My Way of Exploring

9 Redenen waarom ik mijn telefoon belangrijk vind

9 Redenen waarom ik mijn telefoon belangrijk vind

Oké oké, smartphones worden tegenwoordig niet altijd in een positief daglicht gezet. Ook ik doe hier net zo goed aan mee, want jep: óók ik raak overprikkeld en word er soms gek van dat iedereen alleen maar op dat schermpje kijkt. Maar tóch zou ik niet meer zonder kunnen en willen, want ik doe veel te veel nuttige en leuke dingen ermee. Vandaag vertel ik mijn 9 reden waarom ik mijn telefoon belangrijk vind.

Mooie momenten vastleggen
De camera van mijn telefoon draait overuren. Haha, dat is misschien wat overdreven, maar ik maak wel heel veel foto’s. Ik leg er dingen mee vast voor in mijn Photo Diary’s, maar ook heel veel mooie momenten of andere leuke dingen. Een goede camera op mijn telefoon vind ik érg belangrijk, gezien hoe vaak ik hem gebruik.

Agenda
Mijn hoofd zit in mijn telefoon. Al mijn afspraken en dingen die ik moet doen staan er in. Ik schakel altijd reminders in, zodat ik iets niet vergeet (en vervolgens de melding uit zet en het alsnog vergeet, hah) en heb een fijn overzicht van de dingen die op de planning staan voor de komende dagen. Mijn telefoon is dus ook mijn agenda.

Notities en to-do-lijstjes
Serieus ál mijn blog ideeën staan in mijn telefoon. Ik moet echt eens een backup maken bedenk ik mij nu, want als er iets met mijn telefoon gebeurd dan is alles weg. Niet de bedoeling! Daarnaast heb ik ook genoeg anders notities er op staan, van leuke restaurants tot dingen die ik nog moet doen/regelen en random leuke dingen die ik ben tegengekomen en wil onthouden. Het handige is dat ik mijn telefoon altijd bij mij heb, dus ook altijd dingen kan noteren. :)

Altijd up-to-date zijn 
Ook ik schreeuw over Social Media dat ik er gek van word, maar toch heeft het ook zo zijn handige kanten. Zoals het nieuws bijhouden bijvoorbeeld. Ik hoef maar Twitter of Facebook te openen en ik weet gelijk wat er in de wereld gebeurd. Niet dat ik dat altijd wíl weten ghehe, maar de mogelijkheid is er wel.

Sociale contacten onderhouden via WhatsApp en Social Media
Ook voor deze dingen ben ik maar al te blij dat ik een telefoon heb waarmee ik sociale contacten kan onderhouden. Ik ben niet zo goed in WhatsAppen (zeg maar gerust slecht), maar toch zou ik het niet willen missen. Ik kan altijd iedereen bereiken via deze manier, dus dat is super leuk én handig. Hetzelfde geldt voor Social Media!

Instagram
Instagram op de laptop vind ik niks, maar op mijn telefoon vind ik de app top. Instagram is mijn favoriete Social Media kanaal en elke dag ververs ik mijn feed veeeeel te vaak, haha. Als ik Instagram op mijn laptop zou moeten bekijken dan zou ik het nooit zo leuk hebben gevonden denk ik, dus daarom ben ik maar al te blij dat ik de app op mijn telefoon heb en mezelf hier heel lang op kan vermaken.

Foto’s bewerken met VSCO
VSCO is qua bewerkings app op mijn telefoon écht mijn favoriet. Op mijn laptop bewerk ik foto’s met Lightroom, maar VSCO vind ik op mijn telefoon echt suuuper fijn werken. Dit is ook echt een soort van hobby van mij geworden. Vind het zó leuk om lekker te bewerken op mijn telefoon en daarna op Instagram te zetten.

Mail
Mijn mail overal kunnen openen vind is zó fijn. Mijn privé email adres en mijn blog email adres ontvang ik allebei op mijn telefoon en ik vind het fijn om de mails altijd gelijk te kunnen bekijken als ze binnen zijn gekomen. Niet dat ik dit altijd doe, maar de mogelijk is er wel. Als je ergens op wacht is het wel zo handig om het op je telefoon in de gaten te kunnen houden!

Even snel iets opzoeken
Eigenlijk pak ik 9 van de 10 keer mijn telefoon als ik iets snel wil opzoeken op internet. Ik pak daar nooit echt per sé mijn laptop voor, tenzij ik echt iets uitgebreid wil bekijken. Ik merk wel dat ik het fijn vind om dit ook op mijn telefoon te doen omdat ik een groot scherm heb. Ik heb namelijk de Samsung S6 Edge Plus, wat andere ook wel zowat een tablet noemen, haha. Ik vind het chill. Over minder dan een half jaar mag ik in principe alweer een nieuwe trouwens. Mijn scherm is ingebrand, een bekend probleem van mijn type telefoon, pff. Denk dus wel dat ik tegen die tijd ga kijkem voor een ander met óók zo’n groot scherm. Misschien de nieuwe Samsung S8? Ik ben echt team Samsung, haha.

Er zijn dus genoeg positieve dingen aan het hebben van een smartphone. Ik ben ook iemand die hem vaak genoeg in een hoekje gooit en er even niet naar om wil kijken, puur omdat ik dan geen prikkels wil krijgen van alle Social Media gekte, mails, WhatsApp’jes, enzovoorts. Maar als ik heel eerlijk ben zou ik ook weer niet zonder willen, want ik ben er te veel aan gewend en ik kan er ook te veel leuke en nuttige dingen mee doen. :)

Waar gebruik jij je telefoon het meest voor?

34

24 Comments

 1. Romy

  Heel herkenbaar! Ik moet zeggen dat ik veel dingen op de computer doe in plaats van op mijn smartphone, maar ik zou wel echt niet zonder mijn telefoon kunnen. Ik ben vooral zo blij dat ik dankzij mijn telefoon Instagram kan gebruiken en mijn mail overal kan checken. Dat doe ik ook graag en (veel te) vaak ;)
  Romy onlangs geplaatst…Bloemen fotograferen met mijn macrolens

 2. Nathalie

  Ik kan ook niet zonder mijn telefoon! Snap ook echt nooit hoe se dat vroeger gedaan hebben haha! Vaak even wat opzoeken, whats app, instagram maar ook als ik de weg kwijt ben.

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…De leukste gratis festivals deze zomer!

 3. Nina Simplynspecial

  Ik denk om veel dezelfde redenen als die jij noemt. Social media, dus instagram, whatsapp, facebook, twitter, youtube. Dat soort dingen. Zou ook niet zonder kunnen, maar ik wil ‘m toch eens wat vaker aan de kant leggen,

 4. Bente

  Vrijwel dezelfde dingen als waar jij hem voor gebruikt ;). Bellen, Mail, nieuws lezen, foto’s maken (!), snel even iets opzoeken, instagram.. Blogs lezen in de trein! Als ik hem eens een dagje vergeet is er geen man over boord maar het liefst heb ik hem wel gewoon bij me :)

 5. Eva

  Mijn telefoon is inderdaad ook heel belangrijk voor me, haha. Ik vind het ook handig dat m’n mail via m’n telefoon binnenkomt. Als ik laat thuiskom en dan nog op m’n mail moet antwoorden, dan krijg ik meestal de volgende dag pas antwoord omdat ze bij de meeste bedrijven natuurlijk tot 6 uur werken. Dan is het toch handig als ik al eerder op de dag heb geantwoord :)

 6. EmilyLotus

  Ja, ik vind mijn telefoon ook heel fijn. Ik gebruik graag social media (vooral instagram) en vind het zo fijn dat ik nu een goede camera op m’n telefoon heb. Cat pictures everywhere!

 7. Johanne

  Allemaal hetzelfde! Instagram is echt een verslaving, net als Facebook. Ik check er mijn WordPress mee, app met mijn familie, vrienden en vriend over van alles en bewerk er mijn Instagram foto’s mee (ik gebruik trouwens Pic Tap Go daarvoor, ook een fijne!). Merk alleen wel dat het steeds erger wordt met mij en mijn telefoon…
  Johanne onlangs geplaatst…6 restaurantwaardige gerechten om thuis na te maken

 8. Sarah

  Heel herkenbaar. Altijd makkelijk om snel iets op te zoeken op je telefoon. En de gedachte dat je, door je telefoon, altijd weet wat er speelt in de wereld vind ik ook wel prettig. En dan Instagram… helemaal verslaafd aan hier. Haha. Ik ben niet zo voor twitter en Facebook en dergelijke, maar Instagram vind ik wel helemaal top :)

 9. Kreanimo

  Mijn mail heb ik dus net gelinkt…
  Bewust!
  Lijstjes maak ik veel te weinig.
  De andere zaken in je lijstje herken ik wel.

 10. Chelsey

  Hier kan ik mij heel goed in vinden! Toch probeer ik hem steeds vaker weg te leggen. Ik volg een media opleiding en onlangs hadden we een telefoonloos college en werden we flink met onze neuzen in de feiten gedrukt. Hierdoor ben ik mij het een en ander gaan realiseren. Toch hou ik wel nog steeds heel veel van mijn smartphone <3

 11. Sammie

  Ik kan ‘m vooral niet missen voor bellen en mails. Whatsapp gebruik ik niet meer zo vaak. Maar ik doe er ook mee internetbankieren, foto’s maken en gebruik ‘m inderdaad ook voor de agenda.

 12. Marielle

  Heel herkenbaar en vrijwel alle punten zijn voor mij onmisbaar haha. Vooral mijn agenda, reminders zijn heel handig!

 13. Marsha

  Ik gebruik het eigenlijk voor alles, als waarvoor jij hem ook gebruikt haha. Als ik mijn telefoon niet bij me heb word ik helemaal gek haha.

 14. Malou | Blonde Blossom

  Ik heb dus hetzelfde, ik gebruik mijn telefoon voor álles! Het is niet mijn agenda, maar mijn social media, bijna al mijn afspraken en mails regel ik via mijn telefoon. Daarnaast is het ook echt een soort afleiding. Als ik me verveel, hoppa, telefoon erbij! Beetje erg wel… Ik probeer nu ook een beetje te minderen! Malou x

 15. Ineke

  Op het werk voor in te loggen op mijn laptop, agenda & foto’s nemen :D.
  Ineke onlangs geplaatst…7 Netflix tips & tricks onthult.

 16. jeapiebel

  Je hebt het goed verwoord. :-) Ik vind een telefoon ook super handig. Ik gebruik mij telefoon vaak voor allerlei tips, heel handig. Maar foto’s maken van een mooi moment doe ik ook. Telefoon maakt tegenwoordig zulke mooie foto’s!

 17. Jonna@burgertrutjesNL

  Mijn telefoon gebruik ik voor alles! Zakelijke mail, prive mail, social media, agenda, online shoppen, vakanties boeken en ga zo maar door :). Het valt mij op dat veel dingen die je via de app boekt (hotels) soms nog weleens goedkoper Kunnen uitvallen. Geldt ook voor Aliexpress
  Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Mijn nutteloze talenten – dingen die ik kan en die nergens op slaan.

 18. Cynthia

  Voor mijn blog, foto’s maken voor de blog, en concepten vooruit schrijven. Alles voor die blog, op de phone..

 19. Joanne

  Ik ben ook lichtelijk verslaafd (lees: behoorlijk) aan mijn telefoon. Mail checken, instagram, to-do lijstjes, foto’s bewerken .. Het is gewoon allemaal zo leuk & handig!
  Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Denim mini skirt

 20. Benthe

  Erg herkenbaar. Ik denk er wel eens over na wat er zou gebeuren als mijn telefoon gestolen wordt, dan zou ik echt instorten denk ik. Mijn hele leven zit in dat apparaat. En inderdaad heel fijn dat je dankzij je smartphone altijd een camera bij de hand hebt, onmisbaar!

 21. Linda | travellersoftheworld

  Herkenbaar! ik gebruik mijn telefoon vooral als agenda en ik zet er van alles in wat ik absoluut niet wil of mag vergeten. Heel handig en fijn :)
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…De 8 leukste bestemmingen voor Disney-liefhebbers

 22. Saskia

  Alleen mooie momenten vastleggen en mijn email heb ik uit dit lijstje. Daarnaast probeer ik mijn smartphone zo vaak mogelijk lekker naast me neer te leggen :-)

 23. Jessica J.

  Ik kan me vollédig vinden in jouw punten! Verder ben ik ook helemaal verslingerd aan Swarm en Foursquare, ik heb al zoveel leuke plekken leren kennen dankzij die apps. :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #54 • Hapjes, tapjes en 25 kilometer wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑