My Way of Exploring

10x ”Ja maar, HÓE dan?” situaties

SAMSUNG CSC

Laatst kwam ik deze foto tegen en schoot mij een idee binnen voor een artikel. Want hoe kun je met stokjes eten zonder dat alles er net zo hard weer vanaf valt? Inderdaad, onmogelijk. Samen met nog negen van dit soort struggles kwam ik tot dit ’10x ”Ja maar, HÓE DAN?” situaties’ artikel. Ik ben erg benieuwd of meer mensen deze situaties zo ervaren!

〉Mixen met een handmixer zonder dat werkelijk álles onder zit. Leg maar alvast schone kleding klaar, 200 schoonmaak doekjes en 5 liter sop om te boenen. 

〉Koffie zetten met een koffiezetapparaat met verse bonen er in. Je weet wel, zo’n apparaat met 100 verschillende knoppen.

〉Fietsen zonder handen aan het stuur. Geen uitleg nodig…

〉In de volle zon op strand proberen om niet je voeten te verbranden aan het zand. Anderen denken minstens dat je niet helemaal 100 bent als ze je de meest rare sprongen zien maken.

〉Soep eten zonder dat het van je lepel valt of dat het langs je mond loopt. Lukt gewoon niet. Of ben ik gewoon te kneuzig?

〉Asperges eten zonder je mond te verbranden. Hoe dan ook, er blijft kokend heet water uit die dingen komen als je er op bijt.

〉Mascara opdoen en proberen om niet de ‘morsen’ (gevolg: pandabeer). On-mo-ge-lijk!

〉Proberen een comfortabele houding te vinden in een bioscoop stoel. Ik wil gewoon lekker met mijn benen dubbelgevouwen zitten. Of half liggend.

〉In slaap vallen terwijl je eigenlijk trek hebt. Dat gaat gewoon NIET samen, echt niet. Ik móet verzadigd zijn als ik ga slapen. 

〉Netjes met stokjes eten, zonder dat alles er vanaf valt voordat het je mond heeft bereikt. Daar is geen beginnen aan.

Deze 10 situaties kwamen het eerst in mij op toen ik aan dit artikel begon. Haha, heel random allemaal, maar dat vind ik zelf juist zo leuk aan dit soort artikelen. Ik ben erg benieuwd of er dingen tussen staan die jij herkent, want ik zal vást niet de enige zijn!

Welke situaties herken jij? En welke situatie past volgens jou ook in dit lijstje?

70 Comments

 1. Nienke

  Haahhaha ik herken ze gewoon letterlijk allemaal. :’) Dat van die asperges heb ik ook vaak met pasta (penne of macaroni) als ik het even wil ‘voorproeven’ en er eentje uit de pan vis. En tja, de mascara, fietsen zonder handen, mixen etc zijn ook allemaal niet aan mij besteed. Grappig :p
  Nienke onlangs geplaatst…Neem jij jezelf wel serieus genoeg?

  • Sandra

   Haha, irritant he? Wel grappig dat je alles herkent. :p

 2. BySilke

  Haha die foto! Ik wil ook echt in alle mogelijke posities zitten op een stoel, en in de bioscoop moet je zo lang stilzitten, dus da’s voor mij wel een probleem. Fietsen zonder handen kon ik met mijn vorige fiets goed! Maar laat me dit niet doen in Gent, of ik lig direct op de grond, haha. Liefs!

  • Sandra

   Hahah, die foto is echt suf. Stilzitten is inderdaad al lastig in zo’n stoel. Het zit ook gewoon nóóit lekker… Wel knap dat jij eerst zonder handen kon fietsen op je vorige fiets. Doe ik je niet na hoor. :’)

 3. Ilse

  Mixen zonder spatten overal en gaan slapen met honger kan ik ook niet. Van wat je zegt over die soep en asperges heb ik dan weer geen last. :-)

  • Sandra

   Haha, ik ben dan gewoon een eet-kneus vrees ik. :p

 4. jeapiebel

  Leuke foto. Zeker herkenbaar wat je allemaal opnoemt. De mascara proberen zonder panda-ogen en naar bed met knallende buik. Dat overkomt mij zo vaak.

  • Sandra

   Irritant zijn die dingen he! Mascara blijft een dingetje…

 5. Anna

  Hahaha, zo herkenbaar! Fietsen zonder handen begrijp ik bijvoorbeeld echt niet. Ik vind het ook altijd doodeng als iemand dat naast mij doet. Hallooo, geen zin in een aanrijding! En dat van het soep eten is ook heel vaak zo bij mij. Haha, faal :’)! We zijn vast niet de enigen!

  • Sandra

   Ja precies! Ik word helemaal gek als iemand dat naast mij doet.

 6. Chloé

  Hahahah, supergrappig! Inderdaad heel herkenbaar allemaal :D Leuke foto ook!

  • Sandra

   Hihi, gelukkig maar dat meer mensen deze dingen herkennen! :’)

 7. Nina Simplynspecial

  Lekker zitten in een bioscoopstoel is voor mij ook zo goed als onmogelijk. Ik zit altijd op het ‘eiland’ bij ons thuis, dus met mijn benen languit. Helaas kan dat niet haha. Lekker random artikel idd, maar juist daardoor heel herkenbaar ;)

  • Sandra

   Dat is veel beter ja! Gewoon lekker languit. Is veel chiller tijdens het kijken van een film. :)

 8. Melle

  Haha té hilarisch en herkenbaar dit. Misschien is dat de reden dat ik zo weinig naar de bioscoop ga ;) Of mascara op doen zonder te niezen. Ook zoiets.

  • Sandra

   Het is mij nog nooit overkomen dat ik moest niezen terwijl ik mascara op doe! *Afkloppen* :’)

 9. sammie

  Koffie zetten met een verse bonen apparaat hahaha, wij hebben zo’n koffie machine en het aantal knopjes valt mee.. Ik ben er inmiddels aan gewend en kan binnen een paar tellen een heerlijke bak cappuccino, espresso of gewone koffie zetten :)

  • Sandra

   Die van ons heeft er heel veel haha! Ik heb het al opgegeven om dat ding te begrijpen. Gelukkig lust ik geen koffie dus heb ik ook bijna nooit met dat ding te maken. :’)

 10. Kim

  Hahaha neeee ik heb dus een soortgelijk artikel bij mijn concepten staan! Wel met hele andere dingen, haha, maar ik wacht nog wel even met plaatsen :P
  Ik verbrand mij altijd aan pizza. Dan wil ik het meteen eten en blijft het aan mijn gehemelte plakken, bluh!

  • Sandra

   Haha, toevallig! Waarom wachten? Zet lekker online joh! :)
   Pizza, ja, dat is ook zoiets… Zó heet altijd!

 11. robin

  met stokjes eten is gewoon oefenen! ik kan zelfs makkelijk rijst met stokjes eten :) alleen de stokjes bij een Chinees restaurant (als ze zo glad zijn) zijn soms wel lastig. je moet ze van boven zo dicht mogelijk bij elkaar houden dan heb je meer grip ofzo :D

  • Sandra

   Rijst met stokjes eten? Respect voor jou, hahaha. Onmogelijk is dat. Wel een goede tip. Ik zal dat eens proberen. :p

   • robin

    het is wel van die plakrijst hoor dus het scheelt wel ^_^ asperges eten met stokjes is wel lastiger :P

    • Sandra

     Ah vandaar, dat verklaart een hoop hahaha. Asperges eten met stokjes lijkt mij echt niet te doen. Is veel te zwaar toch? Nee, gewoon niet doen dus haha.

 12. Eline

  Ik herken er zo ontzettend veel! Vooral eten met stokjes is voor mij echt geen beginnen aan. Alles valt eraf. Doe maar gewoon een vork.

  • Sandra

   Inderdaad, een vork is veeeeel beter!

 13. Marion

  Die foto is echt super! Ik heb nog nooit met stokjes gegeten. Misschien toch eens proberen. Al denk ik dan dat ik alleen maar een vraag rijker ben: Ja maar HOE dan????
  Marion onlangs geplaatst…Share Some Happines #mei2016

  • Sandra

   Haha, precies! Geloof mij, het is echt niet te doen. Maar misschien heb jij er wel talent voor ofzo, you never know. :p

 14. Saar

  De mascara is zeer herkenbaar. Leuke foto!

  • Sandra

   Haha, ben ik toch niet de enige pandabeer look-a-like als ik mascara op doe. :’)

 15. Danielle

  Haha met stokjes eten is gewoon wennen.. ik vind het nu stiekem echt zo veel lekkerder eten.. <3 je eet lekker rustig en bedachtzaam haha

  • Sandra

   Ik vind het echt knap dat het jou wel lukt hoor! Ik kan mij voorstellen dat je er rustiger en bedachtzamer door eet. Wie weet leer ik het ooit nog. :’)

 16. evelien

  Wat een leuk artikel en zo herkenbaar! Vooral die van de asperges, ze zijn zó lekker maar wat verbrand je je mond snel, oh en die van de mascara natuurlijk, die is niet te missen. ;)

  Liefs! Evelien

  • Sandra

   Je moet echt oppassen met die dingen ja. Denk je dat hij afgekoeld is, komt er alsnog kokend heet water uit als je er op bijt. Ik snijd ze tegenwoordig al in de lengte door de midden om dit te voorkomen, haha.

 17. Dalinka

  Wat fijn om te horen dat er meer mensen niet kunnen fietsen zonder de handen aan het stuur. Ik zie het zo vaak op straat en het ziet er zo makkelijk uit, maar als ik mijn handen 1 seconde van het stuur haal dan zwaai ik al alle kanten op haha. Aan de andere kant…waarom zou je ook eigenlijk willen fietsen zonder je handen aan het stuur te hebben:-p
  En stoelen in bioscopen en theaters zijn gewoon horror. Ik wil mijn benen altijd languit ergens op leggen, maar dat gaat dus niet. En na een uur krijg ik altijd kramp aan mijn kont haha.

  • Sandra

   Precies dat! Ik moet het ook echt niet proberen want dan lig ik gelijk op straat. En inderdaad, ik zie ook het nut niet in van zonder handen fietsen hoor…

 18. Marion

  haha, leuk! Ik trek altijd mijn schoenen uit in de bios heheh, dan kan ik pas lekker in die stoel zitten :P
  En thanks voor je berichtje! Ben nu sinds een maandje bezig met sieraden maken maar het is nog in de opstart, vandaar dat ik er nog niet veel over heb laten weten :) Binnenkort meer :D

  • Sandra

   Dat ga ik ook eens proberen! Wie weet is dat dan wel beter. Thanks voor de tip. :p
   Leuk!! Ben erg benieuwd en houd het zeker in de gaten. :)

 19. Roos

  Haha, dit is zo leuk! Ik heb gewoon hardop zitten lachen!

  • Sandra

   Haha, leuk om te horen!

 20. Nena

  Hahaha, hilarisch! En ook heel herkenbaar.. alle situaties zeg maar.

  • Sandra

   Gelukkig zijn er nog veel meer mensen die dit ook allemaal hebben, haha. Stiekem wel goed om te horen. :’)

 21. Maaike

  Hahaha ik zat gisteren nog in de bioscoop en kon mezelf ook geen houding geven. Die stoelen zitten gewoon niet fijn!

  • Sandra

   Boeeeeh, dat is echt zo ja. Geen enkele houding zit lekker op zo’n stoel. :’)

 22. Vlijtig Liesje

  Ik heb dit vooral bij dat stomme advies dat je iets moet ‘loslaten’. Dan denk ik ook altijd: ‘Maar hoe dan?!’

  • Sandra

   Het is inderdaad erg makkelijk om te zeggen tegen een ander dat je iets los moet laten. Dat is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Ik begrijp je frustratie hoor!

 23. Sofie Katelijne

  haha, heerlijk! Ik ben alvast een ware ramp als het over met stokjes eten gaat :)

  • Sandra

   Haha mooi, nóg iemand. Join the club! :p

 24. Evelien

  Ja Sandra, je bent gewoon te klunzig… :’) Hahahaha. Nee het puntje van de mascara morsen komt me toch wel heel bekend voor. Kan me geen keer meer herinneren dat ik na het opdoen van mascara niet alles op mijn ooglid had zitten.
  Evelien onlangs geplaatst…Liedjes die jou zeker blij maken!

 25. Marcella

  Herkenbaar! Ik weet na een jaar nog niet wat de ovenstand is op onze combi-magnetron. Van mij mogen ze gewoon ‘oven’ en ‘magenetron’ op die knoppen zetten, ik ontou die wazige icoontjes gewoon niet! ;-)

  • Sandra

   Haha, de magnetron is ook zo’n irritant ding ja met al die standen. Die incoontjes zijn maar al te lastig. :’)

 26. Forever38.com (Vera)

  Leuk artikel. En die foto is geweldig !!
  Oh, en ook bij mij : mascara meets pandabeer :-)
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Beauty Irritaties_Mijn Top-10

  • Sandra

   Haha, gelukkig hebben meer vrouwen zo’n pandabeer look als ze mascara op doen! De wattenstaafjes zijn niet om aan te slepen bij mij om alles bij te werken haha, bij jou ook? :’)

 27. joelle

  haha echt een super leuk artikel!
  En ik geef je groot gelijk, ik kan ook niet normaal
  met stokjes eten. En ik kan ook niet fijn zitten
  in een bioscoop stoel.. zucht haha!

  • Sandra

   Irritant zijn die stoelen he? Waarom kunnen ze niet gewoon chille comfortabele stoelen maken? Mensen willen gewoon onderuitgezakt een film kijken… :p

 28. Nesrin

  Hahaha geweldig lijstje dit. Ik snap niet (ik zag er laatst weer een) hoe vrouwen zich kunnen opmaken in de auto TERWIJL de motor dus aanstaat.
  Nesrin onlangs geplaatst…Blogger Nesrin hoe doet ze dat toch?

  • Sandra

   Zo inderdaad, dat is ook een goede! Dat heb ik ook nog nooit begrepen. Zie het ook wel eens als ik in de file sta. Ik snap dat echt niet… Plus het feit dat het levensgevaarlijk is.

 29. Sanne

  Oh die eerste situatie is zo herkenbaar. Ik weet nu pas dat er een deksel hoort bij mijn mixer. Oeps… En ik gebruik die deksel nog steeds niet. :D

  • Sandra

   Dat is super handig! Ik zou hem echt gaan gebruiken. Scheelt een hoop troep haha. :’)

 30. Justine

  hahaha super leuk! Jaaa, de meeste dingen zijn ook echt mega herkenbaar.. :’) Met name het (niet) in slaap vallen als je honger hebt. Verschrikkelijk!
  Justine onlangs geplaatst…Loving lately #40 – gezond eten, zacht huidje & eindelijk een kamer?

  • Sandra

   Echt onmogelijk om in slaap te komen dan… IK word ook regelmatig ’s nachts wakker met honger. Dan móet ik eten, anders kan ik het slapen wel vergeten. :’)

 31. Jessica

  Haha veel van het lijstje is inderdaad erg herkenbaar! Vroeger kon ik goed zonder handen aan het stuur fietsen, maar nu vraag ik me inderdaad af hoe ik dat ooit kon :’) Nog zo een: douchen zonder douchegordijn en er toch voor zorgen dat de badkamer droog blijft!

  • Sandra

   Dat is ook onmogelijk! Sowieso heb je een hekel aan douchegordijnen trouwens, haha. Gelukkig heb ik thuis een deur! (Blijft de badkamer ook droog, score!)

 32. Mariska

  Hier zitten echt leuke tussen. En in slaap vallen met trek … afschuwelijk. .

  • Sandra

   Dat kan echt niet he? Als je maag eenmaal rommelt, dan moet je gewoon eten haha.

 33. saskia

  Whihi super leuk artikel. Wij hebben dus zo’n bonenmachine maar dat is juist heel makkelijk én lekker hoor. Maar ik snap inderdaad dat het er lastig uitziet haha. Op dinsdag deel ik altijd een favoriet artikel op mijn facebookpagina (of nouja altijd, ben er pas mee begonnen whaha) en ik ga deze inplannen :).

  • Sandra

   Neee ik vind van niet haha! Wij hebben er ook een, maar ik snap er na al die jaren nog steeds niks van. :’)
   Oooh wat leuk! Yaaay, ik ga gelijk kijken of ik jou überhaupt wel volg op Facebook. :)

 34. Jinn

  Hahaha dat met die mixer, zooo herkenbaar. Toch is het blijkbaar mogelijk want mijn moeder, jeeetje. Hoe doet ze het.
  Jinn onlangs geplaatst…Ontwerp Je Eigen Kalender! | hetfotoalbum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑