Insta Shots #5 | Januari

 2. Romy

  Ah wat zuur zeg! Jullie hebben inderdaad wel heel wat pech gehad – zo balen! Gelukkig hebben jullie inmiddels een mooie nieuwe vloer uitgekozen en kun je daar ook een beetje naar uitzien. Ik duim met je mee dat het vanaf nu echt een stuk soepeler zal gaan met de verbouwing. Het is jullie echt enorm gegund dat de pech nu helemaal achteraf de rug is.
  Romy onlangs geplaatst…DIY | Zelf Valentijnskaarten maken met een oud boek

 3. Darina

  Wat een pech met de vloer! Ik hoop dat ze met een goede oplossing komen.
  Darina onlangs geplaatst…5 favorieten van de week #40

 4. Sabine

  Wow, dat is echt gruwelijk balen! Gelukkig hebben jullie nu een vloer gevonden waar je verliefd op bent.
  Ik hoop dat het bedrijf jullie nog tegemoet gaat komen, dat is wel het minst wat ze kunnen doen.

 5. Jessica J.

  Wat een pech! Ik mag hopen dat ze met een goede oplossing komen, want dat verkeerde advies alleen al is een behoorlijk drama.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Gezinsuitbreiding: maak kennis met Nebula!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑