My Way of Exploring

Review | Vivera Zigeuner Schnitzel

Review | Vivera Zigeuner Schnitzel
Een vegetarische zigeuner schnitzel, hij bestaat écht hoor! Vivera heeft een 100% plantaardige zigeuner schnitzel weten te maken en ik was daar, uiteraard, heel erg benieuwd naar. Daarom heb ik hem getest en deel mijn review met jullie! Smaakt hij écht als een zigeuner schnitzel en is hij lekker? Ik vertel het je!

Vivera Zigeuner Schnitzel

vivera zigeuner schnitzel

Ingrediënten

vivera zigeuner schnitzel
Wat mij als eerste opviel is dat er maar 2,2 gram vet zit in deze schnitzel. Wát? Hóe dan? Knap hoor! Dat is echt top. Ook bevat hij maar 165 calorieën, wat ik ook erg netjes vind. Verder viel mijn oog ook direct op het aantal eiwitten per burger, namelijk 17,9 gram. Woohoo, daar word ik enthousiast van! Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst dan bestaat deze zigeuner schnitzel ook niet uit veel ingrediënten. Het is voornamelijk gehyrdrateerd soja- en tarwe-eiwit wat op smaak is gebracht met verschillende soorten kruiden. Ik vind het een top lijstje!

Hoe is de smaak en structuur?

vivera zigeuner schnitzel
Wat moest ik hier van verwachten? I’ don’t know. Ik had nog nooit in mijn leven een zigeuner schnitzel op, want ik vond vroeger vlees nooit lekker en mijn ouders kregen dat toen echt niet bij mij naar binnen, haha. Wel kan mijn vriend, die wél eens een ‘echte’ zigeuner schnitzel op heeft, het jullie vertellen. Ik kan jullie gelijk vertellen dat zijn antwoord volmondig ‘JA’ is! Je kan hier een vleeseter mee in de maling nemen, haha. De zigeuner schnitzel is ZO LEKKER! Wauw wauw wauw. Hij is heel stevig, lekker sappig, heeft een heel krokant laagje en is onwijs lekkere kruidig. Héér-lijk! Als deze een keer in de week niet op het menu staat, dan mis ik hem direct. Oftewel: deze kan niet overgeslagen worden en moet dus elke week minimaal één keer gegeten worden, hihi. Ik vind die kruidige smaak echt ontzettend lekker, hmmm.
vivera zigeuner schnitzel
De structuur van de burger kun je hierboven zien. Het is echt een beetje ‘vlezig’. Zoals ik net al zei is de binnenkant lekker sappig en kruidig van smaak. Je hebt echt een bite, net alsof je op vlees kauwt. Dit in combinatie met het krokante buitenkantje is echt ontzettend lekker! Wat ook heel fijn is, is dat hij lekker groot is hihi. Oeh, ik krijg echt intens veel zin in deze burger nu ik hem zo voor me zie op de foto’s! Je kan deze schnitzel echt overal bij eten vind ik. Er zit geen overdreven smaak aan waardoor je hem echt maar bij een paar soorten groenten kan eten bijvoorbeeld. Lekker makkelijk en dat vind ik heel fijn aan deze burger! Daarbij is het vetgehalte zó laag dat ik er echt totaal geen last van heb (ik kan niet tegen vet), dus voor mij is deze burger echt top. Yes! (Hihi, ik heb hem gister nog op!)

Conclusie

Ik zeg HALEN die zigeuner schnitzel! Dit is typisch zo’n burger die bijna iedereen wel lust denk ik. Ik was eerst altijd bang dat hij te vlezig zou zijn, maar dat is absoluut niet zo. Hij heeft wel de bite (het stuggere) van vlees, maar het is niet van die gemalen zooi zeg maar, haha. Dat zou ik namelijk echt niet lekker vinden. Gelukkig is dat niet zo! Ik kan hem iedereen aanraden. Op naar de winkel jij! :D

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Zigeuner Schnitzel al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

9 Comments

 1. Romy

  Ook deze burger klinkt weer zo lekker! Fijn ook dat er zo veel goede voedingsstoffen (vooral veel eiwitten) in zitten. Ik leer steeds weer nieuwe vleesvervangers kennen door deze reeks :) Zo leuk!

 2. Darina

  Klinkt goed! Deze ga ik zeker kopen.
  Darina onlangs geplaatst…Menton – de Parel van Frankrijk

 3. Rianne

  Ik ben echt gek op “echte” zigeuner schnitzels dus deze wil ik ook een keertje proberen!

 4. Kim

  Zelf vind ik deze ook echt heel erg lekker! Soms alleen wel een beetje droog. Maar wat je zegt, lekker te combineren met veel verschillende gerechten en groenten.
  Kim onlangs geplaatst…Favorieten van de maand januari ’18 – Met een citytrip, een nieuwe bril en nail art

 5. Jessica J.

  Dit klinkt heel erg goed! Mijn vriend houdt niet zo van de textuur van vele vleesvervangers, maar de bite van deze kan hij vast waarderen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #89 • Real Techniques bij Kruidvat en The Shape of Water

 6. Anna

  Oeh, deze schnitzel ziet er echt heerlijk uit! Ben erg benieuwd naar de smaak, en ook super fijn dat er zoveel eiwitten in zitten!

 7. Merel Anne

  Ik ga binnenkort bezig met spieren opbouwen en dus ook meer eiwit eten, dit stuk ‘vlees’ klinkt zeker als een aanrader!
  Merel Anne onlangs geplaatst…Goodreads challenge

 8. Edith-Sofia

  Ooh dat klinkt goed zeg! Ik wil wat vaker vegetarisch gaan eten. Ga deze zeker eens proberen binnenkort!
  Edith-Sofia onlangs geplaatst…FASHION | OOTD WITH MY NEW FOOTWAY BOOTS

 9. Mei Qi

  Hij ziet er lekker uit! Ik heb hem nog nooit gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2023 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑