AroundSan

My Way of Exploring

Italië | De Amalfikust & Ruïnes van Paestum

Italië | De Amalfikust & Ruïnes van Paestum
De Amalfikust stond al jaren lang hoog op mijn Europa-lijstje. Wat ik er van had gezien op internet was zó mooi! Nu heb ik dit met eigen ogen kunnen aanschouwen en kan ik zeggen dat het inderdaad een prachtige kust is. Je kijkt je ogen uit! Ook zijn we nog bij wat onbekendere Griekse ruïnes geweest, namelijk Paestum. Het is bizar in wat voor goede staat deze oude ruïnes zijn, geweldig gewoon! Ook aten we voor het eerst een écht Italiaanse pizza bij een hele bijzondere pizzeria. :)

Amalfikust

De Amalfikust, daar heb je vast wel eens van gehoord denk ik. Deze kust ligt net onder Napels in het zuiden van Italië. Je moet je een kustlijn voorstellen die bestaat uit hoge bergen, rotsen die uit het water komen, een blauwe zee, veel groen, een aantal dorpjes tegen de rotsen aangebouwd en een heel drukke kustweg die hoog boven zee ligt. Wij reden de hele kustweg af van Sorento naar Salerno. Dit is een weg van 50 km lang.
amalfi kust
amalfikust
Langs de weg heb je soms een plek waar je even kunt stoppen om te kijken naar het uitzicht en om foto’s te maken. Dit was één van de eerste stops.
amalfikust
Het uitzicht was gelijk al fantastisch!
amalfikust
amalfi kust amalfi kust
Ook zie je soms een klein kraampje staan van lokale mensen die zelfgebouwde producten verkopen.
amalfi kust amalfi kust
Ohhhh wat is het toch mooi hier! Overal waar je kijkt is het mooi.
amalfi kust
amalfikust
amalfikust
Soms zie je een klein strandje ergens tussen de rotsen verschijnen. Deze super mooie plekken zal je alleen per boot kunnen bereiken. Wel tof om te doen hier denk ik!
amalfikust amalfikust
De weg is ontzettend druk. Is ook niet gek omdat het natuurlijk maar één weg is, maar je staat soms echt in de file. Wij waren in het laagseizoen, laat staan als je er in het hoogseizoen bent… Op dit stuk was het nog rustig, maar als je meer bij de dorpjes verderop komt dan sta je gelijk vast.

Het uitzicht is hier ook weer zo gaaf. Je ziet een dorpje in de verte liggen. Ik gok dat dit Amalfi is, maar zeker weten doe ik het niet haha.
amalfikust amalfikust
Mooi om te zien hoe de bergen het slechte weer tegenhielden. Wij hadden een stralende zon en even verder op viel er regen. Gelukje!
amalfikust amalfikust amalfikust
De dorpjes zijn klein, druk en vooral ontzettend smal en niet handig. Het is er totaal niet op gemaakt om met de auto doorheen te rijden eigenlijk. Het gaat allemaal maar net aan en je moet blij zijn als je geen kras of deuk in je auto hebt, haha. De dorpjes zelf zien er wel tof uit zo met al die kleurtjes!
amalfikust
Dit is best wel knap gebouwd toch? :’)
amalfikust amalfikust amalfikust amalfikust
amalfikust
Dat er afgronden zijn is wel duidelijk.
amalfikust
De Amalfikust viel mij op de dag zelf een beetje tegen. Ik had er meer van verwacht, maar misschien komt dat ook wel omdat we een paar dagen daarvoor ook al Cinque Terre hadden gezien en het lijkt allemaal wel een beetje op elkaar vind ik. Nu ik de foto’s terug kijk besef ik mij wel dat het wel ontzettend gaaf was! Nu ik het terug zie vind ik het mooier dan ik het op dat moment vond. Het is gewoon een unieke plek wat gezien moet worden!!

Pizza eten bij Pizzeria Vaccaro

Via TripAdvisor had ik een pizzeria gevonden in de bergen van de Amalfikust. Pizzeria Vaccaro sprak ons wel aan en we gingen hier onze eerste echte Italiaanse pizza eten, oeeeh.
vaccaro pizzeria amalfi
Eigenlijk konden we geen pizza eten omdat de pizzabakker thuis aan het slapen was. De mevrouw van wie het restaurant is belde haar man, de pizzabakker dus, gewoon uit bed om voor ons pizza te maken. Wauw, dit was ZO lief! En ja hoor, 20 minuten later stond hij dan in de keuken echte traditionele pizza voor ons te maken. :)
vaccaro pizzeria amalfi
Mijn ouders aten een voorafje en kregen allemaal specialiteiten van de streek.
vaccaro pizzeria amalfi
Hmmmm, wat hebben wij genoten! We hadden alle drie een volkoren bodem genomen en wauw, dat was echt hemels. Alle groenten komen uit eigen tuin en dat proef je dan ook echt.
vaccaro pizzeria amalfi
vaccaro pizzeria amalfi
vaccaro pizzeria amalfi    vaccaro pizzeria amalfi vaccaro pizzeria amalfi    vaccaro pizzeria amalfi
Dit restaurant geef ik een dikke 10! Ik heb nog nooit zulke lekkere pizza op en de service was echt TOP. De mevrouw was hartstikke lief en liet haar zelfs nog haar eigen tuin zien waar ze alles verbouwt en ze vertelde ook nog dat ze het restaurant van haar ouders had overgenomen. Als je buiten de drukte van de Amalfikust een échte pizza wilt eten dan moet je hier heen gaan. :DDe tuin van de vrouw en het uitzicht richting zee en de Amalfikust. Wat een heerlijke plek dit! Mag ik terug?

Ruïnes van Paestum

Paestum, heb jij daar wel eens van gehoord? Ik wist echt niet wat het was. We hadden nog een dagje over in deze omgeving en we zocht nog een leuke bezienswaardigheid voor op die dag. Na wat speurwerk in Google vond ik deze ruïnes. Wikipedia zegt het volgende: ‘Paestum is de klassieke Romeinse naam voor Poseidonia, een belangrijke stad uit het oude Magna Graecia, het in de Oudheid door Grieken gekoloniseerde gebied in het zuiden van het huidige Italië. Het is nu een der belangrijkste archeologische vindplaatsen in Italië en ligt aan de kust, ca. 85 kilometer ten zuiden van Napels en 40 km van Salerno in de provincie Salerno. De indrukwekkende ruïnes van Paestum werden toevallig ontdekt rond 1750, toen koning Karel IVvan Napels wegwerkzaamheden in de streek liet uitvoeren.’
paestum ruins
Helemaal buiten de toeristische plekken van Italië vind je deze ruïnes. Het is hier dan ook totaal niet druk. Er zijn wel wat restaurantjes en een museum trouwens.
paestum ruins
paestum ruins
paestum ruins
Het terrein is best wel groot. Je hebt ook stukken waar je even lekker in het gras kan zitten bijvoorbeeld. Je kan je er makkelijk wat uurtjes vermaken! Zeker met alles wat je om je heen ziet. Kijk eens hoe reusachtig deze tempel is!
paestum ruins
paestum ruins
Bizar om te bedenken dat hier vroeger mensen leefden.
paestum ruins
Ik heb nog nooit eerder tempels gezien die er nog zó goed uitzagen. Ik snap er niks van dat deze tempels niet heel bekend zijn?
paestum ruinspaestum ruins paestum ruins
paestum ruins paestum ruins paestum ruins paestum ruins
Overal staan bordjes bij waarop staat wat het was. Ik weet echt niet meer wat alles precies was, maar als je daar benieuwd naar bent zou ik zeggen: ga er ooit een keer naar toe! :)
paestum ruins paestum ruins paestum ruins
Je voelt je echt klein als je in zo’n tempel staat hoor! Het is misschien niet zo goed te zien, maar toch is het zo. :p
paestum ruins  paestum ruins
Haha, echt stom doen natuurlijk…
paestum ruins paestum ruinspaestum ruins
paestum ruins
paestum ruins paestum ruins paestum ruins paestum ruins paestum ruins
paestum ruins
Een amfitheater kon natuurlijk ook niet ontbreken op het terrein. Daar is niet veel meer van over, maar nog wel een boog (zie hier beneden).
paestum ruins paestum ruins paestum ruins
Paestum was heeeeel tof! Hoe goed deze Griekse tempels nog bewaard zijn gebleven is echt bizar. Ik vond het echt fantastisch om tussen en in deze tempels te lopen. Je beseft je echt niet hoe oud het is en als je naar boven kijkt dan snap je er niks van hoe het kan dat alles zo reusachtig groot is. Nogmaals, het was echt geweldig!

De Amalfikust en Paestum zijn allebei geweldig om te bezoeken. Ik ben zó blij met de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens deze twee dagen. Die pakt niemand mij meer af! Amalfi was vooral heel erg mooi, maar Paestrum was juist weer ontzettend indrukwekkend. Wat vind ik het leuk dat ik deze ruïnes een beetje bekender kan maken door het nu te delen op mijn blog! :)

Zou jij wel eens naar Amalfi en/of Paestum willen? Of ben jij er al eens geweest?

3 Comments

 1. Wow, dat ene huisje langs die afgrond! Ik zou het zo spannend vinden daar te wonen, haha. Wie weet donder je van de ene dag op de andere de zee in. :’) En wat lief van die pizzabakker! Om die reden alleen al zou ik het restaurantje bezoeken. Zulke mensen verdienen alle klanten van de wereld! :-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #101 • Moeder voor een weekend en smurfenselfie

 2. Een reisje naar Italië staat sowieso heel hoog op mijn ‘travel wish list’ en deze twee plekken komen daar nu zeker ook op te staan. Wat ziet het er prachtig uit! Enne, wat een afgrond inderdaad! Je zou maarop zo’n huisje tegen de berg aan wonen. Haha, mij niet gezien, hoor ;)
  Hoe leuk dat de pizzabakker speciaal voor jullie zijn bed uitkwam en alleen maar groenten uit eigen tuin gebruikt. De pizza’s zien er ook wel echt heel goed uit!
  Romy onlangs geplaatst…Action shoplog | Kalligrafeerset, waterverf & vrolijk papier

 3. Jij ontdekt altijd zo veel mooie plekjes, gaaf hoor! Dit ziet er ook weer prachtig uit. Weer een bestemming die op het lijstje erbij komt :)
  jonna@burgertrutjes onlangs geplaatst…Teriyaki spiesjes met varkenshaas van de barbecue – RECEPT

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑