My Way of Exploring

De 12 onmisbare apps op mijn telefoon

De 12 onmisbare apps op mijn telefoon
Een leven zonder telefoon? Dat is toch bijna niet meer voor te stellen? Er bestaan inmiddels zó veel verschillende apps, dat ik vaak door de bomen het bos niet meer zie. Het lijkt mij leuk om eens de apps te delen die ik het meeste gebruik op mijn telefoon.


Instagram

Hier móet ik mee beginnen… Instagram gebruik ik veel, héél veel. Ik vind dit de allerleukste app die er is! Toffe content voorbij zien komen en zelf plaatsen is toch echt wel mijn ding. Ik heb niet voor niks twee accounts die ik met veel plezier beheer: @aroundsan en @eentofhuis. Ik ben op beide accounts heel actief, dus mocht je mij daar nog niet volgen dan zou je dat kunnen doen. :D

VSCO

Het kan ook niet anders dan dat deze app in dit rijtje staat. Ik ben serieus elke dag wel foto’s aan het bewerken in VSCO. Eerst bewerk ik foto’s in Lightroom op mijn laptop en daarna geef ik ze nog een finishing touch in VSCO. Ik gebruik deze app al zó lang! Echt de beste app als het om fotobewerking gaat vind ik. :-)

Google Maps & Mapy

Dit zijn twee navigatie apps die ik regelmatig gebruik. Een leven zonder Google Maps als ik ergens naar toe moet? Ik kan het me niet meer voorstellen. Voor wandelingen gebruik ik Mapy. Serieus, hoe gedetailleerd die app is is echt bi-zar. Als je in een natuurgebied bent kent hij serieus élk pad, ook al is ‘ie half begaanbaar. Dikke aanrader!

Camera

Kan ik deze als app noemen? Geen idee. Maar toch… De camera op mijn telefoon draait overuren. Is het niet voor mijn blog, dan wel voor Instagram of voor ‘gewoon’. De camera op mijn Samsung telefoon is echt de beste die ik ooit heb gehad. Wat trouwens leuk is, is dat er sinds de nieuwe update een toffe nachtfunctie op de camera zit. Dan kun je gave foto’s maken terwijl het donker is. Pat en ik verbazen ons er echt over hoe goed dat uitpakt! Ik heb trouwens de S10 nu sinds vorig jaar september en ben er nog steeds heel blij mee!

Whatsapp

Okay, dit is niet mijn favoriete app, maar wel onmisbaar. Via Whatsapp loopt veel contact tegenwoordig, dus daarom kan ik dat niet missen. Nu moet ik wel zeggen dat ik iemand ben die niet de hele dag reageert en echt momenten uitkies om dat te doen. I know, vet irritant, maar anders word ik gek en héél onrustig. Dus ja, Whatsapp is een handige uitvinding, maar wel met mate. :-)

Unfold

Met de app Unfold maak ik mijn IG stories. Er zijn veel apps die je kunt gebruiken, maar deze vind ik tot nu toe de fijnste. Al moet ik zeggen dat ik nog niet veel apps uitgebreid getest heb hoor. Anyway, ik gebruik dit dus ook vaak, aangezien ik regelmatig stories online zet. Wat wel zo is, is dat sinds de nieuwste IG update je ook al veel functies er bij heb gekregen. Deze app wordt langzamerhand misschien een beetje overbodig? We gaan het zien!

Funda

Wij mogen dan wel een heerlijk huis hebben nu, tóch is mijn Funda-verslaving er nog steeds. Ik vind het gewoon leuk om te zien welke huizen er te koop komen te staan en hoe die er van binnen uit zien. Er komen best wel eens huizen voorbij waar je inspiratie uit kunt opdoen.

Vinted & United Wardrobe

Deze apps zijn de laatste weken elke dag wel geopend op mijn telefoon. Ik heb inmiddels al vier keer (waarvan 1x een flop) iets gekocht via deze apps. Die aanwinsten ga ik uiteraard nog laten zien! Ik heb deze manier van kleding kopen dus ineens helemaal ontdekt, haha. Zo leuk om compleet nieuwe dingen te scoren voor een schijntje. Want echt, de dingen die ik heb gescoord waren allemaal niet meer dan 2x gewassen en dus nog helemaal nieuw!

Weeronline

Lekker een suffe app, maar wél heel handig. Weeronline vind ik echt de beste weerapp. Okay, er is er geen één perfect, maar deze gebruik ik al jaren en vind ik prima. Ik kijk er eigenlijk vrijwel elke dag op, bedenk ik me nu.

Rabato

De app is super handig om reclamefolders online door te kijken. Wij hebben een nee/nee sticker op onze brievenbus zitten, want ik vind al die folders ontvangen zó zonde en totaal niet duurzaam. Ik kan ze net zo goed online kijken! Via deze app kan dat heel makkelijk. Je kan aangeven welke folders je in je overzicht wilt hebben staan. Easy peasy.

YouTube

Hallo, deze kan dus écht niet ontbreken in dit lijsje. Ik kijk elke dag op YouTube. Soms op mijn telefoon en vaak op de tv, maar dan wel via mijn telefoon. Volg je het nog? Haha. Ik kijk veel vlogs van verschillende mensen die ik volg. Zal ik daar anders een keer een blog over maken?

Bankieren

Online je geldzaken doen is chill. Ik moet er niet aan denken om elke keer via internet in te loggen. Nope, geef mij maar lekker easy een app. Wat ik ook zo handig vind is dat je alles kunt inplannen en betaalverzoeken kunt maken. Zijn er überhaupt nog mensen van mijn leeftijd die niet zo’n app hebben? Ben ik best benieuwd naar!


Wist je dat ik eerder al eens een blog heb gemaakt over handige apps? Die is gewoon al meer dan 4,5 jaar oud, on-ge-lo-fe-lijk! Als je benieuwd bent, dan moet je maar even spieken. Er staan hele anders apps tussen dan nu, haha. Grappig om dat verschil te zien. :-)

Ken je al mijn apps al? Dan zou je misschien nog kunnen kijken naar de apps die het meest worden gedownload. Check die lijst hier. Eens in de zoveel tijd doe ik inspiratie op door op dit soort websites te kijken. In een top100 zal vast wel een leuke tip staan, toch?

Welke apps uit dit lijstje gebruik jij ook vaak? 

34

1 Comment

  1. Irene

    Tof om te zien welke apps je vaak gebruikt! Toen ik Vinted ontdekte was ik ook ineens hooked. Heb er al veel spul gekocht en vind het ook fijner werken dan UW. Ik bewerk mijn foto’s via Lightroom op mijn telefoon en Whatsapp gebruik ik voor berichten in plaats van te smsen. En voor navigatie gebruik ik ook Google Maps of Waze.
    Irene onlangs geplaatst…Week 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑