AroundSan

My Way of Exploring

Review | Werkboek voor een structuurjunkie in spe

Review | Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Het is alweer wat maanden geleden dat ik dit ‘Werkboek voor structuurjunkies in spe’ kocht. Ik had toen een review beloofd, dus bij deze! Ik heb hem nu dus al een tijdje in mijn bezit en ik heb al het één en ander er in geschreven en gedaan. Ik vertel wat meer over dit werkboek, laat foto’s zien van de inhoud en geef antwoord op de vraag of het een aanrader is, of niet. :)

Werkboek structuurjunkie in spe

Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Het werkboek heeft een mooie mintgroene/lichtblauwe kaft met rosé gouden details. Daar is wel goed over nagedacht vind ik, want het ziet er mooi en stevig uit! De kaft is dan wel niet hard, maar ook weer niet zó flexibel dat het snel kapot gaat. Ook zitten er, zoals je ziet, een aantal lintjes in die erg makkelijk zijn om tussen de bladzijdes te doen waar je bent gebleven. Jep, een leuke uitstraling dus! Het boek is groot, dat moet ik er wel bij zeggen. Je gaat hem natuurlijk ook een tijdje als planner gebruiken, dus het is wel zo handig om te weten dat het geen handzaam formaat is die je zomaar overal mee naar toe neemt (mocht je dat willen). Bij ligt hij gewoon thuis, maar ik kan mij voorstellen dat als je hem graag meeneemt dat het niet zo handig is.

Wanneer is dit werkboek iets voor jou?

Laat ik maar gelijk beginnen met antwoord geven op de vraag hierboven, want wanneer is dit werkboek iets voor jou? Wel zo handig om dit te weten voordat je deze review leest. Wat is het doel van dit werkboek en wat ga jij er aan hebben? Cynthia Schultz schrijft het volgende op de achterkant van de kaft:

‘Heb jij een passie, maar kom je er nooit écht aan toe? Is het chaotisch in je hoofd? Lijken er te weinig uren in een dag te zitten? Wil je meer bereiken, maar weet je niet hoe? Dit werkboek is dé musthave voor elke structuurjunkie in spe.’

Dit lijkt mij wel het perfecte antwoord op de vraag of dit werkboek iets voor jou is! Toch zijn er wel meer antwoorden op deze vraag te bedenken. Ik vond het bijvoorbeeld gewoon heel interessant om meer te leren over plannen en hoe dus anderen (in dit geval Cynthia) dit doen. Je kunt altijd wel iets nieuws leren, toch? Ik ben nooit slecht in plannen geweest, maar het kan altijd beter denk ik. Daarom vond ik dat ik dit werkboek wel een kans moest geven!

Het werkboek

Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Het boek bestaat, zoals je hierboven op de foto’s ziet, uit 5 hoofdstukken:
1. Bepaal je doelen.
2. Effectief & Productief werken
3. Plannen
4. Mail
5. Lijstjes

In dit gedeelte ga je vooral aan de slag met het formuleren van jouw dromen en doelen. Ook heb je aardige wat vragen te beantwoorden die in dit gedeelte van het werkboek staan. De vragen variëren van luchtig tot wat lastigere vragen. Want wat vind jij belangrijk in je leven? Waar besteed je graag tijd aan? Hoe ziet jouw perfecte werkdag er uit? De bedoeling is, door antwoord te geven op de vragen, dat je langzaamaan je doelen opstelt tot een stappenplan komt om die te bereiken. Daar moet je natuurlijk goed voor kunnen plannen. :)

Hieronder een aantal foto’s van de inhoud van het werkboek. Van lijstjes die je in moet vullen tot schema’s, dikke posters/kaarten die je er uit kunt scheuren en quotes.

Werkboek voor een structuurjunkie in speWerkboek voor een structuurjunkie in speWerkboek voor een structuurjunkie in spe
Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Werkboek voor een structuurjunkie in spe

De planner

Werkboek voor een structuurjunkie in spe
De planner zelf ziet er zo uit. Gewoon een overzichtelijke planner waar je ruimte hebt om je dagen in te plannen, maar ook om je to do’s en geluksmomentjes op te schrijven. Ook heb je rechtsonder nog een ruimte waar je zelf lekker creatief kunt zijn, mocht je dat willen. Ik vind het zelf een beetje jammer dat je weinig ruimte hebt om te schrijven bij de tijdstippen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Verder geen poespas en gewoon lekker basic. Dat vind ik zelf altijd wel fijn, want zelf pimpen is veel leuker!
Werkboek voor een structuurjunkie in spe
Je kunt zelf de weeknummers invullen en de data van de dagen van die week. Wel zo handig natuurlijk, want dan kun je zelf bepalen wanneer je begint en kun je op elk moment van het jaar beginnen! Dat is een  groot pluspunt. :)

Conclusie

Mijn conclusie is dat ik het al met al een leuk en best wel inspirerend werkboek vind! Er staan ook veel tips in en je hebt ook aardig wat te lezen tussendoor over hoe Cynthia dingen doet en deelt ze haar inzichten. Ik vind dat zelf wel erg leuk! Het is dus zeker geen saai en ‘droog’ werkboek, maar juist lekker vlot, positief en inspirerend. Ik vind het ook erg leuk dat er lijstjes in staan die je kunt invullen van bijvoorbeeld je favoriete quotes, waar je dankbaar voor bent en je to do’s. Zelf vind ik de planner zelf wat minder fijn in gebruik (zeker in vergelijking met de Purpuz Planner), maar je moet ook niet vergeten dat het een werkboek is en het een hulpmiddel is waardoor je léért plannen. Daar kan ik dus nog enigszins doorheen kijken. Het werkboek zélf (in het gedeelte waar de vragen staan) vind ik wel erg leuk met de vragen en alle inspirerende dingen die Cynthia zegt. Ik kan hem dus wel aanraden voor als je het leuk vind om meer te weten te komen over jezelf, als je moeite hebt met je doelen/dromen formuleren en als je op een leuke manier wilt leren plannen, maar natuurlijk ook als je (zoals ik) gewoon inspiratie wilt opdoen.

Ik heb dit werkboek overigens zelf gekocht en dus NIET gekregen.

 

Hier kun je het ‘Werkboek structuurjunkie in spe‘ kopen voor €24,99.


Heb jij dit werkboek zelf ook? Zo niet, zou je het interessant vinden? 

In deze blog staat een affiliate link.

8 Comments

 1. Leuk om over jouw ervaringen met dit werkboek te lezen! Ik had het voorbij zien komen op Cynthia’s blog en was er al erg benieuwd naar. Ik denk, net als jij, dat de Purpuz Planner wel wat fijner is. Maar toch ziet dit werkboek er ook zeker niet verkeerd uit. Altijd fijn om de planner in mezelf (nog) meer te ontwikkelen :)
  Romy onlangs geplaatst…Oktober 2018 | De maand van mijn auto, herfstweer en toeristje spelen

 2. Ah ik vind dit werkboek er ZO mooi uit zien! Alleen om die reden zou ik hem al wel willen, hihi. Ik ken mezelf alleen een beetje: ik ben dan bang dat ik het koop en er vervolgens niks mee durf te doen, omdat die ‘grote passie’ of ‘dat ene doel’ bij mij nog niet echt duidelijk is. Ja, mijn scriptie schrijven, maar om daar nou zo’n hele planner mee te vullen.. Echt een goede review heb je geschreven San, you go girl!

 3. Klinkt heel fijn! Ik heb juist een hele fijne agenda gekocht die ook wel wat dingen ervan weg heeft. In 2019 gebruiken dus nog even wachten…

 4. Goede review! Ik vind die werkboeken en planners allemaal heel leuk maar ben bang dat ik ze bij nader inzien toch niet ga gebruiken..
  Darina onlangs geplaatst…Boek review | Een dame in Parijs door Alyson Richman

 5. Wat een fijne review. Ik gebruik op dit moment de Mascha planner. Daar ben ik heel erg blij mee en vind de ringband super fijn.
  Simone onlangs geplaatst…De verschillen van mij als ondernemer, toen en nu

 6. Mooi boek om te zien, goed vormgegeven. Het is verder niks voor mij, ik gebruik geen planner of iets in die geest. Alleen mijn digitale agenda zodat ik geen afspraken vergeet :D

 7. Ik heb het boek ook al een aantal maanden maar ben er nog niet aan toe gekomen om het te bekijken. Oeps. Hij staat nu mooi te wezen in m’n boekenkast. Haha :D
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #35.

 8. Hallo San, hartelijk dank voor deze mooie review!
  Ik zou heel graag dit werkboek gebruiken, maar zie dat het werkboek helemaal uitverkocht is.
  Ik ben benieuwd of ik jouw exemplaar van je mag overkopen? :)
  Met vriendelijke groet, Marina

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

CommentLuv badge

© 2020 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑