My Way of Exploring

The Voyage of Life | Een film van mijn vriend


Mijn vriend is in maart dit jaar naar The Isle of Skye in Schotland geweest om te filmen voor zijn afstudeerproject, samen met een studie-genoot en een songwriter. Samen hebben ze in een week tijd fantastische beelden en muziek gemaakt. Het resultaat is deze super vette film!

Dit is mijn 100e artikel, woehoe! En daarom heb ik vandaag een, voor mij, speciaal blogje online gezet. Eigenlijk schrijf ik niet echt in details over mijn vriend, maar daar komt vandaag verandering in. Dit kan ik namelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Hij heeft namelijk een hele vette film gemaakt en ik kan het niet laten om hem met jullie te delen. Want hey, stiekem ben ik natuurlijk ontzettend trots. :)
IMG_0013 (0-00-00-00)
In maart dit jaar zijn ze met zijn drieën het vliegtuig ingestapt naar Schotland. Ze huurden een auto en hebben vanaf een centraal punt, hun hostel, The Isle of Skye verkent. Elke avond zochten ze daar op internet naar gave locaties en waar mooie hiking routes zijn. In de week dat ze hier waren hebben ze elke dag zo’n één tot drie locaties bezocht. Van ’s ochtends totdat het ’s avonds donker werd hebben ze gefilmd op de meest gave locaties.

Ik laat het woord over aan mijn vriend:

Je ziet tegenwoordig dat in deze tijd van drukte en hoge verwachtingen, steeds meer mensen de wildernis in trekken. Ze doen dit om rust te vinden, maar bijvoorbeeld ook om op zoek te gaan naar de betekenis van het leven. Net als in de Romantiek, is er een drang naar ontdekking en verlangen naar echte natuur onder een beweging van creatieve mensen, je ziet het al snel op bijvoorbeeld instagram! #stayandwander. Kunstschilder uit de romantiek, Thomas Cole, maakte in 1842 een schilderijenreeks, waarin de reis van een man door de natuur kan worden gezien als een metafoor voor de reis die de mens maakt door het leven. In mijn afstudeerwerk breng ik samen met medestudent Aron van Blooijs en songwriter Daan van Haren, een ode aan Thomas Cole en zijn serie schilderijen. We trokken een week lang door het ruige Isle of Skye in Schotland, om daar de landschappen te gaan ontdekken en ons te laten inspireren voor een videoclip. Het resultaat is een film met muziek die voelt als een werk uit de Romantiek, maar mede door de techniek in een hedendaagse jas is gestoken. Het is een clip geworden die avonturiers, reis enthousiastelingen en liefhebbers van goede muziek denk ik zeker kunnen waarderen!

episch aron (0-00-00-00)
Ik vind de film onwijs gaaf geworden. De beelden vind ik fantastisch in combinatie met de muziek die er op gemaakt is. Er zijn duidelijk een stelletje pro’s bezig geweest! En niet geheel onbelangrijk: hij is afgestudeerd met een super beoordeling. Kon ook niet anders… Ik ben een méér dan trotse vriendin!

Wat vind jij van ‘The Voyage of Life’?

41 Comments

 1. Suzanne

  Heel erg gaaf om dit terug te zien. Je mag zeker een trotse vriendin zijn.
  Suzanne onlangs geplaatst…Let’s make some selfies

  • Sandra

   Leuk om te horen dat je hem gaaf vindt! :)

 2. Renske

  Jeeetje, wat gaaf! Als jouw vriend niet met vlag en wimpel afgestudeerd is… ;-) Echt een hele toffe film! Eigenlijk bizar hè, dat er uit een week reizen maar een aantal minuten film komt. Dat maakt gelijk weer duidelijk hoe moeilijk het vastleggen van beeld kan zijn!
  Renske onlangs geplaatst…Toppers on Thursday #4

  • Sandra

   De beste shots worden gebruikt ja!

 3. debby

  Wauw ik hem net even vluchtig gekeken maar vind hem erg mooi. De muziek heeft hij echt perfect erbij uitgekozen zeg! Ik ga hem straks zeker even in alle rust bekijken. Je mag trots zijn.
  debby onlangs geplaatst…Detoxen met de sappen van Juiz~s

  • Sandra

   Ja, gaaf he! Dat ben ik zéker, hihi. :)

 4. Anne-Sterre

  Wauw, wat gaaf! Dit is nog eens een afstudeerproject. Prachtig die beelden ook. Hij (en jij) mag zeker trots zijn.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…OOTD | Over nazomeravonden

  • Sandra

   Leuk om te horen dat jij hem ook zo gaaf vindt! Vind het ook een bijzonder afstudeerproject. Zo even een reisje naar Schotland… Super gaaf natuurlijk.

 5. Laura

  Wauw wat mooi. Echt super vette beelden. Daar mag je zeker trots op zijn en je 100ste (!!!) blog aan besteden. Echt heel vet.

  • Sandra

   Jeeeh, super leuke reactie! Vond het ook wel een geschikt iets om daar deze blog aan te besteden. :D

 6. BySilke

  Wow. Wow. Wow! Terecht dat je zo enorm trots bent, want deze prachtige beelden zorgden er meteen voor dat ik dit eiland op mijn “To Travel”-lijstje heb gezet. Heeeeeerlijk. Supermooie beelden -oh dat zei ik al haha- en zalige muziek. Enne, proficiat met je 100e!
  BySilke onlangs geplaatst…Engeland & Wales 2015 | Dag 0: Ziek vertrekken met de boot.

  • Sandra

   Haha, en terecht dat je deze plek op je To-Travel-lijstje hebt gezet! Wist ook nooit dat het daar zo mooi was. En thanks Silke! :)

 7. Ysanne

  Waaauw wat vet! De foto’s zijn ook prachtig. Leuk ook dat je hem aan het woord laat :) Schotland stond al op mijn lijstje maar nu al helemaal. 1
  Ysanne onlangs geplaatst…MIJN ERVARING | HOE BEVALT AIRBNB?

  • Sandra

   Ja! Ik begreep nooit echt de magie van Schotland, maar nu wel. De natuur is daar zó mooi.

 8. Stephanie

  Wauw hele mooie beelden zeg! Je mag inderdaad echt trots op ‘m zijn! :)
  Stephanie onlangs geplaatst…Nieuw telefoonhoesje!

  • Sandra

   Dat ben ik sowieso! Meer dan trots. :)

 9. Nesrin

  Ontzettend mooi. Echt heel mooi werk.

  Wat mooi dat je hem aan het woord laat. Dit is een hele gave 100e post.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mr & Mrs M. On the run | Dwars door Hasselt

  • Sandra

   Super om te horen dat jij de video ook zo gaaf vindt!

 10. Northflix

  Wat gaaf! En wat een mooie plek!
  En bijzonder en terecht dat dit je 100e artikel is :-)
  Northflix onlangs geplaatst…Hoera: Northflix bestaat 1 jaar! (deel 1)

  • Sandra

   Ah ja, het is zéker een hele mooie plek. :)

 11. Nienke

  Waaaauw, ziet er echt supertof uit. Het eerste deel deed me denken aan een videoclip van een soort alternatieve band, maar toen het geluid en beeld wat ‘ruwer’ en harder werd, was het nog mooier. Wauw wauw wauw. Knap hoor!

  • Sandra

   Ik denk dat mijn vriend helemaal enthousiast wordt van jouw reactie, haha!

 12. denise

  Wauw, super gaaf!

  • Sandra

   Leuk om te horen dat jij hem ook zo gaaf vindt!!

 13. Patrick Duijndam

  Thanks voor jullie enthousiaste reacties allemaal! (:

  ^Patrick

 14. jeapiebel

  Wow ik ben erg onder de indruk, wat is die film goed zeg, alles klopt en het is echt gaaf. Niet alleen een gave film maakte je vriend, ook de foto’s zien er super uit. Echt om trots op te zijn. Hij verdient zeker een super beoordeling.

  • Sandra

   Super leuk om te lezen dat je onder de indruk bent van de film. De foto’s zijn inderdaad ook mooi!

 15. kim

  Waaah hallo ik ben even helemaal onder de indruk nu. Wat prachtig zeg! En super dat dit dan precies je 100e artikel is!
  Wat leuk dat jouw vriend ook zo creatief is ennn ik zie dat hij ook op de HKU zit? Mijne ook haha! Heeft morgen zijn master afstudeerpresentatie :)
  kim onlangs geplaatst…Tramritje in Amsterdam

  • Sandra

   Haha, wat toevallig! Ik was er vrijdag nog voor de diploma-uitreiking, maar heb je vriend niet gezien. (Voor zover ik hem kan herkennen van een foto op je blog, haha!) Heeft hij het gehaald?!

 16. Annelies

  Wauw, wat een gaaf filmpje en wat een mooie muziek! Je mag trots zijn op je vriend. Wat heeft hij dit samen met zijn studie genoot mooi gedaan. Ik ben er even helemaal stil van. Nog een keer wauw!
  Annelies onlangs geplaatst…En soms zit het even tegen…

  • Sandra

   Mooi dat het je stil maakte! Het is indrukwekkend om te zien hè. :)

 17. sunny mama

  Van harte gefeliciteerd met je honderdste blog post!

  Met recht mag je trots zijn op de film die je vriend gemaakt heeft: indrukwekkende cinematografie, meevoerende beelden, ondersteund door muziek die raakt. Ik heb me zelfs genoodzaakt gezien om de video ergens halverwege stop te zetten omdat deze beelden en muziek veel in mij losmaakten.

  Bij de filosofie achter de film kan ik me aansluiten. Ook ik ervaar het als een probleem om balans te vinden in deze ‘razendsnelle’ samenleving en dat roept bij mij het verlangen op – inderdaad een vergelijkbaar verlangen als dat wat in de romantiek zo speelt – om dit alles te ontvluchten.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – IS ER LEVEN NA DE DOOD?

  • Sandra

   Ahh dankjewel! Haha, mijn vriend en ik lazen je reactie en hij vond het helemaal gaaf dat je zo’n uitgebreide reactie gaf. :D

 18. saskia

  Het zijn echt onwijs mooie beelden, prachtig!!
  saskia onlangs geplaatst…Hoe mijn leven drastisch veranderde..

  • Sandra

   Ben het helemaal met je eens, hihi!

 19. Kaylee Roxanne

  In een woord: prachtig. Wat een talent zeg, zo’n film maak je niet zo maar. En wat een mooi verhaal zit erachter, erg goed onderbouwd met de inspiratie uit de Romantiek. Dat maakte de film nog 10 x sterker! Heel lief dat je zo trots op hem bent, dat kan ik me heel goed voorstellen!
  Kaylee Roxanne onlangs geplaatst…De P van Projecten, Precisie en de Propedeuse (+ studie tips!)

  • Sandra

   Ik vind het zelf ook nog steeds heel bijzonder hoe mensen zoiets zo perfect kunnen filmen. Ik doe het ze niet na, haha.

 20. Angelique

  Gefeliciteerd met je 100e post! En wauw, wat mooi is dit zeg.
  Angelique onlangs geplaatst…Een brief aan de toekomst

  • Sandra

   Dankjewel Angelique!

 21. Lisa

  Wauw, jouw vriend is echt een talentje hoor! Ik heb genoten van elke seconde. Wat een prachtig land. Je mag trots zijn ( en hij ook natuurlijk haha ).
  Lisa onlangs geplaatst…Ik heb nummer 1 van mijn schoenenwishlist afgestreept

  • Sandra

   Ahh wat ontzettend leuk om te horen Lisa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑