My Way of Exploring

Vliegtickets geboekt: Wát een droom!

Vliegtickets geboekt: Wát een droom!!
Nog een paar keer open ik het mailtje waarin de E-Tickets staan. Is dit écht? Gaan wij hier naar toe? Die ene bestemming die we eigenlijk al jaren geleden van ons lijstje af hebben gehaald omdat het voorlopig toch niet haalbaar zou zijn? Die ene bestemming die alleen nog in onze dromen voorkwam? Jep, het is écht waar San. Ik knijp mezelf nog even. Wij gaan naar… een continent waar ik nog nooit ben geweest. Oké, flauw. Ik verklap het in deze blog!

Tickets zoeken met heel veel moeite, want waar moeten we nou heen? Het moet er warm zijn, we willen een combinatie van chille en actieve vakantie, wat verder van huis, iets unieks, niet té toeristisch, niet zo veel enge ziektes (komt dit uit mijn mond?)… Het duurde allemaal even, maar we zijn er uit! Pat en ik hebben eindelijk tickets geboekt naar een bestemming waarvan we nooit hadden gedacht dat we er – met ons budget – binnen een x aantal jaar zouden komen. Nu ben ik inmiddels wel pro geworden in de goedkoopste tickets zoeken en alles in de gaten houden, maar ik had gewoon nooit verwacht dat het voor deze bestemming zou lukken. Ik geloof het gewoon niet, écht niet. Wij gaan namelijk eilandhoppen in…

De Seychellen!

 

Nu zullen vast wel een aantal mensen moeten Googlen waar dit ligt en hoe het er uit ziet, haha. Het is een eilandengroep in Afrika (yes, daar ben ik nog nooit geweest!), midden in de Indische Oceaan. Stel je de meest mooie bounty stranden voor die er bestaan, inclusief jungle waar je lekker kan hiken (<3), wuivende palmbomen, blauwe zee, unieke dieren, een onderwaterwereld waar je u tegen zegt… Enneh, er is GEEN malaria of hele gekke enge ziektes want het ligt natuurlijk midden in de oceaan en er is (nog) niet zo veel overgewaaid. Dat had ik niet verwacht! Maaaaaar ik ben blij, met mijn vatbare lijf. Na mijn tropische ziektes avonturen vorig jaar en dat jaar daarvoor wil ik dit jaar voorzichtig doen (en nu word ik misschien een keer niet voor gek verklaard :p). Je snapt dat ik nu samen met Pat als een malle veel te enthousiast aan het zijn ben en dat we niet kunnen wachten tot we gaan!

We gaan dus eilandhoppen. Su-per gaaf. We landen op Mahé en verblijven hier een paar dagen, vervolgens gaan we met een mini propeller vliegtuigje (waaah) vliegen naar Praslin. Dat wordt nog een avontuur! Nadat onze tijd op Praslin er op zit gaan we naar La Digue, het eiland wat voor veel mensen wordt benoemd tot het mooiste eiland van de Seychellen. Daar blijven we dus ook het langst! Op La Digue zijn geen auto’s en wordt veel met de fiets, lopend en huidkarren gedaan. We gaan daar dus lekker fietsen huren en het hele eiland rondfietsen. We hebben ook al een keer gefietst op een eiland, Koh Yao Noi, in Thailand en dat was ZO leuk, dat we daarom nu opnieuw verwachten dat het weer fantastisch gaat worden. Maaaaaar dan dus op een eiland dat nog veeeeeel troptischer dan tropisch is. Woehoe! We gaan lekker snorkelen, want dit is vorig jaar voor mij compleet in duigen gevallen (huilen). Dussss ik ben maar al te blij dat we dit jaar een bestemming hebben gevonden waar we volop van, onder andere, de onderwaterwereld kunnen genieten! Alles ga ik uiteraard weer vastleggen met mijn camera, maar ook gaat de drone weer mee dus dat worden weer toffe beelden. Woehoe!

Nog even een leuk feitje… Ik weet nog wel dat ik Pat en ik op onze eerste date keken in een reisboek van mij (haha, ja écht!). Ik liet vol enthousiasme zien dat ik sowieso een keer in mijn leven naar de Seychellen moest.  Deze bestemming had ik ontdekt in dit reisboek. Pat was ook gelijk enthousiast, haha. Vanaf toen moet ik ook altijd terugdenken aan dat moment als ik ‘Seychellen’ zie staan. Zo grappig dat dit nu, na 8 jaar geleden (!) er samen naar hebben gekeken, uit gaat komen. Het is een ultieme droombestemming en ik kan dus ook niet geloven dat we het geluk hebben dat we hier samen naar toe kunnen gaan. Dankbaar voor de kansen die wij krijgen, want ik besef mij maar al te goed dat dit niet vanzelfsprekend is. <3

Het uitkijken naar de dag dat we hier naar toe gaan is begonnen. Ik kan niet wachten!

Heb jij vakantieplannen voor dit jaar? 

25 Comments

 1. Romy

  Wauw, wat een onwijs gaaf vooruitzicht en wat een supermooie en bijzondere bestemming, zeker als je hier eigenlijk al van jongs af aan naartoe wilde :) Ik kan me voorstellen dat je hier nu al onwijs naar uitziet. Geniet alvast van de voorpret!
  Romy onlangs geplaatst…11 dingen die je niet op mijn blog zult vinden

 2. Bente

  Wat super tof dat jullie deze droomreis kunnen maken! En klinkt idd een stuk veiliger voor jouw gezondheid!
  Ik ben bang dat wij de vakantie dit jaar overslaan, maar voor een goed doel uiteraard ;). En wellicht kunnen we toch nog wel weg als ons meisje er eenmaal is.

 3. Loes

  Ah wat een toffe bestemming! En ook leuk dat jullie het al eens ontdekt hadden in het reisboek.
  Loes onlangs geplaatst…Budget Beauty Favorieten | Video

 4. Simone

  Oh de Seychellen <3 Dat lijkt me ook zo mooi. Maar ik heb er helaas nog geen geld voor. Dit jaar eerst maar eens op huwelijksreis naar Kreta. Dat heeft trouwens ook écht een bountystrand, wat je misschien niet zou verwachten. Hopelijk kunnen we daar naar toe, want daar is het zo mooi <3
  Simone onlangs geplaatst…7x wat ik wil doen in de lente!

 5. jonna@burgertrutjes

  Yeah, wat gaaf! En wat een FANTASTISCH vooruitzicht zeg! Staat ook zeker op mijn travel lijstje. Wij zijn nu aan het kijken naar een vakantie naar Amerika aan het einde van het jaar. Altijd leuk om hiermee bezig te zijn :)
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Croissantjes met knakworst en kaas – RECEPT

 6. Darina

  Wow, wat een geweldige bestemming! Geniet van de voorpret!
  Darina onlangs geplaatst…9 Boeken die zich in Parijs afspelen

 7. Sarah

  Zalig, zeg. De Seychellen <3 Staat bij mij ook nog op de bucket list. Wat een droom is dat ook. Extra speciaal voor jullie dat jullie tijdens een eerste date er al over sproken. Geniet er alvast van. Heb je iets extra, extra speciaal om naar uit te kunnen kijken :)

 8. Nienke

  Ooh, wat super leuk! Fijn vooruitzicht. Ik ben jaloers! Maar het is je echt gegund.

 9. Rowan

  Wauw, wat een mooie reis gaan jullie maken! Ik kan nu al niet wachten op de mooie foto’s en dronebeelden van jullie hand!

 10. Johanne

  Pfoe, wat gaaf zeg! Daar zou ik ook nog heeeeel graag een keertje naartoe willen, net als de Malediven. Ik wil zeggen heel veel plezier, maar dat gaat je ongetwijfeld lukken! Wij gaan alleen naar Spanje dit jaar. Alweer ;-). Mijn ouders komen mee, dus het is wel heel leuk om hen te laten zien waar wij iedere keer heen gaan.
  Johanne onlangs geplaatst…Dream big – Mijn 5 grootste ‘professionele’ dromen

 11. Merel Anne

  Je enthousiasme spat gewoon van mijn scherm af een maakt mij onwijs blij! Alvast heeeeel veel plezier! <3
  Merel Anne onlangs geplaatst…De 16 personalities test

 12. Janet | thatonetime

  Heerlijk vooruitzicht! Ik lees veel goede verhalen over de Seychellen, het lijkt me een topbestemming. Ik ben benieuwd naar jullie avonturen!

 13. Mirthe

  Aaaah zo gaaf! Ik ben echt stinkend jaloers moet ik zeggen, want mijn vriend gaat deze zomer 4 maanden op de Seychellen wonen voor stage en ik kan hem niet opzoeken (het is in een natuurgebied waar ik als toerist niet mag verblijven) dus jullie reis samen klinkt echt als een droom voor mij! De Seychellen lijken me zo prachtig!

 14. Marie

  Amai, ik had er nog nooit van gehoord maar het klinkt echt fantastisch!
  Marie onlangs geplaatst…Mijn favoriete podcasts

 15. Shirley

  Supergaaf! En extra bijzonder dat jullie het al zo lang geleden over deze bestemming hebben gehad.

 16. Lisa

  Ik word helemaal enthousiast van jouw enthousiasme, haha! Maar echt. Wat leuk zeg! Wij moeten onze vakantie nog boeken, dus misschien ga ik ook wel na dit gelezen te hebben ;)

 17. Nienke

  Zo leuk! Echt weer een unieke locatie ook! :) wij gaan in september weer. Waarschijnlijk naar China maar het kan ook zomaar wat anders worden.

 18. Mei Qi

  ik heb er nog nooit van gehoord, maar hoe gaaf!!!

 19. Saskia

  wat super tof zeg! Alvast heel erg veel plezier (en voorpret!)

 20. Eva

  Haha, je had gelijk, ik ging meteen kijken waar De Seychellen liggen! Via Google Afbeeldingen vond ik in ieder geval al wat mooie plaatjes van die eilandengroep :) Veel plezier!

 21. Justine

  ahhhh zoooo gaaf! Hier zou ik ook wel eens heen willen hoor.
  Ben benieuwd naar al je mooie fotos!

 22. Silke

  Wat leuk dat jullie dit eindelijk gaan kunnen afstrepen van jullie lijstje! Je hebt me gelijk al verliefd gemaakt op de Seychellen, terwijl ik er nog nooit van had gehoord, hahaha! Wij hebben gisteren ook tickets geboekt om er binnenkort eens van tussen uit te gaan, wel net iets minder ver van huis, hihi. Maar ik ben zeker dat als ik je verslagen lees, ik meteen ook naar de Seychellen wil! Heb je misschien eens zin om tips te delen om goedkope vliegtickets te scoren enzo? Al ligt dat misschien wel anders in Nederland vs. België qua maatschappijen enzo, geen idee… Maar ik heb soms het gevoel dat ik goedkoper kon zoeken, maar niet wist waar!
  Silke onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete apps

 23. Marcellar

  Je maakt me helemaal enthousiast voor de Seychellen, klinkt goed lady! Fijn vooruitzicht dat jullie van dat heerlijke eiland gaan genieten straks! Wij gaan eind oktober naar Mexico om daar rond te reizen. Onwijs veel zin in ook! In juli gaan we een weekje naar Zuid-Frankrijk, ook fijn!
  Marcellar onlangs geplaatst…6x Doen in Belém in Lissabon

 24. Jessica J.

  Wat een ongelooflijk vooruitzicht! Lijkt me een prachtige bestemming, en het is natuurlijk des te bijzonder dat je er al zo lang naartoe wil. Heel erg veel plezier met de voorbereidingen gewenst! Ik kijk alvast uit naar jullie foto’s en filmpjes. ♡
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Golden Egg Bath Bomb Melt

 25. Britt

  Wat gaaf! Ook echt heel leuk dat je 8 jaar geleden al droomde van die plek en er nu samen met je vriend heen gaat,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑