My Way of Exploring

Mijn ontdekkingen van de afgelopen tijd #1

Mijn ontdekkingen van de afgelopen tijd #1
Het leek mij leuk om eens mijn ontdekkingen van de afgelopen tijd bij elkaar te rapen en er een blog over te schrijven. Van leuke tot minder leuke dingen en tips, er staan van alles en nog wat in! Dit is het eerste deel van een nieuwe blogreeks. :)

Vliegmaatschappijen maken er een potje van. Niet leuk, ik herhaal: NIET LEUK. Hoe irritant is het als je tickets wilt boeken en er blijkbaar in een jaar tijd veel is veranderd waardoor er allerlei irritante kosten bij komen? Dat is héél irritant. Ik heb nog nooit voor stoelreserveringen hoeven te betalen voor lange vluchten. Nu is het ineens nieuw dat je daar óók voor moet betalen. Maatschappijen die ineens 15kg minder ruimbagage accepteren (of je betaalt bij, maar dan is je bankrekening gelijk leeg)… Dit soort dingen. Argh. MAAR de tickets zijn geboekt! Binnenkort vertel ik waar we heen gaan, hihi.

Gouden sieraden staan mij blijkbaar ook. Dit dus. Ik was er altijd van overtuigd dat ik zilver moest dragen (en stiekem vond ik goud ook niet zo mooi). Toen ik bezig was met verzinnen welke sieraden ik bij mijn trouwjurk wilde dragen, kwam ik er achter dat ik zilver daar helemaal niet mooi bij vind staan. Ik moest (met tegenzin) gaan uitwijken naar goud, maar hoe langer ik er naar keek des te mooier ik het vond worden. Na iets goud kleurigs bij mijn huid te hebben gehouden kwam ik er achter dat goud eigenlijk ook mooi staat. Voortaan de keus tussen goud en zilver dus, haha! En voor de bruiloft? Dat wordt dus goud. :)

Er bestaan zulke leuke jumpsuits. Feit is dat ik vind dat ze super easy zijn en comfortabel zitten. Zéker op vakantie en als het warm is. Dat vertelde ik al in deze outfit post. Ik heb er een paar voor de zomer, maar het lijkt me ook leuk om nog een keer een jumpsuit te scoren die ik ook op minder warme dagen aan zou kunnen, zoals deze leukerd. Hip, niet saai, een beetje basic en tóch classy is ‘ie. Leuk met stoere sneakers er onder. Zie het al helemaal voor me. Zo’n jumpsuit voeg ik graag toe aan mijn kledingkast!

Dat ik weer weet wat stress is. Ik heb jaren lang mezelf amper gestrest gevoeld. Nu ik 300 dingen tegelijk aan mijn hoofd heb weet ik weer wat stress is. Maar goed, ik pak er maar het positieve uit: het feit dat ik nú pas weer stress herken van vroeger, dat zegt ook wel iets over hoe ik er mee om kan gaan. Dat dat de afgelopen tijd niet zo goed lukt, is ook niet gek met alle grote veranderingen en gebeurtenissen.

Dat een verbouwing altijd anders gaat dan je van te voren denkt. Moge het duidelijk zijn: een verbouwing is echt niet altijd leuk. Laat ik zeggen dat het loopt niet echt op rolletjes loopt bij ons. De keuken kapot geleverd (dan ben je zo weer dik een maand verder) en vervolgens is de keuken binnen (waarbij er nog een nalevering komt want er klopte weer iets niet) en dan kan degene die je keuken komt zetten niet meer. Het is allemaal zó frusterend. :( Maar nu komt er weer wat vaart in, dus de positiviteit komt langzaam weer tevoorschijn, haha.

Flared pants zijn tof. Laatst ging ik uit mijn comfortzone en kocht ik een flared broek. Ik ontdekte dat het niet ’tuttig’ hoeft te zijn, maar dat je het juist ook stoer kan combineren. Nice, want daar hou ik van! Bij de outfit die ik op mijn blog liet zien deed ik mijn shirtje in de broek, maar inmiddels ben ik er ook achter gekomen dat een wijd langer shirt er ook tof op staat. Conclusie? I’m in love. Een flared pant met een print staat op mijn lijstje nu!

desktop24

Een bruiloft regelen is zó leuk. I mean, je kan alle kanten op. Dat heb ik wel gemerkt tijdens het organiseren van onze bruiloft. Er zijn geen vaste regeltjes en je hoeft ook niet te voldoen aan verwachtingen van anderen, vind ik. Wij voelen ons vrij om te doen wat we zélf willen. We maken er dus echt ons eigen ding van en krijgen daar zo veel gave en positieve reacties op! Zolang dat wat je kiest goed voelt, dan is het goed. Kijk ontzettend uit naar deze toffe dag! <3 Hierboven trouwens een stukje van onze trouwkaart!

Goede SEO werpt zijn vruchten af. Ik keek laatst in mijn Google Analytics en zag iets wat ik nog nooit had gezien, namelijk een enórme groei van bezoekers vanaf Google. Whut? Eerlijk is eerlijk, ik ben de laatste tijd totaal niet bezig met mijn blog promoten omdat in mijn hoofd daar simpelweg geen even ruimte voor is. Maar dan ineens zie je je bezoekersaantallen super stijgen, dat is dan heel raar om te zien haha. Levert die SEO na een tijdje toch wel veel goeds op! Leuk om te zien.

De wereld van Etsy. Dit heb ik vorige week in mijn photo diary al gezegd, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ik heb Etsy helemaal ontdekt! Naast de massa productie dingen kun je er ook genoeg handmade dingetjes vinden. Dat laatste vind ik zó tof! Ik vind het super leuk om dingen te laten personaliseren zoals je het zelf wilt. Ik snap niet waarom ik een tijdje geleden pas Etsy écht ontdekt heb en er dingen heb besteld. Echt een tip!

Twee exact dezelfde kastjes vinden is een drama. Wij hebben eindelijk een meubel gevonden voor onder de tv. Het kastje is te kort, dus willen we er twee tegen elkaar aan schuiven. Het zag er, onverwachts, tof uit! Wij blij. Máár, daar komt de maar. Het ene kastje was perfect, het andere kastje had een scheve poot en een bovenkant die heel anders was dan de andere. Ziet. Er. Niet. Uit.  Die omgeruild voor een nieuwe waarvan het blad goed was, maar toen bleek die nieuwe OOK een scheve poot te hebben én hij was een halve centimeter hoger dan het andere kastje. Man oh man, wat een drama. Nu moeten we wéér een kastje gaan omruilen, grrr. Tip: niet zo moeilijk zijn als dat wij zijn, maar koop gewoon iets normaals. :’)

Ik kan nog wel doorgaan hoor, maar dan wordt hij zo lang… Voor nu hou ik het hier bij. Lijkt me leuk om over een tijdje een tweede deel te maken. :)

Heb jij de afgelopen tijd nog iets ontdekt? 

34

6 Comments

 1. Romy

  Wat leuk, zo’n lijstje met nieuwe ontdekkingen! En wat is jullie trouwkaartje mooi geworden! Juist heel leuk dat jullie echt je eigen ding doen op de bruiloft. En zo tof dat je steeds nieuwe dingen uitprobeert qua kleding. Die flared jeans stond je echt top! Hopelijk komt het snel goed met de kastjes!
  Romy onlangs geplaatst…Nieuw in huis! | Pilea’s, poezenspul en persoonlijke touches

 2. Saskia

  Leuk al die nieuwe ontdekkingen! Etsy is zeker heel erg fijn (net als Alie btw haha) En leuk jullie trouwkaartje!

 3. Darina

  Leuk om te lezen! Ik vind het trouwkaartje heel mooi! Etsy vind ik ook heel leuk om rond te neuzen. Je komt soms hele mooie en unieke items tegen.
  Darina onlangs geplaatst…Wat te doen in Parijs met tropische temperaturen? 10 Tips!

 4. Jessica J.

  Goed dat je die SEO-ontdekking gemaakt hebt! Goede SEO is inderdaad essentieel voor je vindbaarheid; het leeuwendeel van mijn bezoekers komt ook binnen via Google. En wat ik zelf ook merk: mijn reviews van bepaalde Lush-producten springen een paar dagen na publicatie ook meteen tot helemaal bovenaan de zoekresultaten! Ik doe vast iets goeds, haha.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Review • Lush Turmeric Latte Bath Bomb

 5. Laurine

  Ja, dat van die keuken is heel herkenbaar! Kastjes die beschadigd blijken te zijn bij de levering, dingen die tóch niet blijken te passen, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Het blijft maanden en maanden aanslepen, maar ik hoor dat het bij iedereen hetzelfde is, dus ja. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, toch?

 6. Sanne

  Wat een fijne ontdekkingen! Zo’n bruiloft helemaal op jouw manier regelen lijkt mij stiekem toch ook best leuk. Maar denk (weet?) ook dat ik daar waarschijnlijk heel veel stress van zou krijgen haha. Ik vind zelf zilver en goud trouwens eigenlijk bij iedereen staan! Meer een voorkeursdingetje wat mij betreft :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑