My Way of Exploring

Seychellen | La Digue: Anse Severe, snorkelen & fietsen

Seychellen | La Digue: Anse Severe, snorkelen & fietsen
La Digue, wat ben je mooi! En dat is nog maar zacht uitgedrukt. Dit kleine eiland is er één die al ja-ren lang op mijn wishlist stond. Waarom dit zo is, dat is te zien in deze blog. Het is gewoon een paradijs op aarde en auto’s/scooters zijn hier verboden! Ik laat het bounty strand ‘Anse Severe’ zien, waar we een aantal dagen ons prima hebben vermaakt. Ook hebben we veel gesnorkeld (haaien en schildpadden!)  en het hele eiland rond gefietst!

Ferry Praslin – La Digue

De enige manier om op La Digue te komen is om de ferry van Praslin naar La Digue te pakken. Wij verbleven eerst op het hoofdeiland Mahé, daarna op Praslin en toen gingen we naar La Digue. Dit is gewoon de meest logische en makkelijkste route. De ferry was helemaal niet duur en het duurt maar een kwartiertje om naar het andere eiland te varen. Wij waren met zijn tweeën in totaal 30 euro kwijt voor een retourtje. Prima te doen!

boat praslin la digue
De ferry is super nieuw en best wel luxe. Je hebt verschillende maatschappijen maar allemaal komt het een beetje op hetzelfde neer.
boat praslin la digue
Doei Praslin, op naar La Digue!
img_9251
De haven.
harry la digue
Op La Gigue werden we opgewacht door Harry. Hij verhuurde fietsen aan ons en bracht ons én onze koffers naar onze guesthouse. Hahaha, we hebben in een deuk gelegen. Hij doet dit de hele dag door hè, met koffers fietsen. Hoe krijgt hij het voor elkaar! Leuke gast. :)

Anse Severe

Anse Severe is een pareltje van La Digue. Het is een super chill strand waar je niet alleen zit, maar het is wel gewoon lekker rustig. Vooral het uitzicht is ontzettend mooi met de rotsen in het water en de palmbomen, maar ook kun je er heel goed snorkelen.

Anse Severe la digue seychelles seychellen
Dit is toch geweldig? Op dit strand hebben wij maar liefst 4 dagen gezeten. Het was veel te mooi en een heerlijk relaxed plekje.
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Snorkelen kan je hier als de beste. Al snel begint het koraal en dus is het ook een aanrader om alleen te gaan snorkelen als het hoog water is, tenzij je zin hebt in enorme schrammen en blauwe plekken. :’) Dit duikmasker had ik toen voor een samenwerking met Decathlon gekregen. Wát een top ding!
Anse Severe la digue seychelles seychellenAnse Severe la digue seychelles seychellenAnse Severe la digue seychelles seychelles turtle
Ook heb je bij het strand de échte Seychellois schildpadden. Die lopen daar gewoon vrij rond, zoals het hoort! Ze zijn groot man, echt bizar haha.
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Het strand is lekker lang en spierwit, zoals je ziet!
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Achter het strand heb je het fietspad, een smoothie barretje en ook was hier iemand aan dansen/springen/stunten. Geen idee hoe je dit noemt!
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Super tof! En dit in combinatie met Creoolse muziek die hij had opgezet is natuurlijk helemaal gaaf!
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Pat maakte foto’s van mij van dit jurkje die ik toen van Hunkemöller had gekregen. Dit vond ik zo’n leuke foto geworden dat ik daar ook gelijk mijn profielfoto van had gemaakt op mijn social media kanalen en blog!
Anse Severe la digue seychelles seychellen
la digue anse severe
De zonsondergangen waren hier ook altijd zo mooi. Hij zakte langzaam achter het eiland Praslin in zee.
Anse Severe la digue seychelles seychellen
Vanaf dat moment werd het minder heet en was het ook nog heerlijk om op strand te zijn. Echt genieten!

Anse Severe is één van mijn favoriete stranden van heel de vakantie in de Seychellen. De sfeer is er zó fijn, maar het is ook nog eens een strand waar je lekker kunt zonnen, snorkelen en genieten van het uitzicht. Mocht je ooit eens op La Digue komen, ga dan hier absoluut heen!

Snorkelen met Nevis Ernesta

We boekten een snorkeltour met Nevis. Hij kreeg zúlke goede recensies, dan we zeker wisten dat dit een fantastische ervaring moest worden. We hadden al veel gesnorkeld bij Anse Severe, maar je mist dan toch iemand die je meer kan vertellen over wat je ziet en de lokale mensen weten hier natuurlijk ook heel goed waar je precies welke dieren vindt. We gingen naar Coco Island, Petit Coeur en Félécité, drie eilandjes in de buurt van La Digue. Het leuke aan de tour van Nevis is dat hij mee gaat het water in én dat je maar met een paar mensen gaat. Het is geen grote club mensen, dat is iets wat wij ook heel fijn vonden! Het kost €55,-, maar dan heb je ook wat. Dit is overigens nog cheap voor Seychellois begrippen. Het was écht fantastisch!!!

nevis la digue snorkeling seychelles
Op de boot met Nevis, zijn crew en een paar andere toeristen. Heel grappig, we zijn hier voor het eerst Nederlanders tegengekomen! Toevallig dat er precies een Nederlands stel bij ons in de boot zaten, haha. Je ziet in de Seychellen echt geen Nederlanders. (HEERLIJK!)
img_9200
Wanner je zeeziek bent en je je best doet om niet over te geven. :’)
snorkeling nevis la digue seychelles
snorkeling nevis la digue seychelles
snorkeling nevis la digue seychellessnorkeling nevis la digue seychelles
Hoeveel vissen wil je bij elkaar hebben? VEEL!
snorkeling nevis la digue seychellessnorkeling nevis la digue seychellessnorkeling nevis la digue seychelles
snorkeling nevis la digue seychelles
EEN HAAI! Echt, ik werd zó enthousiast onder water, hahaha. Later zwommen er nog twee onder me door. Hij zit er klein uit hier, maar deze Zwartpuntrifhaai is maar liefst 1,6 meter lang. Geen klein beestje. Bijna net zo groot als dat ik ben, haha. Oh man, wat was dit VET! Ze doen je niks en zijn eerder bang voor jou, dus geen reden om bang te zijn.
img_9217
We gingen nog even snorkelen bij Félécité. Helaas was het bewolkt, maar het voordeel is dan wel dat de vissen blijkbaar tevoorschijn komen.
img_9248
img_9153
Bij Coco Island zocht Nevis naar schildpadden voor ons. Toen hebben we er in totaal vier gezien! Pat heeft zulke fantastische foto’s kunnen maken! WAUW!
img_9150 img_9165
Kusje! Haha. :’) Mooie timing van deze foto. We hebben hier zo hard om gelachen met Nevis!
img_9161
Deze schildpadden zagen we bij Coco Island, een plek waar het SUPER diep was. Best wel spannend hoor, pfoe! Ik vond het heel fijn dat Nevis continue bij ons was in het water, dat maakte het voor mijn gevoel veilig. De bodem zien was op sommige plekken soms wel een beetje onmogelijk haha. Om je even een indruk te geven…
img_9174
Zwemmen met een Hawksbill schildpad. Wat wil je nog meer? Serieus!
img_9182
img_9189
Onderweg kwamen we op de boot ook nog heel veel dolfijnen tegen. Die zijn overigens super moeilijk te fotograferen, dus dit is de enige foto die een beetje laat zien dat het een dolfijn is, haha.
img_9172
Wát een ervaring! Echt een magisch moment.

Nevis is een top gozer die echt de allergrootste dierenvriend ooit is. Bizar om mee te maken en om te zien hoe vertrouwd die beesten met hem zijn en dat ze hem gewoon herkennen ofzo. Wij mochten ze natuurlijk niet aanraken, maar als hij dat deed dan waren die schildpadden zo op hun gemak. Heel cool! Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten!

Fietsen

Op La Digue vind je geen gemotoriseerde voertuigen. Ja oké, er is één luxe karretje voor de luxepaardjes die te lui zijn om naar hun hotel te lopen of te fietsen, maar verder is er níks. Alleen fietsen dus, voor maar 6 á 7 euro per dag. En weet je? Dat is gewoon geweldig! Het is er dus mega rustig, geen vervuiling én het is mega grappig om iedereen te zien fietsen. Je ziet ook echt dat heel veel toeristen normaal gesproken nooit fietsen, maar wij Nederlanders en natuurlijk de inwoners van La Digue weten niet beter. Heel grappig om iedereen te zien fietsen, haha. De fietspaden zijn overal heel erg goed en zelfs nog beter dan in Nederland (really!). Het is allemaal super glad en goed onderhouden. Dit zijn trouwens een paar foto’s van de eerste dagen op de fiets. We hebben alle dagen gefietst, maar het andere deel komt in een andere blog online!

la digue bicycle fietsen
Op de fiets bij Anse Severe, het strand waarvan ik net foto’s heb laten zien.
la digue
Deze plek was ook al zo magisch. <3
la digue bicycle fietsen
Hoe tropisch wil je het hebben?
la digue bicycle fietsen
la digue bicycle fietsen
la digue bicycle fietsen
De fietsen zijn niet perfect, maar ze rijden prima én hebben versnellingen. Je hebt ook betere fietsen op het eiland, maar daarvoor zou ik niet direct bij de haven gaan huren maar verder op het eiland.
la digue
Elke avond een mooie zonsondergang terwijl je op de fiets zit terug naar de guesthouse óf als je nog lekker op strand zit. Mag ik terug?

Fietsen op dit eiland is een must. Het is je vervoermiddel hier en eigenlijk kan je niet zonder. Mijn tip? Huur voor alle dagen fietsen! Wij wilden dit eerst niet omdat we dachten dat dit niet nodig was, maar dat is het wel. Het is te ver allemaal om alles te lopen en je kunt ook geen taxi ofzo bellen natuurlijk, dus je moet wel een fiets huren. Absoluut niet erg, want het is fantastisch haha!


Wat kijk ik toch weer super trots en gelukkig terug. Trots op het feit dat ik hier geweest ben en gelukkig omdat het zó tof en onvergetelijk was! Voor de volgende blog heb ik ook weer zulke mooie dingen om te laten zien. Echt om te kwijlen gewoon, serieus! Ik kan niet wachten tot ik die in elkaar kan zetten en online te gooien. Jullie moeten dit alles van dit sprookjes eiland allemaal zien!

Meer van de Seychellen zien?
Seychellen | Mahé: Anse à La Mouche, Grann Kaz & Port Glad
Seychellen | Mahé: Copolia Trail & Victoria
Seychellen | Praslin: Anse Lazio, Anse Boudin & Anse Possession
Seychellen | Praslin: 
Vallée de Mai, Anse Volbert & Anse Gouvernement

Heb jij wel eens gesnorkeld en van die toffe dieren gezien?

7 Comments

 1. Jessica J.

  Wat een prachtige, sprookjesachtige foto’s. Die schildpadden zien er zo lief uit, haha. Dat moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn. En wat een prestatie dat Harry kan fietsen met zulke koffers. Ik zou m’n nek breken. :’)
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Bewitched Bubble Bar

 2. Johanne

  Waaauw, wat een gave foto’s zeg. Lijkt me echt zo’n geweldige vakantie. Seychellen staan ook op mijn bucket list. En die foto’s met die schildpadden. Oh, en natuurlijk die foto van jou met die prachtige kleuren van de zon <3. Gewoon wauw. :-)
  Johanne onlangs geplaatst…Recepten: Oreo pops + Oreo milkshake ♥ misselijkmakend lekker

 3. Romy

  Wauw, wauw! Wat een geweldige foto’s! Ik vind de foto van jou met het Hunkemöller-jurkje prachtig, maar ook La Dique ziet er oprecht geweldig uit. Echt zo’n magische plek van tv-programma’s en uit reisbrochures zo te zien. Gaaf ook dat je hebt gesnorkeld! Hoe leuk als je dit soort mooie vissen gewoon van dichtbij kunt zien! Ik heb je reisverslag met veel plezier gelezen en ben nu al benieuwd naar je volgende verslag van de Seychellen :)
  Romy onlangs geplaatst…Omgaan met kritiek? Dat kun jij! (met deze 7 tips)

 4. Simone

  In een woord: WAUW! Wat is het daar toch prachtig zeg. En die haai zou ik echt heel eng vinden haha. Denk dat ik hard weg was gezwommen :P
  Simone onlangs geplaatst…Laatst gezien op Netflix #1

 5. Silke

  Wauwie, zo’n prachtige foto’s weer! Ik lees je verslagen altijd met heel veel plezier :D Het doet me echt heimwee krijgen naar Curaçao (en de zon in het algemeen). Hoe leuk is het dat je zo veel schildpadden hebt gezien! Magische ervaring hé <3
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #162 | Decor opbouwen, loopkriebels en Aurora

 6. Mei Qi

  Wauw wat een mooie plaatjes!! Snorkelen lijkt me zo gaaf. Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik heb genoten van je prachtige foto’s!!

 7. Sammie

  Oh wauw, het ziet er allemaal zo prachtig uit, ook de fietspaden zien er inderdaad goed uit. En die schildpadden.. zo cool! Die foto van de schildpad op land vind ik het leukst :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑