My Way of Exploring

Catmom | De ochtendroutine van Suzie

Catmom | De ochtendroutine van Suzie
Suzie, mijn poezenbeest, heeft een eigen ochtendroutine ontwikkeld. Het is zo grappig om dat te zien. Ze heeft echt zo haar dingen die ze elke ochtend standaard doet als ik thuis ben. Zin om te lachen? Lees dan vooral mee, haha!

Als ik de hele ochtend thuis ben, wat meestal wel zo is, dan hebben Suzie en ik een hele ochtendroutine. Of eigenlijk beter gezegd: ik volg haar ochtendroutine. Dit herkennen misschien mensen met een kat wel: je doet al snel dingen die een kat graag wilt. Natuurlijk zijn er grenzen, maar eerlijk is eerlijk: ze kan mij heel makkelijk overhalen, haha.

Deze blog is met een tintje humor geschreven, voor als je denkt dat ik gek ben (ben ik ook wel een beetje), ik heb ook wel een beetje zo geschreven. :p

Suzie’s ochtendroutine

Het eerste wat ik doe als ik wakker word is Suzie uit haar kamer (ja, die heeft ze) halen. Ik word begroet met een miauw en 100 kopjes. Ze springt zelfs naar me toe met haar koppie. Te cute.

Vervolgens rent ze met haar staartje omhoog de trap af en kijkt ze continue achterom of ik haar volg.

Als ik beneden ben begint ze mij iets duidelijk te maken. Wat dat is? Ze lokt mij naar de kastdeur en daar begint ze te op haar manier te mauwen (Suz is geen typische miauw-kat) en mij aan te kijken. Dan wil ze een ‘stickie’. Voor de mensen met katten: ik bedoel zo’n stick waaruit je smurrie kan knijpen. Dat vindt een kat blijkbaar hemels, dat is wel duidelijk haha. Echt haar favoriet.

Vervolgens gaat ze standaard nog een half uur haar bek aflikken. Het liefst op de leuning van de stoel of op de vensterbank. Dan heb ik tijd om thee te drinken, wat te eten en medicijnen in te nemen. :-)

Als Pat naar zijn werk gaat (hij speelt daarvoor altijd nog even met haar) zwaaien we hem uit voor het raam. Dat is zo grappig. Ze komt dan samen met mij voor het raam staan en dan kijkt ze naam hem als hij wegfietst.

20191008_115502

Ze loopt de hele dag achter mij aan. Als ik me ga aankleden dan gaat ze mee. Het liefst springt ze de kast in als ik mijn kleding pak. Vervolgens moet ik opletten dat ik dan de deuren niet dicht doe, want dan zit ze opgesloten (is nog nooit gebeurd hoor, neuuuuuh totaal niet). Als ik in de badkamer mijn make-up aan het doen ben dan zit ze 9 van de 10 keer naast mij en kijkt ze me met dat ondeugende koppie aan. ‘Vroeger’ wilde ze dan een wattenstaafje om mee te spelen, maar nu vind ze dat niet zo heel interessant meer. Nu wil ze vooral gewoon aandacht, haha. Oh, en als ik heb gedoucht dan gaat ze triomfantelijk vervolgens op een natte handdoek zitten.

Dan ga ik weer naar de slaapkamer en leg ik mijn badjas op mijn bed neer. Ik weet dat ze het lekker vindt om in de middag daar te liggen als ik niet thuis ben. Dan leg ik hem alvast klaar zodat ze daar eventueel kan slapen. Vindt ze fijn, dus dat doe ik dan ook natuurlijk. :p

Spinnen, vliegjes en ander ongedierte jacht, dat kan ook absoluut niet ontbreken in de ochtendroutine. Ze gaat opzoek naar alle beestjes die in huis te vinden zijn. Regelmatig hoor ik haar piepen, zit ze op de kast en ziet ze van alles wat wij niet zien. Jagen is één van haar grootste hobby’s.

20190920_084425

Een paar keer per dag wil ze op mijn schouder hangen terwijl ik rondloop. Zie foto. Hahaha. Dit wil ze al van begin af aan dat we haar hebben. Ze vindt het zo leuk om zo te hangen. Het grappige is ook dat ze dit alleen bij mij wilt. :p

Suzie is gek op de kat van de buren. Minoes is de naam. Meestal komt Minoes wel een paar keer per dag buurten en springen ze tegen elkaar op tegen het raam. Te komisch voor woorden. Misschien moet ik eens een video laten zien waarbij ze elkaar zien. Gegarandeerd de slappe lach.

20190526_131343-1

Omdat we nu natuurlijk tijdelijk bij mijn ouders wonen zijn mijn ouders dus ook in huis (logica). Mijn vader veegt elke ochtend in de keuken wat kruimels op. Suzie vliegt naar een beschut plekje vlakbij de keuken en vanaf daar wacht ze totdat mijn vader met de bezem de keuken verlaat. Dit is het moment dat ze mag knuffel met de bezem. Hahaha. Dit is echt een dingetje geworden tussen mijn vader en Suzie. Kopjes geven tegen de bezem is één van haar favorieten.

Er gaat geen dag voorbij dat ze niet een paar keer een broodclipje komt brengen. Suzie is net een hond. Ze brengt iets, ik moet het weggooien en dan komt ze het weer brengen. Playtime! Dit is zeker part of de ochtendroutine van Suzie. :’)

Tussendoor komt ze nog wel eens vragen om een snoepje. Dit doet ze door te mauwen. Eigenlijk wil ze dan weer zo’n ‘stickie’, maar die krijgt ze niet. Een snoepje is dan ook goed voor het koninginnetje.

Aan het eind  van de ochtend heeft madame dorst. Ze drinkt graag uit een grote kan of glas water, want drinkbakjes speciaal voor katten vindt ze maar niks. Toch gaat haar voorkeur nog het meest uit naar uit de kraan drinken. Ik moet de kraan zachtjes aanzetten, het liefst druppelend, en dan gaat ze lekker drinken. Tja, en als je dan toch bezig bent kan je ook gelijk douchen, toch? Ze duwt regelmatig haar koppie er onder en gaat zich vervolgens wassen. (En daarna schudt ze zich uit en hoor ik mijn moeder gillen, want de ramen zijn dan nat, hahahaha.)

20190916_212516

Tegen de middag is het tijd om te knuffelen. Als ik op bed aan het werk ben dan komt ze al-tijd op mijn benen liggen. Lekker maffen. Als ik op de bank aan het werk ben dan gaat ze vaak in de vensterbank of op de oker gele stoel slapen. Dit zijn echt haar plekjes, hihi.

Dan is de ochtend alweer voorbij. Madame heeft echt een eigen ochtendroutine ontwikkeld. En ik? Tja, ik zal wel mee moeten doen want she’s the boss. Maar even zonder dollen, het is zo grappig hoe een kat er voor kan zorgen dat je zo veel doet voor zo’n lief beestje. Suzie is ook gewoon de allerleukste kat op aarde. Dit is nog slechts een gedeelte van haar gekke streken en persoonlijkheid. In mijn diaries kan je al veel over haar volgen, maar er is nog zo veel wat jullie niet van haar weten. Ik ga vaker een aparte blog aan haar besteden denk ik, want geloof mij: je ligt in een deuk. :’)

Heb jij een kat? Zo ja, heeft hij/zij ook een ochtendroutine?

2 Comments

  1. Darina

    Geweldig om te lezen. Wat een leuke kat is Suzie. Ik kijk uit naar meer artikelen over haar :)!Wij hadden ook een kat en die had af en toe ook wel bijzondere trekjes.
    Darina onlangs geplaatst…Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

  2. Romy

    Haha, Suzie klinkt ook echt als een geweldige kat. Ik moest wel lachen om een paar van haar gewoontes. Vooral het als een hond achter spullen aanrennen is te grappig.
    Pippa is ook al zo aanhankelijk als Suzie trouwens. Als ik mijn tanden poets, zit ze ook altijd onder me. En zelfs als ik douche, moet ze erbij zijn en gaat ze voor het douchegordijn op me wachten. Zo schattig! Inmiddels heb ik ook aardig wat over voor mijn kat. Mijn vriend, die nota bene ook kattenliefhebber is, verklaart me regelmatig voor gek :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑