My Way of Exploring

Oostenrijk | Innsbruck, Rosengartenschlucht, Stuibenfall & Leutascher Geisterklamm

Oostenrijk | Innsbruck, Rosengartenschlucht, Stuibenfall & Leutascher Geisterklamm
Dit is weer een blog vol avonturen geworden en daarmee ook de laatste blog over mijn vakantie in Oostenrijk. Ik laat je de laatste vier schitterende plekken zien die ik daar bezocht heb! Dit keer de prachtige stad Innsbruck, de indrukwekkende Rosengartenschlucht, de immense Stuibenfall en de spectaculaire Leutascher Geisterklamm. Wat was dit allemaal toch fantastisch en onvergetelijk!

Innsbruck

Innsbruck is dé hoofdstad van Tirol, gelegen tussen de bergen en aan de rivier de Inn. Een stad vol prachtige gebouwen waar je je ogen uitkijkt. De sfeer is fantastisch en je voelt en merkt gewoon écht dat je in Oostenrijk bent. Lastig om uit te leggen wat ik precies bedoel, maar je zal mij vast begrijpen als je ook al eens in Oostenrijk bent geweest. Maar genoeg gepraat nu, we gaan snel door naar de foto’s!
innsbruck
Wij zijn een paar uurtjes in Innsbruck geweest en in die paar uurtjes tijd hebben we mooie dingen gezien! Het centrum is niet groot en ik vind zelf dat je het in een middagje wel gezien kan hebben. Dat neemt niet weg dat het een ontzettend mooie stad is! Kijk deze super mooie gekleurde huizen eens aan de rivier de Inn. Op de achtergrond zijn hoge bergen, alleen zie je die nu niet door de mist, haha.
innsbruck
innsbruck
Rathaus Galerien is een klein winkelcentrum midden in het centrum van Innsbruck. De ingang van dit winkelcentrum zie je op deze foto.
innsbruck
Overal waar je kijkt zie je onwijs mooie gebouwen. Serieus, je weet soms gewoon niet waar je moet kijken!
innsbruck
Dit is het centrale plein in Innsbruck. Super tof hè, met die bergen en wolken op de achtergrond?
innsbruck
innsbruck   innsbruckOpnieuw weer een kunstwerk van een gebouw, wauw!
innsbruck
Dit is het bekendste gebouw van Innsbruck, het Gouden Dak. Een lelijke afgesneden foto, i know, maar er was precies die dag een of andere demonstratie waardoor er een lelijk podium voor was opgezet. Maar ach, je hebt een indruk zo… Haha.
innsbruckHier zie je het Gouden Dak op de achtergrond (inclusief lelijk podium). Het straatje er naar toe is écht mooi! Hier zit onder andere een Swarovski winkel.

Jep, ik vind Innsbruck verrassend leuk! Zeker tof voor een dagtipje. Een aanrader dus! Ik kan deze stad ook echt met geen enkele andere stand vergelijken. Het is typisch een stad die je alleen in Tirol kan vinden met al die invloeden. Als je van mooie gebouwen houdt, ga hier heen!

Rosengartenschlucht

De Rostengartenschlucht is een kloof van 2 kilometer lang. De rivier de Schinderbach heeft hier haar weg ‘gegraven’ door het gebergte van Imst. Imst is overigens ook het dorpje waar wij verbleven in een super mooi appartement. Deze plek is héél centraal en echt een aanrader dus! Maar nu terug naar deze onwijs toffe kloof. Ik vind dit de tofste kloof die ik ooit heb gezien, denk ik. Heel indrukwekkend! Via trappetjes, bruggetjes en mega steile paden ga je omhoog de kloof in. Bizar hoe hoog je uiteindelijk in de bergen zit in een korte tijd. Denk hier alsjeblieft niet te makkelijk over, want dit is een hele heftige klim die niet zonder gevaar is. Sommige plekken zijn gevaarlijk, maar oooooh wat geeft dat toch een adrenaline kick! Te tof voor woorden gewoon. Ik laat het jullie zien! :D

Rosengartenschlucht
Nog voor het begin van de kloof zie je deze huizen die in de rozen zijn gegraven. Gaaf!
RosengartenschluchtHet begin van de kloof is klimmen, klimmen en nog eens klimmen. Om je heen zie je alleen maar rotsen, bomen en de rivier die naast je naar beneden klettert.
Rosengartenschlucht RosengartenschluchtHier is het pad nog goed begaanbaar, maar dat is niet voor lang, haha.
Rosengartenschlucht
Al redelijk snel kom je weer meer ‘buiten’ en zit je niet meer tussen de rotsen maar ga je er langs. Als dan ook nog eens het zonnetje lekker schijnt en mooie foto’s oplevert… Top!
Rosengartenschlucht
Zoals je misschien al een beetje kan zien zitten we hier al erg hoog! We hadden er al een hele klim op zitten, inclusief los zittende rotsen en touwen waaraan je jezelf naar boven moet trekken, haha. Het is écht een avontuur om hier te hiken hoor!
Rosengartenschlucht Rosengartenschlucht
Wat hou ik toch van de natuur hier! Het is lekker groen en toch ook ruig met al die rotsen.
Rosengartenschlucht Rosengartenschlucht
Rosengartenschlucht
Zo jammer dat je niet goed kan zien hoe steil de paden hier zijn, maar geloof mij: dat zijn ze. :’)
Rosengartenschlucht
Al die mooie uitzichten steeds zullen nooit vervelen. Oh wauw. <3
Rosengartenschlucht
Sprookjesachtig mooi, dat licht. :)
RosengartenschluchtAls je stijgt, moet je daarna ook weer dalen. Toch stijg ik zelf liever dan dat ik daal. Vooral als het soms heel glad is, haha. Gelukkig waren hier de paden weer een stuk beter!
Rosengartenschlucht
Uitzicht over Imst.
RosengartenschluchtGeef toe, dit is toch su-per mooi?
Rosengartenschlucht RosengartenschluchtAan het eind van de kloof heb je de keuze hoe je terug gaat. Wij zijn voor de snelle route gegaan die door het bos terug gaat.
Rosengartenschlucht
Het eerste stuk ga je over een breed pad door de bossen heen.
Rosengartenschlucht
Deze foto met mijn ouders maakte ik nét nadat Pat had gebeld dat hij zijn autotheorie had gehaald. Vandaar dat we deze foto maakten voor hem, haha!
Rosengartenschlucht
Rosengartenschlucht
Geweldig hè? Ahhhh, mag ik terug?
Rosengartenschlucht
Rosengartenschlucht
Dit zijn nog eens veel paddestoelen, hihi.
Rosengartenschlucht
Na een steile daling (met losliggende steentjes en 300x bijna uitgegleden, oei) kwamen we weer aan in Imst.
Rosengartenschlucht
Aan het eind van de hike stonden er drie verschillende beschilderde bankjes. Geniaal, haha. Ik moest even achterlijke foto’s maken hierbij om vervolgens voor de grap naar Pat te sturen. Misschien moet je mij kennen om dit te begrijpen. Ik hou gewoon van raar doen. :’)
Rosengartenschlucht
Haha.
Rosengartenschlucht
Lekker zonnen in de zon die er toen niet meer was. Tja.

De Rosengartenschlucht MOET je eens gezien hebben in je leven hoor, eeeeecht waar. Het is echt een groot avontuur, haha. Alles wat je ziet is mooi en zal je nooit meer vergeten. De toffe natuur en alle mooie uitzichten die je overal om je heen zien is werkelijk fantastisch. Wat ben ik blij dat ik dit allemaal heb mogen meemaken en zien, écht waar!

Stuibenfall

De Stuibenfall, gelegen in het plaatsje Umhausen, is de hoogste waterval in Tirol. De Stuibenfall stond eigenlijk niet op ons programma, maar als je er dan praktisch langs rijdt dan MOET je natuurlijk wel even gaan kijken, toch? Haha, dat deden wij toen dus ook!
Stuibenfall
Heel bijzonder vond ik dit niet, maar het was wel leuk om van een afstand deze mega waterval te zien en daarbij ook het uitzicht over het dal.
StuibenfallJe kan de Stuibenfall beklimmen via de trappen die je hier naar de waterval ziet lopen, maar wij kozen voor de autoweg die je naar verschillende uitkijkpunten brengt en je vervolgens uitzicht hebt op de waterval. Het is niet zo goed te zien van een afstand, maar groot en hoog was hij zeker! Stuibenfall
Het is niet alleen tof om die weg te rijden en vervolgens de waterval te zien, maar ook het uitzicht vanaf de uitzichtpunten is prachtig. :)
Stuibenfall
Een mooi groen dal tussen de hoge bergen.

Of ik dit een aanrader vind? Het ligt er aan. Ik zou zelf niet de waterval beklimmen omdat je dan geen uitzicht hebt over de waterval omdat de (immens hoge) trap er recht naast is. Je kijkt zeg maar alleen naar beneden toe en ziet hoe het water naar beneden valt. Ik vind de weg die wij hebben gevolgd naar de uitzichtpunten wel leuk! Het is maar net wat je trekt natuurlijk. :)

Leutascher Geisterklamm

Op de grens van Oostenrijk en Duitsland, maar nog nét in Oostenrijk, ligt de Leutascher Geisterklamm. Dit is een kloof, zoals je misschien al aan de naam zag. Dit is een wandeling waarbij je over hoge bruggen loopt en langs rotsen. Deze paden zijn, zeker in vergelijking met de vorige kloof die ik liet zien, aardig goed begaanbaar. Deze kloof is totaal niet te vergelijken met de vorige kloof, maar ook wel écht heel tof hoor. Wat ik vooral heel gaaf vond was dat je de hele tijd heel hoog loopt waardoor je continue een prachtig uitzicht hebt.

leutscher geisterklamm
Een korte wandeling door het bos naar het begin van de kloof. Het was aardig fris op de dag dat wij deze wandeling deden, dus ik liep er lekker goed ingepakt bij, hihi.
leutscher geisterklammJe wordt al gelijk getrakteerd op een geweldig uitzicht op de razende rivier.
leutscher geisterklammInclusief blauw water, prachtig groen en rotsen er omheen. Dat contrast vind ik altijd zó mooi!
leutscher geisterklamm
leutscher geisterklamm
Zoals je ziet heb je goede paden en bruggen waar je makkelijk overheen kunt lopen. Als je minder van avontuur houdt, dan is deze kloof een dikke aanrader! Je hebt namelijk alsnog mega mooie uitzichten, wat je zometeen wel zult zien. :)
leutscher geisterklamm leutscher geisterklamm
leutscher geisterklammBizar hoe blauw het water hier is hè?
leutscher geisterklamm
Heel lang is deze wandeling niet, maar je doet er wel even over omdat je continue MOET stoppen om foto’s te maken, geloof mij maar. Haha!
leutscher geisterklamm
Dit uitzicht is toch geweldig? leutscher geisterklamm
Wat ik altijd zo magisch vind aan bergen in combinatie met zon is dat je altijd zo mooi het licht er op ziet vallen. De schaduwen van de wolken zien op bergen vind ik gewoon een heel mooi gezicht!
leutscher geisterklamm
Dit is gewoon geweldig! Op zo’n me-ga hoge brug boven een afgrond staan is super vet. Als je dan ook nog eens een uitzicht als dit hebt dan is het plaatje compleet, hihi. Wanderlust feelingzzz everywhere!
leutscher geisterklammHier kan je goed de diepte zien. :)
leutscher geisterklammNog een leuke foto van mijn ouders op de brug, haha.
leutscher geisterklammleutscher geisterklammleutscher geisterklamm
Woohoooo!
leutscher geisterklammJe moet geen hoogtevrees hebben als je hier wilt lopen trouwens, haha. Zoals je ziet zijn de loopbruggen hoog, héél hoog, boven de afgrond.
leutscher geisterklammWij kozen er voor om de terugweg via het bos te doen. Dit is een toffe route waarbij je over wat avontuurlijke paden gaat, hihi.leutscher geisterklamm
Op de terugweg naar ons appartement ging langzaam de zon onder. Deze foto’s moest ik dan ook echt nog even laten zien hoor!
leutscher geisterklamm
Deze foto maakte ik uit een rijdende auto, net als die andere trouwens. Is nog best aardig gelukt zo. De kerken in Oostenrijk zijn zó mooi! En kijk die wolken met dat licht er achter dan, prachtig. :)

De Leutascher Geistesklamm was voor ons een toffe verrassing. Eigenlijk wilden wij naar een andere kloof die daar ook in de buurt is, maar die konden wij niet vinden. Toen zijn we maar naar deze gegaan en daar hebben we geen moment spijt van gehad, want wat is deze kloof geweldig mooi zeg! Ik vond het heel gaaf dat je zo hoog op van die platformen loopt. Wat ik al zei, je moet dus echt geen hoogtevrees hebben als je hier naar toe wilt. Ja, echt een geweldige ervaring was dit die ik nooit meer zal vergeten!

De laatste blog over Oostenrijk zit er op! Ik hoop dat ik snel weer een keer naar Oostenrijk ga om nog meer geweldige gebieden daar te ontdekken. Sowieso heeft Tirol mijn hart gestolen, dat is écht zo! Maar goed, er is nog zo veel meer te ontdekken en daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Oostenrijk vind ik gewoon een geweldig land met al die mooie natuur, maar dat was vast al duidelijk hihi. Jammer dat is mijn laatste blog over Oostenrijk is dus, maar het leuke is dat Italië nu aan de beurt is! Hier heb ik zoooo veel te laten zien. Ik was hier natuurlijk ook wel een paar weken, dus daar kunnen jullie veel foto verslagen van verwachten, hihi. Hopelijk vonden jullie de Oostenrijk blogs leuk en heb ik het goed kunnen afsluiten met deze laatste vier toffe plekken. :)

Wil je meer zien van deze reis in Oostenrijk? 
Oostenrijk | Kaunertaler Gletscherstraße, Piburger See & Highline179
Oostenrijk | Zillertaler Höhenstraße, Wolfsklamm & Achensee

Welke van deze vier plekken zou jij wel willen bezoeken? 

7 Comments

 1. Romy

  Ik vind Oostenrijk ook zo’n mooi land. Ik heb veel mooie herinneringen aan de reizen die ik er als kind naartoe maakte. Ook deze vier plekken zien er prachtig uit. Wat een leuk stadje is Innsbruck, maar vooral de Klamm lijkt me heel bijzonder. Wat een uitzicht! Alhoewel ik niet zeker weet of ik ook op die brug zou durven staan, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Held op sokken, wie ik?!

 2. Aneta

  Prachtig gebied! In Inssbruck ben ik nooit geweest, alleen langs gereden als we op wintersport gingen. Is echt een mooie stad zo te zien. Doet me denken aan Kopenhagen, met de gekleurde huisjes.
  Aneta onlangs geplaatst…5 leuke winteractiviteiten voor binnen

 3. Darina

  Prachtige foto’s zeg! Wat een mooi land is Oostenrijk. Ik ben er jaren geleden een weekje geweest en ik zou best wel terug willen.
  Darina onlangs geplaatst…Dwalen door Winters Amsterdam

 4. Anne-Sterre

  Die gekleurde huisjes geven me echt een ultiem vakantiegevoel. En wat is dat water blauw! Prachtig.

 5. laura

  Echt zo’n bepaalde sfeer met de wolken over zo’n stadje. Ik mis die natuur nu echt! Misschien komen wij zelf in de vakantie nog langs Innsbruck :)
  laura onlangs geplaatst…HET WAS VOOR EVEN LENTE

 6. marleen

  Ohhh prachtig! Oostenrijk is echt een beauty van een land he? ;)

 7. Lysanne

  Wat een super duper te gekke foto’s! Echt prachtig hoe Oostenrijk eruit ziet zonder sneeuw. Dat wil ik ook wel eens zien. En dat blauwe water is zo bijzonder! Zo te zien heb je het leuk gehad ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑