AroundSan

My Way of Exploring

Italië | Een dagje Rome & Vaticaanstad

Italië | Een dagje Rome & Vaticaanstad
Rome is een stad die je gezien moet hebben in je leven, geloof mij! Het is net één groot museum waar je je ogen uitkijkt. Tijdens onze roadtrip in Italië stonden Rome en Vaticaanstad dus natuurlijk ook op het programma! Is Rome in één dag te doen? Ik laat het je weten! Ook laat ik het fantastische, chique en super mooie hotel zien waar wij sliepen. Deze blog heeft de meeste foto’s ooit in mijn blog geschiedenis, haha.

Rome

Rome was de afsluiter van onze roadtrip door Italië. En wat voor één! Deze stad kun je natuurlijk niet overslaan als je zowat alle highlights van Italië meepakt tijdens een roadtrip. Ik vind Rome toch wel een stad je die gezien móet hebben in je leven. Ik heb ontzettend veel foto’s gemaakt en heb voor deze blog maar liefst 100 foto’s geupload, haha. Ik zal het vast nog wel een beetje uitdunnen tijdens het maken van deze blog, maar alsnog zul je hieronder heel veel foto’s te zien gaan krijgen. Ik heb geprobeerd om niet te veel te typen, want dat zou deze blog veel te lang maken denk ik. Have fun met kijken! :)

Colloseum

Laten we beginnen met het populairste van Rome: het Colloseum. Dit was ons eerste
rome colloseum  rome colloseum rome colloseum rome colloseum rome colloseum
rome colloseumcolloseum rome
Het colloseum is echt een immens gebouw, wauw. Ik wist wel dat het groot was, maar als je er écht voor staat dan is het toch wel anders en veel groter dan je zou denken. Het deed mij denken aan het colloseum im Nîmes waar ik een aantal jaren geleden een keer ben geweest, dat was namelijk ook al zo groot. Super mooi in ieder geval en ook echt iets waar je naartoe MOET. :)

De Boog van Titus

De Boog van Titus is een Romeinse ereboog op het Forum Romanum in Rome.

De Boog van Titus Rome

De Boog van Titus Rome
Fotootje met paps en mams. :)
De Boog van Titus Rome De Boog van Titus Romeboog van titus rome
De boog en daarachter zie je gelijk het colloseum liggen. Deze twee bezienswaardigheden liggen dus bij elkaar!
boog van titus

Forum Romanum

Het Forum Romanum was vroeger het centrum van Rome. Ik hou echt van dit soort ruïnes. Vind dat altijd zó tof om te zien! Ik keek dus ook mijn ogen uit hier.
forum romanum rome
forum romanum rome
forum romanum rome
forum romanum rome
forum romanum rome forum romanum rome forum romanum rome forum romanum rome forum romanum rome

forum romanum rome
Deze panorama is nog best goed gelukt! Groot is het hè?  Erg leuk dat je op verschillende plekken uitzicht hebt over het Forum Romanum.

Pantheon

Het Pantheon was een tempel en is nu in gebruik als Rooms-Katholieke basiliek. Een prachtig gebouw en het schijnt ook het beste bewaard gebleven monument uit de Romeinse oudheid in Rome.

pantheon romepantheon rome
pantheon rome
De binnenkant is vooral ook prachtig om te zien. Overal beelden, beschilderingen, versieringen en schilderijen. Een heel bijzonder plekje die ik absoluut niet zou overslaan in Rome!

Trevi Fontein

De Trevi Fontein kent iedereen wel, gok ik zo. Dit is de grootste en bekendste fontein van Rome, gelegen aan de Piazza di Trevi. Dat het een mooi bouwwerk is… dat is een ding dat zeker is! Het is hier overigens MEGA druk en er is continue een man met een ontzettend hard en irritant fluitje in zijn mond herrie aan het maken. Waarom? Omdat toeristen op deze plek allemaal dingen doen die niet mogen. Jammer dat het op deze manier dan moet… Anders is deze fontein binnen no time gesloopt.

trevi fontein rome
trevi fontein rome trevi fontein rome

trevi fontein rome
Uiteraard moest ik ook een muntje in het water gooien, hihi.
trevi fontein romeEen leuke drukke plek, maar zeker ook eentje die je niet mag overslaan. Het is toch wel een must-see als je in Rome bent hoor!

Spaanse Trappen & Piazza di Spagna

spaanse trappen & piazza di spagna
Dit plein is ontzettend leuk! Er liggen om dit plein allerlei winkelstraten, leuke restaurantjes en natuurlijk zijn hier ook de Spaanse Trappen te vinden.
spaanse trappen & piazza di spagna
Lekker weer, trappen en zittende mensen die genieten van de zon. Het fijne is dat je op dit plein de drukte ook kan ontwijken omdat het zo groot is. De Spaanse Trappen zijn wel druk, maar daar heb ik gewoon van een afstandje naar gekeken. :)

Vaticaanstad

Vaticaanstad stond ook op ons lijstje om deze dag te bezoeken. Ik ben blij dat we hier ook naar toe zijn gegaan, want het was toch wel de moeite waard! Ik vond het tof om alles eens in het echt te zien.

vaticaan vaticaan vaticaan vaticaan vaticaan vaticaan vaticaan
Hier was ’s avonds een evenement, dus vandaar alle houten hekken en stoeltjes. Niet leuk voor de foto’s, maar ach… Ik vond het wel een gave plek om eens geweest te zijn! Je kijkt toch wel je ogen uit. Ten eerste omdat het mega groot is en ten tweede omdat alles zó mooi gebouwd is. Ja, ga hier echt naar toe als je in Rome bent!

Wat random foto’s van Rome

SAMSUNG CSC

  

  


Villa Tuscolana Park Hotel

Oké, als je naar Rome gaat dan MOET je naar dit hotel, echt echt echt waar! Het is zó ontzettend mooi en super chique, maar toch ook heel toegankelijk voor iedereen. Het is een oud landhuis, zoals je hieronder ziet. Het ligt in Frascati, net buiten Rome. Een top locatie, want je zit zo in Rome met de trein. Wat ook super is is dat de low cost airport aan hetzelfde spoorlijn ligt als dit hotel en het centrum van Rome. Ook heb je onwijs goede lastminute deals, dus als je hier naar toe wilt voor een prikkie dan moet je echt op het allerlaatste moment boeken.

Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati
Uitzicht over Rome vanaf het Hotel!
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati\Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati Het is serieus net alsof je een koninklijk iemand bent als je hier rondloopt. Ik vind dat dit hotel onze hele Rome ervaring nóg beter heeft gemaakt!!
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascatiVilla Tuscolana Park Hotel rome frascati Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati Villa Tuscolana Park Hotel rome frascatiWat zo leuk is dat je overal ook zitplekjes hebt op de gangen. :)Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast
Het ontbijt was voor Italiaanse begrippen ook erg lekker!
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast
Je snapt dat die schaal fruit voornamelijk door mij werd opgegeten, hahaha.
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast
Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfastVilla Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast Villa Tuscolana Park Hotel rome frascati breakfast
Een prima ontbijtje om de dag mee te beginnen en om vervolgens Rome in te gaan. Heer-lijk!

rome trein
Een trein retourtje naar Rome kost maar liefst 2,10. Haha. Prima te doen!
trein rome
De treinen en metro’s zijn prima in Rome trouwens. Ik zou zeker de metro pakken als je in de stad naar een andere plek wilt. Je kan veel lopen omdat heel veel bij elkaar ligt, maar de metro is ook zeker een aanrader als je iets verder weg naar een bezienswaardigheid wilt.

rome pizza frascati
Als afsluiter van onze Rome dagje aten we pizza bij een top restaurant in de buurt van Frascati. Hmmmm! Échte Italiaanse pizza’s blijven toch wel de allerlekkerste hoor. :D

Rome was in één woord fan-tas-tisch! Maar dan ook echt. Deze stad heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vind het een groot museum waar je je ogen uitkijkt. Het is dan ook een vermoeiend dagje geweest, want je ziet zó ontzettend veel. We hebben wel in een dag tijd alles gezien wat we wilden zien, dus het is prima te doen in één dag. Zeker als je een indruk wilt krijgen van de stad en nergens per se in hoeft. Het viel mij vooral op dat je nergens gebouwen hebt staan die nieuw zijn. Het is allemaal in dezelfde stijl gebouwd en dat vind ik echt super tof! Ik zou zeker wel nog eens terug willen daar deze stad hoor, want Rome heeft écht mijn hart gestolen.

Ben jij wel eens in Rome geweest?

5 Comments

  1. Als ik je verslag lees en je foto’s bekijk, krijg ik ook echt weer heimwee om opnieuw naar Rome te gaan. Ik ben zo’n 6 jaar geleden in Rome geweest en de stad heeft ook mijn hart gestolen. Het is net wat je zegt: Rome voelt eigenlijk als één groot openluchtmuseum. Schitterende foto’s allemaal! Mijn goede herinneringen aan ons stedentripje naar Rome komen meteen weer naar boven :)
    Romy onlangs geplaatst…Welk advies zou jij jezelf willen geven?

  2. Dat hotel is er eentje om te onthouden. Zo mooi! Ik krijg ook heimwee naar Rome door al je foto’s. En heimwee naar al dat eten daar. Hmm. Haha. Wij hebben ook al enkele keren een Italië roadtrip gemaakt en Rome is mij daar toch altijd heel goed van bijgebleven. Ik vond dat daar echt een hele leuke sfeer hing. En dat er zoveel te doen/zien is… dat is natuurlijk helemaal top!

  3. wauw wat een prachtige foto’s! Rome staat echt bovenaan op mijn ‘must see’ lijstje . ik moet dringend eens effectieve plannen maken om te gaan. Deze foto’s geven me alleen maar meer reis-zin!

  4. Ik zou ook nog graag eens naar Rome gaan. Helemaal nu ik jouw foto’s zie, zo gaaf allemaal! Mijn moeder zei het laatst ook “als er een plek in europa is waar ik nog heen wil, is het Rome” dus.. misschien moet ik haar maar eens een paar daagjes meenemen haha

  5. Wat leuk!!! Ik ben al een keer of vijf in Rome geweest maar krijg er nooit genoeg van! De laatste keer is alweer vier jaar terug en ik heb echt heimwee. Het is echt een waanzinnig leuke stad! Mooie foto’s ook! ;-)
    Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Castellane: De perfecte Zuid-Franse vakantiebestemming

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2022 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑