My Way of Exploring

Nieuw haar | Granny grey it is!

aroundsan sandra granny hair white hair bob lob
Eindelijk heb ik het haar wat ik ALTIJD al heb gewild! Gisteren stond er een afspraak bij de kapper op de planning. ”Gewoon een stukje er af en opnieuw de ombre bijverven.”, dacht ik. Maar nee, ik besloot ter plekke met de kapster dat we er gewoon voor gingen: korter haar dan óóit en granny grey it is. Ik ben er ZO BLIJ mee, dat ik er een blog over MOET schrijven! :D

Soms ben je gewoon toe aan iets anders. Vorig jaar had ik mijn haar voor het eerst kort geknipt na (zo lang ik mij kan herinneren) altijd al lang haar te hebben gehad. En dan heb ik het over héél lang. Deze keuze vond ik toentertijd al lastig genoeg, maar het was gewoon nodig. Dat blogje kan je trouwens hier bekijken, voor als je benieuwd bent.
aroundsan sandra granny hair white hair bob lob
Nu had ik weer zoiets van ”Ik wil eigenlijk gewoon spierwit haar, of grijs, of allebei”, maar ik was mij er van bewust dat zoiets niet zomaar mogelijk is. Ik wil mijn haar niet 100x achter elkaar gigantisch bleken zodat het kapot gaat en ik geen haar meer over houd, vandaar dat ik dat idee vorig jaar al geschrapt. Maar goed, dat idee blijft toch wel in je hoofd zitten.

Nu ging de kapster mijn ombre opnieuw verven, maar helemaal tot boven zodat ik nog een klein stukje van mijn eigen haarkleur heb en het dan alsnog mooi overloopt als mijn haar weer verder uitgroeit (dus gewoon een hogere ombre zeg maar dan dat ik normaal had). Het werd dus opnieuw gebleekt, met een speciale techniek, over bijna de gehele lengte en er werd een spoeling in gedaan met dit als resultaat! Met zilvershampoo eh af en toe een spoeling er in doen hoop ik dit (soortgelijke) resultaat te behouden. Hoe het nu is heb ik het altijd al gewild! Ik was zó blij dat ik half stond te springen daar bij de kapster, hahaha. Moet ook wel echt mijn complimenten aan haar geven, want vind het zó tof dat zij risico’s durft te nemen en zo goed naar je luistert wat je wilt!
aroundsan sandra granny hair white hair bob lob
Lipstick: Maybelline Color Drama Intense Velvet Lip Pencil 110 Pink So Chic

Ik heb het ook korter dan ooit laten knippen, gewoon omdat mijn haar toch als een malle groeit en als ik het te kort zou vinden dan zit het er zo weer aan. Maar weet je? Ik vind het super tof zo op deze lengte. Wat trouwens wel bizar is, is dat er één van het heftigste bleekmiddel is gebruikt en er geen enkele beschadiging te zien is aan mijn haar. Dit is nu al de derde keer op rij en nog steeds is mijn haar gezond. Dat verwacht je toch niet van mijn dunne, fijne haar?

Wat ik heb geleerd van dit kappersbezoekje? Gewoon DOEN. Niet twijfelen, maar durf voor iets anders te gaan. Oké, niet doen als je haar naar de pokke gaat, maar als het je haar niet heel erg aantast en het gezond blijft dan moet je het gewoon doen. Probeer gewoon! Jep, ik ben heel blij met dit resultaat en merk dat ik steeds meer open sta voor grotere veranderingen en dat vind ik TOF. :D

Nu alleen nog deze kleur behouden. Iemand nog andere tips, behalve zilvershampoo en een spoeling? Ik gebruik nu zelf al een jaar zilvershampoo van Gühl, maar volgens mij is die van Schwarzkopf beter las ik? Wie heeft er een tip voor goede zilvershampoo? En een koele/assige spoeling? Ben al blij als het heel licht blijft en er geen gele gloed overheen komt!

Vind jij het lastig om een keer iets heel anders te doen met je haar? Of ben jij meer van het ‘niet denken maar doen’? 

110 Comments

 1. Shirley

  Het staat je echt heel tof! Goede keuze geweest. Geen haartips om het mooi te houden. Misschien je haar beschermen tegen de zon? Ze zeggen dat het goed is voor het kleurbehoud. Zelf doe ik het eigenlijk nooit, omdat ik hoop dat mijn haar juist nog wat lichter wordt.

  • Sandra

   Stiekem bescherm ik mijn haar ook nooit omdat ik ook wil dat het inderdaad juist bleekt, haha!

 2. thebeautyblognl

  Oooohhh het staat je zo goed Sandra! xxx

  • Sandra

   Aah thanks!!

 3. Rachel Kromdijk

  Je blauwe ogen komen nu nog meer uit, ik vind het je prachtig staan

  • Sandra

   Wat lief en leuk om te horen, Rachel. Thank you!

 4. Eline

  Het staat je supermooi, Sandra! 1 tip: ik zou wel je haar stijlen, in ieder geval de bovenste laag. Het is nu een beetje rommelig. Als je kijkt bij de vlogster Paulien Tilstra, die heeft gisteren toevallig een video geplaatst waarin ze haar haar stijlt met een stoomstraightner wat geen schade aan je haar toebrengt. Zag er prachtig uit en ik denk dat het je Look echt helemaal af zal maken, want wat is de kleur prachtig zeg!

  • Sandra

   Dankjewel voor de tip! Haha, de kapster heeft het alleen juist zo wild gedaan omdat mijn haar steiler dan steil is. Als ik niks met mijn haar doe is het echt een zielig hoopje steil haar (altijd al geweest trouwens)! :’) Vandaar dat ik het wilder wil en zelf ook maak door middel van schuim. :) Een stijltang heb ik dus echt niet nodig met mijn haar, haha. Maar natuurlijk zal ik het ook wel minder ‘bol’ dragen hoor! Het zakt bij mij toch altijd na een paar uur weer compleet in. :p

 5. Jamey

  waaah wat gaaf! Staat je echt super meis!!
  Jamey onlangs geplaatst…Top 8 Beach Outfits

  • Sandra

   Lief, dankjewel Jamey! :D

 6. Svenja

  Wauw, het staat je onwijs mooi en stijlvol! Love it <3

  • Sandra

   Dankjewel Svenja! Dat vind ik echt heel tof om te horen!

 7. Sanne

  Whah, Sandra! Dit staat je onwijs mooi en het lijkt zo elegant bij je. Echt mooi! (:

  • Sandra

   Thank you Sanne! Lief!

 8. Sas

  Staat je super leuk! Ik doe erg weinig met mijn haar en door de jaren heen hetzelfde kapsel :-)

  • Sandra

   Thanks! Dat herken ik wel van een tijd geleden. Als je eenmaal een grote verandering (lang > kort) hebt gehad, dan doe je steeds sneller weer iets heel anders merk ik haha. Maar hetzelfde kapsel is gewoon prima als je er blij mee bent toch? :D

 9. Melle

  Oeh la laaaa, heel mooi!

  • Sandra

   Hihi, dankjewel Melle!

 10. Marjoleine

  Het staat je super mooi! wauw!

  • Sandra

   Ahhh, thanks. :)

 11. Sonja

  wauw-ie, het staat je echt prachtig! Heel gaaf dat je gewoon dat risico hebt durven nemen en dan ook nog zo’n mooi resultaat! Super tof! Ik heb ook vaak de neiging om “iets” met mijn haar te doen, maar mijn haar is dus helaas wél heel erg breekbaar en kwetsbaar. Ik doe er nu al een paar jaar over het langer te laten groeien en dat lukt heeel langzaam, maar ik durf dus niet zo goed al die jaren moeite in één keer weg te gooien voor een kleurtje ofzo.
  Maar heel cool dat het bij jou zo goed heeft uitgepakt!
  Sonja onlangs geplaatst…Persoonlijke Noot 5 • Stilte voor de storm

  • Sandra

   Thanks Sonja! Echt balen dat jouw haar zo kwetsbaar is. Al moet ik zeggen dat ik jou sowieso wel heel mooi haar vind hebben van jezelf! Lekker houden zo! :)

 12. Eline

  Wat gaaf!!! Echt super tof

  • Sandra

   Thanks Eline!!

 13. Beau

  Omgggg wat gaaf!! Dit kapsel vind ik echt heel leuk maar het moet je maar net staan, en bij jou vind ik het echt perfect! Heeeeel mooi! Ik gebruikte zelf vaak zilvershampoo van schwarkopf inderdaad, en die werkte supergoed. Gebruik nu die van kruidvat zelf, wat minder goed maar heel wat goedkoper ;)

  • Sandra

   Awww dankje Beau! Heel leuk om te horen. :D Goed om te weten dat jij enthousiast bent over die shampoo van Schwarzkopf. Ik heb hem net gelijk besteld! :)

 14. Maaike

  Wat ontzettend gaaf dat je het gewoon gedaan hebt! En het staat je ook nog eens enorm gaaf joh. Echt leuk <3

  • Sandra

   Dankjewel!!

 15. Shannon Sheila

  Wauw, het staat je prachtig. Zo’n korte coupe vind ik zeker wel wat hebben. Geeft gelijk zo’n frisse look. Ook met die rode lippen erbij. Gorgeous! Voor mij is het eigenlijk ook wel weer makeover tijd.

  • Sandra

   Yeah, thanks! Vind het ook lekker fris staan voor nu in de zomer. Lekker luchtig ook, haha. :)
   Waar wacht je op? Verwen jezelf, op naar de kapper!

 16. Madelon

  Wauw dat staat echt heel stoer!

  • Sandra

   Hihi :)

 17. Laurine

  Wat knap dat je zoiets durft! Het resultaat mag er zijn, echt heel mooi en uniek. :)

  • Sandra

   Vind ik ook heel wat ja, want normaal ben ik toch wel van het veilige haha. :’)

 18. Bente

  Oh wauwieee staat je super tof! Stoer hoor dat je dit gewoon gedaan hebt! Ik ben altijd heel saai wat mijn haar betreft. Gaat nooit een kleurtje in en mijn kapsel is ook altijd vrijwel hetzelfde. Maar heb ook het gevoel dat ik niet zo veel kanten op kan met mijn krullen dus ik heb een goed excuus ;)

  • Sandra

   Saai? Als jij er blij mee bent dan is het gewoon prima toch! Vind jouw haar juist zo mooi met krullen en je eigen haarkleur. :)

 19. sammie

  Staat je goed! Ik vind het prachtig, heb het zelf de laatste keer ook laten doen maar ga er niet van uit dat het lang grijs blijft ; ) het is werkelijk waar een drama kleur om te behouden, voor je het weet is het gewoon blond.

  • Sandra

   I know! Maar ben al blij als de gele gloed er niet doorheen komt. Vind dat zó lelijk! Ga in elk geval goed m’n best doen haha. Wit blond vind ik heel tof, dus als dat het wordt na de spoeling ben ik net zo blij. :)

 20. Marushi

  Wow! Het staat je echt prachtig zeg!! -x-

  • Sandra

   Thanks!!

 21. Britt

  Dare devil! Heel gaaf, staat je mooi.

  • Sandra

   Haha, dankjewel Britt!

 22. Anouk

  Zo vet, het staat je super goed en tof dat je het gedurfd hebt!

  • Sandra

   Lief, dankjewel Anouk!

 23. Sabine

  Wauw dat staat je echt goed! Ook superstoer om gewoon in één keer zo een verandering te laten doen. Haha daar ben ik echt te schijterig voor hoor :P

  • Sandra

   Haha, dat had ik ook van mezelf gezegd hoor voordat ik dit deed! :’)

 24. Evelien

  Leuk! Jezus staat je echt heel sexy. Wilde het zelf ook maar heb daar te kwetsbaar haar voor (en geen geld om het bij te houden). Jaloers!
  Evelien onlangs geplaatst…Altijd een Parisienne, waar je ook bent

  • Sandra

   Ah wat jammer! Ik had het geluk dat ik al geblondeerd haar van de ombre heb, dus daarom pakte die spoeling zo goed. Maar goed dat je het niet tóch doorzet, want als je haar er niet tegen kan dan ben je straks heel ongelukkig met je haar.

 25. Roos | Soitsrose

  Dit staat je echt heel goed, wel gedurfd hoor ik weet niet of ik het zo zou durven.
  Roos | Soitsrose onlangs geplaatst…Grainy Grain

  • Sandra

   Dankjewel Roos! Soms moet je gewoon doen en kijken hoe het bevalt. Het kan er zo weer uit zijn!

 26. Sylvia

  Staat je heel goed! :D

  • Sandra

   Dankjewel! :D

 27. Daisy

  Gaaf!! Staat je heel goed!

  • Sandra

   Thank you! :)

 28. Els

  Staat je heel mooi! Ik heb mijn haar laatst van blond naar rood geverfd maar het pakt niet dus ik heb nu roze haar haha is weer is wat anders

  • Sandra

   Haha, ook leuk! Het is altijd afwachten hoe het uitpakt hè… :p

 29. Marlijn

  Staat je supergoed! Mooie lengte ook! Ik ben ook qua haar knippen geen durfal, maar zeg nooit nooit ;)

  • Sandra

   Dankje Marlijn! En yay, nooit nooit zeggen inderdaad. Je weet maar nooit of je ineens er gewoon voor gaat hihi.

 30. Saskia

  Jij kan het zonder meer hebben hoor. Ik vind het zelfs onwijs gaaf! Ik heb ook weleens gek gedaan door mijn haar knal en knal rood/oranje te verven. Ik kon wel janken :) voor mij dus niet meer van dat soort trucjes hihi.

  • Sandra

   Thanks! Aahhh haha, nee dat was geen goede zet geweest dan. Vind zo’n kleur wel een nóg groter verschil dan dit haha. :’)

 31. Monique | WritingMonique

  Wat gaaf!! De kleur staat je echt fantastisch!

  • Sandra

   Thanks Monique!

 32. Stephanie

  Wauw tof hoor! Soms moet je inderdaad iets maar gewoon doen, zonder er teveel over na te denken! Vind het resultaat heel leuk :)

  • Sandra

   Inderdaad! Het resultaat kan soms gewoon heel leuk zijn terwijl je dat van te voren niet had gedacht. En dankjewel!!

 33. Anna

  Wauw! Dit ziet er zo tof uit! Ik wou dat ik de ballen had om dit te doen, haha.

  • Sandra

   Haha, bij deze: DOEN!

 34. BySilke

  Het staat je zoo mooi San!! Echt superleuk :D Zeker ook omdat je zo mooi bruin bent hihi, het maakt je helemaal niet zombie-achtig (zoals het bij mij wel zou doen). Mijn haar is nu ook weer redelijk kort gekipt, maar ik verlang toch wel weer tot het lang is hihi. Liefs!

  • Sandra

   Dankjewel Sillllk! In de zomer kun je het inderdaad eerder hebben ja. Anders heb je kans op dat zombie effect waar je het over hebt haha!
   Hihi, lang haar past ook gewoon perfect bij jou. :)

 35. Lesley

  Super gaaf zeg! Ik wil het ook deze kleur maar toch kom ik elke keer op iets donkerder uit, naja volgende keer weer iets lichter proberen haha. Ik heb wel elke keer een grijze wassing en hij blijft het best door zilvershampoo. Ik gebruik daarnaast ook een shampoo van lush die speciaal voor blond haar is. Ook een paarse kleur.

  • Sandra

   Dankjewel Lesley! Thanks ook voor je tips. Ik hoop dat het bij jou de volgende keer ook lichter uitvalt. :)

 36. Anita

  Wat onwijs gaaf en staat je ook nog eens super goed!

  • Sandra

   Thank you!

 37. Margo

  Moooooihoooooooooi zo knap!!

  • Sandra

   Ahhhw thanks Marg. :)

 38. Kim

  Woeeehoeee goed dat je ervoor bent gegaan, het staat echt heel leuk!! Ik vind die korte lengte ook zo mooi bij jou :)
  Ik heb mijn haar dus nog nooit geverfd. Dat durf ik niet, omdat mijn haar ook erg fijn is. Maar goed, ik ben wel blij om over jouw positieve ervaringen te lezen, misschien dat ik een keer een spoeling koop!

  • Sandra

   Dankjewel Kim! Een spoeling kan sowieso geen kwaad hoor, dus dat kan je makkelijk doen. Ontkleuren en verven is veel heftiger. :)

 39. Elien

  Wauw, staat je goed!
  Ik zou ook meer moeten durven, bij mijn volgende kappersbezoek ga ik iets gewaagder vragen haha :-)
  Elien onlangs geplaatst…A world full of sparkles

  • Sandra

   Hihi, doen! Het is zó tof om een keer iets heel anders te hebben!

 40. Klaske

  Waaah, wat gaaf! Het staat je ook echt heel erg mooi. Ik zou het echt nooit durven haha, vind het megastoer van je! Liefs

  • Sandra

   Thanks! Had het ook nooit verwacht van te voren dat ik dit zou durven hoor, haha.

 41. Natascha - stadsmeisje.be

  wow wat een verandering! :D Het staat je wel enorm goed!

  • Sandra

   Dat zeker! Dankjewel. :D

 42. Sofie Katelijne

  Moet eerlijk bekennen dat ik normaliter niet te wild ben over deze trend maar het staat jou best wel cool!

  • Sandra

   Ah dankjewel!!

 43. Nienke

  Wauw San het is echt súpermooi en staat je heel goed! Cool!
  Nienke onlangs geplaatst…Nienkedeelt wordt een reisblog!

  • Sandra

   Thanks Nienk! :D

 44. Marion

  aah het staaat je zooo goed! Ook met die lippenstift zo! Heel stoer van je dat je dat daar terplekke besloten hebt :) Ik zou zoiets ook wel willen maar durf het echt niet aan met mijn broze haartjes, ze zijn al eens te ver afgebroken dat ze echt kort geknipt moesten worden. Dus laat ik dat maar niet doen hihi.

  • Sandra

   Dankjewel Marion! Is inderdaad dan misschien niet zo goed plan om dan weer iets ‘wilds’ te doen nee. Maar jouw haar is nu ook sowieso al heel tof!

 45. Ysanne

  Echt heel tof, staat je super goed ook! Haalt mij over om ook weer eens iets anders met mijn haar te doen… To be continued hah!

  • Sandra

   Dankjewel Ys! En aaah, ben heel benieuwd wat je plannen zijn. :D

 46. Janne

  wat staat dit je goed zeg, wauw! de stap naar kort haar heb ik ook gemaakt, verven/bleken is mijn volgende plan :)
  Janne onlangs geplaatst…OUTFIT | Friday Morning

  • Sandra

   Ah tof dat jij het ook wil gaan doen! Jouw haar lengte staat je trouwens echt leuk. :)

 47. Lauryn

  Wauw! Het staat je prachtig :) xx

  • Sandra

   Thank you!!

 48. Kim

  Dat korte haar en de kleur staat je prachtig!

  • Sandra

   Aah thanks! :D

 49. Nina Simplynspecial

  Jouw haar is echt gaaf geworden! En je hebt zo gelijk. Je moet gewoon doen af en toe :)

  • Sandra

   Dankjewel Nina! En jup, soms is verandering even nodig. :)

 50. Joy

  Ik kwam op je blog, en het eerste wat ik dacht was: wat zit haar haar leuk, en wat een toffe kleur!

  Grappig dat je het nog niet heel lang hebt, but I am loving it :D

  xo

  • Sandra

   Aah wat lief, thanks Joy! :)

 51. Northflix

  Moooooi! Ik heb echter wel gehoord dat het heel lastig is om mooi te houden.

  • Sandra

   Dankje! En ja, klopt… Ik heb al producten ingekocht om het zo lang mogelijk grijs te houden. Hoop echt dat het werkt!

 52. Marcella

  Staat je onwijs goed lady!

  • Sandra

   Thanks Marcella! :)

 53. Eva

  Wat een toffe kleur! Ik zou dit ook wel willen maar ben bang dat m’n haar dan echt beschadigd raakt.. Voelt je haar nog fijn aan? :)

  • Sandra

   Snap ik! Was ik ook, maar mijn haar blijkt heel sterk te zijn. Ik heb nu in een jaar tijd drie keer mijn haar geblondeerd door de ombre en het is nog steeds zo gezond als voorheen. Het is écht per persoon verschillend…

 54. Romy

  WHAAAH! Zo mooi! Ik ga over 2 weekjes en 1 dag mijn haar weer bleken en deze keer laat ik het grijs en gooi ik er geen paarse of roze kleur overheen. Vorige keer vond ik het mezelf leuk staan en liet ik het over de grijze tint nog een kleur verven: paars, met de intentie dat wanneer ik dat eruit had gewassen; de grijze tint weer terug zou komen. Helaas haha. Maar meid wat staat dit je goed zeg! Ik gebruik zelf altijd de zilvershampoo van Schwarzkopf, die werd mij aangeraden door mijn kapster :)

  • Sandra

   Ah wat vet! Vind jouw haar ook altijd heeeeeel gaaf, haha. Jij kan echt alles hebben! En thanks. Ik ben trouwens ook heel tevreden over die shampoo. :)

 55. Linda | travellersoftheworld

  Ik heb mijn haar vorig jaar gedoneerd en dus een heel stuk korter geknipt, wilde het al heel lang, maar durfde niet zo goed. Op een gegeven moment gewoon op een random dag naar de kapper gegaan om een afspraak te maken en informatie te vragen, ik kon gelijk terecht dus heb het gelijk gedaan! Was er super blij mee! Dit haar staat je super leuk

  • Sandra

   Ah wat tof! Vind dat echt heel mooi dat je je haar gedoneerde hebt. Goed dat je het gewoon gedaan hebt! Gelukkig was je er gelijk heel blij mee. :) Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑