My Way of Exploring

Italië | Puglia: Alberobello, de kust & Cava di Bauxite

Italië | Puglia: Alberobello, de kust & Cava di Bauxite
De laatste Italië blog is een feit! In deze laatste blog heb ik bijzondere plekken om te laten zien. De trulli huisjes in Alberobello, de kustlijn van Puglia die adembenemend mooi is met alle rotspartijen en de indrukwekkende krater ‘Cava di Bauxite’. Ik heb in ieder geval niet het minst mooie voor het laatst bewaard, want deze plekken zijn werkelijk fantastisch!

Alberobello

Al eens van trulli gehoord? Dit zijn witte huisjes met een kegelvormig dak die in de streek Puglia staan. In het enkelvoud heet het een trullo trouwens. Alberobello is een dorpje dat ook wel de hoofdstad van de Trulli wordt genoemd, want er staan namelijk ontelbaar veel trulli bij elkaar. Ontzettend tof, want zoiets als dit is natuurlijk uniek!

alberobello
Smalle steile straatjes tussen de trulli door, dát is Alberobello.
alberobello
Tussen de huisjes door kom je ook regelmatig een (souvenir)winkeltje of restaurantje tegen, zoals je hier links ook ziet.
alberobello
Wat een kustwerk zo hè? De trullo zelf is op zich al een kustwerk, maar de mensen van deze souvenir winkel hebben er nog een veel groter kunstwerk van gemaakt, haha.
alberobello
In het dorp zelf heb je ook een marktje. Ik heb geen idee of deze er altijd staat, maar toen wij er waren stonden er in ieder geval kraampjes op het grote plein midden in het dorp. Hier kun je veel streekprocuten kopen. Is wel leuk!
alberobello
Genoeg ijswinkeltjes te vinden ook hier. Het blijft Italië hè, haha.
alberobelloalberobello
Er zijn ook zoooo veel fotogenieke plekken te vinden! Kijk dit straatje dan, moooooi. Hier onder een foto waar je het goed op kunt zien.
alberobelloLove it! Het is zó leuk om hier rond te lopen!
alberobelloalberobelloalberobello
Check de pastelkleuren in de lucht dan, wauw! Valt mij nu pas op nu ik deze foto terug zie.
alberobelloalberobello
Wat een bouwwerk hè? alberobello
Je zal maar in zo’n trullo wonen. Dat moet wel heel bijzonder zijn. Er zijn trouwens ook trulli waar je in kunt overnachten. Ook leuk!
alberobelloalberobelloalberobelloalberobello
Buiten Alberobello vind je ook wel een een trullo in het ‘wild’ (haha). Die zijn heeeeel oud en daarom ook juist zo tof! alberobello
Dit is er eentje waar er meerder aan elkaar vast staan. Alberobello is tof, maar om ze ineens heel random in het landschap te zien staan is toch ook wel erg leuk! Ik ben blij om deze kunstwerken eens in het echt gezien te hebben. Ik had ze al meerdere keren op tv gezien en het leek mij gaaf om ze met eigen ogen eens te zien. Yesh, dat heb ik! Die ervaring heb ik mooi in de pocket. :)

De kust van Puglia

De kust van Puglia is indrukwekkend, ruig en ontzettend mooi. Dat zul je hier onder op de foto’s wel zien! Wij zijn een heel stuk kust af gegaan in de buurt van Lecce, dus in het zuidelijkste puntje van Italië. Ik laat onder andere Torre Del’Orso en Torre Sant’Andrea zien, twee ontzettend mooi stukjes kust met indrukwekkende rotspartijen.

Torre Dell’Orso

torre dell'orso puglia
Een natural swimming pool kan je het ook wel noemen. Wel super gaaf hoor, de kust hier! Moet je die rosten eens zien!

torre dell'orso puglia
Op deze foto zie je niemand zwemmen (daar had ik op gewacht, haha), maar er zwemmen wel gewoon mensen hier in de zee. Het is net een zwembad, zo helder blauw water!
torre dell'orso puglia torre dell'orso puglia torre dell'orso puglia
Zoals ik al zei is de kust hier best wel ruig, Hier is het wel minder hoog dan op de volgende plek (Torre Sant’Andrea) die ik laat ziet, maar alsnog wel erg mooi!
torre dell'orso pugliaDit standbeeld staat bij deze plek. Misschien handig om als herkenningspunt te hebben voor als je hier ook graag naar toe wilt. :) Torre Dell’Orso is gewoon super mooi om lekker rond te lopen of om een dagje te vertoeven bij de natural swimming pool. Erg comfortabel is hier niet op de rotsen, maar je hebt daarentegen wel een onwijs mooi uitzicht natuurlijk!

Torre Sant’Andrea

torre sant'Andrea puglia
Torre Sant’Andrea is een stuk ruiger. Je ziet hier ook al dat de kust hier hoger is.
torre sant'Andrea puglia
De zee is hier ook kalmer. Geef toe… Dit is toch fantastisch mooi?
torre sant'Andrea puglia
Je kunt een stukje op de rots lopen om wat foto’s te schieten van dit mooie uitzicht.
torre sant'Andrea puglia
Uiteindelijk kom je om de hoek dit ‘strand’ tegen.
torre sant'Andrea puglia
Kijk dan, het is net zwembadwater! En bijzondere planten.
torre sant'Andrea puglia
In de baai rechts heb je een stukje strand waar je lekker kunst relaxen. Fijn plekje dit hoor!
torre sant'Andrea puglia
Het gesteente vond ik hier heel bijzonder om te zien. Ja, ik let altijd op dit soort dingen want ik vind dat gewoon super interessant haha.
torre sant'Andrea puglia
torre sant'Andrea puglia
Even gevaarlijk doen. Hier was ik net mijn camera aan het pakken om een foto van de rots in het water te maken, haha.
torre sant'Andrea puglia
Dat is deze uiteindelijk geworden.
torre sant'Andrea puglia
Hoe verder je richting het zuiden loop hoe mooier het wordt eigenlijk. Hier kun je via een zand/rotspad nog een stuk doorlopen langs de kust.
torre sant'Andrea puglia torre sant'Andrea puglia  torre sant'Andrea puglia torre sant'Andrea puglia
Dit is bij het strand in de baai die ik net liet zien. Daar was een man lekker aan het schilderen. Wat rustgevend moet dan zijn op deze plek, dat kan niet anders! Ik heb geen flauw idee hoe het hier is in het hoogseizoen, maar wij waren na het hoogseizoen en toen was het heerlijk rustig. Echt een aanrader om hier naar toe te gaan als je in Puglia bent! Om lekker op strand te liggen is het leuk, maar ook om rond te wandelen zoals wij hebben gedaan.

Cava di Bauxite

Heel last-minute kwam ik deze krater tegen op internet. Is ook niet gek dat we deze plek nog nooit eerder waren tegengekomen tijdens het Googlen maar ‘wat te doen in Puglia’ tips, want het is totaal niet bekend. Des te leuker mijn ouders en ik het vinden om er dan naar toe te gaan! Zo gezegd, zo gedaan: op naar Cava di Bauxite! Deze oude krater hebben wij gecombineerd met de twee plekken aan de kust die je hierboven hebt gezien, want dit ligt namelijk allemaal dicht bij elkaar. Casa di Bauxite ligt trouwens in het dorp Otranto. De grond is hier rood van kleur omdat er veel aluminium in de grond zit en daarom heeft het water een blauw/groene kleur. Indrukwekkend en iets wat je totaal niet verwacht in deze regio! Cava di Bauxite
Echt veel kan ik hier niet van laten zien qua foto’s, want dan zal ik telkens een soort van dezelfde foto laten zien. Ik denk dat deze foto al een goede indruk geeft van hoe het er hier uit ziet. Gewoon enorm gaaf dus! Het schijnt hier ook mooi te zijn met zonsondergang en zonsopkomst trouwens. Wij waren er in de namiddag en gelukkig scheen de zon nog steeds mooi op het water waardoor de kleuren goed duidelijk werken. Moooooi!
Cava di Bauxite
Als je op zoek bent een uniek stuk natuur in Puglia,  dan moet je hier zijn. Je verwacht toch niet zo’n landschap als deze ineens tussen de olijfbomen en trulli door? Serieus, het is zó gek! Haha. Maar wel tof en zeker een aanrader om dit met eigen ogen te zien. Je kunt er ook een rondje omheen lopen, alleen hebben wij dit niet gedaan dus daar kan ik ook niks over vertellen. Het is echt een plekje wat heen buitenaards er uit ziet. Jaaaa, heel gaaf dit!

Dit was de allerlaatste blog van mijn Italië roadtrip avonturen. Het was een hele reeks! Ik vond het super leuk om in elkaar te zetten en om de reacties van jullie te lezen. Hopelijk heb ik mensen geïnspireerd om eens naar al deze plekken te gaan waar ik vorig jaar ook ben geweest. Italië is een fantastisch land en er zijn zó veel highlights die je gewoon een keer gezien moet hebben in je leven, vind ik. Wat ben ik dankbaar dat ik samen met mijn ouders vorig jaar deze reis heb kunnen maken en we samen mooie herinneringen hebben gecreëerd. Het was een onbeschrijflijk mooie reis waar ik nog steeds met een grote dikke smile op terug kijk. Ik hoop dat mijn enthousiasme in mijn blogs naar voren is gekomen en ze met plezier door jullie bekeken en gelezen zijn! Voor alle Italië blogs kun je hier kijken. Vanaf nu zal ik beginnen met de Seychellen serie! Let op: heel veel paradijselijke foto’s in aantocht!!!

Welke van de bovenstaande plekken spreekt jou het meest aan? 

6 Comments

 1. Romy

  Wauw, wauw en nog eens wauw! wat een ontzettend mooie plekken! Die krater is inderdaad echt heel bijzonder. Wat gaaf dat je dat last-minute op internet ontdekte! En wat een prachtige kustlijnen. Zeker op zo’n foto zonder zwemmende mensen ziet het er echt heel magisch uit.
  Ik wil ook nog graag eens op vakantie naar Italië om daar de vele mooie plekken en stadjes te bedenken. Wie weet ooit :)
  Romy onlangs geplaatst…7 bloggerclichés waar ik me NIET in herken

 2. Jessica J.

  Hoe tof, die trulli! En wat leuk dat je er ook in eentje kan logeren! Dat zou ik sowieso doen, denk ik. Dat moet onvergetelijk zijn. En hoe prachtig, die kust en dat azuurblauwe water. ♥ Ik moet nodig terug naar Italië.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Lush | Charity Pot • Smeren voor het goede doel!

 3. Judith

  Wat prachtig is het daar zeg! Hier moet ik echt een keertje heen :)

 4. Kelly

  Wat een fantastische foto’s heb je geschoten van deze prachtige plekjes, ik krijg spontaan zin om op vakantie te gaan! Torre Sant’ Andrea spreekt mij denk ik het meeste aan! (:

 5. Melissa

  Leuk artikel! En je foto’s zijn echt heel mooi, krijg gelijk zin om een tripje Italië te doen!

  Groetjes Melissa

 6. Sammie

  Leuk die trulli huizen bij elkaar, extra mooi omdat ze allemaal wit zijn, prachtig gezicht met de blauwe lucht :) en die baaien, stranden. Wauw! Daar zou ik wel willen zwemmen, super mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑