My Way of Exploring

Italië | Puglia: Gargano National Park, Grotte di Castellana & Pollutri (Abruzzen)

Italië | Puglia: Gargano National Park, Grotte di Castellana & Pollutri (Abruzzen)
Wel eens gehoord van Gargano National Park? Nee? Voor mij was het ook een verrassing wat dit voor een natuurgebied was en waar het precies ligt in Italië. In Puglia dus, maar het gebied zelf is totaal niet bekend. Ik kan alvast verklappen dat het een fantastische plek is! Ook gingen wij naar het plaatsje Pollutri om te overnachten in ‘Casa di Stefania’, wat overigens écht een geweldige ervaring was! Als laatst laat ik nog  een indrukwekkend grot, Grotte di Castellana, zien.

Gargano National Park

Nog nooit had ik van Gargano National Park gehoord, jij wel? Toen ik op Google Maps aan het speuren was in de regio Puglia viel mij dit nationale park op. Het is totaal geen bekend gebied en daardoor ook helemaal niet toeristisch. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik dan gelijk enthousiast word, hihi. Ik liet het aan mijn ouders zien en die waren ook gelijk overtuigd dat we hier naar toe moesten gaan. Zo gezegd zo gedaan, we gingen een dagje op pad!

gargano national park
Hier het begin van de route die door het gebied gaat. Als eerst wil ik gelijk even zeggen dat je, als je hier naar toe wilt, met een volle tank hier naar toe moet gaan. Je kunt hier namelijk ner-gens tanken. Of hij is buiten bereik, of hij is leeg of hij is dicht. Drama dus. :’)
gargano national park
Allemaal fuiken in zee. Gaaf gezicht zo van boven!
gargano national park  gargano national park
De route leidt je langs allerlei mooie uitzichtpunten. Omdat het niet toeristisch is en dus ook niet druk is, kun je makkelijk overal even stoppen om wat foto’s te maken. Heel fijn!
gargano national park
gargano national park
De zee is hier ontzettend blauw en de kust is super mooi! Gargano National Park is een natuur park wat heel groen is, dus natuur liefhebbers (HOI!) kunnen hier prima hun hart ophalen. :)
gargano national park
gargano national park
gargano national park
Los lopende beesten overaaaaaal! :’)
gargano national park gargano national park
Helaas was het niet elk moment even zonnig bij ons, maar dat mocht de pret niet drukken. gargano national park gargano national park gargano national park
Dit doet mij echt denken aan Griekenland. :)
gargano national park
Aan het einde van de weg kom je hier uit. De bergen maken plaats voor een heel vlak landschap waar niks te beleven is en waar je eigenlijk ook zo snel mogelijk weg moet gaan. Om Gargano National Park heen heb je niks dus, maar voor een dagtrip is het zeker aan te raden! Het is ontzettend groen en de natuur is prachtig. Echt een stukje Italië wat nog authentiek is en waar je zowat alleen bent. Heel gaaf en daarom zou ik dit gebied ook zeker aanraden om naar toe te gaan als je in Puglia bent!

Pullutri & Casa di Stefania

Toen wij van Gargano National Park richting Rome gingen hebben we overnacht in het plaatsje Pollutri. We hadden last minute een appartement geboekt, ‘Casa Di Stefania’. Pollutri zelf is een klein dorpje waar wij van de eigenaar van het huis een rondleiding door kregen. Het huis zelf is fantastisch en wauw, wat zijn die mensen ontzettend lief! We werden zo hartelijk verwelkomd door ( noem namen) dat we ons gelijk thuis voelden. De foto’s zullen laten zien dat het een ontzettend mooi huis is en dat het ontbijt het beste ontbijt ooit was!!

la casa di stefania pollutri
Pollutri, zoals je ziet ligt het midden in de glooiende heuvels.
la casa di stefania pollutri
la casa di stefania pollutriZoals je ziet zijn de straatjes in dit kleine Italiaanse dorpje heel smal en kleurrijk.
la casa di stefania pollutriHet lijkt wel een beetje op Venetië, haha!
la casa di stefania pollutriDominico nam ons mee het dorpje in. Hij vertelde dingen over het dorp en liet ons een aantal mooie plekken zien. Heel leuk! :)
la casa di stefania pollutri
Het huis was echt fantastisch. Heel verzorgd, schoon, mooi ingericht en luxe.
la casa di stefania pollutrila casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri  la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri la casa di stefania pollutri’s Ochtends ging de bel van de lift en gingen de deuren open. We zagen dit karretje staan vol met ontzettend lekkere dingen! Alles was zelfgemaakt of uit eigen tuin, GEWELDIG!
la casa di stefania pollutriStefania heeft voor ons ’s nachts zelfs nog meergranen brood gebakken omdat wit brood voor mij niet goed is. W A U W. Zó ontzettend lief! We waren dus ook een beetje sprakeloos toen we al deze home made dingen zagen. :D  la casa di stefania pollutri
Jammer dat we er maar voor één nacht waren. Ik wil hier absoluut nog een keer naar toe terug, want Dominico & Stefania, het huis en het ontbijt zijn écht fantastisch. Zeker voor het geld is het het echt waard. Een super ervaring!! Hier is de link naar het huisje, want ik vind dat ze het verdienen om in de spotlights te staan. :)

Grotte di Castellana

Grotte di Castellana is een grot in Puglia en is ook niet zo heel erg bekend. Je kunt deze grot goed combineren met bijvoorbeeld de Trulli’s in Alberobello (dat komt nog online!). Je mocht alleen in het begin fotograferen en daarna niet meer, dus ik heb alleen maar een paar foto’s van het begin van de grot. We gingen in een klein groepje met gids mee de grot in en hij liet ons allerlei indrukwekkende dingen zien.

grotte di castellana
grotte di castellana
grotte di castellana  grotte di castellana grotte di castellana
In de grot kun je veel trappen verwachten en je moet dus ook zeker rekening houden met het feit dat het erg glad is. Ik heb al best veel grotten op verschillende plekken gezien, maar deze vond ik toch ook wel eentje waarvan ik denk: ‘Ja, dit was tof!’. Het is een leuk uitstapje op een regenachtige dag (zoals bij ons) of op juist een hele hete dag. Het is lekker koel in de grot! Een leuk uitstapje dus en ook tof voor de afwisseling, want in Puglia heb je vooral mooie stranden en leuke dorpjes natuurlijk. :)

Weer drie gave dingen waarvan ik ze graag wilde delen op mijn blog, in de hoop anderen te inspireren natuurlijk! Ik hoop dat dat is gelukt. :) Het zijn alle drie hele leuke plekken en ook zeker het verblijf in Pollutri is iets wat ik heel graag wilde delen omdat ik het die mensen zo erg gun. Het toffe aan reizen vind ik dat je mensen ontmoet die je inspireren en dat hebben deze mensen zeker gedaan! Hoe gastvrij ze zijn, hoe verzorgd alles was en hoe wij ons direct thuis voelden door hun is heel bijzonder. Gave ervaring! Verder vond ik Gargano National Park ook een onwijs mooi natuurgebied met een indrukkende kustlijn. Heel mooi! De grot was evengoed indrukwekkend en heeft ook een mooie herinnering achtergelaten. Jep, stuk voor stuk dus drie dingen die ik toch maar mooi heb gezien.

Ben jij wel eens in Italië geweest? Zo ja, waar?  

3 Comments

 1. Rowan

  Dat national park ziet er mooi uit zeg! Ik ga deze zomer naar Puglia en we hebben een auto gehuurd, dus wie weet dat we hier wel een dagje naartoe gaan!

 2. Anne - Ditisanne.nl

  Wow, ontzettend mooi! Ik ben een paar keer in Toscane en in Rome geweest en vind Italië zo’n fijn vakantieland! Puglië komt nu dus ook op de lijst! 😉
  Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Nieuwe uitdaging: Op weg naar mijn eerste triathlon!

 3. Jessica J.

  Wat lief dat ze speciaal voor jou meergranenbrood gebakken had! Italianen zijn zulke gastvrije mensen. Ik ben enkel nog maar in Pisa, Firenze en Milaan geweest, maar wil zeker meer van het land zien! En die grotten, wauw!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Een dagje weg in m’n eentje? Met plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑