My Way of Exploring

Thailand #5 | Phang Nga Baai, James Bond Island, Koh Hong & Koh Panak

thailand phang nga
In het Zuiden van Thailand ligt de Phang Nga baai, dé baai met de typische Aziatische rotsen in het water in de meest bizarre vormen. Wij gingen met een boot tussen de rotsen door varen en maakten een stop bij ‘James Bond Island’. Ook zijn wij wezen kanoën in en rond Koh Panak en Koh Hong, twee ontzettend mooie onbewoonde eilandjes met grotten. Het was fantastisch! Er staan veel foto’s voor je klaar, dus veel kijkplezier. :)

thailand phang nga
Vanaf de pier van Phuket stapten wij op de boot richting de Phang Nga baai. De pier lag in een hele mooie omgeving waar ook hele mooie huizen stonden, zoals je hierboven wel ziet. Wauw, als je hier woont dan is dat echt fantastisch lijkt mij!thailand phang nga
Er lagen veel boten in de baai van de pier waarvan wij vertrokken. Wat een mooi uitzicht met al die bergen op de achtergrond hè?
thailand phang nga
Op de boot, die overigens veel te toeristisch was maar oké. We vaarden door de baai tussen alle rotsen. Ahh, ik keek echt mijn ogen uit!
thailand phang nga thailand phang nga thailand phang nga thailand phang nga
thailand phang ngathailand phang nga
Opnieuw heb ik hier zó’n speciaal gevoel ervaren en heb ik mezelf regelmatig even moeten knijpen. Jep, ik was er écht! Hier had ik van gedroomd en nu was ik er gewoon, wauw. Soms wist ik gewoon niet meer waar ik moest kijken, want overal om mij heen zag ik zó veel moois.

thailand phang nga
Genieten x10000! We hadden ook zo veel geluk met het weer. De zon straalde, de lucht was felblauw en de wind op de boot was heerlijk.
thailand phang nga
thailand phang nga
thailand phang nga
Achter deze rots ligt James Bond Island. Een eilandje waar een James Bond film is opgenomen en dus wereldberoemd is vanwege dé rots hier.
thailand phang nga james bond
En dit is het dan, haha. De James Bond rots!
thailand phang nga james bond
Geniaal, wij hadden het er hier net over dat we nog geen Nederlanders of Belgen hadden gezien en nog geen minuut later kwam er een Belg naar ons toe om te vragen of hij een foto van ons moest maken. Hij hoorde ons Nederlands praten en stapte daarom op ons af, haha, heel leuk!
thailand phang nga james bond
Uiteraard moest ik zelf ook nog met de James Bond rots op de foto, yay.
thailand phang nga james bond
Eerlijk? Zo bijzonder is het niet. Maar het is zeker heel leuk (en mooi!) om een keer gezien te hebben. Het is hier wel ontzettend toeristisch en hartstikke druk, dus het is meer een bestemming om even uit een bootje te springen, te kijken en dan weer weg te gaan haha. Hierna gingen we weer op weg naar een ander eilandje om te kanoën, namelijk Koh Hong.
thailand phang nga
thailand phang nga
screens8-001
We werden door een Thai rondgevaren en hij liet ons alle mooie plekken van het eilandje zien.
screens6-001
Zoals je ziet had hij het reuze naar zijn zin met ons, haha! Het was echt een hele aardige gozer die best aardig engels kon, dus dat was wel leuk.
screens1-001
Koh Hong is een eilandje waarbij je door grotten heen moet varen om midden in het eiland te komen. Werkelijk fantastisch! Hier beleerde ik opnieuw een WAUW!-gevoel wat niet te beschrijven valt. Je hoorde alleen maar vogels, apen en andere dieren geluid maken. Geweldig!
SAM_3109
screens-001
SAM_3069
Kijk de zon eens prachtig naar binnen schijnen! De jungle er omheen maakt het plaatje compleet. Wauwie!
SAM_3132SAM_3083SAM_3054
Na een tijdje rondgevaren te hebben gingen we weer via de grotten naar buiten toe.
SAM_3057
SAM_3091
De rust, stilte en de prachtige natuur deed mij echt heel goed. Ik kan hier zo enorm van genieten. Dat deed ik hier dus ook. Lekker dobberend op het water om mij heen kijken. :)
SAM_3139
Nadat we genoten hadden van wat Koh Hong ons te bieden had, gingen we weer de boot naar onze laatste bestemming: Koh Panak.
SAM_3047SAM_3048
Hier gingen we, opnieuw met de kano, weer van de boot af. We gingen de grotten van Koh Panak in!
SAM_3077
SAM_3124
SAM_3116
SAM_3112
De mangroven zijn in Thailand zó tof! Dit vind ik één van de tofste dingen die daar heb gezien. Op Koh Yao Noi (wat jullie al hebben kunnen zien)  was het ook al zo ontzettend gaaf om in de mangroven te zijn en deze bijzondere natuur te bewonderen.
SAM_3114De Thai die bij ons in de kano zat vond het helemaal geweldig om foto’s van ons te maken bij elk mooi plekje die hij zag. Wij hebben daarom ook veel foto’s van deze dag van ons samen, haha! Hij vond dat wij echt met deze mangroven boom op de foto moesten. Vonden wij wel prima eigenlijk… :)
SAM_3066
Hahaha, hoe lief is dit?! Die Thai bij ons in de boot maakte een hartje in een blaadje en maakte daardoorheen een foto van ons. :’)
SAM_3060
Het water was ontzettend blauw en het schitterde door de zonnestralen die er opvielen. Echt een magisch effect gaf dit.
SAM_3053Opnieuw was overal zo veel moois te zien! De lichtinval was door het tijdstip heel mooi waardoor het eilandje nóg mooier belicht werd toen wij hier waren.
SAM_3072
SAM_3081
SAM_3121 SAM_3136
Hier kwamen we buiten en gingen we weer terug naar de boot, waarvan je overigens rechts een stukje ziet. Wat was het toch fantastisch dit eiland! Nu gingen we nog zelf kanoën rondom het eiland.
DCIM100GOPRO
Jep, that’s me!
screens2-001
Jaja, ik kan het ook hoor!
DCIM100GOPRO
Moet je de achtergrond zien, HOE VET! Die mooie rotsen, bedekt door de jungle waar allerlei dieren leven en geluiden maken. Ahhhh genieten!
SAM_3099
Op de terugweg ging het hard waaien, werd de lucht ineens heel donker, zagen we een waterhoos en onweer en ging het keihard regenen. Whoeps, dat was toch wel even spannend moet ik zeggen. We zaten immers midden op zee, dus dat is niet echt een fijn gevoel als het ineens noodweer wordt. Gelukkig kwamen we heel aan bij de pier op Phuket! De tour was overigens opnieuw weer echt perfect georganiseerd. Je had genoeg tijd overal en het eten was heerlijk op de boot. Het was helaas wel een beetje een toeristisch iets, maar alsnog zijn wij wel heel tevreden over deze tour. Er valt bijna niet onderuit te komen, tenzij je zelf een bootje huurt en zelf vaart, wat je overigens niet moet onderschatten. Jep, het was een toffe dag!

Als je naar Thailand gaat, dan moet de Phang Nga baai ab-so-lúút op je to-do lijstje staan, geloof mij! Het is mega indrukwekkend en ontzettend gaaf om hier doorheen te varen en verschillende onbewoonde kleine eilandjes te bezoeken en deze te verkennen. Ik heb mijn ogen uitgekeken en heb genoten van elke seconden van deze fantastische dag! Opnieuw een pareltje van Thailand die ik nooit, maar dan ook nóóit meer vergeet.

Klik hier voor Thailand #1 | Fietsen in Koh Yao Noi
Klik hier voor Thailand #2 | Snorkelen bij de Similan Eilanden
Klik hier voor Thailand #3 | Khao Sok: slapen in een boomhut, jungle trekking & kanoën
Klik hier voor Thailand #4 | Phi Phi eilanden & Koh Khai Nok
Klik hier voor de Thailand video! 

Zou jij wel eens de Phang Nga baai in het echt willen bewonderen? 

52 Comments

 1. José

  Ziet er onwijs mooi uit, lijkt me echt gaaf om daar te varen!
  José onlangs geplaatst…Blogger shoot: Kristy

  • Sandra

   Ahh ja, dat was het zeker! Vergeet je nooit meer. :D

 2. Anna

  Wowie! Ik kan het me best voorstellen dat je jezelf daar af en toe moest knijpen om te zien of je niet droomde. Wat een prachtige plek. Dat dit gewoon bestaat <3. Zo mooi!

  • Sandra

   Dat zeker. Als je daar dan bent dan moet je echt geven beseffen dat je er écht bent, haha.

 3. jeapiebel

  Wat fijn dat je het daar goed hebt. Prachtige foto’s heb je laten zien hier. Meteen zin in vakantie. Ik ga dit jaar ook naar Thailand. Ik moet wel even wachten tot de kinderen vakantie hebben. Jullie heb ook voor elkaar dat de tour perfect georganiseerd was en dat jullie genoeg tijd hadden overal. Het eten is altijd zo lekker daar.

  • Sandra

   Zo leuk dat jij weer dit jaar weer even terug gaat naar Thailand! Kan mij voorstellen dat je hier ontzettend veel naar uitkijkt. Dan ga je zeker naar je familie toe?

 4. BySilke

  Oooh, ik kan geloven dat je dat nooit meer vergeet, wat een prachtige plek! Jullie zien er zo gelukkig uit, waarschijnlijk word je dat helemaal opnieuw als je dit in elkaar zet, niet? :D Superleuk om te lezen, zeker in dit koude weer haha. Liefs!

  • Sandra

   Hihi, ja! Ik zat weer helemaal te glunderen toen ik deze blogpost in elkaar zette. Ahhh, ik wil weer terug! In dit koude weer is het wel fijn inderdaad om deze zonnige foto’s terug te zien. :)

 5. Bente

  Wauwiieeee ik val in herhaling maar wat ziet het er mooi uit!

  Heel leuk ook dat jullie zo’n mega enthousiaste gast hadden die lekker veel foto’s van jullie gemaakt heeft!

  • Sandra

   Haha inderdaad! Die gast was een gezellig figuur en lekker vrolijk. Extra leuk als hij dan ook er aan denkt om foto’s van ons te nemen op alle mooie plekjes daar!

 6. Laura

  waaaaauw wat is het mooi! Dit staat ook op mijn lijstje nu haha!

  • Sandra

   Terecht, hihi. Als je de kans krijgt zal ik hier zeker eens naar toe gaan!

 7. Moniek

  Aawh wauw wat is het daar prachtig zeg!

  • Sandra

   Jaaa <3

 8. lucy

  Dat moet erg interessant zijn.

  • Sandra

   Wat bedoel je precies?

 9. Dalinka

  Wauw wat prachtig zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat je zoiets nooit meer vergeet. Lijkt me een fantastische ervaring!

  • Sandra

   Dat was het absoluut! Echt onvergetelijk. :D

 10. Marion

  Oh dit is toch het paradijs of niet dan? Zo ontzettend mooi dat je dit mee hebt mogen maken. Je kan ook echt gewoon aan jullie zien dat jullie volop genieten. Prachtig!
  Marion onlangs geplaatst…Bovenverdieping uitgebrand

  • Sandra

   Uhm, stiekem wel ja, hihi.

 11. Anne

  Wauw, Sandra, echt waar. Ik ben al eens in Thailand geweest, maar wat baal ik dat we niet naar het zuiden geweest zijn. Ik ga nog eens terug, later als ik ‘groot’ ben ;) en dan kom ik hier weer even spieken om te kijken wat ik allemaal wil gaan zien!

  • Sandra

   Zeker doen Anne! Echt, het is in het zuiden is zo mooi. Tof dat je nog eens terug gaat en dit mee wilt pikken tijdens de reis. Het zal niet tegenvallen, dat weet ik zeker!

 12. Demi| prettyfallingstars

  Wauw wat ziet dat er ontzettend mooi uit, ik zal bijna gelijk het vliegtuig pakken zo mooi. Supervet dat jij dit hrb mogen ervaren.

  • Sandra

   Ahhh ja, ik zou ook zo weer het vliegtuig in stappen hoor. Echt was fantastisch!

 13. Lisa

  Oh wauw, wat een prachtige bestemming! Ik had helemaal niet verwacht dat Thailand zo mooi zou zijn! Het lijkt me echt geweldig om de wereld te verkennen en vooral zulke fantastische bestemmingen!

  • Sandra

   Dat is het zeker Lisa! Als je de kans krijgt om te reizen, dan zou ik die zeker pakken. Dit soort bestemmingen vergeet je gewoon nooit meer. :D

 14. Ysanne

  Zo leuk weer om te lezen! Tof dat je dit af en toe omhoog haalt, brengt je weer helemaal terug naar die tijd :)

  • Sandra

   Ja precies! Stiekem vind ik het leuker om de posts op deze manier te uploaden dan dat ik gelijk alles online zet. Wat je zegt, nu brengt het je zo af en toe weer helemaal terug naar die tijd. :)

 15. Frédérique

  Oh my… wat een weer en prachtige natuur…! En daar zit je dan in het miezerige Nederland waar de zomer en winter niet veel verschillen ;) haha

  • Sandra

   Pfffft, je hebt helemaal gelijk. Laten we met zijn allen massaal naar Thailand gaan, haha! Op naar het warme weer.

 16. saskia

  Wat een onwijs gave foto’s ik kan hier echt uren naar kijken haha. Laat staan hoe mooi het moet zijn in het echt! Leuk ook dat james bond island, dat heb je dan toch even in het echt gezien :)

  • Sandra

   Ja precies, toch leuk om eens in het echt gezien te hebben dat James Bond island. :) Vind het tof om te horen dat ik je even hebt vermaakt met de foto’s en dat je er uren naar zou kunnen kijken. :)

 17. Kim | Kimopdewereld.nl

  Wat een mooie foto’s! Het doet me een klein beetje denken aan Halong Bay in Vietnam, met al die rotsen die uit het water komen. Gek genoeg kende ik deze plek in Thailand helemaal niet (maar ben ook nooit bij Phuket geweest), dus misschien wel een goede reden om toch nog een keer naar Thailand terug te gaan ;) Die foto met dat hartje van het blaadje is echt heel zoetsappig haha, maar wel echt leuk!

  • Sandra

   Oeh, dat is inderdaad een goede reden om nog eens terug te gaan! Ik vind zelf de Phang Nga Bay ook op Halong Bay in Vietnam lijken, als ik zo naar foto’s kijk van daar.
   Hahaha, die foto is zeker zoetsappig met dat hartje! Ik heb er ook wel om gelachen toen. Maar inderdaad, het is wel leuk dat hij dat deed. :’)

 18. Kim

  Hahhaa geweldig die Thai in de boot! Zo schattig dat hij een hartje knipte uit het blaadje :)
  Het ziet er zo heerlijk uit allemaal. Lijkt me geweldig om alleen maar de dierengeluiden te horen. Mijn vriend was 5 jaar geleden naar Suriname en heeft toen in de jungle buiten in een hangmat geslapen. Hij vond het wel een beeeetje eng (wil hij niet toegeven haha!), maar ook erg vet!

  • Sandra

   Ahhh dat klinkt fantastisch en inderdaad super vet! Het is echt rustgevend om in zo’n omgeving te zijn. :)

 19. Sandy

  Wauw ik heb veel blogs gelezen en foto’s gezien, maar deze foto’s komen toch echt op nummer 1 van de gaafste foto’s! Wat ben ik hier jaloers op.

  • Sandra

   Wat súper tof om te horen! Wauw, thanks! :D

 20. Nesrin

  Ik vind de James Bond rots er heel gaaf uitzien. Ik heb de film en de rots dan nooit eerder gezien en dit alles was dus nieuw voor mij.
  Prachtige foto’s, elke keer weer!

  • Sandra

   Ik zelf ook niet eerlijk gezegd, haha!

 21. Mariska

  Je zult wel een dagtaak hebben gehad aan het maken van dit artikel :P gaaf dat je zo veel laat zien! Het is echt adembenemend mooi zeg.

  • Sandra

   Valt wel mee hoor! :)

 22. Renske

  Oooh, wauw! Wat hebben jullie toch een prachtige reis gemaakt! Sinds jouw artikelen over jullie reis, staan Thailand en Maleisië hier ook op het lijstje, hihi. Superlief ook dat jullie gids continu foto’s maakte. En creatieve ook: dat hartje is zo leuk bedacht! :-)
  Renske onlangs geplaatst…Houd jij jouw slaapritme al tegen het (niet te felle!) licht?

  • Sandra

   Hihi, tof dat Thailand en Maleisie nu ook op jullie lijstje staat! Het zal zeker niet tegenvallen. :D

 23. Elma

  Wauw, wauw, wauw! Wat ziet dat er super gaaf uit zeg!

  • Sandra

   Jaaaa! Ik wou dat ik daar weer was hoor…

 24. Rowan

  Wat een prachtige natuur zeg! Mooie foto’s heb je gemaakt! Lijkt me heerlijk, zo’n boottocht!

  • Sandra

   Thanks Rowan! Zo’n boottocht is super tof in zo’n prachtige omgeving. :D

 25. Yvonne

  Wat is Thailand ook mooi. Dat kanoën ziet er ook erg fijn uit, niet gedaan, we waren toen een beetje te lui denk ik. ;) Maar wat een natuur, wow!

 26. Fleur

  Whaaa! Ik krijg helemaal kippenvel van al deze foto’s, wat is Thailand toch prachtig!

 27. Marion

  Zo leuk, ik herken nu ook alles terug! Ik ben daar ook geweest, wij hadden vanuit Koh Yao Noi een tour vanuit ons resortje geboekt. We hadden al zoveel van zulke mooie rotsen in het water gezien (ook bij Cheow Lan Lake) dat we niet de behoefte hadden om naar een super druk touristische plek zoals James Bond Island te gaan, achteraf ben ik ook blij dat we dat niet gedaan hebben :) Die foto die je hebt gemaakt is overigens wel super mooi!

 28. Linda | \

  Wauw wat een prachtige foto’s zeg! Ik kende deze plek helemaal niet maar het ziet er super mooi uti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑