My Way of Exploring

San goes to Malaysia!

20150318_100257-001
WHAAA! Is dit echt? Ik moet mezelf even knijpen hoor, maar het is toch echt waar. Ik ga naar Azië! Gister hebben Pat en ik tickets geboekt naar Kuala Lumpur, Maleisië. Dit betekent dat ik eindelijk een verre reis ga maken, whaaaat!? Hier droomde ik van toen ik nog inimini was. Ik ben zó benieuwd naar alles en ik kan niet wachten totdat het eindelijk zo ver is. We zijn op dit moment nog volop bezig met onze reisplannen.


De afgelopen drie dagen bestonden vooral uit veel internet speurwerk om iets te zoeken wat we allebei leuk vinden. Uiteindelijk vonden we vliegtickets naar Kuala Lumpur voor een hele leuke prijs, en toen dachten we: ”Ja, dit doen we!”. Het is een mooi centraal punt en een goede start voor onze reis naar Azië! Dit is voor het eerst dat ik zo lang in het vliegtuig zit. Op de heenweg 16 uur en op de terugweg 17 uur, whoew. Gelukkig vliegen we met een chill vliegtuig en ik heb totaal geen hekel aan vliegen dus dit komt helemaal goed.

Dit is iets wat ik al zó lang wil, en het gaat eindelijk gebeuren. Ik ben echt een stuiterbal, haha. Wat we willen gaan doen is zó te gek! We gaan rondstruinen in de jungle en olifanten en apen zien, en natuurlijk nog veel meer dieren. Er zijn zo veel bounty eilanden, keuze genoeg om te kijken welke we gaan bezoeken. Natuurlijk is snorkelen iets wat je daar echt moet doen. Ook gaan we tempels bekijken om wat van de cultuur mee te krijgen, super gaaf. Oh, en als het kan, dan pakken we ook nog een blik van die mooie rijstvelden mee. Iets wat ons ook heel gaaf lijkt is om te gaan kayakken door de jungle. Sowieso lijken me de natuur en de culturen in Azië geweldig, van wat ik tot nu toe op foto’s heb gezien! Alles waar ik over droom ga ik in de 18 dagen dat we daar zijn gewoon zien. Ik ben zó benieuwd!

We willen graag Kuala Lumpur verkennen. Hier hebben we 2,5 dag voor in de planning staan. Wat er allemaal in Kuala Lumpur is te zien? Whaaa genoeg! De Petronas Twin Towers, Batu Caves, Chinatown, heel veel tempels, Kuala Lumpur’s Central Market, musea, de Suria KLCC, oooh ik kan zo nog wel even doorgaan… Als je nog een leuk budget hotel weet in de stad, tell me!

Wat we daarna gaan doen is voor nu nog een verassing, we zijn er namelijk nog niet over uit. Maar een aantal opties hebben we al wel. Je kan vanaf Kuala Lumpur alle kanten op, dus dat is chill. Het is zo moeilijk om te kiezen want alles is mooi daar, pfffoe… Luxeprobleem. (:

Één van de plannen is om na Kuala Lumpur bijvoorbeeld een vlucht te nemen naar Phuket in Thailand. Daar hebben we een super leuk hotel gezien op een mooie plek. Vanaf Phuket kunnen we ook naar de Phi Phi eilanden (dé bekende Thailand foto) en nog veel meer te gekke eilanden en plekken. We willen ook naar de grootste jungle van Thailand gaan. Dit ligt op het vaste land van Thailand, maar is goed bereikbaar vanaf Phuket. Op Phuket zelf is ook genoeg te zien en te doen dus dat komt helemaal goed!

Het zou ook kunnen dat we in Maleisië blijven en daar naar bijvoorbeeld Langkawi en/of het binnenland in gaan. Indonesië zou bijvoorbeeld ook nog kunnen, zoals Sumatra. Hier ben ik nu een beetje naar aan het kijken en heb al gave dingen gevonden. Dit is toch hét eiland van de orang oetans en de olifanten. Alle opties staan nog open. Dus eh, alle tips en ideeën zijn welkom!

Er komt snel weer een update. Het belangrijkste is dat de langste vlucht nu vast ligt. Nu nog een beetje snel de overige binnenlandse vlucht(en) en de hotels vastleggen. De rest zien we daar wel! Ik vermaak me de komende tijd in ieder geval wel, kijkend naar geweldige plekken waar we naar toe kunnen gaan. Het lijkt net of ik droom, haha! Van mij mag het snel oktober zijn.

Heb jij nog tips en/of ideeën voor gave plekken of activiteiten in Azië?

4 Comments

 1. Fitmomlife

  hey,
  Wat leuk zeg! Have fun alvast.
  Mijn moeder komt uit Indonesie en die raad altijd aan om de niet toeristische plekken te bezoeken. Dus meer naar de locals en bosgebieden. Maar dat is wat ik heb gehoord. Ik moet er nog steeds een x heen Gr xx

  • Sandra

   Dankjewel! Het hele toeristische gebeuren trekt mij niet, blijf er inderdaad liever uit de buurt haha. Thanks voor de tips!

 2. Anne

  Super gaaf San!!

 3. Margo

  Waaah wat cool! Ik heb deze post even opgezocht om te kijken waar je naartoe gaat. Ik ga in oktober namelijk ook naar Azie, maar dan naar Vietnam. We hebben wel een tussenstop op Kuala Lumpur, dus we zullen dezelfde reis afleggen haha. Naar Vietnam is het dan nog maar 4 uur vliegen, dat zou je ook nog kunnen doen :D wanneer ga je precies?
  Margo onlangs geplaatst…TAG: I ❤ SLEEP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑