My Way of Exploring

Inspirerend | Floortje naar het einde van de wereld


Al veertien jaar non-stop aan het reizen. Wauw, dat moet heel bijzonder zijn! Afgelopen maandag was er iets op tv wat mij heel erg inspireerde. Zó inspirerend dat ik er gelijk een artikel over heb geschreven, want ik vind het het écht waard om te delen!

Wie ken Floortje Dessing nou niet? Vrijwel iedere reis-freak weet dat zij degene is die de hele wereld al rond is gereisd om de mooiste plekjes in reisprogramma’s te mogen laten zien. Afgelopen maandag was er op BNN weer een programma waarin ze op reis was, namelijk ”Floortje naar het einde van de wereld”. In deze aflevering ging ze naar naar Tanzania. Daar ging ze een Agentijnse familie ontmoeten die al bijna veertien jaar non-stop de wereld rondreizen. Dit zijn Herman en Candelaria Zapp, samen met hun vier kinderen. Ze doen dit in een hele oude auto uit 1928, die hij ooit een keer heeft over kunnen kopen van een autohandelaar. Ze zijn in die veertien jaar al in vijf continenten geweest en hebben al ruim 250.000 kilometer op de teller staan. Wow!

Het bijzondere is dat ze alles in die auto doen. Ze kunnen hem zelfs helemaal uitbouwen zodat de auto zes slaapplekken heeft. Lachen joh, want de kinderen slapen boven de auto in een soort uitgeklapte ’tent’. Elke avond bouwen ze de hele auto weer om zodat ze kunnen slapen, gewoon midden in de natuur. Als je ziet hoe klein alles is, dan vraag je je echt af waar ze al hun spullen laten. Overal zijn wel kastjes ingebouwd op plekken waar ruimte was, maar alsnog is dat zó weinig. Ik vond het wel heel inspirerend om te zien hoe ze met zo weinig spullen de wereld rond reizen. Natuurlijk kan het, als backpacker doe je ook alles in je rugzak en dan red je het er ook mee. Maar als je al zó lang weg bent en het gewoon zo normaal is geworden, dat vind ik echt bijzonder. Wat ook zo bijzonder is, is dat ze alle vier hun kinderen onderweg hebben gekregen. Ze zijn alle vier in een ander land geboren, haha!

De kinderen krijgen les van hun moeder. Ze krijgen lesmateriaal opgestuurd van een school in Argentinië en om de zoveel jaar gaan ze daar langs om te kijken hoe het met het niveau staat. Tot nu toe loopt de oudste zelfs een jaar voor, wauw! Hoe gaaf is dat, dat ze gewoon les krijgen tussen de wilde dieren en op de meest mooie plekken op de wereld. Hun thuis is de auto en hebben al zó veel levenservaring, ze weten niet beter. Zo vertelde de oudste zoon van 12 dat hij in Australië besefte dat hij heel weinig speelgoed heeft, als hij het vergeleek met de kinderen daar. Hij had daar bij een kind gespeeld en die had heel veel speelgoed, in zijn ogen. Maar toen hij in de Filipijnen was zag hij dat de kinderen speelden met een wiel, en toen besefte hij dat hij juist heel veel speelgoed heeft. Kijk, en dát deed het ‘m echt bij mij. De kinderen hebben al zó jong zoveel kennis en hebben al heel veel gezien en meegemaakt. Ze zien de werkelijkheid onder ogen en zien ook hoe goed ze het hebben. Ik vind dat echt geweldig om te zien!

Ik vond deze aflevering echt ontzettend inspirerend! Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe de familie leeft en hoe ze zijn. Gewoon lekker chill, zonder haast en zorgen. Ik vind het super stoer, gedurfd en gaaf dat ze dit gewoon doen. Ik vond het prachtig om te zien, en daarom vond ik het het echt waard om dit te delen! Zelf wil ik op een andere manier de wereld zien, want een andere manier van reizen past toch beter bij mij. Maar buiten dat vind ik het wel een heel inspirerende familie!

Als je het niet niet gezien hebt, dan raad ik het echt aan om het te kijken. Hier kun je de aflevering terugkijken!

Had jij al ooit van deze familie gehoord? En heb jij dit programma ook gezien?

Foto: bron

44 Comments

 1. debby

  Nog nooit van deze familie gehoord, maar hoe mooi is het als je dit kunt. Zelf zou ik hier heel gestressed van raken en ben ik erg gesteld op een vaste plek.
  debby onlangs geplaatst…Kernkwadranten

  • Sandra

   Ik begrijp wat je bedoelt. Ik zou het ook heel lastig vinden om geen vast thuis te hebben! Gewoon een basis waar je altijd naar toe terug kan.

 2. Suzanne

  Wat mooi als je dit kunt waarmaken en hier je leven voor in kunt zetten. Het lijkt mij heel speciaal als je dit zou kunnen doen voor anderen. Heel mooi geschreven meid!
  Suzanne onlangs geplaatst…Interieur trends en inspiratie

  • Sandra

   Dankjewel Suzanne

 3. BySilke

  Wowie, ik krijg hier kippenvel van. Dit wist ik niet, die Floortje kende ik ook niet. Superleuk dat ze dit doen met hun gezin, echt enorm inspirerend!
  BySilke onlangs geplaatst…Column | Het plastiekje dat een nachtbeugel heet.

  • Sandra

   Ja gaaf hè! Floortje is in Nederland echt hét gezicht van reisprogramma’s. :)

 4. Marlijn

  Dit lijkt me ook een hele leuke aflevering, ga hem vanavond denk ik terug kijken. Inderdaad bijzonder dat alle kinderen op reis zijn geboren. En heel mooi dat ze gelukkig zijn zonder veel spullen.. zo zie je maar weer dat materialisme nergens goed voor is ;) Wel vraag ik me af hoe ze het bekostigen.
  Marlijn onlangs geplaatst…Recept: Pittige hummus zonder olie

  • Sandra

   Zeker doen! Het is een hele mooie aflevering. Met diezelfde vraag zit ik trouwens ook in mijn hoofd. Geen idee!

 5. Saskia

  Dat klinkt inderdaad heel erg bijzonder! Ik ga het eens terugkijken, ben wel benieuwd hoe ze in die auto leven en er slaapplekken van maken :-)
  Saskia onlangs geplaatst…10 tips tegen muggen!

  • Sandra

   Het ziet er heel apart uit. Grappig hoe ze ineens vier extra slaapplekken op het dak van de auto toveren, haha.

 6. Ysanne

  Wauw wat vet! Vooral dat het ook zo’n ouderwetse auto is, echt niet voor te stellen. Heel bijzonder om al in zoveel landen te zijn geweest als kind, ergens ook heel zorgeloos. Leuk dat je hier over schrijft :)
  Ysanne onlangs geplaatst…FLAMINGO MANIA | DE LEUKSTE ITEMS

  • Sandra

   Ja, super vet die auto! En inderdaad, heel zorgeloos voor die kinderen.

 7. Laura

  Wauw bijzonder! Ik ga hem vanavond gelijk even terug kijken!

  • Sandra

   Ben benieuwd wat je er van vond!

 8. Anne-Sterre

  Heel bijzonder. Meer levenservaring kun je niet opdoen, het verbaasd mij niet dat het oudste kind voorloopt op zijn leeftijdsgenootjes die gewoon ‘regulier’ onderwijs krijgen. Op zo’n manier rondreizen lijkt mij een heel toffe ervaring.
  Anne-Sterre onlangs geplaatst…Mijn favoriete zomerdrankjes

  • Sandra

   Precies! En inderdaad, dat hij voorloopt is inderdaad zo gek nog niet met al die ervaringen.

 9. Danielle

  Liefde voor het nieuwe programma van Floortje, bijzondere mensen met een jaloersmakend leven ;)
  Danielle onlangs geplaatst…Outfit of the Day: The Blue Harlem Jumpsuit

  • Sandra

   Dat sowieso! :)

 10. Bente

  Ik heb het programma nog nooit gezien en van deze bijzondere familie had ik ook nog nooit gehoord. Klinkt heel bizar en het maakt me erg nieuwsgierig naar deze aflevering! :)
  Bente onlangs geplaatst…Denken in oplossingen

  • Sandra

   Zou het zeker even terug kijken als ik jou was! :)

 11. Sophie

  Wauw, idd inspirerend! Zelf ben ik helemaal niet zo’n reiziger, maar dit verhaal weet ik wel te appreciëren :)
  Sophie onlangs geplaatst…HELP: Welk vlees kies ik?

  • Sandra

   Ja, gaaf he! Ach, niet iedereen houdt van reizen. Je moet het maar net leuk vinden. :)

 12. Faye

  oh top! ga ik zeker terug kijken … heerlijk om zo te kunne leven lijkt me :)!

  XOXO Faye (van ByFaye.nl)
  Faye onlangs geplaatst…Stage kaapstad: kleine update

  • Sandra

   Leuk! Lekker zonder zorgen zo je leventje leiden. Lijkt mij ook wel wat hoor!

 13. Renate

  Ik ben wel heel geïnteresseerd in een blog over jouw manier om de wereld te zien!

  • Sandra

   Wat leuk! Kun je iets concreter zijn in wat je precies bedoelt? :)

 14. Kim

  Ahhh dit is zo een programma dat ik nooit uit mezelf kijk, maar wanneer het opstaat prachtig vind! Wat een mooi verhaal zeg :) Zij maakt echt de meest absurde dingen mee en al die verhalen zijn inderdaad erg inspirerend!
  Kim onlangs geplaatst…MAC Plumful Lipstick Review

  • Sandra

   Ze maakt inderdaad echt mega veel mee. Stiekem wel een beetje jaloersmakend!

 15. Sas

  Klinkt erg mooi. Ik kijk eigenlijk nooit reis-achtige programma’s…
  Sas onlangs geplaatst…De soorten ouders die ik tegenkom op mijn werk

  • Sandra

   Ieder zijn eigen ding toch! :)

 16. Mylou

  Ontzettend gaaf zeg! Dan kun je pas zeggen dat je veel van de wereld hebt gezien, erg tof.
  Mylou onlangs geplaatst…Ik ben er weer!

  • Sandra

   Inderdaad! :o

 17. sammie

  Wij hebben ook een hoop afleveringen gezien, erg leuk programma. Vind de 3 op reis programma’s van BNN toch erg leuk altijd.

  • Sandra

   Die zijn ook super leuk om te kijken. Op zondagavond vaste prik 3OpReis kijken haha!

 18. Rianne

  Jaa die aflevering heb ik gezien, bizar eigenlijk maar wel heel gaaf! Lijkt me een heel zorgeloos leven :) Floortje naar het einde van de wereld vind ik sowieso een tof programma!

  • Sandra

   Tof dat jij het ook hebt gezien! Ik vind het ook een gaaf programma. Heb een aantal afleveringen nog niet gezien dus die ga ik dit weekend maar eens terugkijken. :)

 19. Letitia

  Ik heb deze aflevering ook eens gezien. Heel inspirerend inderdaad! Ik ben zelf ook gek op reizen en het doen van nieuwe ontdekkingen en alhoewel dit echt niet bij me zou passen, vind ik het toch erg leuk en interessant. Het is niet zo standaard. Je zult deze mensen niet horen klagen over hun baan en over de sleur daarvan. Ze maken van alles mee en hun kinderen ook, die daardoor veel meer kennis en ervaringen opdoen dan ze waarschijnlijk ooit in een klaslokaal zullen doen. Prachtig!

  • Sandra

   Inderdaad! Je zal ze echt niet horen klagen. Al die ervaringen lijken mij zó kostbaar!

 20. Simone

  Ik heb de uitzending net bekeken. Erg inspirerend om te zien hoe ze met zo weinig zo’n rijk leven kunnen leiden! Wat gaaf! :D En zo zie je maar weer hoe goed het is voor de ontwikkeling van de kinderen ook!
  Simone onlangs geplaatst…Update: Hoe mijn zomer tot nu toe verloopt!

  • Sandra

   Gaaf dat je de aflevering ook hebt gekeken. Het lijkt me echt fantastisch voor die kinderen, én voor de ontwikkeling natuurlijk. Ben het helemaal met je eens. :)

 21. Daphne

  Ik heb alle uitzendingen van Floortjes serie al 2x bekeken, wat een bijzondere mensen he! Echt tof dat er mensen zijn die zich niks van conventies aantrekken en gewoon echt leven hoe dat ze dat zelf willen.
  Daphne onlangs geplaatst…Augustus

  • Sandra

   Zeker te weten! Erg mooi om te zien. Zo’n leventje lijkt zo perfect.

 22. Mark

  Deze aflevering toen gezien. Erg bijzondere familie. Nu zie ik vandaag de auto bij een garage in Maastricht staan. Ik wist meteen dat het de auto van dit gezin is. Foto gemaakt en gecontroleerd op internet…en inderdaad…het is die auto. Wat doet die nu in Maastricht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑