My Way of Exploring

Thailand #3 | Khao Sok: slapen in een boomhut, jungle trekking & kanoën

khao sok thailand
Slapen in een boomhut midden in de jungle tussen alle geluiden van de dieren daar en wakker worden met prachtig uitzicht op de kleurrijke bomen en de bergen. Khao Sok is een Nationaal Park in het zuiden van Thailand. We gingen kanoën, watervallen kijken, apen spotten, een jungle trekking doen en nog veel meer. Vandaag neem ik je mee naar Khao Sok!

Één van de eerste dingen die ik had gevonden na het boeken van onze vliegtickets was Khao Sok. We waren het er meteen over eens dat we daar absoluut naar toe moesten. We boekten een overnachting middel in prachtige jungle van Khao Sok. Hoe vet is dat? Nou, héél vet! Ben je klaar voor een hele lading foto’s? Het zijn er veel, dus ga er maar lekker voor zitten!
khao sok thailand
’s Ochtends rond een uur of 6 gingen we richting Khao Sok. We moesten zo’n 3,5 uur rijden eer we er waren. Eenmaal in het Nationaal Park aangekomen stopten we bij een uitzichtpunt over de jungle. Wat een prach-tig uitzicht, wauw! Hier sta je dan echt even met je mond open te kijken.
khao sok thailand
SAM_2576
Onderweg stopen we nog bij de ‘Monkey Cave’, waar geen apen waren dit keer (tss!). Blijft toch bijzonder om dit soort dingen van andere culturen te zien.

khao sok thailand
Dit was ons ‘boomhutje’, of nouja, meer een huis op palen. Volgens de organisatie is het een boomhut dus laat ik dat woord maar aanhouden, haha!

khao sok thailand
Het uitzicht vanaf ons terrasje was werkelijk prachtig met de bergen op de achtergrond.

khao sok thailand
Het boomhutje bestond uit een heel leuk opgemaakt bed, een tafeltje en een badkamer. Oh, en er was geen warm water (logisch…).
khao sok thailand
Op het terrein was nog een restaurantje voor de bezoekers. Ook lagen de boomhutjes aan de rivier die dwars door de jungle loopt. Hier gingen we later ook kanoën.
khao sok thailand
Het lukte om een vlinder te fotograferen zónder dat hij wegvloog! (na 20 pogingen) Yay!
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2015 194728
Nadat we hadden ingecheckt en wat hadden gegeten bij het restaurantje, gingen we op de pick-up richting een plek in de jungle waar ons kano avontuur ging beginnen. Dit gaat hard joh, niet normaal gewoon! We zaten met z’n 4en OP de kano die op de auto lag, haha. Typisch Aziatisch. Levensgevaarlijk maar héél vet!
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2016
Samen met nog een ander stel uit Zuid-Afrika gingen wij kanoën door de jungle. Nouja, er gingen twee Thaise mannen mee voor ons te paddelen zodat wij allemaal optimaal konden genieten van het uitzicht. Dit was zo geregeld dus wij vonden het eigenlijk ook wel prima.
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2018
Ge-nie-ten. De rust overheerste zo erg hier. Het was heerlijk stil, je hoorde alleen wat dierengeluiden en het water klotsen tegen de kano. We hadden zelfs nog twee wilde apen gespot! Dit staat op film, dus dat zullen jullie nog wel zien in de video die ik nog moet gaan maken van Thailand. :)
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2022
SAM_2661
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2017 SAM_2628-001
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2023
Op een gegeven moment ging het regen, en weet je wat daar nou zo mooi aan was? Het paste gewoon perfect hierbij. In het regenwoud, zittend in een kanoe in de regen. Het was een prachtig gezicht om de druppels in het water te zien vallen en de natuur op te zien bloeien. Anders kan ik het niet omschrijven, misschien moet je dit gewoon in het echt meemaken om te begrijpen wat ik bedoel!
khao sok thailand
Kijk ons een stoer zijn.
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2029
Toen we terugkwamen mochten we nog ‘flying fox’ doen. Ik heb geen idee of ik dit nu goed zeg qua zinsopbouw, haha. Maar het houdt dus in dat je aan zo’n kabel hangt en van een platform af moet springen en zo naar de andere kant ‘vliegt’. Lachen!
SAM_2685
Op de kabel zat ineens een mooie vogel!
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2028
Yes, eindelijk olifanten zien! Wat een machtig grote beesten zijn dat toch! Eindelijk eens een olifant kunnen aaien, yeah. :D
SAM_2591
Voordat we gingen eten gingen we we nog even bij de rivier kijken. Zittend op de schommel genoot ik van het mooie uitzicht. Wat is de natuur toch fantastisch!
khao sok thailand
We aten samen met het stel uit Zuid-Afrika. Er werden allerlei dingen geserveerd, waaronder deze vis en ananas. Heerlijk was het! We kregen zó veel eten, niet normaal gewoon. Het was echt heel goed geregeld allemaal.
20151009_194743
We gingen ’s avonds toen het donker was opnieuw op een kano het water op. Dit keer met zaklantarens zodat we wilde dieren konden spotten. Hier een giftige slang. De kwaliteit is niet goed van de foto’s, maar goed, dat kan ook niet anders met amper licht.
20151009_193728
En een prachtige felblauwe vogel. Ook kwamen we nog grote spinnen en kikkers tegen. Ik vond het in het begin best wel een beetje spannend om in een rubberen kano het water op te gaan. Gelukkig doen die Thaise mannen het super vaak, maar toch bleef het wel een beetje spannend hoor zo in het donker, haha.
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2015 211537
Toen we terug kwamen bij onze boomhut werd ik aangevallen door een raar beest. Mijn vriend filmde mij toen héél toevallig zonder dat ik het wist. Het staat dus allemaal op film dat ik aan het schreeuwen was, haha! Dit komt dus ook in de video die er nog aankomt. We hebben ons kapot gelachen toen we dit later terugkeken. :’)
khao sok thailand
Na heerlijk geslapen te hebben werden we wakker door de jungle geluiden. Wat een ultiem vakantie gevoel! Als je dan de deur opendoet zie je gelijk dit. WAUW!
SAM_2712
khao sok thailand
Tijdens het ontbijt kon ik het niet laten om hier foto’s van te maken. Dit uitzicht. <3
SAM_2717

khao sok thailand
Na het ontbijt gingen we richting de plek waar we de jungle trekking gingen doen. We kregen een gids mee die ons de weg zou wijzen naar onder andere de watervallen.


Ja, je komt echt van alles tegen. Dit beestje vermomde zich als tak, maar daar trapten we mooi niet in! Ook zagen we nog wilde apen door de bomen slingeren. Dit is zó vet om te zien! Gewoon apen lekker vrij door de natuur heen slingeren. Heel gaaf!
SAM_2733
Khao Sok staat bekend om haar hoge bamboe planten. Het is echt bizar hoe groot en hoog dit is.
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2024
We liepen achter onze nogal bijzondere, stille en grappige gids aan. Haha, laten we het er op houden dat het een bijzondere man was! :’)
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2026
Het is wel super gaaf om midden door de jungle te gaan, om geen paden te volgen en om over stenen te klauteren. Als ik er aan terug denk dan word ik meteen weer enthousiast! Zoiets al dit is gewoon veel leuker dan zo’n aangelegd pad volgen.
SAM_2741
Uiteindelijk kwamen we, na veel geklauter over boomwortels en stenen, aan bij de rivier. Hier begon het met een kleine stroomversnelling.
Khao sok thailand
Elke keer opnieuw werden we weer verrast door allemaal mooie plekken langs de rivier. Wauwie!

khao sok thailand

Verder op kwamen we ook nog dit kleine watervalletje tegen tussen de bomen.
Vastleggen in volledig scherm 23-11-2027
En we gingen weer verder de jungle in. Zoals je ziet was er geen pad. Je moest echt over stenen heen en aan lianen hangen om jezelf vast te houden. Ik voelde me net Jane, van Tarzan. Dat doet me gelijk weer denken aan die foto dat ik aan een liaan hang in Maleisië, haha.
SAM_2767
Als je dan uiteindelijk op zo’n geweldige plek uitkomt dan weet je niet wat je ziet. Dat water was zó blauw en helder, en dát midden in de jungle. Je zag de vissen gewoon zwemmen!


khao sok thailand
Zo mooi! We bleven hier een half uurtje om te genieten van al het moois wat je hier allemaal kon zien. Ik ging lekker op een steen zitten en keek mijn ogen uit.
khao sok thailand
Volgens de gids kon je hier prima zwemmen, dus mijn vriend ging het water in om lekker te zwemmen. Wel verfrissend na zo’n lange wandeling en als het zweet van je lichaam gutst.

Vastleggen in volledig scherm 23-11-2030
We moesten natuurlijk ook het hele stuk weer terug lopen. Pfoe! Je moet goed ter been zijn, een prima conditie hebben en goed tegen de warmte kunnen als je zoiets als dit wilt doen. Dit is absoluut niet iets wat je zomaar ‘even’ doet, want er zijn behoorlijke hoogteverschillen. Wij vonden het heel gaaf en het de moeite dik waard om deze jungletrekking te doen!
SAM_2585
Eenmaal terug bij onze boomhut gingen we onze spullen inpakken, lunchen bij het restaurantje en liepen we nog een laatste rondje over het mooie terrein. Het was tijd om weer 3,5 uur in de taxi te zitten richting ons hotel.

Khao Sok is prachtig natuurgebied. Zo ontzettend groen, wat natuurlijk ook wel een beetje logisch is omdat het jungle is, maar het is gewoon prachtig om te zien allemaal. Elke paar meter wordt je verrast en verwend door de meest mooie dingen die er te zien zijn. Ben je een natuur freak, net als ik? Dan mag je Khao Sok absoluut niet overslaan! Wij hebben genoten van onze twee dagen in de jungle en de overnachting in de boomhut. Hier overnachten is ook zeker een aanrader. Het is echt iets wat je nooit meer vergeet, slapen in de jungle, wakker worden met dierengeluiden en het prachtige uitzicht als je de deur open doet. Dit maakt echt indruk op je! Ja, het waren twee super dagen en ik ben weer hele boel mooie ervaringen rijker. :)

Lijkt jou het gaaf om een keer in de jungle te overnachten?

Klik hier voor Thailand #1 | Fietsen in Koh Yao Noi
Klik hier voor Thailand #2 | Snorkelen bij de Similan Eilanden

49 Comments

 1. Marion

  Wauw, die boomhut!!! Ik zou daar wel willen wonen! Geen probleem. Wat geweldig zeg. En een olifant gezien en zelfs aangeraakt. Oooh wat gaaf. Wat super super super!
  Marion onlangs geplaatst…Dagje zwaar chillen

  • Sandra

   Haha, wonen in een boomhut! Dat zou wel gaaf zijn hè? Vooral niet in zo’n geweldig mooie omgeving. Goed idee van je!

 2. debby

  Wauw! adembenemend mooi zeg! Die boomhut die olifant, wauw lieve Sandra het is dat ik niet durf naar landen zoals dit, maar anders….
  debby onlangs geplaatst…Hoe vergroot je je Zelfrespect

  • Sandra

   Ahh Debby, ik begrijp dat je niet durft hoor. Het is ook niet iets wat je zomaar even doet hè? Zeg nooit nooit! Misschien komt het er ooit nog wel van. :)

 3. Laura

  Wauw wat mooi zeg! Hele gave foto’s ook. Deze plek staat nu ook op mijn to go lijstje haha! Prachtig. Ik heb serieus al drie keer door de foto’s gescrollt!

  • Sandra

   Jaaa wat gaaf dat je dit op je lijstje hebt gezet. Het is zeker de moeite waard om hier een keer naar toe te gaan. Maar zo te zien vind jij dat ook wel, aangezien je al drie keer er doorheen bent gescrollt, haha!

 4. Lieke

  Wat ziet het er prachtig uit daar!
  Die boomhut, dat water, die ‘wandelroutes’. <3
  Ben benieuwd naar je filmpje!
  Lieke onlangs geplaatst…Mijn vreemde angst..

  • Sandra

   Ahhh ja, het was er zó mooi! Het filmpje komt er nog aan. Ik vind het in ieder geval wel al leuk om te horen dat je er benieuwd naar bent! Ik ga mijn best doen om er wat moois van te maken. :D

 5. Bente

  Wauwiee wat ontzettend mooi weer! Lijkt me een hele toffe ervaring, al ben ik wel een watje wat enge beestjes betreft dus ik vraag me af of ik het heel relaxed zou vinden dat ‘wakker worden van jungle geluiden ‘ ;)
  Bente onlangs geplaatst…Review: iHealth Activity and Sleep Tracker

  • Sandra

   Hahaha, ik moet gelijk denken aan jouw beestjes ervaringen. Nee, ik begrijp dat jij er misschien niet heel vrolijk van wordt! :’)

 6. Anne-Sterre

  Supervet. Het lijkt mij spannend, maar volgens mij krijg je er echt zo’n kick van!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mijn favoriete tussendoortjes

  • Sandra

   Het is ook wel spannend hoor, zo ineens midden in een jungle slapen. Maar wat je zegt, je krijgt er ook echt een kick van. :)

 7. Fleur Sophia

  Wederom weer prachtige foto’s! Ik mis Thailand nu wel een beetje hoor..
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…WIN een winterpakket t.w.v €59,88!

  • Sandra

   Oeh dat snap ik helemaal! Ik ook nu ik de foto’s weer terug zie… Wat is het toch een mooi land!

 8. Sas

  Prachtige foto’s weer, super mooi land!

  • Sandra

   Ah thanks Sas! Het is er zo zo zo mooi!

 9. BySilke

  Haha, ik loop ook véél liever over boomstronken en rotsen dan op het paadje, woeps. Superleuk om weer te mogen meekijken, ik vind het echt gek om me voor te stellen dat er zo’n mooie plekken zijn op de wereld! Ik had eigenlijk een heel ander beeld van Azië en voelde me er echt niet toe aangetrokken, maar dít spreekt me zó enorm aan. Ben benieuwd naar je gevecht met dat beest, haha!
  BySilke onlangs geplaatst…Wat de REC Academy nu precies is.

  • Sandra

   Precies, ik ook! Lekker avontuurlijk hihi. Azië is heel veelzijdig. Ik denk dat er voor bijna iedereen wel iets moois te vinden is. Wel leuk dat je beeld nu een beetje anders is geworden! Dat gevecht, hahaha, je zult het nog wel zien. :’)

 10. Ysanne

  Ehm JA, zeker lijkt het me gaaf om dat te overnachten. Het hutje ziet er ook zoo schattig uit. Prachtige foto’s ook weer :)
  Ysanne onlangs geplaatst…LEESVOER | KOUD OPGEDIEND

  • Sandra

   Ja precies, schattig is het goede woord. Lekker knus, maar ook niet super súper primitief ofzo.

 11. Ilse

  Wauw, wat super gaaf! De foto’s zijn echt prachtig en ja, het lijkt mij super leuk om een keer mee te maken.
  Ilse onlangs geplaatst…December Verlanglijstje

  • Sandra

   Hop, op je bucket list er mee? Haha!

 12. Nesrin

  Monkey cave ziet er heel indrukwekkend uit en wat een bijzondere olifant. Gave foto’s weer. Wat hebben jullie veel gedaan!
  Nesrin onlangs geplaatst…Careprost Wimper Wonder groeimiddel? (update)

  • Sandra

   We hebben inderdaad héél veel gedaan en gezien. Dat merk ik nu pas, nu ik een tijdje thuis ben en als je alle indrukken hebt verwerkt. Thanks Nesrin!

 13. Lizzy

  Jij maakt zulke gave dingen mee! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers, maar ik gun het je van harte! :) Slapen in een boomhut lijkt me erg bijzonder! De omgeving ziet er prachtig uit! En wat gaaf, zo’n olifant van dichtbij! Echt een moment om niet te vergeten!
  Lizzy onlangs geplaatst…Cadeautips voor Sinterklaas & Kerst (voor haar)

  • Sandra

   Ah Lizzy, dankjewel, lief van je! Ik snap dat je jaloers kan zijn, dat was ik ook altijd als ik dit soort dingen voorbij zag komen. Maar wie weet ga jij dit ook nog wel een keertje doen! :)
   Zo’n olifant van dichtbij is wel heel gaaf ja. Dat is ook wel iets wat ik écht wilde doen in Thailand.

 14. Angelique

  Wauw, geef mij ook maar zo’n uitzicht vanuit een terras! Hele gave foto’s!

  • Sandra

   Mooi hè! Zo’n uitzicht zal je maar altijd hebben… Zou wat zijn.

 15. Lisa

  Wauw, Thailand is echt een prachtig land <3 Wat ziet jullie hutje er leuk uit.
  Lisa onlangs geplaatst…Echte foto’s zijn leuker

  • Sandra

   Dat sowieso! Het hutje was inderdaad heel tof. Bijzondere ervaring!

 16. Anna

  Nog best luxe, zo’n boomhut :)! En wat toooof, midden in de jungle <3. Ik blijf het zeggen: ik ben méga jaloers.
  Anna onlangs geplaatst…Een portret van Sterrenwijk, Utrecht

  • Sandra

   Het was zeker geen super primitief hutje nee!

 17. saskia

  Ooh wauw. Ik zat echt met oeeeh en aaah’s je foto’s te bekijken haha. Echt super gaaf. En die foto met de olifant is echt geweldig. Heb je toch maar even gedaan :)
  saskia onlangs geplaatst…Mijn droom is de wereld rondreizen!

  • Sandra

   Haha, ik zie het al helemaal voor me! Wel heel leuk om te horen dat je de foto’s zo gaaf vind Saskia! En jaaa, olifanten zijn gave beesten. Zó groot haha.

 18. Sofie Katelijne

  Wat een magische plek!
  Sofie Katelijne onlangs geplaatst…What I got for my Birthday

  • Sandra

   Dat is het goede woord er voor, magisch! Dat was het zéker. :)

 19. johan

  Wat leuk om te lezen Sandra. Ik ben daar ook geweest 5 jr geleden. In de monkeycave en in de boomhutten. Liep toen een eigenaar rond met een lendedoekje om , dikke buik en een peuk in zijn mond. Benieuwd of die er nog was. Snachts de geluiden
  waren idd fantastisch, vooral de roep
  van de gibbons (apen). Had ook een trekking geboekt maar het hele pad stond onder water en kon helaas geen doorgang vinden. Ik vond het het leukste van wat ik had gezien in Thailand.

  • Sandra

   Ja maar Johan, waar ben jij nou niét geweest? Haha! (jaloers!)
   Ik gok dat die eigenaar onze gids was. Hoe jij hem omschrijft zie ik hem wel zo lopen over het terrein. Ik heb alleen niemand zo zien lopen gelukkig! De roep van de gibbons is inderdaad fantastisch. Wel erg jammer dat de trekking niet door kon gaan. Balen! Het is er erg mooi hè? Al moet ik zeggen dat ik de Taman Negara in Maleisië nóg gaver vond!!

 20. Elle

  Looks like such a fun and beautiful place!
  xx Elle

  New outfit post on:
  http://www.cherryblossomstreet.com – Swedish Lifestyle/Travel blogger and Model in Tokyo

  • Sandra

   It’s a beauiful place in Thailand. Thanks for your comment! :)

 21. Manouk

  Deze zomer ga ik er ook heen… can’t wait!
  Manouk onlangs geplaatst…Verslag: Tony Chocolonely’s Fairjaardag

  • Sandra

   Oh echt? GAAF! Geniet er van!!

 22. Margo

  Ik weet niet waar ik moet beginnen met zeggen wat ikhet mooist vind. Ik denk toch de nachttocht, wat lijkt dat me gaaf. Wat een geweldige ervaring Sandra! Wauw wauw.
  Margo onlangs geplaatst…Eetdagboek #1

  • Sandra

   Haha, dat is ook vet lastig als je al die foto’s ziet hè! De nachttocht was inderdaad onwijs bijzonder om mee te maken. Wel spannend hoor, want je ziet echt niks zonder zaklamp. Wel blij dat we het gedaan hebben want het is echt een ervaring. :)

 23. Nathalie

  Wouw wat super gaaf! Dit zou ik zeker nog eens willen doen:D wat een prachtige foto’s ook!
  Liefs Nathalie

  • Sandra

   Zeker doen Nathalie! Het is zo vet. :D

 24. Linda

  Wauw, dat ziet er echt uit als een prachtige plek! Kan me voorstellen dat regen zo’n tocht afmaakt ja. En in een boomhut is ook wel heeel cool. En dat met die kabel (ik weet ook niet hoe dat eigenlijk heet) vind altijd heel leuk om te doen!
  Linda onlangs geplaatst…Dit zou je vaker moeten eten volgens The Truth About Food

  • Sandra

   Hihi, dat is het zeker! Met zo’n kabel noemen ze flying fox. Geen idee waar deze naam vandaan komt maar oké! Het is inderdaad erg gaaf!

 25. sander

  Hi Sandra

  Super leuke post. Precies iets wat ik zoek

  Weet je of deze excursie nog mogelijk is. Ik zoek juist een twee of drie daagse cursus met mijn vriendin en bv een local guide.
  Kanoën. Slapen in de jungle. Olifanten aaien. Wilde dieren spotten, dát!

  Kun je ons helpen met de contactgegevens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑