My Way of Exploring

Review | Vivera Visburger

review | vivera visburger
Deze visburger van Vivera keek mij elke keer weer aan in de schappen, maar toch nam ik hem nooit mee. Uiteindelijk vond ik toch maar dat ik hem eens moest proberen en rekende hem met gemengde gevoelens af. ‘Zou hij lekker zijn? Wat moet ik verwachten? Zou hij niet super ‘nep’ smaken?’. Inmiddels heb ik hem getest én heb ik natuurlijk weer een review in elkaar gebouwd die ik graag met jullie deel!

Vivera Visburger

review | vivera visburger

Ingrediënten

review | vivera visburger
Een kort ingrediëntenlijstje is meestal een goed teken. De visburger bestaat voor het grootste gedeelte uit gerehydrateerd tarwe-eiwit en verder nog wat ‘standaard’ ingrediënten die je in vrijwel elke vleesvervanger vindt. De burger is op smaak gebracht met kruiden en specerijen. In een visburger zitten 223 calorieën, wat ietsje meer is dan de meeste vleesvervangers van Vivera. Maar goed, zo veel scheelt het niet… Er zit 9,1 gram vet in, waarvan 1,1 verzadigd. Qua eiwitten zit hij lekker hoog, namelijk 13,5 gram per burger. Dat is best wel wat! Verder is er ijzer en vitamine B12 aan de burger toegevoegd, ook niet geheel onbelangrijk. :)

Hoe is de smaak en structuur?

review | vivera visburger
Ik had al meerder keren deze visburger in de schappen zien liggen, maar het trok mij op één of andere manier gewoon niet. Misschien omdat ik wel gewoon heel soms vis eet? Misschien is dat het? Nadat mijn ouders mij heel enthousiast vertelden dat zij hem ontzettend lekker vonden en zij zeker wisten dat ik hem ook ontzettend lekker zou vinden, móest ik hem natuurlijk wel gaan proeven. En ja hoor, ze hadden gelijk! Wat is deze burger lekker zeg! Ik zou hem niet van echt vis kunnen onderscheiden. Héérlijk! Ik vind dat ze heel knap die vissmaak hebben nagemaakt, wauw. Hij smaak dus écht naar vis, is heerlijk knapperig door de paneerlaag en ook wel een beetje kruidig. Dit had ik totaal niet verwacht hoor!
review | vivera visburger
De structuur van de visburger is… tja? Hoe leg ik dat nou uit? Het is niet echt van die gemalen zooi (daar hou ik niet van), maar je hebt wel echt iets om op te kauwen. Als je goed vis hebt, dan heb je een beetje van die ‘schubben’ van binnen, weet je wel? Vergelijk die structuur ook met de structuur van deze visburger. Erg lekker in combinatie met de paneerlaag. Ik bak alle vleesvervangers altijd in de oven en deze burger wordt daar ook lekker krokant in. Nèt als een ‘echte’ visburger, hihi.

Conclusie

Oooh jummie! Ik vind dit een heel lekkere visvervanger en ook heerlijk om voor de afwisseling ook te eten, naast de vleesvervangers. Als ik moet kiezen eet ik liever deze visburger dan een echte visburger! Die hadden wij sowieso al nooit in huis, als ik dan een keer een vissmaakje wil dan neem ik lekker deze burger. :) Een absolute aanrader dus! Het heeft mij ook aan het nadenken gezet over het eten van vis. Ik eet het eigenlijk alleen als ik uiteten ben en heel, héél soms thuis. Ik had wel eens een periode dat ik regelmatig tonijn at en bijvoorbeeld sliptong, schol, koolvis, kabeljauw en dat soort vissoorten vind ik ook erg lekker. Toch beperk ik het eten daarvan de laatste tijd tot speciale gelegenheden en dat voelt goed. Deze visvervanger is dan ook een fijne uitkomst, want je hebt echt het idee dat je vis eet!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze visburger al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

9 Comments

 1. Judith

  Nog nooit geprobeerd, maar je hebt mij nieuwsgierig gemaakt :)
  Judith onlangs geplaatst…Friday Faves – 8

 2. Romy

  Volgens mij heb ik deze ook een tijdje geleden gegeten en ik vond hem ook erg geslaagd, en dat terwijl ik – ook al voordat ik vegetariër werd – nooit van vis hield, haha. Maar om een of andere reden kan ik deze smaak wel echt waarderen :)
  Romy onlangs geplaatst…Masterclass Ondernemen?! Dit is wat ik ervan vond!

 3. Darina

  Lijkt mij zeker een heerlijke burger!
  Darina onlangs geplaatst…Mijn liefde voor (Franse) vintage

 4. Aneta

  Ik heb hen nooit op maar dat komt omdat ik gewoon ‘echte’ vis eet. Vlees vervang ik regelmatig wek door Vivera producten maar vis nooit
  Aneta onlangs geplaatst…5 tips voor het omgaan met een angstig kind

 5. Jessica J.

  Deze klinkt goed, zeg! Ik heb laatst de SoFish Burger van SoFine gegeten en vond die ook zoals een echte visburger smaken. En ik moet echt eens beginnen onze vleesvervangers in de oven klaar te maken, want ik mis dat krokante soms wel.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #94 • Nieuwe lay-out en tafel vol Chinees

 6. Irma

  Ah, ik ben echt zo blij met deze reviews. Super vaak sta ik voor het schap, maar ‘durf’ ik het niet mee te nemen omdat ik dan bang ben voor de smaak of structuur. Deze ga ik nu sowieso in huis halen. :-)

 7. Kim

  Dit lijkt me echt heel lekker! Wij kopen eigenlijk alleen vleesvervangers en geen visvervangers. Ben wel benieuwd wat Tim ervan vindt, die is niet zo een visliefhebber

 8. Henny

  Voor mij één keer maar nooit weer smaakt naar een klef broodje met vissmaak. Wéér een hopeloze poging echte vis te vervangen

 9. Karsenberg

  Voor mij één keer maar nooit weer smaakt naar een klef broodje met vissmaak. Wéér een hopeloze poging echte vis te vervangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑