My Way of Exploring

10 Plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen #2

10 Plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen #2
Ken je dat? Dat er plekken zijn waar je echt niet blij van wordt als je daar naar zou gaan? Nou, die heb ik dus ook. Al eerder dit jaar heb ik eens 10 plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen gedeeld, en dit keer heb ik er weer 10 kunnen verzinnen. Iets met bepaalde muziek feesten, evenementen, restaurants… Vre-se-lijk! Haha, ik ben ook gewoon veel te nuchter, i think…

∼ Tros Muziek Feest
Wil je mij chagrijnig krijgen? Dan moet je me hier mee naar toe nemen. Moet ik dit verder nog uitleggen? Ja oké, ik weet dat mensen het ontzettend leuk, gezellig en alles vinden, maar ik vind het echt vreselijk. Dat gelal en gebral, Nederlandse muziek, teksten die nergens op slaan… Niet mijn ding.

∼ Sushi restaurant
Waarom? Omdat ik sushi totaal niet lekker vind. Zeg maar gerust dat ik het niet te kanen vind, haha. Hier zal ik dus never nooit naar toe gaan. Volgens mij is sushi typisch iets wat je of heel lekker vind, of juist heel vies. :’)

∼ Concerten van Nederlandse (volks)zangers
Net als het Tros Muziek Feest, zijn bijvoorbeeld de Toppers in Concert, Wolter Kroes en die grote shows die Guus Meeuwis altijd geeft ook echt van die evenementen waar je mij nooit maar dan ook nóóit mee naar toe krijgt. Sowieso vind ik de Toppers al echt een aanfluiting (sorry voor de fans hoor, haha) en die stem van Guus dreunt nog 3 dagen door in mijn hoofd. Eigenlijk behoren alle rasechte volkszangers hieronder.

∼ Bowlingbaan
Dit vind ik zó suf. Vroeger stond ik al niet te springen als we gingen bowlen, dus dat zegt al genoeg. Ik vind het gewoon enorm suf, saai en ook geen leuke activiteit om ‘gezellig’ met anderen te gaan doen. Nope, met een potje bowlen maak je mij niet blij.

∼ Reisbureau
Ik hoor je denken: ”HUH San, maar je houdt toch van reizen?”. Jep, dat is waar. Haha, en ik kan best begrijpen waarom je dat misschien denkt. Zelf je reis samenstellen is zó leuk en veel goedkoper, dus waarom zou ik dan naar een reisbureau gaan? Ik doe het liever lekker allemaal zelf. Het is immers een hobby, hihi. Ik zou dus zelf never nooit naar een reisbureau gaan om een reis te boeken.

∼ Autorace Circuit
Ik zeg één ding: herrie. Die herrie van die auto’s joh, ik word daar helemaal kierewiet van! Daarnaast vind ik er ook echt helemaal niks aan, aan dat autoracen. Natuurlijk vind ik het tof dat Verstappen zo goed is en alles, maar om het te kijken? Nope, dat is niet aan mij besteed. Op tv niet, maar al helemaaaaal niet in het echt.

∼ Dolfinarium
In mijn vorige editie heb ik al uitgelegd dat ik niet naar dierentuinen ga, maar toch wil ik het Dolfinarium nog even noemen. Eigenlijk is het wel een soort van dierentuin natuurlijk, maar toch zie ik het zelf altijd als iets anders. Geen idee waarom eigenlijk. Denk omdat het niet zo veel verschillende dieren zijn? Maar in ieder geval: ik zou hier nooit naar toe willen omdat ik vind dat dolfijnen en andere dieren in het wild moeten leven en geen shows moeten geven.

∼ Uitgaans-Walhalla’s á la Chersonissos, Albufeira, L’loret de Mar…
Dit soort plekken sla ik over. Ik hoef hier echt niet naar toe. Ik ben één keer door L’loret de Mar gereden en toen wist ik genoeg: mijn vooroordelen kloppen. Alleen maar clubs, dronken jongeren, hoogbouw. Naar dit soort plekken ga ik gewoon echt echt echt niet voor mijn lol. Vreselijk.

∼ Flower Parade
Is dit eigenlijk bekend voor mensen die niet uit de Bollenstreek komen? De Flower Parade (ik noem het nog steeds gewoon Bloemencorso hoor…) is een optocht van auto’s (en aanhangers) die versierd zijn met bloemen, hele creaties, muziek, blablabla. en die komt dus ook elk jaar door mijn dorp heen. Nu is mijn liefde voor bloemen groot, maar dit evenement is zó niet mijn ding. Ik ben gewoon te nuchter hiervoor, denk ik. Het wordt naar mijn mening steeds commerciëler, maar daarnaast zie ik er ook de lol niet van in. Al die herrie, drukte en neh: ik vind het gewoon echt stom. Misschien komt het ook wel omdat het niet meer bijzonder is. Ik denk dat mensen van buitenaf het sneller leuk vinden? En alle wegen worden altijd afgesloten en dat is super irritant, want je zal nèt zien dat je op die dag weg moet. Ik ben sowieso geen evenementen freak trouwens.

∼ Kermis
En als allerlaatste: de kermis. Hahaha, ik heb dit nog nooit leuk gevonden. Ten eerste vind ik het geldverspilling, ten tweede is het één grote lawaai en indrukken bende en ik heb niks met attracties, suikerspinnen en andere zoete troep die je daar kunt halen. Ik kan gewoon niks leuks verzinnen aan een kermis. :p

Met al deze dingen maak je mij niet blij dus… Heb je deel 1 al gelezen? Hier staan nog 10 plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen. Nogmaals, ik ben gewoon super nuchter en vind veel evenementen en plekken waar veel mensen zijn en herrie is gewoon echt niet leuk. Is totaal niet mijn ding, haha! Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd of hier dingen tussen staan waar ik jou ook nooit zal tegenkomen?

Op welke plek(ken) van hierboven zou ik jou ook nóóit tegen kunnen komen? Of vind jij al de bovenstaande dingen juist super leuk? 

26 Comments

 1. Romy

  Wat leuk, dit lijstje! En eigenlijk herken ik er best wel veel van! De kermis vind ik dus ook totale geldverspilling en echt geen feest om naartoe te gaan. Die muziekfeesten lijken me ook niets, alhoewel ik Guus Meeuwis dan eigenlijk wel weer leuk vind ;) Maar het TROS-muziekfeest? Nee, dankje! De bowlingbaan ben ik weleens te vinden als mensen daar feestjes organiseren, maar eigenlijk doe je mij er ook niet echt een plezier mee. Dan zit ik net een gesprek te voeren met iemand, ben ik weer aan de beurt om een bal te gooien :P
  Romy onlangs geplaatst…Uitbreidingen op mijn verzameling Blond Amsterdam

 2. Loes

  Haha grappig lijstje! Ik ben ook totaal geen fan van de kermis, dat heb ik volgens mij echt van mijn ouders mee gekregen. Ik ben op examenreis naar Albufeira geweest en ik snap heel goed wat je bedoelt, maar het heeft ook echt andere kanten! Ik heb daar echt ontzettend genoten, en totaal geen vervelende ervaringen gehad met hele dronken mensen, of dat ik zelf helemaal lam was (haha), dat heb je ook wel een beetje zelf in de hand. Bovendien is het oude deel van de stad echt mooi en leuk, veel terrasjes ed. Maar ik kan wel goed begrijpen dat het je afschrikt!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #22 – 8 tot 14 juli

 3. Darina

  Leuk lijstje ! Mij zie je ook niet bij zo’n Tros Muziekfeest haha
  Darina onlangs geplaatst…Outfit | Magical Parisian Evening

 4. Irene

  Wat een originele blog. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt met het dolfinarium. Twijfelde een tijdje terug om er heen te gaan, maar na alle verhalen gelezen te hebben, was ik helemaal genezen. Ik ga ook deel 1 lezen!

 5. Sammie

  Oh mij vind je echt wel in een Sushi restaurant :) ik ben er dol op! De bowlingbaan ben ik pas met een bedrijfsuitje geweest en het was eigenlijk hartstikke leuk om weer eens te bowlen, zeker toen ik 3x strike gooide :D dierentuinen zul je mij ook niet vinden, niks voor mij net als het dolfinarium. Uitgaans walhalla’s is ook niets voor mij, zoek het liever zo rustig mogelijk op :)

 6. Shirley

  Op een aantal van deze plaatsen zul je mij niet snel vinden, of niet vrijwillig. Zoiets als het TROS-muziekfeest zou ik nooit zelf naartoe gaan, maar mochten mijn vriendinnen me meevragen dan zou ik waarschijnlijk wel zwichten en een leuke tijd hebben. Bowlingbaan? Nope. Sushirestaurant? Nee bedankt. (Hoewel mijn vriend het graag een keer wil proeven. Ik heb een paar keer iets geproefd, maar ben echt niet overtuigd van sushi.)

 7. Bente

  Ik ben het met de meeste dingen eens, maar niet met Albufeira (want laat ik daar nou net vandaan komen ;)). In Albufeira is inderdaad een gedeelte waar jongeren kunnen feesten, maar dit is echt een heel ander gedeelte dan waar wij zaten (je hebt het nieuwe = feest) en het oude gedeelte). Het oude gedeelte is juist heel erg gezellig met veel restaurantjes, op sommige plekken iets te toeristisch maar toch echt de moeite waard als je het mij vraagt. En de omgeving daar: prachtig!

 8. Aneta

  Hahaha super leuk dit! Heb je ooit wel eens DE documentaire gezien over het dolfinarium? Als je dit ziet wil je er echt nooit meer heen. Ik zal voor de rest niet veel verklappen. Mij zal je ook voornamelijk niet op een reisbureau zien. Precies om dezelfde redenen als jou
  Aneta onlangs geplaatst…Samen delen, samen spelen | De ontwikkeling van het samen spelen

 9. Chelsey

  Waaat? Niet naar de kermis? Kermis is inderdaad prijzig, als je ergens in wilt, maar ik ga er meestal heen voor de gezelligheid :)

 10. Sabine

  Haha bowlen, sushi, Jan Smit: fantastisch!! :P Vooral sushi, echt te lekker gewoon. Zekers een paar keer per maand :P Je vindt mij ook niet bij een reisbureau, Dolfinarium of iets als Seaworld trouwens.

 11. Simone

  Haha ik moest wel lachen toen ik Tros muziekfeest zag staan. Als puber ben ik daar vroeger eens naar toe geweest met een stel schoolvriendinnen. Al zou ik dat nu echt nooit meer doen. En mij zal je ook zéker niet op die uitgaansplekken tegen komen, vre-se-lijk!
  Simone onlangs geplaatst…Dankbaar voor… | Een unieke kans!

 12. Johanne

  Oh, ik hou echt van sushi, in sushirestaurants ben ik heel vaak te vinden, haha. Bowlen vind ik ook superleuk. Ben echt zo’n foute nerd soms. Tros muziekfeest daarentegen ?. Daar hoef ik niet heen. Kermis ook niet.

 13. Stéphanie

  Wat een leuk lijstje, ik kan mij bijna overal in vinden :) Sushi = vies, Nederlandse volksmuziek = bleh. Ik ben ooit eens naar een motorrace geweest en dat was een hel. Continu herrie en opgepropt tussen alle mensen op de tribune zitten in de hete zon. Nee dank je. Dienrentuinen bezoek ik het liefst niet. Ik ben er de afgelopen jaren echt fel tegen geworden. Ik zie dieren liever in het wild. Als je een dier in het wild spot geeft het ook veel meer voldoening en het is vele malen indrukwekkender. Kermis vind ik af en toe wel leuk, hoewel ik er al jaren niet meer ben geweest. Zo leuk vind ik het dus niet bedenk ik me nu haha. Ik bezoek dan liever een pretpark, al vind ik lang niet alle pretparken leuk.

 14. Danique

  Wat een leuk artikel! Het Tros muziekfeest lijkt me ook niet echt wat. De enige Nederlandse muziek die ik mooi vind is die van Marco Borsato of Bløf. Ik heb ook een enorme hekel aan de kermis haha.
  Danique onlangs geplaatst…Checklist kampeervakantie

 15. Lisanne

  Hahaha, super grappig een persoonlijk artikel op deze manier! Erg leuk om te lezen. Mij zou je denk ik nooit tegen komen op de bank/in de bios voor een horrorfilm. Niks voor mij haha!
  Lisanne onlangs geplaatst…One week left

 16. Marie

  Zo’n grappig lijstje! Oh en ik hou zoveel van sushi! Maar ik denk dat je wel gelijk hebt dat het echt zoiets is dat je heel graag eet of juist helemaal niet graag eet.
  Marie onlangs geplaatst…Outfit: Marie, the explorer

 17. Larissa

  Haha die drama rondom de bloemencorso ken ik ja (originele bollenstreek bewoner). Nu ik in Leiden woon vergeet ik telkens wanneer het is, maar op een of andere manier doe ik elk jaar een poging er doorheen te komen met de auto. Vreselijk. Als kind vond ik het wel heel leuk.
  Larissa onlangs geplaatst…Mijn Kia’s en ik

 18. Nina Simplynspecial

  Leuk artikel! Ik eet geen sushi, maar eet wel geregeld in een sushi restaurant. En dan alleen de vlees gerechtjes ;) Die vind ik namelijk wel érg lekker, hihi.

 19. Maaike

  Hee wat een leuke lijst! Een concert van de toppers Is ook totaal niet mijn ding. Evenals die feestvakantie oorden. Ik ga wel naar dierentuinen met de kinderen maar plekken waar dieren een show moeten geven houd ik ook niet van. Op een leuke manier geschreven trouwens, dit lijstje!

 20. Charel

  Ah sushi heerlijk haha! Maar dat van die uitgaansplekken bah ik haat dat ook zo!

 21. Jessica J.

  Ik kan me volledig vinden in je aversie voor reisbureaus! Het zelf uitzoeken is zoveel leuker!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #62 • Craft Beer Madness, babysitten en gereïncarneerde kat?!

 22. Kimberly

  Ik herken me wel in je lijstje haha. Ik zou ook nooit naar het Tros muziekfeest gaan of naar een uitgaanswalhalla, totaal niet mijn ding! De bloemencorso vind ik dan wel weer leuk om te zien, maar dat heeft denk ook een beetje te maken met nostalgie omdat ik er altijd met m’n oma heenging, de laatste jaren vind ik het al wat minder worden omdat ik het ook wat te commercieel vind worden. Leuk blogje om te lezen!

 23. Nicole

  Bijna iedereen die ik tegenkom vind sushi heerlijk. Ik vind er niet zoveel aan, maar gelukkig ben ik niet de enige ;)

 24. Oui nathalie

  Wat een grappig artikel! Mij zal je ook nooit op bijvoorbeeld chersonissos tegenkomen en ook helemaal niet in een sushi restaurant.. gadver wat vind ik dat vies!

  Liefs, Nathalie
  Oui nathalie onlangs geplaatst…Review flat foundation brush Etos

 25. Marion

  Hahah ik ben ooit naar Tros muziekfeest gegaan omdat dat dicht bij mij in de buurt georganiseerd werd. Het was super leuk! Niet perce om de zangers (hou ook niet van die muziek) Maar de sfeer was erg tof. Begrijp dat je er niets aan vindt als je je dood ergert aan die muziek haha. Guus meeuwis is ook echt zoooo leuk, misschien scheelt het dat ik een Brabander ben haha!

 26. Marcella

  Haha, ook allemaal niets voor mij! Reizen boeken we ook meestal zelf, al is een reis met een camper vaak voordeliger om te boeken via een bureau. Maar dan hebben we gewoon online contact ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑