My Way of Exploring

Een kijkje in Westduinpark in Den Haag

Een kijkje in Westduinpark in Den Haag
Natuur liefhebbers opgelet! Vorige week was ik in Westduinpark, een prachtig duingebied in Den Haag, tussen Scheveningen en Kijkduin.  Strand, duinen en bossen… Dat klinkt perfect, toch? Wat wil je nog meer? Omdat ik het hier zó mooi vind vond ik het wel leuk om dit gebied eens in de spotlights te zetten, want dat het is meer dan waard!

Westduinpark

Hoewel ik zelf in Katwijk aan Zee, is het ook wel eens leuk om het duingebied en het strand op andere plekken te bekijken. Dat dit per plaats varieert is absoluut zo. Westduinpark in Den Haag is een plek waar ik een paar keer wat van had gezien in een vlog van iemand. Het trok gelijk mijn aandacht, want het is toch wel anders dan de natuur aan de kust in mijn eigen dorp. Vorige week ging ik samen met mijn ouders naar dit gebied om te genieten van de prachtige natuur door middel van een fijne wandeling. Het was heerlijk! De zon scheen, je kon zonder jas lopen en we kregen zelfs een lekker kleurtje. Hieronder heb ik foto’s van het Westduinpark gezet, om een indruk te geven hoe het hier er uit ziet. Wat trouwens misschien wel handig is: parkeren kun je gratis op de Laan van Poot, ergens rond nummer 260 (je komt er zo wel als je dit in een navigatie intypt. Hier kun je het Kwartelpad oplopen (let op, Schotse Hooglanders in overvloed, hahaha!) en zo via een aantal knooppunten een wandeling maken.

Helaas had ik mijn camera niet mee, want ik wist toen we van uit af gingen nog niet dat we hier naar toe gingen. Maaaar gelukkig heb ik een goede camera in mijn telefoon zitten, dus ik denk dat het opzich niet zo’n drama is dat ik mijn camera niet bij mij had, haha.
20180417_135436
Dit is het begin van de wandeling. Je ziet hier al dat ze je voorbereiden op de Schotse Hooglanders die hier los rondlopen.
20180417_135503-001
Het makkelijkste is om van deze kaart, die bij de ingang hangt, een foto te maken zodat je op deze manier de knooppunten van je wandeling kunt bekijken en volgen. Wij hebben een wandeling naar links gemaakt. Eerst langs de kust naar Kijkduin en dan weer terug via een ander pad meer het binnenland in.
20180417_135709-001
20180417_154444
20180417_142609
Moet je zien hoe wit het zand is. Hier viel mij nu erg op omdat het in contrast met de blauwe lucht en zee zo wit is.
20180417_142446
Processed with VSCO with nc preset
Even je zonnebril goed doen, zogenaamd natuurlijk.
20180417_14271220180417_143533-001
In de zomer zal deze ‘fietsenstalling’ wel helemaal vol staan met fietsen, gok ik zo! Heel gek trouwens, ik merkte de laatste tijd ook al dat de zee bij ons in Katwijk ook al zo blauw is ineens. Hier viel het mij dus opnieuw ook op. Ben ik gek of is de zee blauwer geworden? :’)
20180417_143818-002
Het zijn allemaal prima paden en goed begaanbaar, zoals je hierboven ziet. Je loopt echt heerlijk midden in de natuurlijk, zó fijn. <3
20180417_144436-1
20180417_144442
Om de zoveel meter kom je strandafgangen tegen waar ook strandtenten te vinden zijn. Misschien wel goed om te weten, mocht je hier naar toe willen. Je kunt overigens ook prima fietsen hier. De voetpaden en fietspaden zijn netjes van elkaar gescheiden, dat viel mij op. Het is dus ook top om hier lekker te gaan fietsen!
20180417_150937
Bij Kijkduin staat dit strandmuseum, wat overigens super leuk gemaakt is zo met al die spullen haha.
20180417_152135
Op de terugweg liepen we meer tussen de bomen, wat ook wel erg lekker verkoelend was want het was erg warm ineens.

Ik hoop dat ik een (klein) gedeelte van dit mooie gebied een beetje heb kunnen laten zien. Hopelijk ben jij net zo enthousiast geworden als dat ik ben… Hihi. Ondanks dat zo’n duingebied als dit voor mij vanzelfsprekend is, is het als nog wel onwijs anders en mooi. Ik wil hier zeker vaker naar toe! Er zijn genoeg wandel- en fietsroutes, dus er is nog genoeg te ontdekken hier. Ik denk dat het voor mensen die wat verder van Den Haag af wonen het prima te doen is om er een dagtripje van te maken. Zeker natuurlijk als het lekker weer is en je ook naar strand kan. Mocht je meer informatie willen over dit natuurgebied, dat kun je dat hier vinden. Ik kan nu al niet meer wachten tot ik hier weer een keertje naar toe ga. Enneh, dan natuurlijk wél met camera. :)

Ben jij wel eens in Westduinpark geweest? 

6 Comments

 1. Darina

  Wat ziet het er mooi uit. Ik ben er nog nooit geweest maar ga het zeker onthouden voor een dagje uit.
  Darina onlangs geplaatst…Mijn inpak tips voor de vakantie

 2. Romy

  Wauw, wat een mooie plek inderdaad! Zeker met zo’n strakblauwe lucht natuurlijk! :) Hier wil ik zeker ook eens een kijkje gaan nemen. Ideaal om te combineren met wat tijd op het strand aan zee!
  Romy onlangs geplaatst…Millenialkwesties | Groots en meeslepend leven (of toch niet?!)

 3. Shirley

  Wat heerlijk! Krijg helemaal zin om te gaan wandelen. Ik ga dit gebied in gedachten houden.
  Shirley onlangs geplaatst…Een vergelijking van de stappentellers van Fitbit, Samsung en iPhone

 4. Larissa

  Ik vind het heerlijk om in het weekend lekker een dag door de duinen te wandelen. In dit gebied ben ik nog nooit geweest, dus voor mijn volgende tripje weet ik waar ik naartoe ga!

 5. Rowan

  Wat een mooi gebied om te wandelen, ga ik zeker onthouden! Het lijkt mij zo fijn om, net als jij, zo dichtbij het strand te wonen. Ik moet toch echt wel een uurtje rijden en daar heb ik niet altijd zin in haha.

 6. sammie

  Ziet er uit als een mooi stukje natuur, heerlijk om te wandelen met dat lekkere weer! Voor ons wel wat te ver weg, in ieder geval zou ik er niet zo snel naar toe gaan op een warme dag. Zonde van de auto rit, maar wel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑