My Way of Exploring

10x Op mijn reis bucketlist | Azië

10x op mijn reis bucketlist azie
De vorige keer deelde ik de eerste versie van mijn reis bucketlist van Europa. Deze werd zó goed ontvangen door jullie! Vandaag is mijn geliefde Azië aan de beurt. Jep, ik ben gewoon verliefd geworden sinds dat ik vorig jaar hier ben geweest. Ik heb zó veel plekken die ik nog wil zien in Azië! Laat ik de eerste 10 vandaag maar eens delen met jullie (en het kiezen was weer vreselijk haha), woehoe. :D

26946082192_a140b1316b_cSulawesi, Indonesië
Sulawesi is een eiland wat op mijn bucketlist terecht is gekomen nadat ik een keer 3OpReis heb gezien. Ik ben totáál niet van de lugubere dingen, maar de ‘dodencultuur’ van daar wil ik echt eens met eigen ogen gezien hebben (maar niet alles, want sommige dingen zijn té…). Een bezoek aan Tana Toraja staat dus zeker op mijn bucketlist. Geen idee waarom het mij precies aanspreekt hoor, want zoals ik al zei ben ik helemaal niet van de graven en dingen die met de dood te maken hebben, maar dit vond ik zo bizar om te zien op tv. Luguber, maar toch ook weer bijzonder ofzo. Ik ben gewoon enorm benieuwd naar hun cultuur daar! En natuurlijk ook naar de mooie natuur en stranden, want dat kun je daar ook absoluut vinden als ik de foto’s moet geloven.
Photo credit: sheing.coe via Foter.com / CC BY-NC-SA

12906689555_f3ac7c47c5_c
Lombok, Indonesië
Lombok wordt ook wel de rustige versie van Bali genoemd, toch? Nou, dat spreekt mij sowieso al aan. Ik ben niet zo van de über toeristische plekken. Laatst zag ik een video over Lombok voorbij komen en dat stal echt mijn hart op dat moment. Ik zag mooie watervallen, stranden, tempels, adembenemend mooie rijstvelden en het Gunung Rinjani National Park (die vulkaan lijkt mij zo tof!) voorbij komen. Echt, wat een prachtig eiland moet dit zijn!
Photo credit: Fakhri Anindita via Foter.com / CC BY-NC-SA

265195494_cf2271d507_o
Cameron Highlands, Maleisië
Vorig jaar was ik in Maleisië, en ik kan je zeggen dat dit land vanaf de eerste seconde mijn hart heeft gestolen. Ik ben toen alleen in Kuala Lumpur en in de Taman Negara geweest, maar dit was genoeg om mij compleet verliefd te maken op dit land. Ik zit nu dus ook als een enthousiast figuur dit te typen, haha! Ik wil heel graag nog veel meer zien van dit prachtige land! Er is nog genoeg te ontdekken, waaronder de Cameron Highlands. Daar wil ik heel graag nog een keertje heen! 
Photo credit: 
Richard Messenger via Foter.com / CC BY-NC

14372269293_d774a3cd38_c
Bali, Indonesië
Uiteraard staat Bali ook op mijn lijstje. De rijstvelden bij Ubud moet ik gewoon een keer gezien hebben, maar ook de bijzondere vele tempels, de stranden, misschien wel een keertje surfen (zeg nooit nooit!), de jungle intrekken en dolfijnen spotten bij Lovina en de (volgens mij) geweldige Balinese keuken. Ik denk ook dat je hier vooral gewoon lekker kunt ontspannen, mits je een rustig dorpje opzoekt, en je vakantie chill kan doorbrengen. Dit eiland lijkt mij eigenlijk wel een goed centraal punt om de rest van Indonesië te ontdekken!
Photo credit: CaDs via Foter.com / CC BY-NC-ND

21832957948_ca2f4ce8b4_c
Java, Indonesië

Mijn vriend is twee jaar geleden op Java geweest en de foto’s van hem hebben mij verliefd laten worden op de natuur daar, hihi. Hij was toen vooral op niet-toeristische plekken geweest en dat is allemaal nog zo ongerept en authentiek. Heel vet! Naar zulke plekken gaat lijkt mij dus geweldig. Daarnaast is er zó veel te zien in Yogyakarta en wil ik graag naar Borobudur, Prambanan, Mount Bromo en dan heb ik het nog niet eens gehad over de mooie plekken aan de kust, de rijstvelden en de jungle…
Photo credit: A World to Travel via Foter.com / CC BY-NC-ND

99981771_505d978426_b
Angkor, Cambodja
Dit tempelcomplex heb ik een paar jaar geleden voor het eerst gezien op internet, en sinds dien staat hij op mijn reis bucketlist. Zo ontzettend oud en zo ontzettend mooi. Bizar ook hoe groot dit complex is, want Angkor bestaat uit meer dan 100 tempels en daarmee is het het grootste religieuze bouwwerk ter wereld! Hier móet ik een keer naar toe.
Photo credit: Jackson Lee via Foter.com / CC BY-NC-SA

12791469935_984a84c1cf_c
Palawan, Filipijnen
Oooh wat lijkt mij dit een prachtig eiland! Dit gedeelte van de Filipijnen zou ik zeker wel eens met eigen ogen willen zien. Prachtige stranden, alles is nog zo lekker ongerept en er is veel prachtige natuur. Wat ik ook leuk vind is dat je lekker actief kan zijn, naast dat je relaxed op de mooie bounty stranden. :)
Photo credit: footprints of a wanderlust via Foter.com / CC BY

4428412983_24734f01c8_b
Perhentian Islands, Maleisië
Wat kan ik hier over zeggen? Kijk naar de foto en je weet waarom ik hier naar toe wilt. Ik moest gelijk denken aan de Similan Eilanden waar ik vorig jaar ben geweest. Zo tropisch, bounty, alles! Je kan hier ook heel goed snorkelen schijnt, dus dat lijkt mij erg tof. Haaien spotten kun je hier ook trouwens. Wahaaaa, dat lijkt mij zo gaaf! Het lijkt mij echt fijn om hier een paar daagjes door te brengen tijdens een rondreis door Maleisië bijvoorbeeld.

14944503102_9ca40c804b_cFlores
Snorkelen, de Komodo-varaan spotten (yay, haha), traditionele dorpjes, vulkanen, het kratermeer van Mount Kelimutu… Stuk voor stuk zo tof! Ik vind het ook heel aantrekkelijk dat dit eiland (nog) niet zo toeristisch is. Het lijkt mij echt heel gaaf om hier een keer naar toe te gaan.
Photo credit: Bryn Pinzgauer via Foter.com / CC BY

988949489_22aa177a95_b
Gunung Mulu, Maleisië
Een tijdje geleden zag ik ineens dit pareltje voorbij komen op Facebook en mijn mond viel gewoon direct open, haha. Wauw, dit is geweldig! Naar dit natuur park MOET ik een keer heen. Zo’n bijzonder hoe dit is ontstaan, bizar gewoon. Echt prachtig! Je moet het echt even googlen. :D
Photo credit: paulwhitepics via Foter.com / CC BY

Over dit artikel heb veel te lang gedaan (lees: een paar keer een avond lang twijfelen, geen grap), ik kon namelijk niet kiezen en heb weeeer besloten om maar nog een deel te maken over een tijdje, haha. Net als bij de Europa reis bucketlist dus… Er komt dus zeker nog een tweede deel aan, want deze tien plekken zijn nog lang niet alle plekken in Azië die ik wil zien! Bijvoorbeeld prachtige plekken in China die ik nog een keer wil zien, om maar even iets op te noemen. :)

10x Op mijn reis bucketlist | Europa 

Welke plek in Azië staat er op jouw reis bucketlist? 

32 Comments

 1. Rowan

  Wat een heerlijke bucketlist! Die foto’s… Zucht! Prachtig! Ik kan deze bestemmingen zo allemaal op mijn eigen lijstje zetten! ;-)

  • Sandra

   Prachtig he! Hihi, dan hebben we dezelfde smaak qua reizen. :)

 2. Sarah

  Zalig!!! Deze bestemmingen staan bij mij ook nog allemaal op mijn bucketlist! Ik hoop echt ooit de hele wereld te kunnen zien. Hoe fijn zou dat zijn? ;)

  • Sandra

   Oeeeh tof dat ze ook op jouw bucketlist staan! De hele wereld zien zou geweldig zijn, aaahaa. :D

 3. Bente

  Ziet er prachtig uit! Ik ben zelf nog nooit in Azie geweest, al zou ik er heel graag naartoe willen. Singapore, Filippijnen, Maleisie, Indonisie, Thailand.. Poeh, je kan beter vragen wat er niet op mijn bucketlist staat ;)

  • Sandra

   Haha! Zo zou je het inderdaad ook kunnen stellen. Is wel makkelijker. :’)

 4. Sonja

  Ooooh my god IK WIL OOK! Haha. <3 Echt zo prachtig al deze bestemmingen. Indonesië staat de laatste tijd (sinds ik foto's van een vriend heb gezien) ook héél hoog op m'n lijstje, volgens mij is dat echt een klein paradijs! En wauw, dat complex in Cambodja! En de Filipijnen! Ha er zijn echt te veel mooie plekken in deze wereld. Veel om nog te ontdekken! Liefs!
  Sonja onlangs geplaatst…WIN | Herinneringen aan de muur

  • Sandra

   Aaaah jaaaaa! Indonesië lijkt mij ook echt een paradijs. Nu nog een geldboom om al die mooie reizen te kunnen maken. :)

 5. kimmetjekims

  O mijn god, wat een prachtige lijst!! Ik wil wel met je mee, haha! Alleen die foto’s al, ik wil nu direct weer op vakantie. Ik hoop voor je dat je alles eens mag bezoeken <3

  • Sandra

   Hihi, gaan we samen! Aahh ik hoop ook om overal ooit eens te komen. :)

 6. Melanie

  Ahhh super mooie bestemmingen! <3

  • Sandra

   Oehoe zeker weten!!

 7. Merel

  Wat veel plekken! En ik snap helemaal waarom je daar heen wilt als ik al naar de foto’s kijk ahaha. Ik
  ben nog nooit naar Azië geweest, maar er staan ook genoeg landen op mijn bucketlist :)

  • Sandra

   Zeker eens doen hoor! Je wordt verliefd, echt waar haha.

 8. Sabine

  Tof! Ik wil dit eigenlijk gewoon allemaal zien Haha. De Cameron Highlands ben ik trouwens wel al geweest en écht mooi! Vond die thee plantages zo leuk ?

  • Sandra

   Oooh geweldig! Jaloeeeeers. :D

 9. Kim

  Jeetje, die foto’s zijn niet te doen hoor *kijkt uit het raam en ziet een grijze saaie omgeving*. Ik weet eigenlijk niet of ik ooit naar Azië zal gaan, maar het lijkt me wel een hele belevenis!

  • Sandra

   De omgeving in Nederland is heel anders ja, boehoe haha. Het is inderdaad een hele belevenis hoor. :p

 10. Kim

  Wat een schitterende plekken! Wat heeft de wereld toch veel moois. Ik ben helemaal niet zo’n reiziger -ik wil het wel, maar school, budget, etc. lieten het niet altijd toe, haha-. Ik wil ooit een verre reis maken en dan gewoon in één keer VEEL plekken bezoeken. Lijkt me supertof!

  • Sandra

   Het kost inderdaad geld en tijd ja… Het komt vast nog wel voor jou! In één keer veel plekken bezoeken is ook tof. Hoop dat je dit ooit kan gaan doeb Kim! :)

 11. Stephanie

  Oh wat heerlijk deze lijst! Zelf heb ik ook nog zoveel plekken die ik graag wil zien, Maleisië en Indonesië zou ik sowieso erg graag heen willen! Misschien ga ik trouwens zelfs mijn scriptie op Bali schrijven dus dat zou echt te gek zijn hihi! :)

  • Sandra

   Wow wat GAAAAF! Super tof als dat doorgaat joh, wauw. :D

 12. Melike

  Ik wil ook heel graag naar de Filipijnen!!

  • Sandra

   Mooie plek is dat he? :)

 13. Eline

  De Filipijnen lijken mij wel wat al kan ik zulke stranden ook wat dichterbij vinden haha. De rest van Azië: nee, dankje. Totaaaaaaal niet mijn ding. Grappig hè, hoe mensen verschillen in smaak.

  • Sandra

   Inderdaad! Gelukkig wel hihi. Waarom vind je Azië eigenlijk niks? De temperatuur, natuur, cultuur?

 14. Stéphanie

  Heerlijke lijst om bij weg te dromen is dit! Ik snap wel waarom dit op je bucketlist staat, dit zijn stuk voor stuk prachtige plekken. De foto’s van Gunung Mulu, Flores en Lombok zijn echt wow! Ik word er helemaal enthousiast van.. en dat voor iemand die Azie niet op haar bucketlist heeft staan :)

  • Sandra

   Haha, dat zegt wel wat over die plekken dan!

 15. Mariëlle

  Wanneer gaan we !? Hihi, ik zou graag met je meegaan hoor, hele toffe bestemmingen <3 Ik ga in november een maand naar Sri Lanka, zo benieuwd!

  • Sandra

   Haha, vandaag nog? ZO VET dat je naar Sri Lanka gaat. Heel veel plezier alvast! Ga je er over bloggen? :D

 16. Marcella

  Mooie lijst Sandra! Ik heb van Azië alleen een stukje Thailand gezien en Singapore. Hoog tijd om er eens wat meer te ontdekken! Mijn lief heeft er minder mee, maar als ik hem jouw foto’s laat zien wordt hij vást nieuwsgierig. Wat een geweldig mooie natuur! Ik ga vooral voor de Perhentian Islands, Lombok en Cameron Highlands.

 17. Linda | travellersoftheworld

  Ik ben in de Cameron highlands en op de Perhentians geweest en het is prachtig! Mulu wou ik graag, maar de trek naar dat foto punt leek mij zo onmogelijk dat we alleen naar Kuching zijn gegaan (ook geweldig trouwens). Ik wil nog heel graag naar zo’n beetje alles in de filipijnen en Indonesië. Ook Ha long bay en Sapa in Vietnam staan hoog :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑