My Way of Exploring

Travel | Waarom meerdere bestemmingen kiezen tof is

Travel | Waarom meerdere bestemmingen kiezen tof is
Zoals jullie weten ben ik gek op reizen. Al van kleins af aan droomde ik er van om ver weg van huis te gaan en daar een heel andere wereld te ontdekken. Ik heb op het gebied van reizen natuurlijk ook zo mijn voorkeuren. Het is jullie vast niet ontgaan dat ik graag meerdere bestemmingen tegenlijk kies. Waarom dat zo tof is? Ik vertel het je in deze blog.

Reizen = dromen waarmaken

Zoals ik al zei: ik ben van kleins af aan al een reisfreak. Mijn oog viel op alles wat met reizen te maken had. Surpriiiiise: dat is nog steeds zo, haha. Ik heb altijd al de drang gehad om om de wereld te ontdekken. Gelukkig heb ik een man die daar net zo veel van houdt als ik, dus ik ben een bofkont, hihi. Samen de wereld ontdekken is elke keer weer een droom die uitkomt.

Een bestemming kiezen

Als je een grote wishlist van bestemmingen hebt, dan is het lastig om er ééntje uit te pikken. Eerlijk? Dat werkt echt niet bij mij. Ja oké, soms. Bij de Seychellen nam ik er genoegen mee. Dat komt denk omdat we toen alsnog naar verschillende eilanden gingen. Maar verder ben ik toch misschien wel veeleisend… Mijn denkwijze: ”Als we dan toch in die omgeving zijn, laten we dan gelijk ook maar daar en daar heen gaan.”. Tja, dat heb je nu eenmaal als je drang groot is om zo veel mogelijk van de wereld te zien. Tot nu toe zijn ook bijna al mijn reizen beïnvloed door die denkwijze, haha.

Travel | Waarom meerdere bestemmingen kiezen tof is

Meerdere bestemmingen kiezen

Zoals ik al zei: ik kies graag meerdere bestemmingen voor één reis. Kijk nou bijvoorbeeld naar Azië: vliegen daar is spotgoedkoop (ook als je een maatschappij kiest die NIET op de zwarte lijst staat, doe dat alsjeblieft). Waarom zou je de hele tijd op één plek/land blijven als je voor een schijntje ook nog naar andere toffe plekken kan? Dit is dus mijn gedachtegang. Ik vind het zo gaaf om veel te zien! Kijk naar de reis die we nu aan het maken zijn (check mijn Instagram!): Filipijnen, Bali, Lombok en Australië. Why not? Nu denk ik dat mensen zullen denken: ”Jeetje, waar tover je dat geld dan vandaan?” Nou, da’s heel simpel. Je moet gewoon de goede deals pakken en ontzettend veel tijd steken in alles uitzoeken. Geloof mij, je kan er zeker komen op die manier. Je moet alleen flink wat tijd investeren. :-)

Het gave aan deze manier van reizen

Wat ik zo tof vind is dat je ontzettend veel verschillende dingen ziet in een korte periode. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Mijn motto is niet voor niks ‘als ik iets doe, dan doe ik het goed’. Op het gebied van reizen is dat heel duidelijk voor mij: ik haal er alles uit wat er in zit. Uiteraard zitten er ook genoeg dagen bij voor ontspanning, don’t worries. Anders krijg ik mijn man op mijn kop. :p Er is niets fijners dan thuis komen met een rugzak vol verschillende ervaringen, herinneringen, verhalen en beeldmateriaal.

Wat ook nog een voordeel is van meerdere bestemmingen kiezen is dat het uiteindelijk goedkoper is dan dat je elke keer apart naar bestemmingen gaat die dicht bij elkaar liggen. Natuurlijk moet je misschien wel langer vrij kunnen nemen als je meerdere bestemmingen in één keer kiest, maar dan heb je ook wat. Elke keer een ticket Amsterdam – ……. is duurder dan binnen een bepaald gebied meerdere korte vluchten pakken.

Travel | Waarom meerdere bestemmingen kiezen tof is

Selectief zijn

Wat ook zo is is dat ik heel selectief ben wat betreft de plekken waar ik naar toe wil, maar ook waar ik het geld voor vakanties aan uit wil geven. Ik ga liever sparen voor een droomvakantie dan dat ik losse weekendjes weg ga. Ik kies er voor om keuzes te maken en alleen reizen te maken waar ik echt van droom. De consequentie is dat ik dan van mezelf dingen als af en toe een weekendje of weekje weg moet laten gaan. Natuurlijk doe ik dat wel eens, maar toch is mijn doel om altijd alleen het geld uit te geven aan bestemmingen die op de bucketlist staan.

Iets met uitdaging en verslaving…

Elke keer blijft het weer een leuke uitdaging om een reis zó samen te stellen dat we weer allerlei verschillende plekken met elkaar kunnen combineren. Elke keer lukt het weer. Soms met wat meer moeite dan de andere keer. Het is ook wel verslavend moet ik zeggen, want als je eenmaal doorhebt hóe je moet zoeken om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, dan blijf je ook doorgaan tot je vindt wat je zoekt/er voor over hebt. :-)

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of er meer mensen op deze manier het liefst reizen? Of vind je het juist veel fijner om één bestemming te boeken? Ieder zo zijn eigen ding en dat is ook helemaal prima. Voor mij, of eigenlijk ons, is het wel duidelijk waar de voorkeur naar toe gaat. :D

Kies jij ook het liefst meerdere bestemmingen uit als je op vakantie gaat?

1 Comment

  1. Sabine

    Ik zie vaker dat mensen het liefst veel plekken bezoeken tijdens reizen. Fijn dat je dan zoveel van je lijstje kunt afstrepen. Ik heb ook die drive gehad, maar ben daar van teruggekomen. Ik merk nu dat ik het veel fijner vind om langer op 1 plek te blijven. Ik ervaar het leven daar en de omgeving dan bewuster. Ook vond ik het veel stressvoller om elke keer weer naar een nieuwe plek te gaan. Ik kies nu voor maximaal 2 plekken per week en dat bevalt me veel beter. Wel zijn er dan nog veel te veel dingen op de wereld over die ik nog wil zien. Dat is weer het nadeel ervan, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑