AroundSan

My Way of Exploring

Italië | De Vesuvius beklimmen

Italië | De Vesuvius beklimmen
Toen het bekend was dat we ook richting Napels zouden gaan tijdens onze roadtrip, riep ik gelijk dat ik dan sowieso de Vesuvius wilde beklimmen. Het leek mij heel tof om omhoog te klauteren, de krater te kunnen zien én het uitzicht. Wat was het uitzicht magisch! Wij waren er toen de zon onder ging en langzaam in zee zakte. Dit zorgde voor een nóg mooier uitzicht! Wat was dit gaaf zeg…

De Vesuvius beklimmen

Vorige week vertelde ik al dat ik in Pompeï ben geweest, de stad die door een uitbarsting van de Vesuvius compleet is verwoest in 79 na Christus. De laatste uitbarsting is geweest op 17 maart 1944. Een tijdje geleden dus, maar nog wel actief. Gek idee wel, zeker als je zo ziet hoeveel mensen er omheen wonen en hoeveel deze vulkaan opnieuw kan verwoesten. Maar goed, als je pompeï bezoekt, dan moet je ook de Vesuvius beklimmen. Althans, zo dacht ik er over toen ik er was, haha. We gingen op een mooie dag dus richting de vulkaan, klommen een heel stuk met de auto omhoog en parkeerden de auto op een parkeerplaats. Vanaf dat punt moet je het toch echt helemaal op eigen kracht gaan doen!

vesuvius vesuvio italië italy
Vanaf een plek in de bergen van de Amalfi kust kun je de Vesuvius van een afstandje aanschouwen. Hier zie je ook heel goed hoe bebouwd het om de vulkaan heen is en dus ook hoe veel mensen hier leven.
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy  vesuvius vesuvio italië italy
Nadat wij de auto hadden geparkeerd op de parkeerplaats moesten we eerst een stuk naar boven lopen via de weg. Je kon ook een pendelbus nemen naar een hoger gelegen punt, maar ons werd verteld dat het een korte en niet steile wandeling was dus we gingen het op eigen kracht doen. Nou, in de hitte en brandende zon is het best wel pittig moet ik zeggen. Het is zeker wel steil en het is sowieso meer dan 20 minuten lopen, dus ik vond het achteraf niet gek dat heel veel mensen de pendelbus namen. :’)
Wat dan wel weer tof is aan het eerste stuk lopen is dat je de natuur van dichtbij kunt zien en foto’s kunt nemen van het uitzicht. Toen wij bij de Vesuvius waren was het gebied net weer open na grote bosbranden. Wat een geluk hadden wij! Maar ik moet wel zeggen dat het best wel erg is om te zien hoeveel er verwoest is door de brand. Je ziet het ook op alle foto’s. De onderkanten van bomen zijn allemaal zwart of bruinachtig en de bovenkanten zijn mooi groen. Heel gek…

vesuvius vesuvio italië italy vesuvius vesuvio italië italyHier zie je het goed, van wat ik net vertelde.
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy
Tussen al de dorre natuur in zie je soms ook weer een teken van nieuw leven tevoorschijn komen. Op de achtergrond zie je dat alles dood en zwart is en als je dan zo’n mooie gekleurde bloem tegenkomt dan valt dat extra goed op natuurlijk. Tof!
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy
Het laatste stuk, wat nog een aardig stuk is trouwens, is een behoorlijke klim. Niet onderschatten, zou ik zeggen! Maar wauw, het uitzicht over Napels en de zee is gewoon fenomenaal. Heb er geen andere woorden voor! Tijdens zonsondergang is het zooooo mooi.
vesuvius vesuvio italië italy
Eenmaal bij de krater aangekomen kan je hem een stuk rondlopen. Het stelt niet veel voor moet ik zeggen. Wat ik precies had verwacht weet ik niet echt, maar niet dat het een soort van kuil is waarbij er wat rook uitkomt bij de rand van de krater. Maaaaaar het is alsnog wel leuk om gezien te hebben en zou het alsnog onwijs aanraden om dit te doen als je hier in de buurt bent. Het is toch wel indrukwekkend om een krater van zo dichtbij te zien.
vesuvius vesuvio italië italy
Hier zie je de rook. Nog steeds actief…
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italyHet gesteente vond ik ook heel bijzonder, kijk maar op deze foto.
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy
SAMSUNG CSHier zie je iets meer diepte. Wat was het lastig om dit ene beetje in beeld te kunnen brengen zeg, haha. vesuvius vesuvio italië italy
Op de weg naar beneden ging de zon écht onder en bij elke stap die je zette tijdens het dalen zag het uitzicht er weer anders uit, net als de kleuren in de lucht die telkens veranderden.
vesuvius vesuvio italië italy
vesuvius vesuvio italië italy
Toen was het weer tijd om naar beneden te gaan. De paden zijn netjes en goed onderhouden, wat heel fijn is. Je ziet hier niet hoe steil het is, maar dat is het dus wel!
vesuvius vesuvio italië italy  vesuvius vesuvio italië italy
Hier was de lucht nog een beetje vlak qua kleur, maar hieronder…
vesuvius vesuvio italië italy
Mooi geel/oranje!
vesuvius vesuvio italië italy   vesuvius vesuvio italië italy
Ja, het was echt een mooie ervaring!!

Ik heb absoluut geen spijt dat we hier naar toe zijn gegaan. De krater van de Vesuvius is, zoals ik net al zei, niet heel spectaculair omdat er niet veel te zien is, maar alsnog wel tof om te zien hoor. De wandeling naar boven alleen al is onwijs leuk om te doen omdat je zo’n ontzettend mooi uitzicht overal hebt! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een gaaf idee dat je op een vulkaan staat. :) Ik kijk dus ook met een grote glimlach nu terug naar al deze foto’s en mijn herinneringen die nu weer te boven komen. Het blijft voor mij zó ontzettend leuk om deze reisblogs in elkaar te zetten, al is het alleen voor de herinnering die ik straks heb. Al die overzichten van mijn reizen blijven leuk om terug te kijken, hihi.

Ben jij wel eens bij de Vesuvius geweest?

8 Comments

 1. Wat een geweldig uitzicht en een prachtige lucht ook! Ik snap dat je blij bent dat je de Vesuvius op bent gegaan, ook al was het een flinke klimtocht ;) Ik moet zeggen dat ik het toch best een eng idee zou vinden om een vulkaan te beklimmen die nog actief is. Ik weet niet of ik dat zou durven, ook al is de kans natuurlijk klein dat hij net uitbarst als jij eroverheen loopt ;) Maar toch vind ik zoiets dan een beetje spannend.
  Romy onlangs geplaatst…Ik ben een laatbloeier (en dat maakt niet uit!)!

 2. Wat een prachtig uitzicht! Lijkt me ook een beetje griezelig, weten dat je op een actieve vulkaan staat, maar aan de andere kant gok ik dat ze intussen best nauwkeurig kunnen voorspellen wanneer de Vesuvius opnieuw gaat uitbarsten.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #100 • Roadburn comedown en levensechte vleesvervanger!

 3. Het ziet er heel mooi uit, ik snap dat je er geen spijt van hebt. Alleen het uitzicht is al mooi!

 4. Wat mooi zeg! Leuk dat je deze foto’s deelt :)

 5. Wat spannend en wat een uitzicht! Geweldig!
  Darina onlangs geplaatst…Waarom ik blog en niet vlog

 6. De krater zelf is minder spectaculair als ik gedacht zou hebben, het is echt gewoon een grote kuil. Lijkt bijna op de bouwput hier tegenover ; ) Maar het uitzicht, wauw! Dat is wel echt spectaculair om te zien. Daar zou ik dan weer uren naar kunnen kijken, zeker die foto’s met de ondergaande zon zijn prachtig.

 7. Wat een mooie foto’s! Alleen voor het uitzicht zou ik zeker gaan. Prachtig :)
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Overnachten in Parijs: review Ibis Paris Ornano Montmartre hotel

 8. Wat heb je toch een leuke dingen gedaan tijdens deze roadtrip! De Vesuvius beklimmen lijkt mij heel gaaf, echt wat voor ons. Komt op de bucketlist door jou! ;-)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2019 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑