My Way of Exploring

Review | Vivera Kruimgehakt

Review | Vivera Kruimgehakt
Als je geen vlees eet is het soms wel lekker om alsnog iets door bijvoorbeeld een pastagerecht of lasagne te doen. Daar lijkt deze Kruimgehakt van Vivera best wel geschikt voor, toch? Ik heb deze stukjes vegetarisch gehakt getest en natuurlijk heb ik daar ook een review over geschreven. Is het een aanrader? Ik vertel het je in deze blog!

Vivera Kruimgehakt

Review | Vivera Kruimgehakt

Ingrediënten

Review | Vivera Kruimgehakt
Het lijstje is kort, heel kort. Yesh! Deze kruimgehakt bestaat voornamelijk uit gerehydrateerd SOJA-EIWIT en wat aroma’s, specerij-extract en maltodextrine. IJzer en vitamine B12 is toegevoegd. Top lijstje! Als je naar het aantal calorieën kijkt dan word ik ook errrrg blij, er zitten namelijk maar 109 calorieën in per 100 gram. Dat komt dus uit op 190 calorieën per bakje kruimgehakt. Dikke prima, toch? Het aantal eiwitten is hiervan ook super, namelijk 21 gram per 100 gram en dus 36 gram per bakje. Van dit lijstje word ik enthousiast!!

Hoe is de smaak en structuur?

Review | Vivera Kruimgehakt
Ik moet zeggen dat ik nog nooit in mijn leven gehakt heb gelust. Zelfs toen ik als kind zijnde nog vlees at hoefde je mij dat echt niet voor te schotelen. Ik vond het zó vies! Ik was daarom wel een beetje bang dat het zo’n zelfde smaak en structuur (harde stukjes, ugh!) zou hebben, ook al zou dat niet heel aannemelijk zijn. Maar goed, laat ik maar gelijk vertellen dat ik GEK ben op dit kruimgehakt, maar dan ook écht. Mijn guilty pleasure? Het gewoon los eten, soms, gewoon om dat het kan. Geloof mij, het is ontzettend lekker en heel goed nagemaakt. Je kunt dit prima door een pastagerecht gooien, maar ook door de lasagne, gevulde paprika, noem maar op… De smaak is heel neutraal, maar niet zó neutraal dat het niet lekker is om te eten als je het eet zonder kruiden/sausje/ofzoiets. Nu zullen mensen mij vast wel een beetje gek vinden als ze lezen dat ik het lekker vind om het zo los te eten, maar serieus: probeer het eens. Haha!
Review | Vivera Kruimgehakt
Structuur van deze kruimgehakt is stevig. Je kauwt echt ergens op, net als dat je op echt gehakt zou doen. Het vult ontzettend goed en dat is in combinatie met de voedingswaarden echt su-per, als je het mij vraagt! Het ziet er ook best wel echt uit, vind je ook niet? Hiermee kan je sowieso iemand in de maling nemen hoor, hihi. Zéker als je het verwerkt in een gerecht.

Conclusie

Dit is een prima vervanger voor echt gehakt. Je kunt het overal doorheen gooien, of je bent zo’n gekke die het ook lekker vind om los te eten, haha. Ik zou zeggen: koop het eens als je het ziet liggen en ik ben heel benieuwd of jij zo veel verschil proeft als met echt vlees. Weet je? Ik denk dat je niet eens zo veel verschil merkt. De bite is hetzelfde en je kunt het natuurlijk ook kruiden als dat je normaal met de echte gehakt zou doen. Ik vind het top dat Viviera het verkoopt zonder kruiden ofzoiets, want dat geeft iedereen de mogelijkheid om het op smaak te brengen naar eigen smaak. Jaaa, ik vind het een dikke aanrader!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze kruimgehakt al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

6 Comments

  1. Romy

    Oeh, deze ga ik onthouden voor als ik een vleesvervanger nodig heb door de nasi of iets dergelijks. Hij klinkt heel goed! Al helemaal een goed teken dat je nooit van echt gehakt hebt gehouden, maar dit kruimgehakt wél heel lekker vindt :)
    Romy onlangs geplaatst…“Zeg nooit nooit!” | 8x nooit verwacht, tóch gedaan!

  2. Roos

    Hahaha ik vind deze ook zooo lekker! Zo erg dat ik soms zelfs wat koud uit het pakje gewoon eet. Mega gênant oeps. Fijne review en fijn dat het jou ook zo bevalt!

  3. Janne

    Dapper dat je deze vleesvervanger hebt geprobeerd, terwijl je gewoon gehakt niet lekker vindt. Het is inderdaad superfijn dat er een vervanger voor gehakt is met zo simpele ingrediënten en een goede smaak en structuur.
    Maar San, zou je misschien je stukje even na kunnen lezen? In het begin heb je het over schnitzel in plaats van over gehakt, je schrijft een keer kruipgehakt met een P in plaats van een M, en je schrijft Viviera met een I erin die niet hoeft. In principe lees ik geen blogs met te veel taalfouten, maar jouw blog is zo leuk dat ik er wel wat geduld mee heb. Maar dit is toch wel jammer zo. Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik je hierop wijs.

    • Sandra

      Hi Janne, dankjewel voor je reactie! Ik zal je uitleggen waar de fout ‘schnitzel’ vandaan komt. Ik gebruik altijd de opzet van de vorige review blog, in dit geval de schnitzel van vorige week, en ben blijkbaar vergeten dat te veranderen in ‘kruimgehakt’. Dat er een ‘kruipgehakt’ tussendoor is geschoten is mijn MacBook die er gister elke keer dat van maakte (dat is zo’n automatische woordcorrectie). Ik heb het elke keer aangepast, maar ik heb er blijkbaar eentje over het hoofd gezien. Sorry daarvoor!

  4. Hans

    Zelf houd ik dus erg van een lekkere gehaktbal. Ik heb deze gebruikt als vervanger van gehakt in de lasagne. Erg teleurgesteld, het ruikt al vies en smaakt naar roggebrood! Nooit meer dus..

  5. Willem

    De praktijk van het bakken is vooralsnog niet zoals bij gehakt. Het is behoorlijk droog.
    Doen we iets verkeerd?
    Meer vet lijkt me ook niet optimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑