My Way of Exploring

Azoren: São Miguel #3 | Sete Cidades, walvissen, dolfijnen & ananasplantage

azoren sao miguel 3
Wat heb ik toch weer toffe foto’s om te laten zien in dit derde deel van de Azoren boogreeks! Het prachtige groen/blauwe meer ‘Sete Cidades’, een mysterieus en spookachtig vervallen hotel, een romeins aquaduct, walvissen en dolfijnen spotten midden op de oceaan en een bezoekje aan de enige ananasplantage van Europa. Aaah, deze Azoren blog staat weer bomvol met foto’s die écht gezien moeten worden! Want oh, wat een bijzondere plekken zijn het toch!

Romeins aquaduct (vlakbij Sete Cidades)

sete cidades azoren azores roman aqueduct
Onderweg naar het krater meer ‘Sete Cidades’ kom je door een prachtig natuurgebied. Je zit hoog in de bergen, dus vandaar dat je al die mist/wolken ziet op de foto’s. Het waaide hier ontzettend hard, het was super koud en het miezerde behoorlijk. Dit hoort er allemaal bij als je in de bergen bent natuurlijk. Moet wel zeggen dat het een tof effect geeft op de foto’s, vind je ook niet? :)
sete cidades azoren azores roman aqueduct sete cidades azoren azores roman aqueduct
Al dat mos zo op het aquaduct heeft wel iets bijzonders. Het is in ál die jaren tijd echt meegegroeid met de natuur.

sete cidades azoren azores roman aqueduct lake
Dit is een meertje aan de overkant van het aquaduct. Er was een moment van een paar seconden (maar dan ook echt 8 seconden ofzo) dat dit kleine meertje even open trok, maar daarna zat het weer potdicht door de mist en zag je geen hand voor ogen meer. Het zijn echt van die flarden.
sete cidades azoren azores roman aqueduct

Lagoa do Canário

lagoa do canario azores azoren
Onderweg zagen we een bordje met dat hier een klein meer zou moeten zijn. Via een smal pad doos het bos naar beneden kwamen we bij het meer.
lagoa do canario azores azoren lagoa do canario azores azoren
Mijn vriend en ik hebben hier een hele tijd gestaan om het meer vast te kunnen leggen als het een beetje open trok. En wauw, wat is het bijzonder om dit te zien gebeuren!! Het is serieus iets wat ik nooit meer vergeet. Het is bizar hoe snel je niks meer ziet en vervolgens kun je ineens weer de overkant zien. Hier onder kun je zien hoe de hoeveelheid mist steeds wisselde.
lagoa do canario azores azoren lagoa do canario azores azoren
lagoa do canario azores azoren
lagoa do canario azores azoren

Sete Cidades + vervallen hotel

Sete Cidades is een krater wat bestaat uit twee meren. Laat ik maar gelijk met de allermooiste foto beginnen. MOET JE ZIEN! Fantastisch! Zoals je ziet is de ene kant van het meer blauw en de andere kant groen. Om het verhaal even kort te houden: iets met blauwe tranen van een prinses en groene van een herder. Haha, mocht je het hele verhaal willen weten dan moet je even Wikipedia raadplegen!
sete cidades hotel azoren azores são miguel
Op de kraterrand staat een vervallen hotel. Zoals je ziet is de staat niet bepaald oké, maar je mag gewoon naar binnen toe (wat wij overigens super tof vonden haha). Samen met mijn vriend en schoonzusje gingen we op pad in deze mysterieuze en spookachtige bouwval.
sete cidades hotel azoren azores são miguel
Bij binnenkomst zie je hier de oude lobby van het hotel. Zo groot!
SAM_5184
sete cidades azoren azores sao miguel hotel
SAM_5166
Je moest trouwens wel heel goed uitkijken. Sommige plekken waren gewoon écht eng en pikkedonker. Ook was er een liftschacht waar natuurlijk geen lift meer in zit. Je kon hier zo naar beneden vallen, en geloof mij… Dat overleef je niet want het was hoog, heel hoog. Je moet dus zeker je koppie er bij houden als je hier rond gaat kijken.
SAM_5179 SAM_5174
SAM_5162
Vanaf het dak van het hotel heb je prach-tig uitzicht op het meer. Wauw, het is wel echt genieten als je hier staat hoor. :)SAM_5135
En zelfs híer zijn ze Pokémon fan, haha!
sete cidades azoren azores sao miguel
Jep, dit is zeker een bezienswaardigheid die ik niet had willen missen!

Lagoa de Santiago

lagoa de santiago azores azoren
Dit meer kwamen we tegen toen we weer terug gingen rijden. Hier gold weer hetzelfde: wachten met een foto maken tot de mist voor even een beetje weg was getrokken. Jammer dat ze linksboven boven hebben gekapt. Zonde van het plaatje… Maar toch is dit ook wel een mooi meer om te zien met dat felblauwe water!

Walvissen & dolfijnen spotten

SAM_4786
In de haven van Ponta Delgada lag onze boot al klaar. Moby Dick Tours is trouwens echt een aanrader als je een dolphonge and whale watching wilt gaan doen. Het is de goedkoopste tour, de beste boot (Maakt de perfecte golven waar dolfijnen in gaan surfen! Dit kunnen de andere kleinere boten niet.) en de bemanning is erg vriendelijk en leuk. Aanrader dus!
SAM_4793
Haha, awkward foto dit. ”Even blij kijken”, je hoort het ons denken. :’)
SAM_4787
De haven van Ponta Delgada.
SAM_4800
SAM_4802
Dé enige echte spotter van de boot. Het blijft een kunst om met een verrekijker dolfijnen en walvissen te spotten. Respect voor deze man, haha!SAM_4808
SAM_4869
Al redelijk snel kwamen we dolfijnen tegen. Kijk eens hoe dichtbij! ZO TOF!
dolfijn2
dolfijn-001
SAM_4933
We hebben in totaal twee walvissen gezien. Hier zie je een heel klein gedeelte van de rug. Dat beest is zó intens groot joh, bizar gewoon.
walvis-001 walvis1-001
En hier dook hij. Heel bijzonder om dit in het echt te zien, echt!
SAM_4960
dolfijn3-001
We hebben echt enorm veel dolfijnen gezien. De geluidjes die ze maken zijn ook zo grappig om te horen. Ze waren echt super blij, haha, heel leuk!
dolfijn4
Ahhh. :) De tour duurde trouwens in totaal iets van 4 á 4,5 uur en daarin hebben we dan ook écht veel gezien. Het was geweldig! Voor bewegende beelden moet je trouwens even de video kijken die ik van deze reis heb gemaakt, als je die nog niet hebt gezien.

Ananasplantage

ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
In Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel, is een ananasplantage. Dit is de enige ananasplantage van Europa, super bijzonder dus!
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
Ananassen overal, haha.
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
De toegang tot het terrein is gratis. Je kunt er in verschillende kassen kijken waar de ananassen worden gekweekt. Als je mij een beetje kent, dan weet je vast wel dat ik mij hier érg op mijn plek voelde tussen deze heerlijke fruitjes, haha!
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguelOp het terrein staat dit standbeeld. Ik heb geen flauw idee waar dit voor moet staan of dat het überhaupt een betekenis heeft, maar bij is best mooi toch?
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
Naast de plantage staat dit prachtige fotogenieke huis. Oh wauw, ik vond het wel écht zo’n bloggers-foto-plekje, haha.
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
Kijk dat boven de deur eens. Zó mooi!
ananas plantage pineapple azoren azores sao miguel
Oef, het zal je huis maar zijn… Ik zou geen nee zeggen. :)

Deze derde blog vol met pareltjes vond ik weer onwijs leuk om in elkaar te zetten. Het duurt aardig lang, maar ik beleef er zó veel plezier aan om er iets leuks van te maken en alles weer terug te zien! Ik hoop dat ik jullie heb vermaakt en/of nieuwe inspiratie heb gegeven. Echt, de wereld is té mooi om niet te ontdekken! En bij mooie plekken horen ook zéker de Azoren. Ik denk dat ik de laatste foto’s in één blog krijg, dus ik denk dat er hierna nog één blog komt. Daarin zal ik onder andere laten zien hoe mijn vriend en ik plotseling een hele mooie (en gevaarlijke) plek ontdekten tijdens het hiken, met een uitzicht waar je u tegen zegt. Ik sta alweer te popelen om de overige foto’s aan jullie te laten zien!! Enneh, dat zijn opnieuw zéker niet de minste kan ik alvast verkappen. :D

Video | São Miguel, Azoren 2016
Azoren: São Miguel #1 | Theeplantage ‘Chá Gorreana’, Ribeira dos Caldeirões & Moinhos

Azoren: São Miguel #2 | Lagoa das Furnas, Mosteiros & Cavalhadas de São Pedro

Naar welke van de bovenstaande plekken zou jij als allereerste naar toe willen als je op de Azoren bent?

52 Comments

 1. Janne

  Wat een prachtige plekken hebben jullie bezocht. Zo mooi, wauw! Die blauwe/groene meren zijn cool, ben nu eigenlijk wel benieuwd naar dat verhaal erachter haha :)
  Janne onlangs geplaatst…INSTAGRAM 073 | Yummy Juices & Moving Out?!

  • Sandra

   Tof he! Ik vond dit één van de mooiste dingen op het eiland. :)

 2. sammie

  Prachtige foto’s! Super mooi gebied. Die dolfijnen! Cute :) Alle meren vind ik prachtig om te zien, vond ik in Italië ook iedere keer zo tof als er ineens een berg meer te zien was. Zo mooi!

  • Sandra

   Ja! Zodra er een meer is tussen bergen in, dan is het al zó veel mooier. Tof dat je dat in Italië ook zo veel hebt gezien!

 3. Chelsey

  Zeker mooie foto’s! Dat hotel ziet er best creepy uit, maar wat zijn de foto’s gaaf!

  • Sandra

   Ja, beetje spookachtig he?

 4. Sarah

  Super, super, super mooi. Dat vervallen hotel lijkt me zo speciaal! En dan uiteraard die walvissen en dolfijnen. Zalig! Ik denk dat ik waarschijnlijk als eerste naar die boot zou lopen als ik op de Azoren was ;)

  • Sandra

   Snap ik! Het is echt tof om die beesten zo in de natuur te zien. Niet opgesloten, maar lekker vrij zoals het hoort!

 5. Babs

  Ik kijk echt mijn ogen uit.. prachtig, dat meer, de mist, de dolfijnen. Dat hotel..geweldig dat zoiets er nog staat.
  Wat zou ik graag weer jong zijn en reizen zoals jij doet!
  Ik vind dat absoluut het mooiste wat er is, de wereld zien. Er is nog zoveel moois te ontdekken en dat doe je goed!

  • Sandra

   Ahh ja, begrijp ik! Ik probeer er nu in nog jong ben zo veel mogelijk uit te halen. :)

 6. Kim

  Wat een heerlijke tour heb je gemaakt zeg! Die boottocht lijkt me zo indrukwekkend en dan dat oude hotel. Zo gaaf! Ik zou zelf echt uit moeten kijken. Ben het type dat dromend rondloopt en dan ergens over struikelt haha.
  Kim onlangs geplaatst…Travel tip: Brandon Country Park

  • Sandra

   Haha, je moet wel echt je hoofd er bij houden in dat hotel. Dromend lopen is daar echt gevaarlijk. Voor je het weet beland je in een heel diep gat. :’)

 7. Kim

  Wat een heerlijke tour heb je gemaakt zeg! Die boottocht lijkt me zo indrukwekkend en dan dat oude hotel. Zo gaaf! Ik zou zelf echt uit moeten kijken. Ben het type dat dromend rondloopt en dan ergens over struikelt haha.
  Kim onlangs geplaatst…Travel tip: Brandon Country Park

 8. Jana

  Super mooie foto’s heb jij getrokken, ziet er een leuke vakantie uit! Ik heb ook eens dolfijnen zien zwemmen (mama, papa en baby!) het zijn zo’n lieve diertjes :)

  • Sandra

   Aaaaw wat leuk!!

 9. Sabine

  Sete Cidades vond ik ook zo mooi! Die twee kleuren water. In het hotel ben ik niet geweest trouwens. De walvistour vond ik ook geweldig. Vooral de dolfijnen die met ons meezwommen :)

  • Sandra

   Yay, tof dat jij de tour en het meer ook zo gaaf vond! Het zijn ook wel echt twee dingen die je daar gezien moet hebben. :)

 10. Rachel Kromdijk

  weer enorm toffe foto’s! ziet er prachtig uit!

  • Sandra

   Leuk om te horen Rachel! :)

 11. Jessica

  Oh wat een prachtige foto’s San! Ik word steeds meer enthousiast om de Azoren te gaan bezoeken, was het gemakkelijk vliegen vanuit Nederland? (voor mijn gevoel moet je echt 2 of 3x overstappen of zo haha)

  • Sandra

   Wij vlogen met TAP en hadden 1 tussenstop in Lissabon. Met TUI vlieg je rechtstreeks!

 12. Nienke

  Super mooie foto’s! Awesome, wil er ook eens heen.

  • Sandra

   Zeker eens doen!! :)

 13. Shirley

  Huh, dat meer. Echt prachtig! Je regelt goede promotie voor de Azoren met je foto’s.

  • Sandra

   Haha, dat wel ja! :p

 14. Marion

  Waaauw je hebt echt weer zo’n mooie plekken bezocht. Dat hotel, creepy! Maar als het een echt gebruikt hotel zou zijn zou dat een hotel met perfect uitzicht zijn :O

  • Sandra

   Het hotel is echt gebruikt en het had inderdaad dat geweldige uitzicht! Wie wil daar nou niet overnachten??

 15. Rowan

  Wauw wat heb je het prachtig vastgelegd! Ik heb er zeker weer een bucketlist bestemming bij, dankzij jou. ;-) Dit zijn inderdaad allemaal pareltjes, en dat allemaal op 1 eiland! Geweldig!

  • Sandra

   Hihi, zo leuk om te horen dat je het op je bucketlist hebt gezien!

 16. Stephanie

  Weer hele mooie foto’s zeg! Leuk om te zien! En zo gaaf dat dolfijnen spotten :)

  • Sandra

   Jaaa! Was zó bijzonder!

 17. Kim

  Ooooh wat lijkt het me mooi om die dolfijnen en walvissen te zien. Al vind ik het ook een beetje eng hoor, ik krijg altijd de kriebels van zee-beesten. Mooie foto’s weer :D

  • Sandra

   Haha, kan ik wel begrijpen. Maar echt, als je ze eenmaal ziet denk ik dat jij ook even sprakeloos bent!

 18. Laura

  Wauw, wat een prachtige en avontuurlijke foto’s! Leuke plekjes heb je allemaal gezien!

  • Sandra

   Thanks! En ja, het is allemaal zo prachtig. :)

 19. Quinty

  Wauw wat een prachtige foto’s! En wat gaaf die dolfijnen en walvissen :D
  Quinty onlangs geplaatst…∆ ESSENCE GOSSIP GIRL

  • Sandra

   Zeker weten!!

 20. Nesrin

  Heel gaaf om te zien! Ik vind dat vervallen hotel heel gaaf. Hier in de buurt staat er ook een maar ik durf er niet naar binnen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Droog borstelen voor een strakke en gezonde huid

  • Sandra

   Snap ik wel! Het verschil is dat er hier veel toeristen aan het rondkijken waren, maar bij jou zal er hoogstwaarschijnlijk geen mensen te bekennen zijn? Dat is al een stuk enger haha.

 21. Laura

  Een en al wanderlust zeg!! Dolfijnen spotten lijkt me zó gaaf. Wil ik ook nog eens doen!

  • Sandra

   Ik zeg doeeeen! Moet je een keer in je leven gedaan hebben. :)

 22. Sher

  Wat een toffe foto’s heb jij toch altijd! Dat vervallen hotel lijkt me echt zo vet, ziet er echt creepy uit haha love it.

  • Sandra

   Haha tof he!!

 23. Elena

  Wat een leuke foto’s! Ziet er echt een fijne vakantie uit. Dat vervallen hotel lijkt me supercool, wauw.

  • Sandra

   Thank you! Gaaf is het he? Echt creepy haha.

 24. Jenny - ikreis.net

  Wow, wat prachtig! Ik ken de Azoren wel als een bestemming voor wandelaars en voor duikers, maar ik realiseerde me eigenlijk nooit dat het zó veelzijdig en mooi is.

  Misschien moet deze bestemming toch een stukje hoger op mijn (lange) bucketlist.

  • Sandra

   Zeker doen! Het is de moeite waard, geloof mij maar. :D

 25. Stéphanie

  Wat een heerlijke foto’s! Ik reisde vijf jaar geleden naar Sao Miguel, wat een fantastisch eiland! Wat je zegt over de wolken en mist klopt echt. Ik heb nergens de wolken zo snel zien overwaaien als op de Azoren, echt bizar.

  • Sandra

   Heel gaaf dat jij hier ook bent geweest! Dat van de mist is inderdaad echt bizar gewoon. Wel tof om gezien te hebben trouwens, want vond het wel een bijzonder verschijnsel. :)

 26. Denise - Follow my footprints

  De Azoren zijn schitterend! Ook de andere eilanden!
  Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Venetië anders: 40x doen en zien

  • Sandra

   De andere eilanden lijken mij ook gaaf. Ben jij daar wel eens geweest?

 27. Marcella

  Jee, wat een mooi verslag weer! Wat zagen jullie weer veel mooie dingen! Heel veelzijdig ook. Sete Cidades ziet er goed uit, en die mist maakt het juist ook wel bijzonder vind ik. Dat verlaten hotel is wel spooky, maar het uitzicht over het meer is te gek!
  Marcella onlangs geplaatst…Zelf je reis naar Amerika plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑