My Way of Exploring

Review | Vivera Spicy Bean Burger

Review | Vivera Spicy Bean Burger
Een Spicy Bean Burger, wat zou jij daar van verwachten? Ik wist het zelf niet zo goed. Toen ik deze burger van Vivera in de schappen zag liggen móest ik hem gelijk meenemen, aangezien ik ontzettend benieuwd was naar de smaak hiervan. Ik heb hem getest en natuurlijk ga ik nu mijn review van deze vega burger nu met jullie delen!

Vivera Spicy Bean Burger

Vivera Spicy Bean Burger

Ingrediënten

Vivera Spicy Bean Burger
Een burger wat vooral bestaat uit rode kidneybonen, groenten en kruiden. Dat belooft veel goeds! Als ik naar de voedingswaarde kijk dan vallen mij er aantal dingen op. Als eerste dat er maar 5,4 gram vet, waarvan 0.7 gram verzadigd, in een burger zit. Dat vind ik helemaal niet veel! Qua eiwitten word ik ook enthousiast, want dat zit ook aan de hoge kant: 9,4 gram. Dat is mooi! Een burger bevat 186 calorieën, wat ik overigens prima vind voor een vleesvervanger. Wat mij betreft een gezond eiwitrijk burgertje! Oh, en eh… Hij is 100% plantaardig! :)

Hoe is de smaak en structuur?

Vivera Spicy Bean Burger
Ik wist echt niet wat ik moest verwachten van een Spicy Bean Burger. Iets met bonen en pittigheid had ik uiteraard wel verwacht, maar verder qua smaak? Geen flauw idee! Zonder verwachtingen stopte ik de burger in de oven en wachtte tot hij klaar was. Ik laat hem altijd lekker lang in de oven zitten (zo’n 17 minuten op 200 graden) zodat hij lekker knapperig wordt. Wát is deze burger een uitkomst zeg! Ik had never nooit verwacht dat hij zó lekker zou zijn. Ik ben niet heel erg fan van bonen, maar sinds ik deze burger op heb ben ik om. De combinatie van de rode kidneybonen, de groenten en de lekkere kruiden maakt het tot een perfecte smaakexplosie, haha. Ik zou ook niet eens weten wat ik het meest proef! Hij is pittig en daar houd ik echt van.
Vivera Spicy Bean Burger
Zoals je ziet zie je bonen en stukjes groenten zitten in de burger. Er zitten dus stukjes in, waardoor je dus ook soms een hele boon in je mond hebt. Dit zorgt er echt voor dat je ook daadwerkelijk het idee hebt dat je een bonen burger eet, haha. Het is niet een overdreven bonen smaak trouwens, maar zoals ik net al zei is het een mengelmoes van van alles. De paneerlaag is ook erg lekker. Hij is kruimelig en knapperig, maar totaal niet vet! Dat hebben ze goed gedaan. Ja echt, deze burger MOET ook elke week gegeten worden hier thuis. Mijn vriend en ik zijn er allebei meer dan gek op!

Conclusie

Jup, deze móet je een keer scoren in de supermarkt! Ik weet zeker dat ook mensen die niet heel erg van bonen houden (HI!) deze burger lusten. Hij is wel pittig, maar niet zó erg dat je je mond verbrand hoor, haha. Daarnaast is hij ook onwijs vullend! Ik ontplof altijd als ik deze burger op heb, haha. Dat vind ik overigens wel heel erg fijn hoor, dat hij zo lekker vult. Ik liet hier altijd wel op bij een vleesvervanger! Ik vind het overigens wel een héél ander soort vleesvervanger dan de rest, aangezien hij echt een ‘eigen’ smaak heeft en je kan hem echt met geen enkel andere vergelijken. Als je een keer iets heel anders wilt proberen, geloof mij, dan moet je deze nemen. Jummie, hij is ZO GOED!

Nog meer reviews lezen? Klik hier!

Heb jij deze Spicy Bean Burger al eens op? Zo ja, wat vond je er van? Zo niet, zou je hem wel eens willen proberen? 

8 Comments

 1. Aneta

  Toevallig heb ik deze burgers van de week in huis gehaald. Maar nog niet geproefd. Gelukkig smaken ze bij je
  Aneta onlangs geplaatst…EHBO bij baby’s en kinderen | Vergoed door zorgverzekeraar

 2. Judith

  Deze ga ik zeker onthouden! Klinkt super lekker :)
  Judith onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Fashion Webshops

 3. Romy

  Oeh, nu wil ik deze burger ook snel eens gaan testen! Ik houd ook wel van pittig en van bonen, dus dit is net wat voor mij ;) Wat een goede voedingswaarde ook! Ja, ik ga deze burger snel eens proberen!
  Romy onlangs geplaatst…De tijd vliegt! | Het cliché der clichés

 4. Darina

  Deze ga ik zeker eens eten, klinkt super lekker!
  Darina onlangs geplaatst…Instagram Photo Diary Januari 2018

 5. Stella

  Ik heb deze dus nog nooit uitgekozen in de supermarkt, precies omdat ik niet weet of ik die bonensmaak nou wel zo lekker vind. Maar, hij ziet er dus wel echt lekker uit.. En als hij niet tè spicy is (want dat kan ik nooit zo goed handelen, hihi) dan moet ik deze ook echt eens proberen. Mmmm. Liefs!

 6. Nina Simplynspecial

  Ik heb ‘m laatst gehad en vond ‘m ook lekker. Alleen wil ik het de volgende keer proberen om in de oven te doen ipv te bakken. Misschien wordt het dan nog lekkerder :)

 7. Nienke

  Ik heb deze variant nog niet geprobeerd. Ik denk dat het woord ‘Spicy’ mij een beetje afschrikt.. Ik ben niet zo van het spicy eten.

 8. Jessica J.

  Je maakt me nieuwsgierig! Mijn vriend houdt alleen niet van pittig, dus deze zal ik moeten testen als hij niet thuis is. ;-)
  Jessica J. onlangs geplaatst…RUIK | DEN: Zero-waste parfum van een afgedankte kerstboom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

© 2024 AroundSan

Theme by Anders NorenUp ↑