My Way of Exploring

Thailand #2 | Snorkelen bij de Similan Eilanden

Similan eilanden islands thailand
Spierwitte stranden, kristal helder water en palmbomen overal. Snorkelen is hier een must, want de onderwaterwereld is prachtig met allemaal gekleurde vissen en koraal. De Similan Eilanden hebben mijn hart gestolen!

”Is dit een droom? Dit is echt? Ik moet mezelf even knijpen hoor. Ja, het is écht, wauw! Wát een paradijs!” Deze gedachte schoot deze dag zo’n twintig keer door mijn hoofd. Je ziet het op tv, op internet en in boeken, maar als je in het echt ineens op een bounty eiland staat dan moet je jezelf echt even knijpen. Wij boekten een excursie met een speedboot naar de Similan Eilanden. Deze eilandengroep ligt op 1 á 1,5 uur varen van de Thaise kust af, ter hoogte van Khao Lak in Zuid-Thailand, en bestaat uit allemaal kleine eilandjes. Wij bezochten er vier. Laten we snel doorgaan naar de foto’s!
Similan Islands eilanden thailand
’s Ochtends vroeg werden we met de taxi opgehaald bij ons hotel. We reden in zo’n 2 uur van Phuket naar de haven in Khao Lak. Hier aangekomen haalden we onze snorkels op en moesten we wachten op de speedboot. In de haven waren Thaise vrouwen boten aan het verven in de bloedhete felle zon. Was een mooi gezicht!
Similan Islands eilanden thailand
In de haven waren veel boten te vinden met allemaal van die felle kleuren. Heel leuk om te zien hoeveel aandacht ze daar aan besteden!
Similan Islands eilanden thailand
Toen we eindelijk de speedboot op mochten, snelden mijn vriend en ik gelijk richting de voorkant van de boot. Dat was namelijk niet overdekt, was lekker koel door de harde wind en je kan heel veel zien! We hadden een perfecte plek gescoord. Onderweg zag ik zelfs een stuk of vier dolfijnen bij elkaar springen, fantastisch!! Similan Islands eilanden thailand
We stopten na een uur varen bij het eerste eilandje om te snorkelen vanaf de boot. Hieronder een aantal foto’s van de prachtige onderwaterwereld bij de Similan Eilanden. Ook wel één van de beste duik- en snorkelplekken ter wereld!
Similan Islands eilanden thailand Similan Islands eilanden thailand Similan Islands eilanden thailand Similan Islands eilanden thailand Similan Islands eilanden thailand Similan Islands eilanden thailand
En hier de grootste vis die we hebben gezien. Haha! Nee even serieus, het was echt heel gaaf om te snorkelen hier. Al die mooie felgekleurde vissen. In het echt waren de kleuren van de vissen zó fel, jammer dat je dat op de foto’s niet heel goed ziet. Het was er ook heel diep. Gave ervaring!
Similan Islands eilanden thailand
Onderweg naar de volgende eilanden kregen we vooral veel drinken. Het was super goed geregeld! Al het eten en drinken was inbegrepen, top.
similand islands eilanden thailand
De typische ‘Similan rotsen’ ineens zo midden in zee. Daaromheen heb je zulk mooi koraal!
Similan Islands eilanden thailand
Dit was echt een momentje waarop ik dacht: ”Droom ik?” Het uitzicht vanaf de boot was zó mooi. Helder blauw water en de rotsen die bijna nep lijken. Bizar en prachtig tegelijk.
Similan Islands eilanden thailand
De natuur gaat hier lekker zijn gang en is ontzettend groen. In combinatie met de typische ‘Similan rotsen’, het witte zand en het blauwe water is het echt een paradijsje!
Similan Islands eilanden thailand
We hebben in totaal drie keer gesnorkeld op verschillende plekken. Dat ik ooit tussen de vissen zou durven zwemmen had ik nooit gedacht, maar in zo’n diepe zee zwemmen was een nóg grotere overwinning.
similan islands eilanden thailand food eten
We stopten bij een wat groter eilandje om wat te eten en te drinken. Het was super goed verzorgd! Er was een heel buffet met allerlei verschillende dingen. Voor ieder wat wils! Na al dat zwemmen hadden we wel trek gekregen, dus ik nam twee van deze borden met rijst, groente en heel veel watermeloen. :)
ProcessSimilan Islands eilanden thailanded with VSCO
Op dit eiland was het mooiste strand, het witste zand en de meest blauwe en heldere zee die ik óóit heb gezien. Absoluut één van de mooiste dingen die ik heb mogen zien in mijn leven. In één woord: WAUW! I’m living in a dream…
Similan Islands eilanden thailand
Tevens was dit ook de dag dat Pat en ik 5,5 jaar samen waren. Als je dan op zo’n mooie plek mag zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch! En daar kom ik dan weer met mijn dankbaarheid haha… Maar écht, het is wéér het beste woord hiervoor. :)
similan eilanden islands thailand
Kijk nou hoe prachtig! Toen ik hier in zee zwom kwam ik een pijlstaartrog tegen. Ik ging als een malle weg, haha. Ik dacht eerst dat het een steen was, totdat hij bewoog. Zo zie je maar, de zee staat altijd vol verassingen!
Similan Islands eilanden thailand
Ik zat op mijn handdoekje te genieten van al het moois dat ik zag, totdat ik opeens een schelp zag bewegen. Het leek even of ik in een tekenfilm werd gezogen, haha. Een wandelende schelp? OOHJA, die bestaan natuurlijk ook in het écht! Ik pakte snel mijn camera en filmde en fotografeerde dit mooie beestje. Hoé vet is dat, haha!
Similan Islands eilanden thailand
We hadden trouwens ontzettend geluk dat we naar deze eilanden toe konden. Wij zijn de laatste dag van onze vakantie hier naar toe gegaan, omdat dit de eerste dag was dat de eilanden weer open waren voor toeristen. Ze zijn maar een paar maanden per jaar open, vandaar.
Similan Islands eilanden thailand
Krabbetjes op de rotsen.
Similan Islands eilanden thailand
Na een zware klim op blote voeten door de jungle, houten bruggetjes en over boomwortels klimmen kwamen er eindelijk aan op de beroemde ‘Donald Duck Bay’ rots.
Similan Islands eilanden thailand
Daar bovenop die rotsen links stonden we dus. Het schijnt vanaf een bepaalde kant dus op Donald Duck te lijken. Haha, ik zag het er niet in maar oké. :)

Is het het waard om hier naar toe te gaan? Oh, absolúút! De Similan eilanden staan in mijn top 3 van de mooiste dingen die ik óóit in mijn leven heb gezien. De bounty stranden zijn werkelijk prachtig. Het zand is zó wit dat het bijna pijn doet aan je ogen. Het lijkt wel een sprookje. Dit geldt overigens ook voor het snorkelen hier, want dat was ook echt een van de vetste dingen die ik ooit heb gedaan. Tussen de vissen zwemmen en allemaal felgekleurde ‘Nemo’tjes’ in het echt zien. Nogmaals, het leek al die tijd wel of ik droomde, maar toch was ik er echt. Ik heb genoten van deze fantastische en bijzondere dag!

Klik hier voor Thailand #1 | Fietsen in Koh Yao Noi

Ben jij al eens op een bounty eiland geweest?

54 Comments

 1. debby

  Oh wauw Sandra. Ik zit hier al voor ongeloof te kijken hoe mooi het daar is, dus ik me heel goed voorstellen wat dat voor jullie deed. Prachtige foto’s en wat ben je toch een mooi mens.
  debby onlangs geplaatst…Hoe doe je goed en budgetvriendelijk boodschappen

  • Sandra

   Het was heel bijzonder! Dankjewel lieve Debby.

 2. jeapiebel

  Wat een ongelofelijk mooi land. Ik zou daar weleens willen zijn Thailand. ;-) Hele mooie foto’s heb je hier. Mooi Similan en heel schattig wandelende schelp.

  • Sandra

   Hihi, dat weet jij als de beste! Die wandelende schelp was echt heel leuk om eens te zien te hebben ja. Grappig!

 3. BySilke

  Wat een prachtige stranden en wat een beachgirl ben jij, hihi! Je past helemaal in het plaatje :D Supermooie foto’s en wowie, ik wil daar echt nu op dit moment naartoe ;) Leuk verslag :D
  BySilke onlangs geplaatst…Welkom & update

  • Sandra

   Haha, nouuuuu?! Op dit moment zou die warmte en zon wel lekker zijn he?

 4. Bente

  Oh wauwie, kan me voorstellen dat dit het helemaal waard was want wat ziet het er PRACHTIG uit!!
  Bente onlangs geplaatst…Een blije lijst!

  • Sandra

   Jaaaa dat was het zéker! Zit hier nog steeds na te genieten als ik de foto’s opnieuw zie. :)

 5. Sas

  Oh wauw zeg. kan me voorstellen dat dit een mooie, unieke en vooral prachtige ervaring is zeg! Mooie foto’s ook, onderwater.

  • Sandra

   Onder water was heel echt heel bijzonder om al die visjes te zien zwemmen! (Gelukkig geen haaien gezien, pfjiew!) Gelukkig hadden we een GoPro mee zodat we onder water ook konden filmen en foto’s maken. :D

 6. Margo

  O mijn god dit is echt prachtig. Dit zee is zo enorm helder, ik ben er een beetje van ondersteboven. Die wandelende schelp, haha, zo grappig!
  En wauw wat een lange tijd ben je al samen met je vriend. Ik snap wel dat je dankbaar bent, heel mooi moment en zeker als je daar bent.
  Margo onlangs geplaatst…Video: Shoplog Vietnam

  • Sandra

   Was een heel bijzondere ervaring. Tropischer dan dit zul je niet tegenkomen! Die schelp ja, ik lag ook in een deuk toen ik hem zag. Ik moest echt een paar keer goed met mijn ogen knipperen omdat ik eerst dacht dat ik gek was, hahah.

 7. Sax and the Pretty

  Jaloers, jaloers, jaloers en nog eens…..x
  Sax and the Pretty onlangs geplaatst…Lipverzorging. Zo en niet anders.

  • Sandra

   Ahhw, dat begrijp ik stiekem ook wel. Was ik ook altijd toen ik dit soort foto’s voorbij zag komen!

 8. Ysanne

  Wauw jeetje, deze foto’s zijn zo bizar mooi. Lijkt net inderdaad uit een film of boekje te komen. Wil dit zo graag zelf eens zien! Je hebt echt foto’s gemaakt waar je over 20 jaar nog steeds met een lach naar terug kan kijken :)
  Ysanne onlangs geplaatst…GUILTY PLEASURES | OPBIECHTEN MAAR

  • Sandra

   Ja hè? Daarom is het ook zo onwerkelijk als je er dan zélf bent en alles met eigen ogen ziet.

 9. Anne-Sterre

  Bij elke foto denk ik, wauw kan het nog mooier? Echt een droom, zo onwerkelijk mooi. Je kan pas beseffen dat het echt is, als je er ook bent geweest denk ik. Mooie foto’s!
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…DIY | Gezellige geveltjes

  • Sandra

   Dat is waar, het besef is er pas als je er bent. Maar eerst moet je jezelf wel nog 10x knijpen, haha!

 10. Monique | WritingMonique

  Wauw, wat een geweldige foto’s. Die bootjes zijn zo leuk, en al die onderwaterfoto’s; fantastisch!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Kamer Spray

  • Sandra

   Yay thanks!

 11. Nienke

  Oh, ziet er echt heel mooi uit! Je bent echt op idyllische plekjes geweest, zeg! En toch zou ik niet snorkelen, hahaha. Ik vind vissen (en al het andere gespuis onder water) zó eng. Ga het liefst geen zee of meer in :’)

  • Sandra

   Ik snap je gedachte helemaal! Dat dacht ik eerst ook altijd. Ik geef toe, je kijkt toch wel regelmatig om je heen of er niet toevallig ook een haai zwemt, brrr. Maar het is het dik waard! Al snap ik je angst wel, want ik had/heb het ook. Vooral in water waar je niks ziet, daar ga ik écht niet in.

 12. Marlijn

  Heel gaaf, zo blauw! Lijkt me ook gaaf om te snorkelen, ik ben zelf ook niet zo’n held om tussen vissen te zwemmen, extra gaaf dus :)
  Marlijn onlangs geplaatst…Hoe bevalt plantaardig eten #1

  • Sandra

   Het is fantastisch en echt een ervaring om te snorkelen op zo’n perfecte plek!

 13. Marion

  Oh wauw! Dit geloof je toch niet! Wat een mooie natuur. Oh wat heeerlijk dat je daar naar toe bent geweest. Wauw…. Daar kan je nog jaren over blijven dromen. Die foto’s! Had ik al een keer wauw gezegd? Wauw….
  Marion onlangs geplaatst…Prikkel Je Zintuigen

  • Sandra

   Haha, volgens mij vind jij het ook fantastisch! Misschien ooit Marion? Zeg nooit nooit!!

 14. Ismay

  Het is inderdaad net een droom. Wat een paradijs! Hmm nee, ik zie er ook geen Donald Duck in, haaha! Maar het is wel ontzettend mooi! Echt prachtig. Heel gaaf dat je dit allemaal hebt mogen zien!
  Ismay onlangs geplaatst…Bizarre dingen die ik heb gedroomd

  • Sandra

   Heel onwerkelijk, maar super vet! Gelukkig waren wij dan niet de enige die geen Donald Duck vorm zagen in de rotsen en zie jij het er ook niet in. :’)

 15. Kim

  Aaah wat vet dat je dit in het echt hebt mogen zien! Ik snap heel goed dat je dankbaar bent :) Wat een prachtige eilanden! Van zo een wandelende schelp zou ik trouwens ENORM schrikken. Als heel klein meisje ben ik een keer op een krab gaan zitten (huilen dat ik deed) en sindsdien vind ik ze maar eng hahaha.
  Kim onlangs geplaatst…Update| Ziek, deadlines en winactie

  • Sandra

   Auuuuuuw! Ik begrijp je angst. In een krab zitten lijkt me niet de prettigste ervaring…

 16. Sofie Katelijne

  oh, wauw! Absoluut een droombestemming aan de foto’s te zien!
  Sofie Katelijne onlangs geplaatst…Interior Inspiration #5: Creatief met Cactussen

  • Sandra

   Hihi, zeker weten! Je kijkt je ogen uit.

 17. Kelly

  Wauw wat een geweldige foto’s <3 Ik kan hier naar blijven kijken en heb een paar keer heen en weer gescrolld.
  Kelly onlangs geplaatst…Herfstcake met appel & speculaaskruiden

  • Sandra

   Ahhh geweldig om te kijken hè? Ik droom ook nog steeds weg!

 18. Simone

  Fantastisch om te zien! Dat mooie water en die visjes zien, dat lijkt me ook wel wat! Wat moeten jullie je ogen uit hebben gekeken! Wat een geluk dat jullie hier nog heen konden, voordat jullie naar huis gingen.
  Simone onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik Snapchat geweldig vind

  • Sandra

   Het is absoluut een gave ervaring om te snorkelen in zo’n super tropisch gebied. Heel gaaf! We hadden inderdaad ontzettend veel geluk. Was een mooie afsluiting van onze vakantie daar. :)

 19. Lizzy

  Oh, wat ontzettend gaaf! Echt heel bijzonder om mee te maken! Dit gaat op mijn bucket list! Jullie hebben jullie belevenis ook erg leuk vastgelegd op foto! En wow, al 5,5 jaar lang samen! Leuk stel zijn jullie!
  Lizzy onlangs geplaatst…Wat ik graag zou willen leren in mijn leven

  • Sandra

   Hihi, wat gaaf dat dit op je bucket list gaat! Dat is het het zeker waard. En thanks Lizzy, lief!

 20. Marion

  aah heeeel cool! Volgens mij staat die ook op onze planning hihi
  Marion onlangs geplaatst…Tights on point!

  • Sandra

   Jaaa goedzo! Echt daar heen gaan hoor, als je in de buur bent. Het is zo vet!

 21. Fleur Sophia

  Wat een prachtige foto’s allemaal. Love it!
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…WIN een winterpakket t.w.v €59,88!

  • Sandra

   Thank you! :D

 22. Elles [3lles]

  Wauw, wat een prachtige plek. Het eerste waar ik aan dacht was Expeditie Robinson, zo mooi!
  Xoxo

  • Sandra

   Het is inderdaad nét een Expeditie Robinson plekje. Het zou er zo opgenomen kunnen worden haha!

 23. Jeanine

  Ik geloof je op je woord en op de foto’s dar dit het paradijs is. 3x wauw!! Nu staat Thailand nog hoger op mijn lijstje.
  Jeanine onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn baarmoeder

  • Sandra

   Oeeh nice, echt gaan hoor hihi! Je zult echt geen spijt krijgen. Het is er zo mooi!

 24. Anna

  Pffff, hou op hoor! Haha, kan helemaal begrijpen om jezelf even te knijpen, want WOW wat is dit mooi en awesome en tof! Ik ben echt heeeeel jaloers, hihi. Prachtige foto’s :).
  Anna onlangs geplaatst…6x De mooiste december cadeaus

  • Sandra

   Ahhh sorry hahaha.

 25. Nesrin

  Ongelooflijk mooi. Ik begrijp goed dat je daar aan het dromen was.

  Hoe gaat het met je gezondheid?
  Nesrin onlangs geplaatst…Istanbul marathon raceverslag

  • Sandra

   Hihi ja!
   Gaat inmiddels iets beter dan vorige week. Vorige week was echt de rotste week, dus ik ben allang blij dat ik me nu iets beter voel. Lief dat je er aan denkt!

 26. Romy

  Damn,, wat is het mooi zeg! Ik wil er zo graag nog eens naar toe en als ik deze foto’s zie al helemaal! Lijkt me wel heel grappig als je ineens een wandelende schelp tegenkomt, of nou ja op deze manier dan :’)
  Romy onlangs geplaatst…Welkom op mijn nieuwe blog!

  • Sandra

   Haha, echt vet apart is het. Zie je ineens zo’n schelp heel droog bewegen. Ik schoot echt in de lach. :’)

 27. Sanne

  Kom net via via op jouw blog; leuk zeg om je travel inspiratie te delen! Enneh gaaaaf he snorkelen? Wij deden het op de Filipijnen; ook met van die poedersuikerstrandjes waar niemand was. En wat een kicke bikini, waar heb je die gevonden?? Veel reisplezier!

 28. Kirsten | Travelaar.nl

  Wat een geweldige plaatjes! Als ik dit zo zie wil ik zo graag weer terug naar Thailand!
  Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Chinees Nieuwjaar | 2016, het jaar van de aap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑